- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Köszönöm az infókat most már minden világos. Igazából én olyasmire gondoltam, hogy két 2,4GHz-es WIFI hálózatot üzemeltetni és megosztani, hogy mondjuk az egyik hálózatra csak a mediabox kapcsolódik a többi a másikra...
A PC-mben G-s 54Mb-s alaplapi integrált WIFI van (ASUS). Ha már a routerem többet fog tudni, akkor beruháznék egy másik eszközre. Kérdés milyen típust vegyek, mire figyeljek?
-
-
-
mikrofon
veterán
csatorna váltást már próbáltam. Felraktam a telomra egy új ROM-ot és azon volt valami androido app, ami szkennelte a wifi csatornákat és egy grafikonon szépen kirajzolta, hogy melyiket válasszam. Ráadásul emlékeim szerit olyasmi probléma is volt a csatorna választással, hogy az eszközeim egy része N-es egy része g-s, és a cisco nehezen birkózik a vegyes hálózatok csatornáival...
Otthon megnézem át tudom-e kapcsolni bridge módba. Ha nem akkor lehet felhívom az UPC-t, hogy hozzon másik modemet, mert nekem csak modemre van szükségem a nethez és a telefonhoz.....
Találtam egy leírást, itt leírják, hogy lehet átkapcsolni, ha nincs az admin felöleten a lehetőség. De csak óvatosan, mert lehet, hogy a többi szolgáltatás pl.: IPTV nem fog működni......egyébként akkor Te TL-WDR3600 eszközzel jobban meg vagy elégedve? Stabil és megy rajta a torrent, meg minden?
Még azért küzdök kicsit.....
-
mikrofon
veterán
stabilnak stabil, ez vitathatatlan!
de a jelerősség az gyenge, ráadásul a sebessége is nagyon kicsi még a belső hálón is filmet átmásolni kétszer annyi ideig tart mint letölteni, pedig alap internet csomagom van, néha még az mp3 is megakad, ha a médiabox-szal PC-ről hallgatok ....
Jah és egy 70nm lakás közepén van a router közvetlen rálátással az eszközökre, tehát még csak az sincs, hogy valami árnyékolná a jelet....
Mióta megvan csak azért indítottam újra, mert mindig reménykedtem, hogy javul a térerősség és az átviteli sebesség
-
mikrofon
veterán
Egy UPC-s Cisco EPC3925 eszközöm van. Modem + WLAN + LAN, de a WLAN része egy szutyok, USB portja UPC által letiltva...
Ezért szereztem egy TP-Link TL-WR1043ND eszközt (használtam),
rákötöttem a Cisco LAN-jára a TP-Link WAN-ját.
Kikapcsoltam a Cisco WIFI-jét és bekapcsoltam a TP-Link WIFI-jét.
Rádugtam egy Külső HDD-t, USB-re
Kipróbáltam a WR1043ND-t a gyári szoftverrel, működött.
LAN-on keresztül felraktam a OpenWrt - vargalex build ver. 1.1.7 szoftvert, majd beállítottam.
Az összes eszközöm a WR1043ND WIFI-jére csatlakozik, így a Cisco-nak csak a modem funkciójára van szükségem a koax kábeles INET miatt.A lentebbi dolgok megvalósítására nekem ez volt az ötletem. Minden javaslatot szívesen veszek, ami előrébb visz.
Ezeket szeretném megvalósítani a rendszerrel:
- internet wifin
- külső hdd tartalmának elérése WIFI-n és külső hálózaton
- külső hdd-ről film nézése Hyundai L110 mediaboxal WIFI-n(nem kell a HD minőség, egyelőre elég az avi mert analóg TV-m van)
- torrentezés a külső hdd -re/-ről
- szolgáltatások (FTP, torrent kliens, admin kliens) elérése kívülről, internetről
- a fórumot olvasva nagyon megörültem, mert még az is lehet, hogy egy USB HUB-bal a nyomtatót (Samsung cpl-315) is rá tudom kötni. -
mikrofon
veterán
ezeket is este kipróbálom. (Egyébként brutális gyorsan jöttek le az adatok, de csak rövid ideig, ráadásul letöltés alatt a TM webes felülete elérhetetlen...) A sebességet betudom áldozni, mert ha valami gyorsan kell akkor max letöltöm a gépre, különben meg jöhet éjszaka, ill. a visszatöltés.
(a sajnos-t azért írtam, mert a PC-s letöltéssel nem lenne gond, ezzel meg úgy tűnik van és még abban is elbizonytalanodtam hogy meg lehet oldani, amit szeretnék.... Egyébként van rajta hdd és oda töltené...)
Egyébként egy másik, megfizethető routerrel jobban menne, vagy itt maga az elv a probléma?
-
hesszan
aktív tag
hmm.. semmi mást nem használok (wifi 2-4 eszköz + 1 kábel) Ha nem vagyok itthon laptop+desireZ és lefagy. [ergo a két samsung kilőve]
most váltottam csatornát. majd kiderül.
+ még szemezek a wargalex 1.7-el. sztem hétvégén ráteszem, hátha valamivel stabilabb mint a mostani közben megtaláltam "Powered by LuCI 0.9.0 Release (v0.9.0)" -
hesszan
aktív tag
köszi a választ!
DMA? (visszakerestem) Ez az átokszó?
Nekem még régi OpenWrt Backfire 10.03 van a routeren
A tapasztalat hasonló mint nálatok, bár most 5 órája volt áramtalanítva és azóta nem látok a logban dma-t. Bár most a net sem szakadt, illetve a router sem fagyott le. Nálam képes a router is lelőni, nem csak a wifis rész haldoklik hanem a teljes cucc lefagy. és akkor nyilván utánna a logban már csak a sikeres bootot látom..
Az androidos wifi scanner szerint most átálltam az 1es csatornára (2412ghz), ott éppen csak látszik egy de terhelt mind (társasház)
802.11 g+n 20mhz
laptop integrált cucca: Intel Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
ez is rajta van a fekete listán? Vagy lehet hogy az androidos telók verik szét? [sgs 3mini, sgs mini1, desire Z]Megoldási javaslat? Vagy legalább javulást jelent valamelyik újabb fw? [hogy legalább a router ne haljon meg, és asztaliról lehessen rebootolni, ne kelljen asztal alá menni áramtalanítani]
gyári fw-el is csinálja?más: milyen webcímet írjak be a "System - system - Time Server (rdate)" mezőkbe Luci alatt hogy legyen pontos időm? mint látjátok nagyon nem jó jár.?
Apr 6 01:18:26 OpenWrt user.notice rdate: Failed to sync with ptbtime1.ptb.de
Apr 6 01:18:26 OpenWrt user.notice rdate: Failed to sync with ac-ntp0.net.cmu.edu
Apr 6 01:18:27 OpenWrt user.notice rdate: Failed to sync with ac-ntp0.net.cmu.edu -
b10up
tag
Üdv!
Nem WDS-ként megy, sima AP-kliens kapcsolat. Ami azért érdekes, mert a sima kliens mód nem csinál semmit, WDS kliens módban pedig nem WDS kliensként, hanem sima kliensként kapcsolódik és látszik bármilyen másik ( akár nem wds képes) routerben is. Ma kiveszem a hídból a wlan0-1-et, aztán meglátjuk mi lesz, remélem működni fog. -
b10up
tag
Sajnos nem megy. Az AP és a kliens amúgy is két külön interfész, (wlan0 és wlan0-1), viszont ha a kliens kapcsolat megszakad az automatikusan letiltja az AP-t is és menüből hiába kattintok az engedélyezésre, csak akkor megy, ha a kliens is fel tudott mászni. Se rákereséssel, se manuálisan nem jó.
-
chros
őstag
Igen, valoszinu errol van szo, nagyon jo meglatas!
minidnla: ki lehet kerulni a rendszeres (inditaskor) ujrageneralast azzal, hogy a minidlna munkakonyvtarat kirakod a hdd-re!!!
- csinalj egy konytarat a hddn, pl: /minidlna
- es a db_dir es a log_dir direktivat ird at a configban
# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its database and album art cache
db_dir=/mnt/minidlna
# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its log file
log_dir=/mnt/minidlnaIgy csak egyszer epiti fel az adatbazist (es ez tart sokaig), utana mar nem csinal semmi komolyat!
Es ilyet nem lehet csinalni a transmission-nal is ??? (Ez eddig nem jutott eszembe
)
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy rá raktam ezt a romot amit mondtál, és próbáltam beállitani hogy legyen internet, de nem sikerült. DHCP kiosztásra mentem és voltak olyan lehetőségek hogy eth 0 eth1 eth2 wan lan stb pontosan nem emlékszem. utána újraindult a router, azóta nem kapok alapértelmezett normális IP címet.
-
vargalex
Topikgazda
Azért azt vegyük figyelembe, hogy valószínűleg DD-Wrt alatt is csak BroadCom chipset esetén (és ugye neked a WRT54GL éppen az) támogatott a Bridged client mode.
Atheros esetén OpenWrt alatt a Routed Client with Relayd lehet a megoldás. Azt nem tudom, hogy DD-Wrt-nél van-e hasonló lehetőség.
-
-
-
ZPKing
tag
Torrentezés nagy részét a nas csinálja kábelen.
Laptpról néha töltök le ha épen oda kell valami.
az össze csatornát nem próbáltam még ki
de váltogattam hozzá állítottam adó teljesítményt is.
Még egy kérdés 20 vagy 40 hz vagy mi? melyik kell?
40nél vannak még állítások mire érdeme állítani?Még egy kérdés.
van egy 1 GB-os pendrive is rajta.
128 MB-ot csináltam a swap-ot.
a maradék ext4-re
azt szeretném hogy a lehessen rá programokat telepíteni
fstab config kellene nekem Extroot-os úgy hogy ha luciba bemegyek a
szoftware-ba ott ne csak azt pár meg belsőt lássam hanem a pendriv is legyen hozzá
rendelve.
Mount pointsba próbáltam de valhogy nem akarja betenni.még annyi hogy nincs a luci alatt formatáló amivel luciból a pendrivet lehet formázni? valami app?
-
TeeJay
félisten
magyarul akkor nincs megoldás
be fog halni a wifi sajnos
mivel én gigabites LAN-on nyomom pont amiatt mert meguntam az itteni wifi szennyezett környéken az instabilitást nekem nincs gondom
a másik két srác meg majd hozzászokik hogy G-s wifi lesz mindig mert NG mixedben sz@rakkor tegyem G-re és talán úgy nem fog szakadozni
40MHz-es N is felejtős gondolom
maga a LAN-os részen nincs baj, küldöm neki keményen a fájlcserét de meg se kottyan
csak mikor ritkán wifi-t kell használnom a lakásban és közben továbbra is megy a fájlcsere 1óra sem kell és megállt a tudomány...tegnap jött ki újabb DD-WRT megnézem mit tud az
r21223 --> [link]hátha stabilabb már
-
Mr.Skynet
senior tag
"openwrt-vel is ugyan így volt-e összekötve minden?"
WAN portba kapta a netet, szóval ott már nem switch-ként ment ez tény.Az 5Mbit feltöltést az említett transmission kliensre mondtam, tehát az usb-re kötött hdd-ről ment a torrent, nem pc-re értettem.
Lehet, hogy sokat vártam el tőle, de másoknál a torrent kliensben fele annyi peer kapcsolattal is ment 10Mbit lazán és nem borult össze az egész router, ezért voltam tőle idegbeteg. Volt, hogy bekorlátoztam 10KB/sec-re, pár óra után akkor is beállt mint a gerely.
Az egyetlen ok, amiért anno kipróbáltam az openwrt-t, hogy a routerrel szerettem volna torrentezni. Sikerült, csak hát, hogy is mondjam - túl sok volt már a kompromisszum
Közbe olvasgattam a Samsung TV fórumban is, vannak páran akik openwrt-vel miniDLNA klienssel használnak 1043nd-t, nem beszéltem velük, de gondolom nekik is megy valahogy
. Már próbálom rászánni magam, hogy megpróbáljam újra az openwrt-t
Szerk.: (#40726) vargalex, valami rémlik erről, még talán régebben is Te írtad ezt nekem
-
Mr.Skynet
senior tag
Olvastam itt picit visszalapozva, hogy sokaknál nem stabil a gyári fw, én komolyan nem értem kinek miért van ez. (3.13.12 Build 120405 Rel.33996n a router hasán ver: 1.8 van)
7/24-ben nyomtam neki a torrentet folyamatosan 5-6MB/sec-el felfelé, elmebeteg peer kapcsolati számokkal utorrent-ben a volt melóhelyemen kb. már seed szervernek használtam a notit és ezt a routert. Eskü nem volt sose problémám, mondjuk a dhcp ki volt kapcsolva, lehet számít nemtom, a lan port-ba ment az internet is. Ellenben itt van valahol a fórumban, most nem keresem vissza... sz.ptam jó sokat az openwrt-vel, már ram ic-ket is cserélgettem remélve, hogy az segít vagy a stabilitáson vagy a sebességen, utána is a transmission ugyan úgy 2 vállra fektette az egészet otthoni 5Mbit feltötéssel is, végül már mondjuk én barmoltam el valamit nagyon, akkor már 2 óránként lefagyott az egész, a hajam kihullott tőle, a wifi ap-t viszont random kénye kedve szerint eldobta és lehetett restartolni, erre volt valami megoldás valaki segített itt, de azzal meg a wifi sebessége a béka segge alá ment le. Épp ezért félek, hogy felteszem megint a openwrt-t és véletlenül úgy fog járni a szeretett kis 1043nd, mint anno a gyári FW-es d-link dir635 ami közelített a használhatatlanhoz, szegényt 1db dc és 3utp kábel sem fogta meg, csak az 5 méterre lévő válaszfalsajnos elszakadt a cérnám...
Még nemtom mi legyen így, kissé (nem kicsit) elkeseredtem, lehet hagyom a fenébe az egészet és megy direktbe a vinyó a TV-re
Azért köszi a segítséget!
-
Mr.Skynet
senior tag
Köszi a választ!
Már nem célom a routerrel torrentezés (költöztem, szolgáltatót váltottam stb.).
3 dolog lenne fontos ami jelenleg még, illetve korábban sose jött össze nekem openwrt-vel:
- stabilitás
- normális sebesség 1 eszközzel, itt a wifi-re gondolok: openwrt-vel 40Mbit volt a max ami időnként leesett 30-ra vagy alá, gyári FW-vel a 100Mbit is egész stabilnak tűnt (~1,5éve)
- és most ugye szükségem lenne a dlna-ra, ezen kívül egy samba is kellene és lehetőleg ntfs partíciót kellene megennie akár milyen csiga tempóban, ha 2MB/s már megy az nekem már elég.Erre kellene nekem a világ legegyszerűbb megoldása
-
patakidr
aktív tag
-
Pacee87
aktív tag
Köszi!
A transmissont igazából kipróbálás szintjén használtam. Valószínűleg azóta is seedeli azt a 3 torrentet, amit 1 éve beraktam, de eddig nem volt gond. MiniDLNA-t valóban nem használtam eddig, mert gépen inkább az intézőből indítottam a filmeket, így viszont tényleg vitte simán a 16GB-os HD-t. Transmissionon kívül más beállításokkal lehet még valamit trükközni?
És mi lenne az amitől lehet (módjával) "csodát" várni? A 4900-ast nézegettem most. Szimpi a 800Mhz-es proci, viszont sajnálom, hogy nem 256MB RAM van benne.
-
Soma01
veterán
Az "WLAN"(=wet) kellene, nem WWAN(=sta). Szóval a wifit valahogy a LAN portokhoz kellene csatolni, nem a WAN-hoz. De a linken le van írva, hogy mi a különbség. Ebből következik az is, hogy WWAN-nál (wl0_mode=sta) van NAT is és "WLAN"-nál (wl0_mode=wet) meg nincs.
-
-
Soma01
veterán
Köszi!
De ugye a forgalom így nem lesz NAT-olva? Tehát az eszköz lehet ugyan abban a hálózatban és minden gép fog DHCP-n IP-t stb. kapni ergo mindenki egy hálózatban lesz (mint a fenti képen)? A DHCP-t gondolom ki kell kapcsolni ezen a routeren, mert ugye van a "fő" router amin meg fut és onnan kellene kapni mindenkinek az IP-t...
-
ZetorGumi
addikt
Ebben kételkednék.
Valamelyik este bekapcsoltam a transmissiont a routeren, láttam tölt, úgyhagytam, elmentem itthonról, tehát nem tudtam rá figyelni, és ez lett az eredménye:Tehát este 8-tól (ahogy elmentem), megszakadt a net, és addig, amíg haza nem értem (hajnali 4ó), nem is volt... Mert nem csatlakozott újra a wan.
Amikor hazaértem, akkor vettem észre, hogy nincs net... és újra kellett indítani a WAN-t. -
SteveBeard
senior tag
-
LamagraPyro
csendes tag
Nem lenne gond az 500kb/s-sem ha stabil lenne.
De az előbb megállt 200 valamennyinél. meg ha nem lassulna le vele együtt minden olyan szinten hogy a telefon wifin alig akar megnyitni egy honlapot, vagy mellette hálózaton nem tudok megnézni egy divix filmet, a HD-ről nem is beszélve. ha 500-al megy stabilan nem szólnék semmit sem. -
Hát lehetne itt is, csak itt a jogosultságokkal van a probléma, meg amint azt írtam is, egy másik hely jó arra az esetre is, ha ez éppen nem megy! Bár szerencsére most egy ideje megint stabil, de azért volt idő amikor nagyon szánalmas volt a rendelkezésre állási ideje! Régebben r3pl4y fórumtárs indított már egy openwrt.atw fórumot, de gondolom nagyon nem volt ideje a karbantartására, így aztán az el is tűnt! Meg aztán az a saját firmware-e tárgyában készült, csak példának hoztam fel! De persze ez nagyrészt a Ti dolgotok, mert én igazából a kibic vagyok itt, akinek se TP-LINK routere, sem pedig OpenWrt-t nem használok, csak felmerült bennem a gondolat... De ha szükséges, esetleg egy SMF fórum beüzemelésében tudok segíteni!
-
Milli82
tag
Leírom pontosan mi a bajom, csak lehet hosszú lesz:
Vettem 1 NAS-t benne 1TB HDD. <-------- Ez az új a rendszerben.
Van egy TP-Link 1043 amire rákötve van 1TB HDD <-------- Ez volt eddig is.
Szeretnék közvetlen másolni úgy, hogy ne a laptopomon keresztül keljen átmásolnom egyikről a másikra az adatokat. KÖZVETLEN másolást szeretnék. Amit elindítok és kész. Ki is kapcsolhatom a laptopom akkor átteszi. <------ Ez a CÉL!!!!!!
Láttam a feltelepített csomagok között (alapból benne van a Vargalex firmware-ben) van Midnight Commander. Azt gondolom ezzel meg lehet oldani. Jó lenne, ha web-es felületről el lehetne érni. DE ha nem akkor pontosan hogy? <-----------Ez egy kérdés.
Ha van más megoldás erre akkor azt is szívesen veszem. <---------- Hátha valaki tud ebben segíteni
Bocs ha nem teljesen érthető, de néha csak telefonról tudok forumolni.
-
Milli82
tag
Mondjuk ha nem müködik akkor az Vargalex miért rakja bele alapból csomagok közé. Remélem valahogy meglehet oldani, h közvetlen is lehessen másolni. Így kva lassú és fölösleges adatforgalom van. 1Tb meg elég sok. Biztos van megoldás erre.
Aki most kapcsolódik be: közvetlen másolás (router 1Tb)root/mnt----NAS(külsö 1Tb)
-
M43g
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor visszavihetem gariztatni, aztán valószínűleg nem csinálnak vele semmit, mert van, amikor egy óráig csinálja, van, amikor órákon keresztül nem, és a végén hozzám vágnak egy 3e-s számlát, aminek a duplájáért már kapok az igényeimnek megfelelő szolid routert. Csodás.
-
M43g
aktív tag
Köszi... de ez még kicsit kínainak tűnik
A hiba sajnos akkor is előjön, ha egyedül az én laptopom van felcsatlakozva rá. Erre gondoltál, mint kliens?
Közben beállítottam a DHCP-t is, hogy nehogy ip ütközés legyenm_kovacs kérdése merült fel bennem is. és ha DMA, akkor hogy küszöbölöm ki? Tényleg nem értem, meg azt sem, hogy ha a szomszéd szobából közelebb ülök a routerhez, akkor miért kezd működni egyből... még a transmit powert is megbuzeráltam, hátha ott van valami gubanc.
-
yodee_
őstag
Továbbjutottam! Tegnap este óta semmit sem csináltam, itthon hagytam a fenébe... Most hazajöttem, bekapcsoltam a laptopom és egyből lett net wifin is. Szóval ez a rész megoldva. Viszont, nem tudok statikus ip-címeket kiosztani a T-home-os huawei routerrel. Nem kivitelezhető valahogy, hogy a 4300 dhcp-jét használjam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hegesztés topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest