- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nimfas
addikt
-
itanczos
senior tag
válasz
vargalex #41513 üzenetére
Köszönöm a segítséget Alex!
Igen, full-reset után szépen végig menve megy a dolog.
Talán annyi maradt ki a leírásodból, hogy a LAN és a GUEST interfésznél is a statikus beállítás mellett megadtam a gateway, dns kiszolgáló (a fő router) címét.Így működik a guest is, és a lan is. A guest nem látja a lan-t.
Érdekes, hogy a router lan 1-4-es aljzatból átdugva a wan csatiba a lan hálózatot, nem akart menni, csak kis idő után... (switch módba állítva)
-
Antilhu
tag
válasz
vargalex #41500 üzenetére
Szia !
Köszi a tippeket, a restart működött. Legközelebb a többi tippet is kipróbálom, bár nem lenne gond ha nem jönne elő
azt honnan tudom, hogy van-e hibás config fájlom? nem annyira érzem stabilnak, úgyhogy nem lepődnék meg... van erre vmi diagnosztika?
QoS, sajnos nem vagyok haladó felhasználó, ezért minden beállításot a LUCIban végzem, ez probléma? valamint én igazából prioritás listát szerettem volna beállítani, hogy pl ha a latopom akar menni WiFin a netere akkor ne szaggasson a youtube, még akkor sem ha fut a torrent egy másik gépen (vagy két gép között LANon legyen full sebesség és a torrent kerülön ismét háttérbe). ilyen egyszerű beállításokat szertnék megtenni. Igazából ezért lett elegem a gyári FWből, 20/10 Mbs netnél szaggatott a youtube...
nagyon köszi! a fentiek tuti a tapasztalatlanságom miatt van, de amúgy nygon tetszik az általad létrehozott FW!
-
-
-
buca84
őstag
válasz
vargalex #41393 üzenetére
Pl ez a megoldás, csak az időpontok szerkesztésével?
Ha gnome-od van:
nano /etc/crontab
# /etc/crontab: system-wide crontab
# Unlike any other crontab you don't have to run the `crontab'
# command to install the new version when you edit this file
# and files in /etc/cron.d. These files also have username fields,
# that none of the other crontabs do.
SHELL=/bin/sh
PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
# m h dom mon dow user command
17 * * * * root cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly
25 6 * * * root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.daily )
47 6 * * 7 root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.weekly )
52 6 1 * * root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.monthly )
#
#Az alábbiakat másold be ugyanígy a végére:
#Ez minden nap 20:30h-kor megszünteti az internetezési lehetőséget
30 20 * * * root iptables -A INPUT -j DROP
#Ez minden nap 8:15h-kor kitörli az internetezési lehetőséget megszüntető láncot az IPTABLES-ből
15 8 * * * root iptables -D INPUT -j DROPGondolom a routeren ssh alól lehet ezt beállítani, ugye?
Ez nem fogja szétbarmolni a router beállításait? -
chros
őstag
válasz
vargalex #41358 üzenetére
Alex, es ekkor mennyi az az ertek amit meg bir a router?
Jelenleg igy nez ki a config:cache: 2
speed limit down: 2048
speed limit up: 512
upload slots per torrent: 5
open file limit: 32peer limit global: 200
peer limit per torrent: 40dowload queue size: 1
Egyebkent pedig ugy gondolnam, hogy szamit a bent levo torrentek szama is (legalabbis a memoria hasznalatba), bar nem tudom, hogy van megirva a transmission.
-
itanczos
senior tag
válasz
vargalex #39580 üzenetére
Alex!
Ha telepítem a screen-t és elindítom benne az mc-t, akkor csúnyán jelennek meg keret karakterek és széttöri a képernyőt. Ez csak putty alól látszik így. Ha linux konzolról nézem, akkor jó. Ja, és az mc putty alól (screen nélkül) viszont jó!
Találkoztál ezzel már? -
suste
veterán
válasz
vargalex #41337 üzenetére
ok, a ddwrt-t nem ismerem a TPlinken, de openwrt-vel tök egyszerű továbbszórni a netet (erről már sokszor volt szó)
összefoglalva akkor:
most arról szólt az utolsó kérdés, hogy számít-e az adó (router) eszköz/szoftver, és az nem számít
csak a repeater (vevő/adó) oldalon számít akkor a chipset de csak ddwrt esetén, mert openwrt-vel mindenképpen megoldhatóJól mondom?
-
Balage85
tag
válasz
vargalex #41287 üzenetére
Installing perl-www-curl (4.00-1) to root...
Downloading http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/packages/perl-www-curl_4.00-1_ar71xx.ipk.Collected errors:
* wfopen: //usr/lib/opkg/info/perl-www-curl.control: No space left on device.
...stbOpkg.conf:
src/gz vargalex_v1.1.7 http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/packages
dest root /
dest ram /tmp
lists_dir ext /var/opkg-lists
option overlay_root /overlayAnnyi, hogy telepítettem pár csomagot innen is:
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages -
doberman
senior tag
válasz
vargalex #41192 üzenetére
Vargalex Mester!
ha jól vettem ki az előzményeket most van itt az ideje a kéréseknek. Nekem volna egy ami szerintem a téhómos boldog cisco modem-router tulajoknak melengetné meg a szivét:
mint köztudott a thome rendszerében terített cisco EPC3925 routerek-ből kivették az egyéb ddns-eket a választhatók közül. csak a fizetős dyndns válaszható....
nincs valami "csoda szkripted" ami alkalmassá tenné, hogy a cisco után lévő tplink router is tudjon a publikus ip-ről amit ugye a cisco kap...? (esetleg valahogy "lekérdezni" pl a myip-t?- előre is bocs ha túl nagy marhaságot írtam, vagy ha volt már róla szó.. -
egyébként pedig
a firm-ért.
-
Bubukain
senior tag
válasz
vargalex #41189 üzenetére
szia
nem jutok ezzel a dku-5 kábellel dűlőre
sajnos rendes PC-n is azt csinálja amit írtam, így biztos hogy nem a vmware kavart be
érdekes az is hogy csak 9600 baud-al csinálja amit csinál, ha pl átrakom 115200-ra akkor ott már csak az üres képernyő marad.
puttyal hogy tudnám ezt megnézni?
vagy valami ötleted esetleg?
lehet hogy rossz lenne a kábel?
már arra is gondoltam hogy lehet csak a hyperterminal szivat -
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #41176 üzenetére
a helyzet az, hogy én nem sürgetni akartalak.. - félre ne érts! - Azért érdeklődtem, mert most 1.1.5-ös van fent - és ugye az 1.1.7-esnél jársz.. Ha a napokban jön ki újabb, akkor azt lépem meg, ha nem, akkor felteszem az 1.1.7-est (amíg nem jön ki frissebb) ,mert érdekelnek az új csomagok meg a technikai újítások (főleg az rsync, és amikor próbáltam, már nem jött le a "régi" 1.1.5-höz
-
Pr3s
aktív tag
válasz
vargalex #41162 üzenetére
Szia!
1. Ezt melyik felületen gondoltad? Vagy valami egyszerűsített beállítás? Kicsit pontosítanád?
- Mondjuk a formázó utility lapján, mert ugye aki firmware-t cserél, az már itt el is dönthetné, hogy akar-e portokat változtatni, és ha már igen, akkor itt mindennek beállíthatná, vagy ha a dolognem rázós akkor egy beállítás mondjuk az ftp-t a 853-as portra írja, és a firmwareben történő összes hivatkozást ami az ftp-re utal, vigye át 853-ra.
2. Lehet, hogy a transmission init scriptet megmókolom
- lehet nem lenne rossz
3. Nem egyszerű. Idő kellene hozzá
- időnk az van, szívesen segítünk, ha tudunk, de mondd hogy segítsünk?
4. Nem lesz. Nem támogatja az OpenWrt csapat a bootloader írását. Mert ugye akkor pedig jönnének az emberek, hogy fel akartam rakni a firmware-t, de brick-eltem. És most soros porton sem érem el (mert nincs bootloader). Illetve nyilván akkor a teljes flash tartalomnak írhatónak kellene lennie (vagy legalábbis feloldhatónak), ami több kárt okozna, mint hasznot.
- És mi van, ha minket Hungarian usereket nem nagyon érdekel, ki mit támogat, mert mi félünk? És csak a TP 1043,3600,4300-ra kellene, nem mindenre, aztán aki elbaromkodja a normális recoverys bootloaderét, az vessen magára -
Pr3s
aktív tag
válasz
vargalex #41152 üzenetére
Mélyen tisztelt
vargalex Mester!
Pár pontban összeszedtem, mi lenne ami esetleg bekerülhetne a firmware-be:
1.
Dinamikus portbeállítás:
Amit már korábban említettem, hogy az alapbeállításoknál legyen egy minden portra beállító felület, mert ugye sokan megváltoztatnak portokat, és elfelejtik a hozzá tartozó átirányításokat is megcsinálni, sztem nem lenne rossz dolog ha lenne.
2.
Az overlay tárolót a transmission ne írhassa tele, sokszor ez is hiba, és a rossz csatolás eredményeként előfordul
3.
A gargoyle-ban féle szabályozósdit, amit a mi vargalex firmware-ünk még nem tud.
4.
Egy recovery módos univerzális bootloader, gondolom ebben juhosg kolléga tudna segíteni, és az lehet menne a 3600-ason és 4300-ason is, vagy ha nem hát kis módosítással menne, és nem kellene a serial unbricktől félni, mert nem lenne rá szükség. Bár tudom, hogy ez nem kevés idő, de 2 láda sörért esetleg?
Egy neked, egy Gábornak!
5.
Syslog file-ba mentésére az első lapon egy felület, ami beállítja.Kérlek írd meg mi az ami mehet, akár a következő buildbe, vagy mi az ami csak mondjuk a 2.0-ás verzióba jön majd!
-
Maximusz
aktív tag
-
HeavyToys
senior tag
válasz
vargalex #41134 üzenetére
Igen, de gyakorlatilag még sem működik. Amikor Ubuntu alatt rámegyek a hálózatokra, ott Windows hálózatok, megjelenik az OpenWRT felirat, rákattintok és nem tudom tallózni.
A böngészőbe beütöttem, hogy 192.168.1.1/mnt-t, de azt írja ki, hogy nem található ilyen a szerveren.
-
-
spae
aktív tag
-
Begi
senior tag
válasz
vargalex #41045 üzenetére
Még mielőtt elküldöm a srácnak az új konfigot megtennéd, hogy átnézed? ( tudom ez már utolsó utáni kérdés
)
Köszönöm. -
Begi
senior tag
válasz
vargalex #41038 üzenetére
Köszi, bár valami nem tiszta.
Első router oszt ip-t és mindenféle cimet a LAN-nak.
Viszont a második router oszt ip-t és mindenféle cimet a Guest-nek. Namármost, akkor guestek nem 192.168.20.1 cimet fognak kapni, mint gateway?
Sry, hogy ennyit kérdezek, de szeretném megérteni a dolgot. -
Begi
senior tag
válasz
vargalex #41022 üzenetére
Úgy állítottam be először, mert úgy volt ésszerű, de nem működött, és mivel te sem irtad hogy reject/drop, ezért gondoltam megnézzük máshogy.
Biztos nálam van valami.
Sajnos a router-t ma elvitték és én is majd csak 2 hét múlva tudok ránézni. Megpróbálom megszerezni a config fájlokat, hátha abból ki tudsz silabizálni valamit. -
Attesz
aktív tag
válasz
vargalex #41023 üzenetére
Szia Alex!
Ez nekem teljesen érthetetlen.
Belülről simán elérem, de ha kívülről próbálkozom, akkor kapcsolathívási hiba.
Megpróbálom egy másik netkapcsolattal.Ha nem vagyok pofátlan,akkor a TV-t és az FTP felhasználókat sikerült megcsinálnod?
Nagyon köszönöm az eddigi segítséget.
Üdv
-
-
Pr3s
aktív tag
válasz
vargalex #40989 üzenetére
Köszi, ezeket tudtam is, csak kérdeztem, nyilván nekünk ez a jobb ami most van, mert ezzel nem kell annyit bajlódni, és van aki már LUCI- lapokat is csinált, szóval elég könnyen szerkeszthetőnek is tűnik, és hálásan köszönjük folyamatos munkádat! Ötletbörzét csináljunk, mit kellene javítani a következő verzió elkészültében ?
-
mjuti
tag
válasz
vargalex #40964 üzenetére
Sziasztok,
OpenWrt - vargalex build ver. 1.1.7-ben benne van alapból az openssh-sftp-server csomag?
Kellett sftp, és nem tudom, hogy a vsftpd-hez telepítettem-e vmit vagy ezt pakoltam fel...
Ha én tettem rá, akkor ez átveszi a dropbeart ill. használja annak a tűzfal beállításait vagy kell configolni, ha igen milyen beállítsokkal? Úgy mint a dropbeart?
Köszi, mjuti -
_lipa_
csendes tag
válasz
vargalex #40917 üzenetére
Szia!
Szerveren (felfoghatjuk DMZ-nek is) van egy külön, erősebb tűzfal, szigorúbb szabályokkal, külön programokkal amik a töréseket kezelik. Nem szerettem volna a gyengus routert terhelni ilyenekkel...
Tehát azt mondod, hogy a zone lan-nál és a zone wan-nál az INPUT és a FORWARD policy-t állítsam DROP-ra? Funkcióbeli változás nem lesz, de felesleges réseket befoltozom vele.
-
chros
őstag
válasz
vargalex #40904 üzenetére
Koszonom Alex!
Ujrainditottam a routert (a szolgaltatonal (plusnet) routereket csereltek, s allitolag vasarnap este ota jo minden naluk; en vasarnap reggel inditottam ujra legutobb), s most Luciban tenyleg ott van a DNS: DE tegnap meg nem volt!!!
most igy nez ki a resolv.conf.auto es a resolv.conf.ppp (azonos mind a ketto):
nameserver 212.159.6.10
nameserver 212.159.6.9de tegnap is megneztem, s akkor a resolv.conf.auto tartalmazott meg egy sort (a .ppp nem!):
nameserver 62.6.38.125Lehet, hogy ez volt a baj!!! Csak azt nem ertem hogyan
most jonak tunik! Koszi!!!
Mas:
Es mint latszik visszatertem kb 1 ev szunet utan ...(most lett nalam ujra a regi tplink router es a radugott regi hdd) Milyen a jelenlegi stabil verzio? (samba, transmission, minidlna)?
Alex, nagyon koszonjuk a kitarto munkadat! -
ZPKing
tag
válasz
vargalex #40735 üzenetére
1.10-es ezért nem is foglalkoztam a backfire-vel
Van egy nasom ami kábellel gigabiten van a routeren.
Azon van torrent és úgy van belőve hogy este 11 és másnap 12ig tölthet mert ha otthon vagyunk akkor ne foglalja a sávszélt. Ha beindul a torrent este 11 kor a wifi regelre elhullik a wifi led folyamatosan világít.
ekkor kihúzom a háló kábelt a nasból 1 perc múlva vissza tér a wifi.
másik amit észre vettem laptopomról wifivel kapcsolódok. ha torrentezek vagy hosszabban letöltök és vagy youtubozok egy kis idő múlva elkezd ingadozni a wifi jelszint és eldobja magát.
Nem értem én ezt. -
krealon
veterán
válasz
vargalex #40730 üzenetére
"Gyári alatt szerintem egy fix (talán 6-os) csatornát jelent."
TL-MR3420-as gyari firmware es auto channel beallitas mellett akar naponta mas-mas csatornat hasznal nekem. Ebbol en arra tippelek, hogy a gyari firmware is valami adaptiv modszert hasznal, nem csak egy fix erteket.
-
xigris
őstag
válasz
vargalex #40703 üzenetére
Mióta szétnéztél nem nyúltam semmihez annyi változás hogy beraktam egy kis home szervert ami megy nonstop annak az ip címére is továbbítottam portot(21) de az sem megy kivülről vagyis azt ha az otthoni gépről nézem kivülről akkor megvan viszont a routeré az nincs meg otthonról sem és innen a munkahelyről sem
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest