- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
vargalex #50298 üzenetére
Köszönet a jó kis ismertetőért.
Inkább asszem az extroot-tal kísérletezgetek
De az továbbra is élő kérdés számomra hogy eltávolíthatóak-é egyes csomagok egy fölrakott
vargalex-es (vagy Poli27 vagy) rendszerből ha nekem például nemigen kell torrent és transmission??
Fölszabaditható -e elegendő hely - tudok-e eleget nyerni Asterisk csomagjaihoz
- ahhoz hogy extroot se kelljen...? -
n_atsi
tag
válasz
vargalex #50305 üzenetére
Köszönöm válaszodat.
Arra én is gondoltam hogy a kernel miatt lehet.
Azt is értem hogy valamit, valamiért.
Viszont akkor a proci sebességén kívül jelen esetben "nem nyertem semmit"?A DLNA, és a torrent futásakor a v1-el két-három torrent esetén - többet nem is akarok egyidőben futtatni - a samba, FTP, SSH alatt végzett munka már elég lassú, olykor használhatatlan volt.
Akkor ez a V2-őn jelen build-el ugyanilyen sz** lesz a jövőben?Esetleg melyek azok a csomagok/szolgáltatások, melyeket ki lehetne szedni a routerből?
Gondolom sokról nem lehet szó, hiszen alapszolgáltatásokat biztosítanak.
Esetleg az IPV6-ot ha kiveszem, nyerek vele valamit?...köszönöm.
-
MarQs
senior tag
válasz
vargalex #50264 üzenetére
Sziasztok!
A v2-es WR1043ND a maga 720MHz-es procijával képes kihajtani 1 MByte-ot felfelé TM alatt (mondjuk max. 15 aktívan futó kapcsolattal), miközben stabilan ellátja 1-2 eszköz netre csatlakozását is wifin keresztül?
Mik a tapasztalatok az újabb hardverrel kapcsolatban terhelhetőség/felső korlátok terén? Mit bír a cucc?
Előre is köszi szépen! -
Jamboo529
senior tag
válasz
vargalex #50235 üzenetére
Az az igazság, hogy a 9-13 csatornákon van nekem, mert ott "gyérebb" a forgalom. Az alsó szegmensek tele vannak. De végig próbálgatom, ha lesz egy kis időm. A DMA probléma is megoldódhat ezzel esetleg?
Ismerősnek, és nekem ugyanaz a router, és teló van, neki nincs DMA hiba, nekem van. :S Pedig minden ugyanaz. -
suste
veterán
válasz
vargalex #50235 üzenetére
Szia!
Képzeld, tegnap próbáltam Doky1988 fórumtársnak beállítani a repeater relayd-et, és nem akart összejönni.
Az interfész zónán kívül ő is jól állítot be mindent, de hiába tettem át a WWAN/zóna fülön a pöttyöt a LAN-hoz, és meg is jelent egy zöld sorban a 2 interfész, de mégsem kapott IP-t a rá csatlakozott eszköz az 1. routertől.
Próbálta wifin és kábelen is, meg is jelent a luciban a wifi részen az eszköz, de pár mp után ledobta, és aztán újra ezt csinálta. Elmondása szerint nem kaptak IP-t az eszközök, csak homokóráztak.
Van config mentésem a beállított állapotról, ha megnéznéd, de én is öszehasonlítottam az én működő 710-esemmel, és nem találtam különbséget. Valamiért nem megy át a DHCP kérés/adás a relayd-en?
Az elején feltünt, hogy az ipv6 is bekavar(hat), le is szedtem amit tudtam, de akkor sem kaptak IP-t.
A 1043v2 switch része egyébként tényleg érdekes volt a luciban, de lehet hogy csak a poli27 tett be valamit a tied alapján, mert annak ellenére, hogy van eth0 és eth1, mégis be volt vlan-ozva a az eth0-án a WAN port (eth0.1, eth0.2), pedig ha jól gondolom, akkor ez szükségtelen. Az alapbeállítás szerint a WAN-hoz az eth1 volt hozzácsatolva (remélem jól emlékszem, és nem keverem az eth0-eth1-et, de a logika biztosan ez volt).
-
Jamboo529
senior tag
válasz
vargalex #48911 üzenetére
Akadt itthon egy kis problémám, amit félig-meddig orvosolni tudtam. A másik feléhez kérek segítséget.
Szóval adott a következő hálózat: UPC net Technicolor 7200 "csodamasinával" brigde módban, valamint utána kötve egy felokosított TP-link 1043 ND (vargalex-es fw-el), ami kiszolgálja az itthoni hálózatot földön, vízen, levegőben. A kábeles részekkel nincs gond. A gondom a wifivel van. A három antennás router gyönyörűen küldi a wifit a tőle telhető módon. A laptopnak (Lenovo G580), ami kapcsolódik hozzá, sz*r a wifije, 65mbit/s-nél többet nem tudok kicsikarni belőle, hiába N-es. Ebbe már belenyugodtam. Van viszont egy okosteló (Galaxy Ace 3) is a hálón, ami szintén vacalkol a wifivel. Állandóan dobálja, nincs folyamatos kapcsolat, szóval úgy fos ahogy van. Kutakodtam a fórumokon, arra már rájöttem, hogy a teló a 3 antennás routert nem szereti, szóval gondoltam kipróbálom a UPC wifijét. Azon viszont hasított a teló, minden okés. Bezzeg a laptop meg a TC-vel nem bírta felvenni a kapcsolatot. Szóval a kérdésem a következők volnának:Meghagynám a TP-Link wifijét a laptopnak, a TC wifijét meg csak akkor kapcsolnám be, ha a telóhoz kell a net. Van a TC-nek valami fizikai kapcsolója, amivel a wifit on/off-olhatom? Ne kelljen már belépni laposon a TC menüjébe, bekapcsolni, majd lerakni a laptopot és telón netezni. Azért nem akarom folyamatosan bekapcsolni, mert nem igazán bízom a TC tűzfalas beállításaiban.
Esetleg kapcsoljam ki mind a két wifit, és vegyek egy 1antennás AcessPoint-ot külön? Nem szeretnék 3 készüléket egymás után, meg pénzt se igazán adnék ki.
Javaslatokat várnék, mi lehet az ideális megoldás?
Miért nem szeretik az újabb chipes wifik a 3 antennás routereket?
Attól, hogy 2 antennát kicsavarok belőle, gondolom még nem lesz 1 antennás? -
betyarr
veterán
válasz
vargalex #50132 üzenetére
de ezt gondolom nem kötelező konfigolni openwrt esetében.a lan portok attól még ugyanúgy ellátják a feladataikat?ez csak ugye egy opció advanced júzereknek,ha rosszul tévedek? (nem teljesen világos nekem ez a vlan,hogy miért is kell
).
mod.: aha,tehát ha pl. azt akarom,hogy 1-es eszköz csak x adatforgalmat kapjon,de 2-es eszköz már x+1-et?
-
Doky1988
senior tag
válasz
vargalex #49991 üzenetére
Rendben!
Tehát akkor a fő router: 192.168.1.1
A második üzletben lévő router: 192.168.2.1És akkor az első routeren kell portot is nyitni ha szükség van rá, mert az megy közvetlen netre, a második router meg így tulajdonképpen AP módban van, így van?
Tehát magyarul mint switch úgy szolgál..?!
-
Doky1988
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #49975 üzenetére
köszönöm
úgy vannak most is beállítva (dhcp lekapcsolva,stb)
Utána néztem ennek a zonemindernek, nem annyira egyszerű, mert a nasnak ARM procija van a progi meg x86ra van írva, szóval felejtős...
De találtam az ebayen egy mini nvr-t alig 12k-ért, megpróbálom azzal, csak nem akartam több eszközt már, igy is látod a harmadik routerrel szenvedek..... Azért köszi
-
suste
veterán
válasz
vargalex #49959 üzenetére
csomagot láttam hogy van, de az alap lucira gondoltam (persze az is igaz, hogy abban alig van valami
)
de úgyis érdemesebb SSH-n csinálni a dolgokat, ha már parancssor kell...zuzu000
szerintem kérdezz nyugodtan itt, vagy használda keresőt
transmissionként hivatkozz rá, meg esetleg a mag-os kérdést is inkább így -
Istju
senior tag
válasz
vargalex #49953 üzenetére
Köszi
Teljesen természetesen Vargalex buid-ot használok 842ND -vel. Eddig még ott nem olvastam utána.
Köszönöm a helyreigazítást. A comment az csak magunknak való, vagy az is elérhető, hogy a tiltott gépen kiírja a böngésző az üzenetet?
Szerk: Persze ott vannak a kikommentezett szabályok:-) Azért nem azt kapcsoltam be , mert nem ugyanaz volt mint az idézett, és nem mac címre szűrt. -
RedCat
senior tag
válasz
vargalex #49829 üzenetére
Köszi, megnéztem benne van a listádban. Nekem egy ZTE MF110 Telenoros stickem van. Bedugtam, de a Luci-ban hol találom a beállítástát? Valahol hozzá kell adni?
Azt szeretném, hogy ha elmegy a vezetékes net/nincs bedugva akkor használja a mobil netet, ha bedugom az USB-be. -
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #49641 üzenetére
De jó hogy itt vagy, ha jól emlékszem te is vettél egy zyxelt... Most már tovább én sem tudom húzni, de már sok a routernek a terhelés... Tudsz esetleg NVR progit a zyxelre? Én eddig ezt a ZoneMinder nevü progit találtam ami elvileg minden linuxra feltehető, elvileg a zyxelre is? Mi több esetleg futna a te FW-den akár a routeren is? Megpróbálhatom feltenni vagy inkább ne?
Köszi -
huliganboy
addikt
-
huliganboy
addikt
válasz
vargalex #49638 üzenetére
Szia!
Last Update: 2014-05-04 00:51:46 PDT
Azóta meg változott az IP címem! És azóta semmi! A beállítás szerint 10 percenként kellene neki ellenőrizni nem?
Ami érdekes pl noip oldalán két címem van az egyiket befrissítette a másikat nem. Ezt nem igazán értem, de a hozzáadott új címek sem frissülnek más szolgáltatónál.
Mindegyiknél a http://checkip.dyndns.com van URL nek beállítva...
Köszönöm!
-
Darko_addict
őstag
válasz
vargalex #49539 üzenetére
Kiváló! Így gondoltam én is, de ASUS topikban egy 28 ezres routerrel kapcsolatban meghökkenve szedték le valaki fejét, hogy ilyen (ár)kategóriában elvárja, hogy a router ki tudjon szolgálni egy 60-as hálózatot (az router egyébként 4MB/sec-nél akadt.) Erre fel, ajánlottak neki egy 60 ezreset, én meg csak forgattam a szemeimet.
Köszönöm!
-
-
bulek
tag
válasz
vargalex #49521 üzenetére
config global 'automount'
option from_fstab '1'
option anon_mount '0'config global 'autoswap'
option from_fstab '1'
option anon_swap '0'config mount
option target '/mnt'
option fstype 'ext4'
option device '/dev/sdb2'
option enabled '1'config swap
option device '/dev/sda1'
option enabled '1'config mount
option device '/dev/sda2'
option fstype 'ext4'
option enabled '1'
option target ' /overlay' -
bulek
tag
válasz
vargalex #49511 üzenetére
Szia!
usb hub-n 2 pendrive van:
sda
sda1 -> swap (/dev/sda1 (32 MB))
sda2 -> ?
sdb
sdb1 -> mntA jelenlegi csatolások:
rootfs /
/dev/root /rom
tmpfs /tmp
tmpfs /dev
/dev/mtdblock3 /overlay
overlayfs:/overlay /
/dev/sdb2 /mntAzt írtad, hogy /tmp/overlay-disabled-be csatoljam!
nincs ilyen könyvtár a tmp-ben, csak overlay
ilyenkor mi a teendő? -
bulek
tag
válasz
vargalex #49459 üzenetére
Szia!
A mount_root-ra hibát dobott, így egy gyári visszaállítást csináltam.
Azóta minden jól megy, csupán egy dolgot nem tudtam visszaállítani.
Anno a te segítségével egy régi 128Mb-s pendrive (két partíció, swap/overlay)lett felmountolva, hogy több tárhely legyen a telepítendő programoknak.
Na ez most nekem nem nagyon jön össze! lehet én csinálom rosszul?
sda1 a linux swap ezt csatoltam az adminban a csatolási pontok/swap részen
sda2 a fenmaradó rész ext4-ben
ezt az overlay mappába csatoltam, de ugyanúgy 320Kb a szabad hely a telepítendő programok számára.Tudnál ebben segíteni?
-
Doky1988
senior tag
válasz
vargalex #49306 üzenetére
Köszönöm Alex!
Csak nemtudom neki majd fekszik-e az OpenWRT.. Nekem teljesen jó, igaz még a tűzfal részt nem nagyon vágom mi merre hány méter, de müxik fatálisan
Köszönöm a munkátok!
És ha itt visszatesszük a gyári firmwiret, akkor pipa kell hogy maradjon a beállítások megtartásánál is vagy az elől ki a pipa?
-
Kris87
aktív tag
válasz
vargalex #49282 üzenetére
Nem több szálon futtatom, csak simán make V=s-el, vagy V=99-cel. Kicsit belegabalyodtam ebbe a git <--> svn dologba azt hiszem. A "git clone git://git.openwrt.org/openwrt.git" és az "svn checkout svn://svn.openwrt.org/openwrt/trunk adjustment" parancsokkal külön-külön létrehoztam próbaképp könyvtárakat, majd ezekbe külön-külön belépve az "./scripts/feeds update -a" és "./scripts/feeds install -a" parancsok után próbálkoztam a make menuconfiggal, majd a make V=99-cel, a git féle még nem szállt el, az svn féle viszont elhasalt, pedig korábban ment. Jó lenne, ha tudnám mit is csinálok.
-
Doky1988
senior tag
válasz
vargalex #49255 üzenetére
Semmit nem próbáltam, feltettem a poli27es firmwiret és ennyi
betelneteltem, nyomtam egy passwd -t, beírtam az új jelszót, toltam neki egy rebootot aztán menübe beléptem és kész.
Még a vsftpd is kivan kapcsolva, meg a firmwirebe található transmission.. szóval nemtudom mi okozhatja. :S
Nekem az OpenWRT konkrétan csak az eredeti szoftos fagyás miatt kellett, semmi más.Mivel NAS-ról torrentezek, azon vannak cuccaim, azon van ftp is minden..
De jó ez az OpenWRT sok hasznos funkciót tud, barátkozom vele, de ezt nemtom mi okozza amit írtam -
Nataniel
aktív tag
válasz
vargalex #49228 üzenetére
Csak nekem nincs NAS-om.
nekem elég perpillanat a másodpéldány,mert kis weboldalt hajt meg.
Plussz, a v1-es lighttpd leirásán ugyan végigmentem, Speedfire leirása alapján,de v2-esen valamiért NEM ment.
3x is végigmentem vele, 3x is sikertelen, mindháromszor zéróról.Szóval?
-
zsiti99
csendes tag
válasz
vargalex #49200 üzenetére
root@OpenWrt:~# opkg update
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker.
root@OpenWrt:~# opkg install luci
Unknown package 'luci'.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci.
root@OpenWrt:~#azt hiszem megvolt. de ez volt a válasz. köszönöm.
-
válasz
vargalex #49183 üzenetére
szia,
előfordul, de nem annyira jellemző mobiloknál a 2.4 GHZ és 40 MHz párosítás, pláne a mimo, tablet esetén már inkább, bár utóbbit ott sem erőltetik túlzásba.
nem sok v970 volt nálam, és akkor sem néztem ezt, bár ahogy látom, az tényleg nem dual band képes.
nem minden gyártó erőlteti a csúcstelefonokban sem a legjobb wifi képességet, a samsung jó - legalábbis az aktuális csúcskategóriában -, az iphone kevésbé, anno az s2-m már dual band képes volt, és utána a 8 hónappal később megjelent és megvásárolt 4s-em csak 2.4 GHz sávot tudott, később az s4-em már ac képes volt, most az iphone 5s még nem tudja, "csak" n és dual band.
mobilon nem is problémázok rajta, ha 2.4 GHz alatt csak 20 MHz képes - pláne mióta dual band routerem van, és adott az 5 GHz is, amin már megy a 150-es kapcsolat -, inkább csak furcsák a gyártók függvényében adódó eltérések.
igaz, a wifi kezelésében (takarékos mód, ébresztés, prioritások...stb) meg talán a legjobb az iphone.HUTCHDB; wifi régió függvényében, a magyar régióban 1 - 13 csatornás tartomány adott, sok más régióban 1 - 11, ezek értékére gondolok, javasoltabb az 1 - 11 tartomány, amit minden ellenoldal kezel, a 12 és 13 érték már kérdéses, viszont gyakran tapasztalom - pláne mobiloknál -, hogy akkor is eltérés mutatkozik a sebesség mérésekor más és más csatornán, ha amúgy minden csatorna szabad, tehát érdemes mindegyiket kipróbálni.
-
zsiti99
csendes tag
válasz
vargalex #49172 üzenetére
leütöttem megint a beállításokat, újra configoltam a már általam helyes iránynak tartottaknak megfelelően.
Most megy a minidlna,torren a pc-ről látom is a megosztást és sokkal gyorsabb a winkó kezelés és csak a ext4-es van benne. szerintem hely is van mert nem kellett letölteni a ntfs-3g kiegészítést. meglátjuk... már csak a wdtv payer nem látja a hálózati megosztást. windows megosztásként keresem benne. -
válasz
vargalex #48966 üzenetére
Most kipróbáltam a gyári antennával, és ugyanaz. Legalább most az inSSIDer szerint 61-65 közötti a jel, míg az előzővel ez felment 90-re is, de az van, hogy ha újraindítom a rendszert, akkor kb 30mp-ig szél sebes, utána beáll 1-2 mbit-re.
Speedtest is elkezd tölteni ~80-al aztán szépen lemegy 2-re...
Kezd nagyon elegem lenni ebből az egészből.
-
válasz
vargalex #48962 üzenetére
A gyáriakkal még nem próbáltam. A channel auto-n van. Majd megpróbálom manuálisan rakosgatni hátha.
Pl csomószor van olyan, amióta az új van, hogy egy oldal a telefonomon pl csak félig tölt, be majd újra rá kell kattintani és csak utána tölt be teljesen. Van, hogy nincs semmi baja, de sokszor nem az igazi... -
válasz
vargalex #48904 üzenetére
Az első része nem is célzottan neked szólt, azért is linkeltem be a hsz-t!
Tényleg szemétség amit a T csinál! A mobilnetnél is ez, az ADSL-nél szintén, bár ott legalább kérhető a publikus cím! És mint tudjuk, kábelnetnél is minden HGW-ben letiltják a bridge módot, ami bár nem ugyanez a szitu, de szintén kellemtelenségeket okozhat! Mondjuk állítólag DSL esetén is kicsit nyögvenyelős a visszaállíttatás publikus címre, magyarázkodni kell, meg indokolni, hogy minek az neked, stb... Szerencsére én nem tudom, nem vagyok T-s, csak itt olvastam!
-
válasz
vargalex #48902 üzenetére
Szia!
Elsőként rögtön oszlatok is el egy félreértést, a fentebbi dolgot én nem kérdeztem meg senkitől, az általam beszúrt idézet abból a T-s fórumból való, amit Te linkeltél tegnap! Na mindegy, végülis nem fontos, csak gondoltam leírom!
A korlátozás elvével még mondjuk egyet is érthetnék, de ha ez valóban az ügyfél védelme érdekében történik, és nem a "kaszálás" a cél, akkor miért nem ad díjmentesen publikus címet annak, aki ezt kéri? Ugyanúgy, mint ahogy T ADSL esetén van ez! Úgyis 100 előfizetőből néhány ilyen van esetleg, aki ezt kérné! Ez kérlek semmi más, csak álcázott pénzbehajtás, indokolni meg mindegyik tud nagyon jól, akárcsak nagy politikusaink! Nézik hülyének meg fejős tehénnek az előfizetőt!
A másik esettel megegyezőről régebben én is olvastam már, ha minden igaz, akkor saját fórumomon! Javasoltam a fórumtársnak, hogy próbálja meg jelezni a szolgáltató felé igényét a publikus IP-re, és másnap jött, hogy telefonhívásra neki is elmondták ezt a "védelem szöveget", de miután ennek ellenére is kitartott igénye mellett, azonnal át is állították publikus címre! Hogy melyik ISP volt azt nem tudom, de ha jól rémlik egy Csongrád megyei illetékességű történet volt!
-
-
Kissapka
csendes tag
válasz
vargalex #48866 üzenetére
Szia Alex!
Először is gratulálok az új kis jövevényhez!
Aztán. Sajnos igazad van. Nem publikus az ip.
Viszont ennek ellenére megegyezik a LuCI állapotnál a wan interface ip-je, a checkip.dyndns.com/
által mutatott ipcímmel! És minden esetben megegyezik, minden újraindítás után. Tényleng nem értem.Van megoldás arra, hogy privát ip esetén működjön bármilyen ddns?
Üdv
Kissapka -
-
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vargalex #48767 üzenetére
ezért használom már csak az asus oplayen ott ha filmet nézek akkor nem kapcsolja ki mert használja
de ha hálózatról nézek filmet a routerre kötött hdd-ről akkor ugyanúgy kikapcsolja mert nincs használva,részben okos megoldás mert minek tekerje így viszont csak adattárnak lehet használni. -
szabi38
újonc
válasz
vargalex #48749 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen válaszodat!
Én is gondoltam erre a lehetőségre, de úgy vélem, hogy mégsem ez az oka, mert a WD MyBook a nagy, álló eszköz külső villásdugós tápforrással működik, tehát az a konnektorba van állandóan dugva. Azért sem valószínű az elégtelen tápellátás, mert ha az fdisk -l paranccsal kilistázom a lemezeket, akkor a /dev/sda eszközként ott van, látszódik a partíció, file rendszer típus, méret... stb. Csak a csatolási pont tűnik el, magyarán a /mnt/hdd alatt nem érhető el az eszköz. A routeren viszont az USB LED folyamatosan világít, tehát látja az eszközt.
Korábban nem MyBookot, hanem MyPassportot próbáltam ki hozzá, az a kislemez méretű eszköz, csak 1 USB csatlakozóval, amin keresztül áramot is kapott a kütyü. Annál valóban volt olyan leszakadás, hogy teljesen eltűnt az eszköz, fdisk-ből is, viszont akkor az USB LED nem is világított...
Nem lehet, hogy ez a Samba vagy az OpenWRT alaphibája, hogy ha nincs aktív lemezhasználat, valami timeout féleségként elveszti a mountolást? Vajon számító, hogy NTFS vagy Ext4 a file rendszer a lemezen?
Köszönöm.
Szabi
U. I.: Még egy kérdés eszembe jutott. Szerintetek melyik a jobb megoldás a csatolásra? Ha fixen bedrótozom a felcsatolást az fstab-ba, vagy ha a mount parancsot egy scriptbe teszem és ez a script a bootolásnál lefut automatikusan. Most a 2. megoldást használom. Esetleg elveszhet a mount point ezért?
-
Gyurka6
őstag
válasz
vargalex #48729 üzenetére
Hali!
Köszi a válaszodat!
A verziót most nem tudom megnézni, a Te 1.1.1-es verziódra emlékszem.
Lehet, hogy töröltem, próbálkozom az msmtp progival. Közben egy újabb
script-et akartam írni, de nincs hely üzenetet kaptam, letöröltem a régebbit, de a
helyzet nem változott. Mit szúrhattam el? (Működik a router, kb.egy fél óra múlva
tudok mellette lenni.)
Köszönöm. -
válasz
vargalex #48726 üzenetére
nem úgy írtam korábban, hogy kell, hanem azt, miszerint jobb.
néha két notin megy húzós méretű állományokból álló le- és feltöltés "céges" szerverre, és bár csak 40/20 (digi, pppoe) a net - ami a gyakorlatban inkább 43-44/21 -, és ha ekkor még én is és az asszony is felcsatlakozunk egy - egy wifi eszközzel nezetni, akkor bizony a gyengébb rouer mellett már kompromisszumokkal jár, problémásabb, amíg ezen router alatt nem.
minden más feltétel (beállítás...stb) azonos, de már anno is tapasztaltam a tl-wr1043nd v1 korszakban, amikor gyárilag 32 MB RAM kiépítéssel jött, egy cég viszont 64 MB RAM specifikációval adta (saját garival, itt a fórumon is sokan vettek olyat), hogy gyári firmware mellett is megmutatkozott a dupla RAM, jobban bírta a terhelést, még csak méricskélni meg ellenőrizgetni sem kellett hozzá semmit, érezhető/látható volt a különbség a router cseréjekor. -
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Motoros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest