Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• szabi38

újonc

válasz Kicsirics77 #48760 üzenetére

Szia!

A hdd idlet többször is ellenőriztem, véletlenül sincs bekapcsolva.
    Az elektronikai lekapcsolás elképzelhető, de érdekes, hogy a lemez a mount elvesztése után is működik, mert egy másik mappába tökéletesen fel tudom csatolni kézzel. Viszont az eredeti helye (/mnt/hdd) foglalt és azt umountolni sem tudom, mondván, hogy nem találja a lecsatolandó lemezt... (akkor sem tudom lecsatolni, ha nem csatolom fel kézzel máshova...) Luciból rebootolva megint működik rövid ideig...

Jut eszembe még egy ok, amiért nem timeout lehet... Ha a transmissionnal töltök éppen le, akkor is rendszeres, hogy megszakad a letöltés és kiírja, hogy "Transport endpoint is missing".

Szabi

• szabi38

újonc

válasz vargalex #48761 üzenetére

Szia!

Sajnos nem találtam semmi normális naplófilet, a syslogot is próbáltam volna nézni, de a /var/log alatt olyanom nincs, csak log.smbd és log.nmbd.
    Lehet, hogy máshol tárolja a huncut ezeket az állományokat? :F

Szabi

• szabi38

újonc

válasz vargalex #48749 üzenetére

Szia!

Köszönöm szépen válaszodat!

Én is gondoltam erre a lehetőségre, de úgy vélem, hogy mégsem ez az oka, mert a WD MyBook a nagy, álló eszköz külső villásdugós tápforrással működik, tehát az a konnektorba van állandóan dugva. Azért sem valószínű az elégtelen tápellátás, mert ha az fdisk -l paranccsal kilistázom a lemezeket, akkor a /dev/sda eszközként ott van, látszódik a partíció, file rendszer típus, méret... stb. Csak a csatolási pont tűnik el, magyarán a /mnt/hdd alatt nem érhető el az eszköz. A routeren viszont az USB LED folyamatosan világít, tehát látja az eszközt.

Korábban nem MyBookot, hanem MyPassportot próbáltam ki hozzá, az a kislemez méretű eszköz, csak 1 USB csatlakozóval, amin keresztül áramot is kapott a kütyü. Annál valóban volt olyan leszakadás, hogy teljesen eltűnt az eszköz, fdisk-ből is, viszont akkor az USB LED nem is világított...

Nem lehet, hogy ez a Samba vagy az OpenWRT alaphibája, hogy ha nincs aktív lemezhasználat, valami timeout féleségként elveszti a mountolást? Vajon számító, hogy NTFS vagy Ext4 a file rendszer a lemezen?

Köszönöm.

Szabi

U. I.: Még egy kérdés eszembe jutott. Szerintetek melyik a jobb megoldás a csatolásra? Ha fixen bedrótozom a felcsatolást az fstab-ba, vagy ha a mount parancsot egy scriptbe teszem és ez a script a bootolásnál lefut automatikusan. Most a 2. megoldást használom. Esetleg elveszhet a mount point ezért?

• szabi38

újonc

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném abban kérni, hogy van nekem egy MyBook-om, amit szeretnék háttértárnak használni a routerrel, amin Vargalex firmware-e fut. Rendben be is tudom mountolni pl. a /mnt/hdd mappába, samba share-n keresztül el is érem, viszont pár perc után eltűnik a csatolási pont. Ilyenkor nem érem el sem a /mnt/hdd mappát, sem Luci-ban nem látszik, mint csatolási pont. Érdekes, hogy fdisk -l szépen listázza és szerinte ilyenkor is megvan a /mnt/hdd, de mc-ben már ez a "mappa" piros. Szerintetek mi lehet az oka ennek? Ha a Luciban restartolom a routert, akkor ismét megjelenik a csatolási pont és pár percig minden OK, majd ismét eltűnik... A MyBook tuti jó, teszteltem is, valamint közvetlenül géphez kötve stabil.

Előre is köszönöm a tippeket.

Szabi

Új hozzászólás Aktív témák