Hirdetés
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
Ahogy én ismerem az autó múltját: Újonnan vásárolták főnökömék. idősebb ember használta, nincs szét hajtva. 220.000 km van benne kb, általában városi használatban volt, de szoktak vele hosszabb autópályás utakra is menni, de az ritka. Idén lett kuplung cserélve(kettős tömegűt nem tudom).
Nem füstöl, nem zajos.
Az injektor és részecske szűrőknél mik a jelek, ha már cserére szorulnak?
Köszönöm az eligazítást. -
Cifu
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
2009 utáni a 2.0 D-4D (1AD-FTV motorkód) esetében alapvetően már ki lett köszörülve a főbb problémák, szóval ha jól karban volt tartva, akkor bátran ajánlható, de ez a motor se elnyűhetetlen. Amennyire én találkoztam vele, ami probléma lehet az az injektor-cserék ( nem olcsó ) meg hát ugye általános probléma a DPF körüli állapotok ( az sem olcsó ).
De eleve egy 11 éves autónál nagyon-nagyon sok minden függ attól, hogy az előző gazda / gazdik mennyire törődött vele. Nem mindegy, hogy autópályán vagy városban használta inkább, nem mindegy, hogy mennyire törődött az üzemanyag-minőséggel, az injektor-cserével, ha a DPF-el probléma volt, akkor kicseréltette vagy csak valamilyen tisztítást csináltatott meg rajta, stb.
Függően attól, hogy mik a terveid, akár még jó választás is lehet - ha alapvetően hosszabb autópályás utakra szánod.
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék, hogy a 2010-es Toyota Avensis 2.0 D-4D motorjának van-e valami gyermek betegsége?
Hallottam, hogy egy idő utána "gátas" lehet...? (Henger furatok közti anyag átszakad)
Létezik ilyen?
Lenne most egy ilyen autó, csak ezzel most eltántorítottak.
-
galervin93
addikt
Na akkor egy kis klímás-adat részemről: Bp-Nógrád 2x oda vissza (autótúton vmax 110 + végig inkább határ alatt kiv. pár előzés) két nap alatt + egy kis pesti tekergés, gyak. végig klímával 23.5-24.0 fokon, 4.4 átlag P3-mal.
-
KTTech
veterán
Az nagyon nem rossz

Nekem ma klímával (de csak páramentesített valószínűleg, auto-n 21°-on), Bedford-MK oda-vissza 61 km átlaga (volt benne pálya, autóút, város - ami a magyaroknak szokatlan, sok helyen 113-as korláttal, mint a pálya -, dimbes-dombos szakaszokkal), 2 fő, zene lett 3.9L (72.4mpg). A hőmérséklet 18-22 közt, ráadásul most először csak sima 95-öst tankoltam bele a Tesconál indulás előtt, teletank (így is 132.9/L = 542.5Ft/L a fene enné meg őket, pár hete még a 99-es volt ennyi), eddig mindig 99-es Momentumot kapott.
Ápr. 30 óta beletekertem 3800km-t, kezdünk összeszokni. Mindent egybevetve nagyon megérte a váltás a MK3-as Yaris HSD-ről a MK4-re, két dologgal nem barátkoztam még meg: a világos belső (még nem találtam megfelelő üléshuzatot sem rá, MK3-hoz van fully tailored, ehhez csak univerzális), és a 17-es felnik de sajnos a legmagasabb felszereltséghez csak ez járt... (kisebb felszereltséghez meg nem volt panorámatető, ami must have feature)
-
Ck.
addikt
IS 300h új fogyasztási rekord, hideg motrral indulva munkába, 8,5 km-es szakasz, városban, illetve 2 sávos elkerülőn, vegyesen 40-70 km/h között autózva, +20 fok, ülés szellőztetéssel, klíma nélkül, zenével, 4,2 liter/100 km (66,9 MPG) lett az eredmény.
-
KTTech
veterán
Szerintem azzal kezd, hogy nézesd meg egy klímással
én csak ötletelek, de látni kell, lehet, hogy teljesen más a gond. Elvileg gondot nem okozhat, mert ha behúzva akad be a kuplung, akkor csak fázni fogsz állandóan, ha nyitva, akkor nem fog menni a klíma. Mivel nincs hangja, így a csapággyal nincs gond, ami már hamarabb okozhatna gondot. -
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Auris vagy Yaris nyomógombos motorindítása egyenlő a kulcs nélküli ajtónyitó rendszerrel? Vagy az külön opció, netán évjárattól függ? (hybrid modell)
Köszi!
-
Ck.
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Én egy Mercedes C350e-vel kezdtem el a hybridezést, nagyon megfogott az egész hangulat, a hangtalan suhanás, parkolás, villanymotor nyomatéka, na meg persze a a fogyasztás is.
Mióta lecseréltem egy IS 300h-ra, azt kell mondjam Toyotáék a hybrid-rendszert egy teljesen más szintre emelték. Vezettem még a Mercedesen kívül BMW 330e-t is, de a németek nagyon-nagyon messze vannak ettől…az a bakkecskézés amit produkáltak amikor bekapcsolt az ICE vagy amikor fékezni kellett és működésbe lépett az üzemi fék…egyszerűen kabaré.
Mellesleg az egész hajtást egy hagyományos automata váltón keresztül vezették át, így ott villany üzemben is megvolt a szokásos gangolás, időnként egy kis rántással megfűszerezve. Mellette hagyományos önindítóval van szerelve az ICE életre keltéséhez, 4 éves autó 130 ezer km-rel már a harmadik indító motort taposta…amikor elkezd megkotlani, akkor jön ám az igazi bakkecske, de olyan erővel, hogy azt hittem valaki hátulról belém szaladt, de nem, csak az önindító…egyszer körforgalomban ki akartam lőni, erre nem indult be a benzinmotor padlógázon se, csak valami 5 másodperc késéssel, majdnem puszi lett a vége a nagy forgalomban… nevetséges.
Néha időnként hiányzik az AirMatic rendszer hintázása és az a 279 lóerő, meg 600 Nm, de a problémák abszolút nem. Nagy német autó fan voltam több, mint egy évtizeden át, Audi-BMW-Mercedes, éppen hogy csak a csengőhangom nem a német himnusz volt, de az a rengeteg szopás…mostmár értem miért kötnek ki annyian végül a japánok mellett.Teljesen elégedett vagyok a Lexussal minden téren, egy igazi megváltás a német prémiumok után. A fék pedig parádés a többi hybridhez képest amiket vezettem, semmi rántás, abszolút átmenet nélküli, egyenletes fékhatás.
-
"autópályán gps-nél 135-tel 5 litert eszik..."
Simán hozható, még kevesebb is, ha egy nagyobb gépjárművet követsz legalább 30 méterre, sebesség változtatás nélkül. De ez nem biztonságos követési távolság. Teljesen biztonságos csak 2 másodperces vagy nagyobb követés lehet. Követő radarral lelehet vinni 1 másodpercre a távolságot.
Elnevezése: Hypermiling Drafting -
KTTech
veterán
Klímánál alap, hogy a külső levegő el van zárva, és max 10 fokkal kevesebbre van állítva, mint a külső hőmérséklet. Ha nem így van, zabálni fog... de még mindig kevesebbet, mint a lehúzott ablak 80km/h felett.
Minden hibridben az utastér levegője hűti az akkupackot, kivétel ahol vízhűtése van, de az Auris/Prius/Yaris nem ilyen.
-
Bekapcsolt a venti a motorházban, mert a klíma kondenzátorának is kell a hűtés,
Folyamatos 80km/h vagy a fölötti haladásnál, 28°C alatt hozható a +0.1 liter fogyasztás klímával.
Álló helyzetben használva a klímát, akár végtelen fogyasztás is kijöhet, ahogy a fűtésnél is.
Utastérből kapja a szellőzést, de különböző feltételek együttes teljesülése alapján kapcsolja be az akku szellőzést. -
Senhi
aktív tag
válasz
kw3v865
üzenetére
Nincs, csak a csomagtartóban más.
gorgo: ha megnyugtat, nálam is fél liter plusz a klíma, mindig vannak nagyot mondók én már senkinem nem hiszek semmit
. Ez olyan mint amikor fb csoportban jön a koma, hogy autópályán gps-nél 135-tel 5 litert eszik... egyszer, Érd után lefelé elérte biztos ezt a tempót, de amúgy ő az aki 110-el kivág eléd kamiont előzni.Hűtő sajnos utastérben van, bal hátsó ülés alatt az ajtóhoz közel. Figyelni kell rá, mert rosszabb helyen van mint a priusban és jobban koszolódik. Rendszeresen takarítani kell illetve ilyen nyári melegben érdemes hybrid assistantot használni.
-
dj79
senior tag
Igen, az aurisnál is, a bal hátsó ülés alatt van a nyílás meg a szűrő, amit nem árt néha kitakarítani.(ülést felpattintod
feltéped,küszöbről műanyag fel, 3 patent kivesz, burkolat kiemel és voilá) -
Hmm, tegnap az (aszfalt feletti) 39 fokban, olyat hallottam, amit még soha. Bekapcsolt a venti a motorházban? Épp nem ment a motor, azaz csend volt, és elég halkan hallottam. Az is lehet, hogy másik autóé volt.
Korábban írta valaki, hogy nyugodtan mehet a klíma, szinte mindig, merthogy alig dob a fogyasztáson, kb. 0.1 litert. Neki elég nehéz lába lehet, és alapból sokkal több lehet a fogyasztása mint ami egy hibridtől elvárható. Az is egy fogyasztó, vicces lenne, ha 0.1 literből elmenne. Ha nincs extrém hőség, akkor nálam 0.3 - 0.4 liter a többlet (ez is sacc), de ezekben az elcseszett forró napokban bőven 1 liter fölötti a plusz.
A nemrég megosztott Prius videoban láttam, hogy ott az utastérből szívja be a hibrid akksi hűtéshez a levegőt. Az aurisban is? Nálam nincs légrés, ahol a Priusnál. Remélem kapott egy direkt légcsatornát a klímából. Mire egy akkora böszme tömegű akkupakk a beltéri 50 fokról visszahűl nem mindegy, hogy direkt hideget kap, vagy utastéri nem annyira meleget.
-
KTTech
veterán
Minden klíma ki és bekapcsol, ez az alapvető működése. Mivel rendesen terheli a motort, így érezhető lehet amikor ki/bekapcsol - bár általában simán csak több üzemanyagot küld az ECU a motornak, hogy fedezze a klíma szükségletét (és ki is kapcsolja, amikor gyorsítunk/nagyobb motorerőre van szükség).
Van olyan eset amikor érezhetővé válik a működése: ha a kuplungja kezdi megadni magát, és szorul a klímakompresszor / esetleg nincs benne elég gáz, de még nem tilt le. Ezt nem tudja ellensúlyozni az ECU.Kivétel persze a hibrideknél, ott ugyanis nem a motort terheli, hanem a hibrid akkut, tehát nincs semmilyen hatása a hajtásláncra.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
2. generációs Auris kombi és a sima 5 ajtós változat között van valami különbség tágasságban a vezetőülés tekintetében? Ülésmagasság esetleg különbözhet?
-
KMT
addikt
Olyannal találkozott már valaki, hogy a bekapcsolt klíma "piszkálja" a motort? Ez alatt azt kell érteni, hogy egyenletes sebességnél úgy csinál, mintha nem fixen állna a gázpedál, hanem néha kicsit jobban nyomná az ember, majd kevésbé, pár másodperces periódusidővel és minden esetben. Motorféknél is érezni, hogy nem egyenletesen lassul. Kikapcsolt klímával tünetmentes.
-
El Rey
senior tag
Olajszintet rendszeresen ellenörzöm. Mindig a megfelelő mennyiség van benne, nem tűnik el belőle.
Autószerelő nézte már de "Neálam nem jött elő a hiba, nem tudom, hogy mi okozhatja" felkiáltással elkért 15 ezer ft ot az elvégzett "munkáért".... Szóval az ilyen szakikat kihagynám, azért érdeklődök fórumokon, hogy hátha belefutott valaki már ilyen hibába."Addig tudod ellenőrizni, hogy ha üresbe teszed az autót és úgy gurulsz ki, akkor is marad-e a jelenség vagy csak motorféknél."
Üresbe tettem már egy visszaváltás erejéig, olyankor nem pörög fel a motor és amint visszaváltottam marad a jelenség továbbra is. Nem nevezném motorféknek, mert ha elveszem a lábam a gázpedrálról akkor ugyan úgy gurul tovább adott sebességgel nem kezd el lassítani mint normál üzemmódban.
-
válasz
El Rey
üzenetére
Nem vagyok autószerelő, de motorfék üzemben, ha ereszt a szelepszárszimering, akkor olajt szív az égéstérbe. Hosszabb motorfék üzemben még több olaj kerül bele, ez lehet a füstölés.
Az égéstérbe került olaj lassítja, gyengíti az égést, ezzel csökken a motor teljesítménye is. A katalizátort is degradálja.
Ez csak elmélkedés, autószerelőnek kell megnéznie. Addig tudod ellenőrizni, hogy ha üresbe teszed az autót és úgy gurulsz ki, akkor is marad-e a jelenség vagy csak motorféknél.
Olajszintet ellenőrizd. -
El Rey
senior tag
Sziasztok!
Corolla D4D 1.4 es autón van és az alábbi hibát produkálja:
-Eddik két kivétellel- minden esetben lassítás után (kanyarodás, körforgalomba behajtás 20-30km/h) egyszerűen nem reagál a gázpedálra.
A motor erőtlen lesz és gurul tovább az autó azzal a sebességgel amelynél éppen előjött a hiba. Arra sem reagál ha padlóig nyomom a gázpedált.
A két kivétel pedig egyszer 80 as tempónál 4 ik sebességben majd ezután 100 as tempónál 5ik sebességben jelentkezett.
Ilyenkor félreállok, üresben megtúráztatom a motort (sötétszürke füstöt produkál) majd megy tovább mintha mi sem történt volna.A hiba teljesen random jön elő, van, hogy egy 20km es úton kétszer is, aztán van, hogy két hétig semmi baja.
Hibakódot nem produkál ez már többször is meg lett nézve.
Van 5letetek, hogy mi okozhatja ezt?
Remélem, hogy tudtok segíteni. -
galervin93
addikt
"Városban ráadásul kifejezetten idegesítő a többi autós, hogy én már mennék, amikor zöldre vált a lámpa, a kéziváltósok meg még keverik a lekvárt a fakanállal."

Ha első az ember ez a pár méter előny sokszor pont arra jó, hogy soroljon egy gyorsat/okosat az ember, ha a helyzet megkívánja. És ehhez nem kell kirottyantani a belét, sőt én Powerbe sem teszem. Egy kis figyelem a lámpákra, meg a jó érzékkel adagolt villanyos nyomaték ha csodákra nem is, de kellemes meglepetésekre képes.
Apropó villannyal indulás, hogy milyen egyszerű ezekkel a dögökkel akár meredeken felfelé elindulni! Nekem a munkahelyem kijárója viszonylag meredek, ráadásul forgalmas útra nyílik, de olyan szépen ki lehet pattanni, és persze a benzines még be sem indul.
Lassan két éve van meg a gép, egy pillanatig sem bántam meg! Első autó, de tuti, hogy valami HSD lesz a kövi is. Vigyázz Camry.

-
Bullitz
aktív tag
En 2.4 accord type-sbol ültem át es borzasztó gyorsan lehet hozzaszokni.. Jössz mész a-bol b-be a fotelodban ulve. Néha ha odalepsz neki egész kellemesen lodul meg, de nem erre es ezért veszel priust. Mi imádjuk négy nap után. Ebben az az élmény higy próbálsz minél gyorsabban menni full elektromosan. Eddig 68 km/h volt a max :D nem lejtőn.
-
dj79
senior tag
Igen, előzésnél viszont a power mód jól tud jönni, hadd nyerítsenek azok a "lovak"

Városban ráadásul kifejezetten idegesítő a többi autós, hogy én már mennék, amikor zöldre vált a lámpa, a kéziváltósok meg még keverik a lekvárt a fakanállal
TSI Golfból ültünk át tavaly márciusban kettes priusba, az autópályán kicsit fájt először. Aztán hozzászoktam, most az aurissal megint egy kicsit jobban lehet haladni.
-
flegga92
senior tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Tényleg lenyugtat a hybrid

Auris HSD előtt egy 7g Civic Sportom volt, állandóan gyorsan mentem főleg kanyarba, lámpánál húzattam. Az asszony kifejezetten örül az új autónak, utálta ahogy a civiccel mentem. Gyorsan sose hajtottam vele, csak dinamikusan, pályán is inkább 120-al mentem, mert majdnem 1l-el többet fogyasztott 130-nál. -
Valós olyan 10-11mp között van.
Kombinált Atkinson-Miller ciklus-ban működik változó szelepvezérléssel, az a hatékonyságra van hangolva, nem a teljesítményre.
A bolygómű áttételezés miatt 70km/h fölött csökken a nyomaték.
A 0-100-as gyorsulási adatok nem mondanak semmit.
60km/h-ig nagyon gyorsul, 130km/h felett pedig gyenge a gyorsulása.
Prius azoknak való, akik felgyorsulnak a kívánt sebességre majd bekapcsolják a tempomatot.
Amúgy a Prius lenyugtat és leszoktat a gyorsulgatásokról. -
KMT
addikt
Sziasztok!
Bocs, ha volt már tárgyalva, a keresővel nem futottam bele. Szóval a kérdésem, hogy a toyota hibrid motorok esetében a megadott gyorsulási adatok valósak, vagy van benne valami "elhanyagolás"? Csodálkozom, hogy 1.8-as motorral, nem extrém súly mellett is viszonylag kevés lóerő, nyomaték és 0-100-as gyorsulási adatok vannak. Ezek valósak? Környezetvédelmi lefojtás miatt? Vagy elektromos rásegítés nélkül mértek? Pl: [link]
-
-
Bullitz
aktív tag
Tegnap elmentem egy körre a Priussal ismerkedni. Volt egy pont mikor a hybrid akksit zöldig töltötte, ez mit jelent? előtte ilyen nem volt csak kék volt mindig
ilyenkor van "maxon" - 80%? -
válasz
galervin93
üzenetére
Napokig esélye sem volt hűlni.
Ma reggel hétkor induláskor 32°C-os volt az akksi, ezt melegedett tovább egész nap.
Máskor, ha melegebb is volt, reggel max 24-25 fokos szokott lenni, induláskor. -
dj79
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Érdemes megvárni klímázva, míg leáll a benzinmotor.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Meleg volt az akku, azért ment a motor.
Az elektromos klíma visít. -
galervin93
addikt
Ezt most produkálta a P3-ma (hang fontos!): [link] [link] (bocs, béna telós videók, de a lényeg látszik-hallatszik) Röviden: 6-7 kilométeres út után egyszerűen nem akart leállni a benzinmotor. Panelok közt kb. 300 métert kell kanyargásznom vmax 20-szal mire megállok, legkésőbb a felénél már le szokott állni, és az utolsó egy-két száz métert már villannyal fejezi be. Most viszont nem tette, sőt percekig nem. Az első videó ekkor készült, már vagy két perce álltam ekkor. Aztán kikapcsoltam a járgányt. Újra be, tolatni ugye villannyal tolat, de amint áttettem D-be és egész finoman ráléptem a gázpedálra, bekapcsolta a motort, és folyamatosan ment leparkolás után is. Ekkor készült a második videó. És az a furcsa magas, szinte sípoló hang a motorzaj mellett, az nekem nem tetszik, persze amellett, hogy a második vidinél 5 perc után sem volt hajlandó leállni a motor. Kb. olyan fordulaton ment, mint amikor alacsony a hibrid akku töltöttsége, és azt akarná tölteni. Mi lehet ez?
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Verso, Corolla Verso vagy Avensis Verso vagy Avensis kombi típusoknál lehetséges a hátsó (vagy középső, ha 7 személyes) üléssort síkba dönteni? Vagy máshogy kérdezem: 193 cm vagyok, és az autóban akarok aludni. A cél az, hogy vízszintes legyen a felület, és férjek el valahogy (átlósan is jó). Lehetséges valahogy ezeknél a típusoknál?
-
bszg@
tag
válasz
Gombinyó
üzenetére
Jó, ebből a szempontból igazad van. Nem minden város egyforma, pl Pálháza is város.
Én meg leírtam a szélső értékeket, mert szerintem tanulságos.
Egyébként éjjel Bp-en is 8 körül fogyaszt, ami hibátlan, viszont dugó nélkül, kora reggel vagy este nem tudom 10 alatt tartani, pedig nem úgy vezetem, ahogy szeretném, hanem fogyasztásra optimalizált stílusban.Végül is oda akarok kilyukadni, hogy SZERINTEM a 2018. 08. utáni Auris nagyvárosi használatra a fogyasztása miatt nem igazán javasolt.
-
AXisBOLD
addikt
köszönöm a korrekt összefoglalást
ez csak tovább erősített a Verso 1.8 vonalon.
Már csak azt szeretném kideríteni, hogy a 3. üléssort ki lehet-e szedni, mert mind a 3 opcionális vétel 7 személyes, de az utolsó 2 ülés rendesen elvesz a csomagtartó plusz alsó rekeszeiből és nem is igazán lenne rá szükségem.
Ezzel van valakinek tapasztalata?
-
Gombinyó
őstag
Értettem amit írtál, de a 20 liter ugyanúgy nem általános fogyasztás egy 1.6os szívó motortól, mint az előtte való kijelentés amit próbáltatok megcáfolni.
Nekem városban ugyanúgy 8 körül fogyaszt, kisebb város, néhány lámpás kereszteződés, a reggeli és délutáni csúcsot leszámítva szinte lassítás nélkül végig mész. Vagy akkor ez nem városi fogyasztás? Itthon a városinak csak a BP-n való sz*pás számít? -
VaZso
senior tag
válasz
AXisBOLD
üzenetére
A 2005 előtti Avensiseknél (T25) volt komolyabb olajfogyasztási probléma (benzineseknél), ezen javítottak a későbbi változatokban (2005-2006 körül).
...de ezek az 1ZR-FE (1.6) és 2ZR-FE (1.8) motorok, dual VVT-i fantázianévvel.
Kokszosodás alapvetően a 3ZR-FE (2.0) motorokra jellemző, mivel azok közvetlen befecskendezéses motorok, és nem igazán szeretik a rövid távokat.A ~2009-2010-nél újabb Avensisekben (T27) viszont nem ez a motor van, hanem némileg továbbfejlesztett változata Valvematic fantázianévvel - ez nem csak a szelepnyitás idejét tudja változtatni (szívó és kipufogó oldalon), hanem annak magasságát is, ezért hatékonyabb motorok.
Ezek kódja 1ZR-FAE (1.6), 2ZR-FAE (1.8) és 3ZR-FAE (2.0), és alapvetően nem tudok róla, hogy különösebb problémájuk lenne.Én nem bántam meg az 1.8-at, igaz, kifejezetten ezt is kerestem.
-
Veron
addikt
-
bszg@
tag
És Gombinyo
Nem örülök, hogy hülyének néztek, az adott út átlagáról írtam.
A másik végletet azért írtam, hogy senki ne gondoljon motorikus problémára.
Én már beletörődtem, ez ilyen, nagyvárosba nem való. Ha úgy hozná az élet, hogy sokat kellene Bp-en közlekednem, kerékpárra ülnék és/vagy vennék egy Swiftet. -
flegga92
senior tag
válasz
xEon1337
üzenetére
Szerintem arra gondol mint a VW konszern autókban van, hogy nap elején nullázódik mindig, így ha egy nap 20x indulsz el, az egész napi átlagot mutatja, nem nullázódik minden indulásnál.
Sőt tud tankolástól is átlag fogyit mutatni. Ilyen apróságokban azért hátul kullognak a japán autók, pedig nem nagy kaland lenne leprogramozni. -
Az aktuális utazás nem az indítás óta megtett táv? Vagy mire gondolsz?
Ezt jobbra lépkedve lehet előhívni a digitális műszercsoporton, az energia monitor lapon (hibridnél legalábbis) kell egyet felfelé vagy lefelé lépni.Másik lehetőség, hogy nullázod az "A" vagy "B" óraállást a jobb alsó sarokban.

-
Veron
addikt
valaki meg tudja mondani, hogy lehet kiíratni az akutális utazás (trip) távolságát E210-ben?
csak az össz és a legutolsó indítás óta megtett távot írja, de szabadon választható, a kettő közötti léptéket nem találok.
van ilyen benne és csak én vagyok rettentő béna, hogy nem találom?
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Koszi szepen! Igy egyelore elengedem, maximum pici ragacs v xilo, oszt "jovanazugy". Vagy duct tape

-
bszg@
tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Én is pislogok ezeken a számokon, de nincs okom kételkedni.
Nekem a minap nagy dugóban (6km 1 óra alatt) majdnem 20 litert jelzett a BC. Auris kombi 1.6 benzin.
A legtöbb nem is ez volt, hanem síeléskor hidegen, másodikban 2-3 ezer közötti fordulaton felmenni a hegyre, az 22-25 l volt.
A negatív rekord 5.9 volt Buda-Kismaros úton, amikor még korlátozás volt a 2-esen. -
AXisBOLD
addikt
igen, a 2005 előttiekkel volt probléma (olajáteresztés, kokszosodás, égéskimaradás), utána már javítottak rajta, az 1.8-nak 1ZZ-FE a motorkódja, ha jól olvastam.
Kell hogy legyen különbség, így 1.6-al is venném, mert azért nekem is számít a fogyasztás (nem vagyok egy olajsejk), de ami most lehetőség, mind 1.8
-
rbalint88
veterán
Hat az nem tudom milyen varos, ahol egy 1.6 benzin beeri 8 literrel, de hogy sok dugo abban nincs, az tuti. 1.2 suzuki splash-sel jartam bp2-budaors tavon 7,5-8,5 kozott, pedig ebben a tav fele autopalya - igaz ott nyomom neki. Ugyanez 1.8turbo audi a4 cabrioval 12-14
prius2-vel 5,5-6 -
VaZso
senior tag
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Az alapján, amit olvastam, nincs túl nagy különbség az 1.6 és 1.8 között.
Mindkettő elég megbízhatónak tűnt az alapján, amit olvastam róluk.Feltételezem, hogy valamekkora fogyasztástöbbletnek kell lennie az 1.8-nál, elvégre erősebb is, de máshol azt olvastam, hogy minimális a különbség... nyilván attól is függ, hogy nyomják neki.
1.6 sem hiszem, hogy sok dugóban, városon belül 8 alatt fogyasztana és 1.8 is beéri kevéssel városon kívül, 90-100 körüli tempónál.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
~7,5 az 1.6 vegyes fogyasztása, ehhez sajnos az 1.4-es szívó benzinesem is közelít már.
az 1.8-ra 7,2-8,7 között írják, ami nem jó, de nem is tragikus

várok én a HSD-re, de csak nem jön meg
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Paxker315
üzenetére
Víz bemegy mindenképp az üveg mellett valamilyen úton-módon, minden autónál gyakorlatilag
Egy pötty szélvédőragasztó valószínű megfogná, kis időre oda szorítani valamivel, aztán kész, esetleges leszedés során úgyis mindegy a patentnek...
De a műanyag a rést nem zárja hermetikusan, illetve valószínű az amúgy is eső járta részbe nyílik, nem ügy szvsz 
-
Ck.
addikt
Van-e valami Toyota/Lexus modellekre specializálódott oldal, ahol a VIN-t beírva konkrétan részletes specifikációt, extra felszereltséget le lehet kérni? Az univerzális dekódoló oldalak német márkáknál elég jól működnek, de itt viszont semmi használható adatot nem mutatnak.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
venném én azzal is, csak most nem találok olyat ami jó

#11506 Gombinyó: azért nem fogom
. Sarkosan fogalmaztam, de olyan autót nem fogok venni, amiben ennyire kétesélyes a motor megbízhatósága. Ugye az előző gazda mellett nem álltam ott, mondani meg leírni bármit lehet.#11507 dj79: köszönöm, ez tényleg jó, de sajnos a hátsó hely arányaiban itt elég kicsi.
#11508 Cifu: akkor fogalmazzunk úgy, hogy a cikket elolvasva engem nem győzött meg ez a motor, de abban igazad van, hogy ha flottás volt, akkor kisebb a rizikó a kötelező csereperiódusok miatt.
Abszolút nem vagyok márka fetisiszta, néztem már mindet (Peugeot (mert ez van most
), Skoda, Honda, Mitsubishi), aztán a Toyota akadt be, most meg konkrétan a Verso.De ide is írom, mert tényleg félreérthető voltam így jogos volt a megjegyzés. Tudom, hogy a használt az kompromisszummal jár, most is 2 használtan vett autónk van, mind a kettőt én tartom karban (persze szerelőn keresztül), de mind a kettő jó konstrukció motorikusan és akkor maradjon ez a verdikt, hogy ezt nekem egy nagyon fontos tényező.
#11512 VaZso:
úgy legyen, de azért még alaposan utána nézek.Btw, most néztem meg a cimborám 2011-es 1.6 manuál 6-es, 5 személyes Verso-ját,
és hát csaknem szerelmes lettem.
Bármennyi hely van benne (206 és Yaris után!!), praktikus.Már csak az 1.8-as motornak és a 3. üléssor szerelhetőségének (használaton kívüli helyfoglalásának) kell utánanéznem, mert a 3 kinézett ezeket tudja.
-
-
válasz
kw3v865
üzenetére
Aeszthetikum, bár praktikai okok nincsenek mellette
Más : 3rd gen yaris jobb hátsó ablak alatt futó műanyag "weather strip" egyik patentja eltört, így ott egy lyuk exponalodott az elemeknek. Házi praktikák? A potalkatresz elég drága lenne, de nem szeretném, ha víz becsurogna az ajtóba.. Lehet vele valamit kezdeni, vagy csere?
-
Cifu
félisten
válasz
AXisBOLD
üzenetére
#11502 Cifu: köszönöm, ez a nem túl vidám cikk tette be az ajtót az 1.33 előtt.
Ahogy fentebb írtam, márkakereskedésből venném, 103k és 148k kilométereket futottak, vezetett szervizkönyv, elvileg minden előírásnak megfelelően cserélve. Szerintem flottások lehettek.A cikk pedig pont arról szól, hogy ha megfelelően volt karbantartva (flottás autóknál azért erre szoktak figyelni), akkor az 1.33 sem fog problémát okozni várhatóan 5-7 évig. Egy 103 ezer km-t futott, amúgy jó állapotú 1.33-as Auris megbízhatóság terén nem vészes. Szerintem.
Olyat pedig sehol sem írtak, hogy a motor nem ajánlott városba. Olyat írtak. hogy 5W-30-as motorolajjal sok rövid úton lehet adott esetben meggyilkolni az adott motort.
Tényleg az a vágyam, hogy legyen egy nagyobb autó, amiben már a nagyobbacska család is kényelmesen elfér, de a kötelezőkön kívül nem szeretnék vele foglalkozni.
Erre garanciát senki sem fog tudni vállalni. Én láttam 2 éve olyan Avensis-t, ami korban és a hozzá tartozó futásteljesítményben látszólag tökéletes volt, a motor és a beltér is patika állapotú volt, de az alváza eléggé rozsdás volt (már nem a felületi rozsda kategóriája). Csak felteszem, de talán ausztriai utakon lehetett sokat használva talán...Van ismerősnél "lesajnált francia" Citroen C5, ami kb. azt hozta használtan is, amit pl. Te elvársz. De a vásárlók jó része rá se nézett az előítéletek miatt. Ugyanakkor a húgomnak VW Passat-ja van, újonnan véve, és már hagyta ott útszélen, és sokszor járt a Porsche Budába mindenféle apróbb-nagyobb bajokkal.
De én is azt mondom, hogy ha nem akarsz a kötelezőkön túl foglalkozni vele, akkor azt nehéz lesz a használtpiacon megtalálni (vagy extra felárat kell fizetni érte).
-
kw3v865
senior tag
" 15"-os felnik"
Ez miért hátrány? Olcsóbb rá a gumi, ráadásul ha acélfelni, akkor könnyebb, mint egy átlagos könnyűfém felni, és a rugúzatlan tömeg. A ballonosabb gumi miatt komfortosabb is a 15-ös kerék.
https://totalcar.hu/magazin/technika/peresgumi/ -
rbalint88
veterán
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Lehet ezert ki leszek innen atkozva, de en csak a HSD miatt vennek Toyotat, sima benzinmotorral lennenek jobb otleteim
belterben, kutyuben van erosebb marka, a dizajn szubjektiv, azzal sztem nincs baj alapvetoen, de nekem ami a marka melletti igazi erv az a bulletproof HSD technika
amiatt el tudom nezni az egyeb butasagait -
AXisBOLD
addikt
először is köszi mindenkinek!
jó a hybrid rendszer, venném is azzal, de ez most 2 konkrét példány.
nagyon azon vagyok, hogy megbízható helyről vegyem, így szűkül a választék.
sajnos én innen közelítem meg, sok rossz vételt hallottam, ettől szeretném magam megkímélni.#11500 kw3v865: márkakereskedésből venném, de ez azért így nem túl megnyugtató.
#11501 sky11: most nézve a képeket, igaz tényleg nincsenek nagy igényeim, csak menjen el 7-8 évet problémamentesen, de elég fapad mind a kettő példány.
#11502 Cifu: köszönöm, ez a nem túl vidám cikk tette be az ajtót az 1.33 előtt.
Ahogy fentebb írtam, márkakereskedésből venném, 103k és 148k kilométereket futottak, vezetett szervizkönyv, elvileg minden előírásnak megfelelően cserélve. Szerintem flottások lehettek.
De azt nem tudom, hogy alakul az élet a következő években, hogy/hol lesz használva. Lehet a napi 140-160km, de lehet költözés és csak város, amire meg nem igazán jó az a motor, ahogy olvastam.
Tényleg az a vágyam, hogy legyen egy nagyobb autó, amiben már a nagyobbacska család is kényelmesen elfér, de a kötelezőkön kívül nem szeretnék vele foglalkozni.
Pedig én aztán az utolsó rosszul álló csavar miatt is elvittem a 206-ost meg a feleségem Yarisát, hogy legyen rendben (és rendben is vannak), de ha már 3,5 milliót adok valamiért, akkor nem akarok motorproblémák miatt szervizbe járni vagy ezt a rizikót vállalni.Na 100 szónak is egy a vége, ezt elengedtem. Köszönöm a segítséget!
----------------------------------------------------
Ami még van ugyan itt:
3 db VERSO 1.8 Style:
2 db 2011/09-es --> 177k km és 117k km
1 meg 2012/11-es --> 126k km (ennek már mondjuk a ki is tolt lélektani 3,5m fölött van az ára, de ezt most hagyom is)Mindegyik manuális (6 fokozatú) sebességváltóval, 7 személyes kivitelben.
Nem olyan szép sportos, mint egy Auris kombi, de nem is ez az elsődleges szempont.
És itt is hasonló lenne zárókérdésem:
Milyen a beltér, pakolhatóság? A motorerő azért itt gondolnám, hogy rendben van, de mennyire megbízható ez az 1.8 szívó benzin? Pláne, hogy ezek már 10 éves autók, ami megint érzékeny pont, de valahol muszáj lesz kompromisszumot kötnöm. -
Cifu
félisten
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Kicsit leszek az ördög ügyvédje...
Először is a Live az kb. a fapad (valójában volt Auris-ból még lejjebb, a Start kiadás), nem bőr a kormányborítás, egyszerűbb az audiorendszer, nincs puha műszerfal burkolat, nincs esőérzékelős ablaktörlő, nincs tempomat, 15"-os felnik, nincs ülésfűtés, nincs a csomagtérben elválasztó háló, stb. Szóval kényelem és komfort terén kompromisszum, erre készülj fel.
Aurisoknál a felszereltségi sorrend:
Start -> Live -> Live Plus -> Active -> Active Comfort ill. Active Trend -> Active Trend Plus -> Executive.Az Active Comfort a belső felszereltség terén több (ülésfűtés, esőérzékelős ablaktörlő, elektromosan behajtható tükör, stb.), az Active Trend meg a külcsín terén (nagyobb felni, sötétített hátsó ablakok, stb.).
Az 1.33-as, 99 lóerős motor nem egy nagy tűzijáték, ettől függetlenül közlekedésre alkalmas, tehát ha nem akarsz önjelölt Fittipaldi-t játszani az M1-esen, akkor teljesen vállalható azért.
A megbízhatósága olyan, amilyen a gazdája és persze a szerviz volt. [Itt egy bővebb cikk az 1.33-as Toyota motorról a TotalCar-on], zanzásítva a lényeg az, hogy ha volt rendesen rendes olaj cserélve benne, akkor nincs ezzel a motorral se gond. A hivatalosan előírt olajtípus a 0W-20, de bizony még szakszervizekbe is raktak bele 5W-30-at, ami azért városi használatnál már lehet problémaforrás. Ha autópályán használták, akkor még azzal se lesz gond esélyesen.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Hanyagolnám én is az 1,33- at.
Yarisban nem rossz, de az Auris kombihoz nagyon kevés!
Az euró6 még a nagyobb köbcentis szívó motorokat is le szedálja, nemhogy egy 1,3- ast.
Ráadásul ott az olaj probléma is, amit előttem írtak.
Még valami. Nem tudom, hogy otthon milyen felszereltség volt az 1,33- hoz, ott is voltak csomagok, de amiket néztem Németországban, azokhoz nem volt bőrkormány, kisebb, butább kijelző volt az autóban, csak alap 15 collos kerekek, és az 1,33- hoz a butább futómű járt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- Apple MacBook
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó egy Xiaomi 11t pro 256/8 snapdragon processor
- Akciós!! Előbb mint bárhol máshol !! Motorola Moto G77 8GB/256GB - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ez olyan mint amikor fb csoportban jön a koma, hogy autópályán gps-nél 135-tel 5 litert eszik... egyszer, Érd után lefelé elérte biztos ezt a tempót, de amúgy ő az aki 110-el kivág eléd kamiont előzni.

. Sarkosan fogalmaztam, de olyan autót nem fogok venni, amiben ennyire kétesélyes a motor megbízhatósága. Ugye az előző gazda mellett nem álltam ott, mondani meg leírni bármit lehet.