Hirdetés
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megadva, de a win7 még mindig nem látja a hálózaton a sambát egyáltalán.

Ötlet? Újraindítás...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
/tmp/mnt/New_volume "mappába" csatolta, ahol az utóbbi a kötet neve.
Hmm, talán problémás, hogy a szervereknél csak simán /mnt útvonal van megadva...
Az előbb végre felébresztette a vinyót egy média szkennelésre.
Közönséges 2,5"-os noti vinyó egy usb2.0 keretben, ami nem tud semmi extrát. Nem hiszem, hogy bármilyen energiatakarékosságra fel lenne készítve.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Teasüti
üzenetére
Szia!
- Hova csatolta fel a HDD-t?
- A Transmission beállításaiban a megfelelő csatolási pontot adtad meg?
- DLNA-ban ugyanez kell majd...Vannak olyan saját energiatakarékossági rendszerrel rendelkező HDD-k, amik önmaguktól is kikapcsolnak, függetlenül attól a rendszertől, amire rá vannak kötve! Ezzel sokat nem tudsz tenni, legfeljebb telerakni majd torrenttel, hogy mindig legyen lemez aktivitás! Persze ha normálisan működik a lemez, akkor el is kellene induljon amikor szükség van rá...
-
Teasüti
nagyúr
Hol is találom az itt említett leírást?

-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Kérnék némi segítséget:
a minap felkínlódtam egy Asus N18U-ra a legfrissebb 1.24-es Shibby Tomato-t.
Ez az első custom firmware-es routerem, teljesen kezdő vagyok a témában, linux sem épp a barátom.
Az első észrevételem, hogy a led-ek nem működnek rendeltetésszerűen, de ami jobban zavar, hogy az usb vinyót nem tudom működésre bírni.
Bekapcsoltam a sambát, a dlna-t és a torrent-et, konfig belőve csak az eredmények váratlak magukra:
samba nem látszik a windows gépről, ha vmiért fel is tűnik a radaron akkor nincs fájlművelet; Transmission látszólag elindul, de úgy töltöget lefelé, hogy közben nincs hdd aktivitás (fél percig teszteltem csak), a dlna látszik a hálózaton, de kipróbálni még nem tudtam (először talán vmit fel kéne tudnom másolni a vinyóra
).
Ráadásul pár perc után a router egyszerűen lekapcsolja a vinyót és fel sem ébreszti többet, a hdd spin down kikapcsolva. Persze azt írja, h fel van csatolva a fájlrendszerbe, de közben teljesen néma.Köszönöm!

-
sunpower
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, azzal is volt gond, de az most már jó.
Viszont a Last 24 még mindig nem megy.
Ki lehet bírni azért nélküle.
Majd reméljük legközelebb az is sorra kerül. -
sunpower
tag
Frissítettem......
ARM-os cuccon még mindig nem működik az utolsó 24 óra forgalomkijelzése, valamint a mentést sem állítja vissza, úgyhogy ismét konfigurálhattam újra.

Plusz újra eljátszani a "mountolás, fstab" pontot Intruder leírásában.Hát nem tökéletes még, de működik.
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tudom hogy nem kötelező, de próbálom párhuzamba tenni a Windows frissítésekkel, meg a játékok patchjeivel ha lehetséges

Szóval ha nem javít biztonsági hibákat, vagy teljesítménybeli/kommunikációs javításokat titkon, csak a leírt néhány fontos dolgot, amiket szemre én nem használok, akkor nem rakom fel. Tudom hogy minél újabb a verzió annál pontosabb, jobb, naprakészebb, de nem akarnám feleslegesen hazavágni még az egyelőre jól bevált tomatomat. -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most ez is megmaradt a reboot után, valami zavar lehetett a rendszerben korábban. Néztem az új, 124-es Tomato tartalmát, ha a felsoroltak közül egyiket sem használom, akkor nem érdemes frissíteni ugye?
-
sunpower
tag
Sziasztok!
Frissítenék RT-N18-as routeren 124-es Tomato-ra, de amikor leokézom, akkor azt mondja, hogy a JFFS2 még használatban van, ezért nem csinálja meg.
Külső lemezt leválasztottam.Mi lehet a baja?
Köszi a segítséget!
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hogyan tudom telepíteni a MC-t? Az ipkg install mc elegendő, nem fog eltűnni ez is?

-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bemásoltam az általad megadott helyre, a setuphoz nem nyúltam, majd újraindítottam. Most megmaradt a css és a képek, a GUI is ugyanolyan maradt. Köszönöm, úgy néz ki hogy jó lett. A midnight commander eltűnésre is lehet megoldás ez?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
lehella
üzenetére
Azt nem tudom, hogy az /opt alól neked, hogy tűntek el, de ennek a megoldásnak, még ha működne is, van egy olyan hátulütője, hogy csak rákötött HDD-vel jó! Ehelyett inkább másold a /jffs/rootfs/tmp/var/wwwext mappába a file-okat! Ezután vagy reboot, vagy lefuttatod az alábbi parancsot...
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
opt megosztás alatt a \var\wwwext mappába, itt volt a két png meg a css, de reboot után eltűntek!
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia! A mountolás rendben megtörténik, mert elérem a külső HDD-t, meg a torrent sem sípol. A JFFS visszamásolást hol lehet megnézni?
Nekem ennyi van összvissz beállítva:
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
[Release] Tomato-ARM v124 available
[RELEASE] 124
All versions:
– OpenSSL: update to 1.0.1j
– LZO: update from 2.06 to 2.08
– OpenVPN: update to 2.3.5
– OpenVPN GUI: Selectable LAN interface to bridge with TAP
K26ARM
– Minor multiLAN bugfixes
– MultiSSID: fix web UI errors with dual-radios
– Dlink DIR868L support
– Fix IPTraffic support -
lehella
senior tag
Sziasztok!
Beállítottam egyedi CSS kinézetet a routernek, bemásoltam a szükséges helyre, beállítottam a routerben, tökéletesen is ment. Újraindítottam a routert tegnap és a gyári kinézet fogadott, a célmappából pedig eltűnt a css és a kép képfájl. Korábban még a MC-t is letöltöttem, ez is eltűnt. Ezek mitől lehetnek?
-
kimi02
őstag
Abban tudnátok segíteni , hogy fix ip címet , hogy kell csinálni ?
NAS-hoz akarok fix ip-t.
NAS-ról nézek vezetékes hálózaton Blu-Ray filmet egy Dune D1-es lejátszóval és meg szok akadni a film.
Ezt orvosolja a fix ip cím ? -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Köszi! (Már egyszer régebben sikerült, de elfelejtettem...)
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Hogyan tudom megnézni telepítés nélkül egy .ipk file tartalmát, kimásolni valamelyik összetevőjét?
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Tudom, hogy itt nagy Tomato bűvölők is vannak, így feldobok egy érdekes feladatot. Kiváncsi vagyok, hogy szerintetek menne-e Tomato alatt.
- Iroda, max ~50 IP, átlag 25 aktív.
- 60Mbites kábelnet + backup ADSL. Dual WAN + failovert kell megvalósítani. Ha egyiken nincs élő netkapcsolat, a másikra álljon át és vissza.
- Wifi-t egy külön AP szolgáltatná, lehetőleg külön VLAN-on, ahol guest wifi is lenne, ami nem lát a belső hálóba.
- VPN kapcsolat lesz szerverteremben lévő, VPS-en futó RouterOS-sel, ami szintén egy nagy VPN hálózat része. A VPN-be minden forgalom bekerül, egy VPS-ről futó transzparens proxy szűri majd a tartalmat + VPN-en további telephelyek, belső szolgáltatások elérése, *dinamikus routeing, további telephelyek által meghirdetett routing átvétele. Tehát a VPN-0-24 megy és ki lesz használva. Ugyan 60Mbites a net, 10Mbit-nél nagyobb ritkán lesz, így a VPN-be is ennyi kerül.
- Most jön a csavar: ha a szerverterem nem érhető el, azt (és így a távoli proxy-t), közvetlenül menjen ki a netre.Mindezt stabilan, mivel a net megléte lételem.
*A dinamikus routeing valójában csak akkor kell, ha mégsem megy minden forgalom a VPN felé, mert ekkor a routernek tudnia kell, hogy mely belső IP-s hálózatokat kell a VPN túlvégén keresnie. Ezt ugye IGP-n hirdetik fel bizonyos routerek, amit ez is megkapna ekkor.
-
-
sunpower
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én úgy mértem, hogy torrentek leállítva, gépről másoltam fel nagy méretű fájlt a routeren lévő lemezre, majd ugyanazt vissza a gépre.
Amiket linkeltél sebességeket, annak a felével is megelégednék.
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ennél a routernél esetleg számít hogy USB2 vagy USB3-ba van dugva a HDD a routeren? USB2-n is tudnia kellene azért legalább 20Mb/mp-t. Ezeket a méréseket értelemszerűen leállított torrenttel kell nézni ugye? Ha esetleg semmiképp sem tudom felgyorsítani, akkor elgondolkozom egy N66U-n, végülis 8 napig vissza lehet vinni a routert

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Azért a router -> PC másolási sebesség nagyban függ a töredezettségtől is, mert ha megpróbálsz például egy torrenttel letöltött file-t samba-n másolni, az jóval lassabb lesz, mintha egy olyannal próbálkozol, amit előtte másoltál fel szintén samba-n, vagy akár ftp-n, egy szálon! Közben persze megejthetsz egy router újraindítást is akár, nehogy aztán a cache-re gyanakodj, ha túl nagy lesz az eltérés...

-
sunpower
tag
válasz
lehella
üzenetére
Ezt én kikapcsolt (leállított) torrentek mellett mértem.
Igen, a proci szokott elfogyni akár másolásnál, akár torrentnél.Én arra lennék kíváncsi, hogy mondjuk egy kétmagos (56u vagy 68u) procival szerelt routernél milyenek ezek az értékek. Gondolom van hozzá valami köze.
-
lehella
senior tag
válasz
sunpower
üzenetére
Szia!
Nekem a PC-ről a routerre kötött HDD-re és vissza is 10 Mb/sec körüli a másolási sebesség, ez kicsit csalódás mert ennél többre számítottam. Furcsa hogy a routerre kötött pendrivera másoláskor még kevesebb, 3-5 Mb/sec. Esetleg ha kikapcsolnám a torrenteket ha mondjuk másolok, akkor gyorsíthatnám a dolgokat nem? Elvileg a processzort akasztom ki ennyi művelettel, jelenleg 50 torrent futtatok.
-
sunpower
tag
válasz
lehella
üzenetére
Szia!
Én azt használom. Egy 4TB-os külső lemezzel. Üzembiztosan működik, de nem tökéletesen kommunikál a GUI-val. A beállítások jók, csak a GUI jeleníti meg valótlanul.
Volt még olyan kérdésed is, hogy írási sebesség.
Ha a gépről másolok a routerre kötött lemezre, akkor kb. 22-23 MB/s, visszafelé kb. 9,5-10 MB/s a sebesség. -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben, úgyis csak egyet fogok ide dugni majd, köszi. Hogyan célszerű egyébként a nagy tárhelyről (hátsó USB) az előlapi USB-re másolni? Total Commanderben egyik hálózati meghajtóból másolva a másikra elég siralmas sebességet produkált

-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez a beállítás, így tudom is írni az egyik pendriveot, ha windows alatt hozzáadom hálózati meghajtóként. Annyi a probléma, hogy a másik pendrive CORSAIR mappaként jön létre az mnt alatt, így azt meg mnt/CORSAIR-ként kell használni. Mindkét megosztás külön külön meghajtó. Ezt csak így lehet?
Ha csak simán az /mnt-t adom meg, akkor 128 kb az összes írható hely. -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem tudok írni, azt írja hogy nincs hely. Total Commanderben látom a meghajtót az /mnt/sda1 néven vagy a másiknál a pendrive címkéje szerint és a rajta lévő adatokat is, de azt írja a TC hogy 0 bájt szabad. Tomatoban az Attached Devicesnél viszont rendben látszik a kapacitás/szabad terület.
Szerk: Kicsit játszadoztam a File Sharinggel, itt lesz a kutya elásva. Megosztom az mnt/Corsairt és így jó lesz miután újracsatlakoztattam hálózati meghajtónak.
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megpróbáltam újra az pendriveok használat, ma mindkét pendriveomat betudtam mountolni a Tomato, azt is amit tegnap nap. A gondom az, hogy nem tudom megoldani hogy írni is tudjak rá. A File Sharingben bepipáltam a Auto-share all USB Partitions-t, valamint hozzáadtam R/W-ként a /mnt mappát is, de ezek vagy nem jók, vagy máshol kell állítanom még, tud valaki tippet adni? Köszi

-
lehella
senior tag
Sziasztok4 Használja valaki a beépített transmissiont? A kliensben azt látom, hogy szinte alig töltenek tőlem, 1-2 peer összesen. Ha lefelé kell tölteni valamit az nem gond, maxon jön ilyenkor. A router előtt van még egy HGW is. Ha elindítom a PC-n lévő uTorrentet, akkor egyből megindul a feltöltésem maxon (a PC is a routerbe van kötve). Mit kellene még beállítani?
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A beállítások rendben vannak , ha mountra kattintok akkor "Failed to mount. Verify the device is plugged in, and try again."
Logban ezt látom, nekem sajnos semmitmondó
:Nov 11 19:56:15 unknown kern.info kernel: usb 1-1: USB disconnect, address 2
Nov 11 19:56:15 unknown kern.warn kernel: gro enabled with interval 2
Nov 11 19:56:15 unknown kern.warn kernel: gro enabled with interval 2
Nov 11 19:56:19 unknown kern.info kernel: usb 1-1: new SuperSpeed USB device using xhci_hcd and address 2
Nov 11 19:56:19 unknown kern.warn kernel: xhci_hcd 0000:00:0c.0: WARN: short transfer on control ep
Nov 11 19:56:19 unknown kern.warn kernel: xhci_hcd 0000:00:0c.0: WARN: short transfer on control ep
Nov 11 19:56:19 unknown user.debug hotplug[6576]: Attached USB device 1-1:1.0 [INTERFACE=8/6/80 PRODUCT=1b1c/1a01/0]
Nov 11 19:56:19 unknown kern.warn kernel: force burst = 0.
Nov 11 19:56:19 unknown kern.warn kernel: xhci_hcd 0000:00:0c.0: WARN no SS endpoint bMaxBurst
Nov 11 19:56:19 unknown kern.info kernel: scsi2 : usb-storage 1-1:1.0
Nov 11 19:56:20 unknown kern.notice kernel: scsi 2:0:0:0: Direct-Access Corsair Voyager GT 3.0 0.00 PQ: 0 ANSI: 2
Nov 11 19:56:20 unknown kern.notice kernel: sd 2:0:0:0: [sdb] 63082272 512-byte logical blocks: (32.2 GB/30.0 GiB)
Nov 11 19:56:20 unknown kern.notice kernel: sd 2:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
Nov 11 19:56:20 unknown kern.debug kernel: sd 2:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 00 00 00 00
Nov 11 19:56:20 unknown kern.err kernel: sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Nov 11 19:56:20 unknown kern.err kernel: sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Nov 11 19:56:20 unknown kern.info kernel: sdb: sdb1
Nov 11 19:56:20 unknown kern.notice kernel: sd 2:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk
Nov 11 19:56:20 unknown kern.notice kernel: ufsd: use builtin utf8 instead of kernel utf8
Nov 11 19:56:20 unknown kern.err kernel: FAT: utf8 is not a recommended IO charset for FAT filesystems, filesystem will be case sensitive!
Nov 11 19:56:20 unknown kern.err kernel: FAT: utf8 is not a recommended IO charset for FAT filesystems, filesystem will be case sensitive!
Nov 11 19:56:20 unknown kern.notice kernel: ufsd: use builtin utf8
Nov 11 19:56:20 unknown kern.notice kernel: ufsd: use builtin utf8 instead of kernel utf8
Nov 11 19:56:20 unknown kern.notice kernel: ufsd: use builtin utf8
Nov 11 19:56:32 unknown kern.notice kernel: ufsd: use builtin utf8 instead of kernel utf8
Nov 11 19:56:32 unknown kern.err kernel: FAT: utf8 is not a recommended IO charset for FAT filesystems, filesystem will be case sensitive!
Nov 11 19:56:32 unknown kern.err kernel: FAT: utf8 is not a recommended IO charset for FAT filesystems, filesystem will be case sensitive!
Nov 11 19:56:32 unknown kern.notice kernel: ufsd: use builtin utf8
Nov 11 19:56:32 unknown kern.notice kernel: ufsd: use builtin utf8 instead of kernel utf8
Nov 11 19:56:32 unknown kern.notice kernel: ufsd: use builtin utf8 -
lehella
senior tag
Bedugtam az előlapi USB-n egy pendriveot a routerbe. Az Attached Devices-nál látszik a pendrive, de nem tudom mountolni. NTFS pendrive, miért nem működik az automount?
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Remélem magára talál, mert elég kevés peert lát jelenleg.
Adogatom hozzá a letöltött torrenteket, elég lassan ellenőrzi a HD méretű filmeket, mire képest lesz megosztani. -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, ez tök hasznos
A beépített torrent klienst hozzá kell adnom a port forwardnál? Nem nagyon akarja visszatölteni a szokásos torrentjeimet. Esetleg a HGW-ben is megtegyem? -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben, nem bolygatom
Transmissionbe hogyan lehetne beimportálni az összes torrentemet? Kézi hozzáadás működik, csak elég sok van.. Valamint az is problémás, hogy mindig létre akarna hozni alkönyvtárat a torrentemnek, holott nem szeretném. Erre van valahol opció? -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csak úgy van internetkapcsolata az ASUS-nak, ha PPPoE-t állítok be a WAN-ra. Ekkor tracert szerint nem is érintjük a külvilág feltárásakor a HGW-t.
Ez az egyik amivel próbálkoztam, ez pedig a második -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezeket megnézem. A HGW egy T-Home féle HTC router, megnézem hogy vannak-e ilyen funkciók benne, de nem ismerősek, akkor viszont a Tomatoban kell alkotni valamit. Ott alapból DHCP volt a WAN-nál.
Másik dolog, ha az egyik újraindítás után nem tudok belépni weben a Transmissionbe, ott hogy tudom kideríteni a hiba okát? Cím, port stimmel.. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
lehella
üzenetére
Ha a netkapcsolatot a HGW építi fel, akkor onnantól a HGW klienseinek, legyen az akár PC, akár másik (ASUS) router, elegendő a DHCP-s beállítás! Persze opcionálisan lehet használni statikus DHCP vagy fix IP címet is, de PPPoE kapcsolatot csak akkor, ha a HGW bridge módban megy, vagy pedig aktiváltad benne a PPPoE pass-through funkciót!
-
lehella
senior tag
Másik kérdésem, a WAN beállításnál mit és hogyan kell megadnom, ha az internetkapcsolatot a HGW építi fel? Az ASUS-ban lévő tomatoban csak úgy tudtam internetkapcsolatot létrehozni, ha pppoe-t választok ki és megadom az internetkapcsolat név és jelszavát. Ez jó így?
-
lehella
senior tag
válasz
üzenetére
Nem hiszem hogy a N18U ennyit tudna, 800Mhz-es a procija, a ram pedig 256MB. Végülis nem lesz gyakori, hogy oda másoljak dolgokat, csak most elsőre, de akkor is... Amikor onnan másolok, az 20Mb/sec, az jobban hangzik, de az sem túl acélos. Esetleg ha USB3-ra kötöm? Bár így sem feszegetem az usb2 határait.
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Tegnap felraktam a frissen vásárolt ASUS RT-N18U routeremre a 123-as Tomatot (K26ARM, v123, AIO). Rákötöttem egy terrás külső HDD-t, majd Intruder2k5 leírása és sokszor segítsége alapján bekonfiguráltam.
Elkezdtem felmásolni a kész torrenteket, azonban 6 óra alatt csak 200 gb-t tudtam felmásolni rá. A gépem a routerre gigabites LAN-os keresztül van kötve, azonban csak 10Mb/sec-es írási képessége van. Samba fájlmegosztás, a másolás pedig total commanderben fut. A külső HDD nem lehet gyenge pont, usb2-n 40mb/sec-el tudtam rá írni. Tud valaki támpontot adni, hogy mit változtassak? -
PhoenixSzG
tag
Sziasztok!
Adott egy Linksys WRT54GL v1.1 router. Megcsináltam az SD card modot, a webes felületen látszanak is a kártyaadatok, de nem tudja felmountolni a kártyán lévő ext2 partíciót:
Shibby féle tomato-ND-1.28.5x-121-SD-VPN FW van a routeren, a logban ez látszik:
user.info init[1]: notice[mmc]: Error unmounting SDHC/MMC. Check the logs to see if they contain more details about this error.
user.info kernel: [INF] mmc: Version: 2.0.1 Parms: major=121 din=2 dout=4 clk=3 cs=7 maxsec=32 rahead=2 dbg=0001
user.info kernel: [DBG] mmc: init: power on/insertion initialization...
user.info kernel: [DBG] mmc: init: CMD0 - reset...
user.info kernel: [DBG] mmc: init SD: CMD8 - CIC voltage range check...
user.info kernel: [DBG] mmc: init SD: CMD58 - OCR voltage range check...
user.info kernel: [DBG] mmc: init SD: ACMD41 - card initialization...
user.info kernel: [DBG] mmc: init SD: CMD58 - Card Capacity Status check...
user.info init[1]: notice[mmc]: Error loading module for SDHC/MMC. Check the logs to see if they contain more details about this error.
user.info kernel: [DBG] mmc: init SD: CMD10 - Card Identification Register read...
user.info kernel: [DBG] mmc: init SD: CMD9 - Card Specific Data read...
user.info kernel: [DBG] mmc: init SD: ACMD51 - SD Config Register read...
user.info kernel: [INF] mmc: SD Card detected & initialized
user.info kernel: [DBG] mmc: init - CMD16 - set 512 byte blocksize...
user.warn kernel: Unhandled kernel unaligned access in unaligned.c::emulate_load_store_insn, line 481:
user.warn kernel: $0 : 00000000 c01d0000 c01d1f64 80900460 0000108b 00000000 000001e4 003b3000
user.warn kernel: $8 : c01d1f04 80148c90 80e54f40 801b0000 801b0000 801b0000 801b0000 ffffffff
user.warn kernel: $16: c01d1f88 c01cc6fc c01d1e40 ffffffea 00000060 808e0000 803d3f40 004a8150
user.warn kernel: $24: 00000018 00000000 80e52000 80e53e58 00000003 c01d0bc8
user.warn kernel: Hi : 00000000
user.warn kernel: Lo : 00000e00
user.warn kernel: epc : c01d0c44 Tainted: P
user.warn kernel: Status: 10009c03
user.warn kernel: Cause : 00000014
user.warn kernel: PrId : 00029008
user.warn kernel: Process modprobe (pid: 1206, stackpage=80e52000)
user.warn kernel: Stack: 00000000 00000079 80e54f40 00000004 00000003 00000007 00000020
user.warn kernel: 00000002 00000001 c01cb000 00000003 c01cb000 004aef80 8001524c 80218800
user.warn kernel: 000001f2 000007df 00000002 00000060 c01a5000 c01cb060 00007060 00000000
user.warn kernel: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
user.warn kernel: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
user.warn kernel: 00000000 ...
user.warn kernel: Call Trace: [<8001524c>] [<c01cb060>] [<80008ce0>] [<8005cd2c>]
user.warn kernel: Code: 00063080 3c02c01d 24421f64 <ac22801d> 00260821 ac228ff4 ae070000 3c02c01d 8c421dc4Valamit ötlet, hogy mi lehet a probléma?
-
tutis
addikt
annyi segítséget kérhetnék hogyha a router lan portjait, azaz az egyikre be akarok állítani maximális fel és letöltési sebességet, akkor mit és hogyan állítsak be?
-
Tav-Csoves
őstag
Nálunk még mindig nem oldódott meg az interferenciás probléma vidéken: csak a 11es csatorna használható, pedig van u.azon a csatornán sugárzó router a szomszédban, s csak 200mW-on stabil a jel. Eléggé idegesít a tudat, hogy van a házunkban, vagy környékén egy olyan eszköz, ami 2,4 gHz-en nyomja az agyunkat, annyira, hogy a wireless 2,4gHz bgn szabvány 1-10-es csatornák elnémulnak tőle....
-
tutis
addikt
válasz
beleszólok
üzenetére
nemtudom, de szerintem kb mindenkinek ugyanazok az eszközök vannak a routerek közelében (modem, pc, tv, stb)
NEkem az afura hogy a gyári firmware jobban teljesít, holott pont a módosított firmware-nek kéne -
beleszólok
senior tag
Az enyém is erősen ingadozik, akár tomato, akár openwrt fut a routeren és annak sincs jelentősége, hogy a kliens android, win7 vagy linux. Valami nem wifis eszköz zavarhatja, mert az inssiderben nem látszik olyan változás a sebesség drasztikus csökkenésekor, ami azt indokolná.
Persze lehet, hogy a két eset eltér, az inssider csak a routerek jelenlétét mutatja, a csatornák forgalmát nem.
-
tutis
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
tegnap ugyanazzal a laptoppal 42 mega volt a net, stabilabb is volt. Fura mert nem állítottam semmit a routeren. Mondjuk még lehetne több is, de majd megnézem amikor kettéosztom a netet mennyi lesz a sebesség..
-
Ablakos
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A teljesítmény változtat egyáltalán valamit? 400-ra feltettem, de semmi kiugrást nem látok az Inssiderrel.
-
tutis
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
40mhz-n 20 mega jön csak. Ami érdekes hogy telefonnal 20mhz-n 35 mega jön, 40mhz-n meg 45 mega.
Holnap megnézem egy másik laptoppal mit tudok mérni, lehet a laptopon se stimmel valami. Mondjuk a gyári firmwarrel ugyanezen a laptopon 50 mega felett jött a wifi.. -
tutis
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
tutis
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
így már 30 megás a wifi, lehet még valamit állítani hogy jobb legyen, illetve stabilabb legyen a jel? Mert most hullámzik..

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Nem használok Androidot, így ezt a részét passzolom!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Advanced -> Wireless -> Country / Region = HUNGARY
Advanced -> Wireless -> Transmit Power = 100mWPC-re inSSIDer3-mat letöltöd, telepíted, majd elindítod, és keresel szabad WiFi csatornát, lehetőség szerint olyat, aminek a szomszédos csatornái is szabadok!
Basic -> Network -> Wireless (2.4 GHz) -> Security = WPA2 Personal
Basic -> Network -> Wireless (2.4 GHz) -> Encryption = AESSok szomszédos WiFi esetén pedig...
Basic -> Network -> Wireless (2.4 GHz) -> Channel Width = 20 MHz
-
tutis
addikt
tomato-Netgear-3500Lv2-K26USB-1.28.RT-N5x--121-AIO
ez van fent. Megőrülök tőle..
kábelen a net 60 mega.
wifin csak 5-10 mega, attól függ hogy az advanced wireless részen mit állítok. Alap beállításkor 3-4 mega a wifi.
Gyári firmware-el nincs gond a wifivel, tehát a tomato firmware a ludas.
mit és hogyan állítsak hogy normális wifi sebesség legyen? Sajnos muszáj a tomatot használnom majd mert meg lesz osztva kábelen a net, és csak a tomatoban tudom portonként beállítani a sebességet, gyári firmware-ben nincs ilyen opció... -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Androidon az ovpn kódok, és a beállításokat egy file-ba rendezi a rendszer. Ha androidon OpenVPN klienst akarok használni, akkor csak 1 file-ba lehet tudtommal bevinni a programnak mindent. Utána felhasználó név, és jelszó, s kapcsolódás. Bár úgy látom, hogy a static key típusnál már azaz azonosító.
client
dev tun1
proto tcp
remote 93.115.83.250 80
resolv-retry infinite
nobind
persist-key
persist-tun
auth-user-pass
comp-lzo
verb 3
cipher AES-128-CBC
fast-io
pull
route-delay 2
redirect-gateway
<ca>
-----BEGIN CERTIFICATE-----
...
-----END CERTIFICATE-----
</ca>
<cert>
-----BEGIN CERTIFICATE-----
...
-----END CERTIFICATE-----
</cert>
stb -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Mármint egy file-ba a kettőt? Ennek mi értelme lenne?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a linket, igen ez egyszerűbb jóval. Hogyan tudnám egy filename.ovpn file-ba tenni a configot is, és a key-t? Köszönöm!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Van egyszerűbb megoldás is!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=46.0Kulcs generáláshoz használhatod a routeren az alábbi parancsot is!
openvpn --genkey --secret /nas/static.key
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
beleszólok
üzenetére
sajnos nem tudok angolul
, és ez sem segített a "vars" parancsot nem értelmezi a root (win7) cmd -
beleszólok
senior tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
https://help.ubuntu.com/community/OpenVPN#Generating_Certificates
Így is?
(bár épp azt nézem, hogy maga az openvpn is tud kulcsot generálni, nem kell hozzá az openssl-t használni) -
Tav-Csoves
őstag
válasz
beleszólok
üzenetére
hát sajnos ez így nekem kevés

-
beleszólok
senior tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Openssl. Szerintem.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok! Eddig ingyenes vpn szolgáltatókat használtam, viszont szeretnék saját szervert használni tomaton. Van valamilyen olyan oldal, amin tudok online generálni openvpn kulcsokat? Vagy esetleg egyszerű program? Akár ubuntu windows, vagy android plattformon? Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
beleszólok
üzenetére
Sorry! Rosszul emlékeztem! NFS szerver és kliens van, "csak" CIFS nincs.
-
törölt tag
válasz
Proci85
üzenetére
Már amelyik. Ha jól látom, neki wrt54 -e van. A Shibby lista szerint abban, verziótól függően, 4-8MB flash van. Azon nem fér el az AIO. CIFS/NFS viszont csak AIO -ban van. Régi Mega buildből volt olyan, amiben volt, de aztán eltűnt. Ez az infó az aktuálishoz képest, kb. 3 frissítéssel régebbi, mert azóta nem frissítettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).
Majd reméljük legközelebb az is sorra kerül.

, és
tjsz