Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na, én is felraktam, megvolt az NVRAM törlés, és a manuális újrakonfigurálás is, remélem minden rendben lesz.
-
szuszinho
őstag
Nem töröltem telepítés után az NVRAM-ot, és egyelőre minden jól működik.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bármit kérhetsz tőlem, csak az újrakonfigolást nem.

Rengeteg szkript, dns szabály, beépített freeeradius szerver, minden van ezen. Azt még egyszer nem rudom megcsinálni...

Szerk.: amúgy a 2. lehetőség kizárt, mert alapból a mentés visszaállítása előtt feltűnt, h kevés az nvram. 2 akkor gondolom a maximális nvram nem változna, csak a használt nvramból lenne több.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Mr Dini
üzenetére
Ennek több oka is lehet...
1. Több az opció, így több a tárolásra szoruló beállítás az NVRAM-ban.
2. Megváltozhatott több beállítás kulcsa is, és mivel Te visszatöltötted a régi mentést, így mind a régi, mind az új kulcs foglalja a helyet az NVRAM-ban, amiből persze az egyik felesleges. Talán efféle okok miatt is jelezte Shibby, hogy NVRAM törlés szükséges.
Na most az, hogy törlöd az NVRAM-ot, majd visszatöltesz egy 2 perccel korábban készült mentést, annyi, mintha nem is törölted volna azt. Ezért írtam, hogy manuális újrakonfigurálás.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Közbe nem vártam meg, nekiálltam feltenni az fw-t. Lementettem a beállításokat, majd firmware fel, nvram törlésnek pipa. Majd visszatettem a mentést és megy minden szépen. Viszont a pppoe adatokat teljesen elfelejtette...
Mind1, beírtam, megy!Illetve amit még észrevettem, h kevesebb lett a használható nvram...
-
Mr Dini
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben. Nekem már fent van a tomato, elég ha csak frissítek az upgrade menüpontban?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Mr Dini
üzenetére
Szia!
Persze, hogy fel lehet, a Max verziót.
tomato-K26-1.28.RT-N5x-MIPSR2-133-Max.zipSegítség itt, 1, 2, 3/2, 4-es pontok sorrendben.
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=21.0 -
Mr Dini
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Ezt valamilyen módon fel lehet rakni rgy asus rt-n12d1-re? é
Köszi!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Tomato by Shibby - [RELEASE] – v133 with MutliWAN feature
Changelog:
Attention: You have to erase nvram after upgrade!!
All versions:
– MultiWAN feature – written by @Arctic (zengchen228), modified by @Shibby
– TOR: allow users to define TCP ports to redirect
– 4G/LTE: fix PIN support
– OpenSSL: updated to 1.0.2f
– Dropbear: updated to 2015.71
– TOR: updated to 0.2.7.6
– Dnscrypt-proxy: updated to 1.6.0
– Libsodium: updated to 1.0.8
– Openvpn: updated to 2.3.10
– Usb_modeswitch ver. 2.3.0 with data package 2016-01-12
– Miniupnpd: updated to 1.9 (20160113)K26ARM:
– R7000 WLAN LED support
– R7000 USB LED support -
lehella
senior tag
válasz
tatararpad
üzenetére
Ez nálam is előfordul, de nem mindig. Az init scriptnél beállítottam service smbd restart ezt a parancsot, így jónak tűnik.
-
tatararpad
őstag
Asus RT-N18U esetében áramszünet miatti újraindításnál van, hogy a fájlmegosztás nem indul újra (konkrétan eddig mindig). Ha hálózati csatlakoztatóként van csatlakoztatva akkor a Windows alatt leválasztottnak látszik, valamint a hálózatok alatt sem jelenik meg a router mint eszköz. Net megy normálisan azzal semmi gond. Miután webes felületen kikapcsolom majd bekapcsolom a fájlmegosztást, minden helyreáll. Kérdés: van e valamilyen script, ami miután betöltött a router, ezt megcsinálja automatukusan? 131-es Shibby féle Tomato.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Úgy néz ki, hogy hónap vége felé érkezik a v133, már MIPSEL-re is MultiWAN támogatással.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Balazs_
üzenetére
Szia!
1. Ez nem a ostól, hanem a hardvertől függ.
2. Ha felhasználónév+jelszó kell és ezek alapján szórakoznál a userekkel, akkor arra radius szervert kell kreálni. Én már csináltam ilyet, de sajnos a tomato nem tud reply-t küldeni, így picit bonyolultabb megoldani a korlátozást. De nem hiszem, h nekiállna bárki is otthonra radius szervert készíteni (rajtam kívül
), így inkább azt javaslom hozz létre több virtual ssid-t különféle dhcp tartománnyal, a lényeg, h más interface-n legyen. Az interface alapján meg már lehet korlátozni. -
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Kicsit elvesztem a firmware-k összehasonlításánál és segítségeteket kérném pár kérdés megválaszolásában:
-Hány wifi csatlakozást enged meg maximum a Tomato? Van valami oldal, ahol tájékozódni lehet, hogy melyik router kb. hány kapcsolatot bír el szakadozás nélkül?
-Van lehetőség felhasználónév/jelszó párost kreálni és ezekkel felhasználócsoportokat elkülöníteni? (A csoport le tud tölteni 2Mbit-tel, B csoport meg 10Mbit-tel.) -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, bíztam abban hogy megoldható egyszerűbben, de kipróbálom azért.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
lehella
üzenetére
Szia!
Erre leginkább a VPN alkalmas.
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=46.msg56#msg56
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=86.msg96#msg96 -
lehella
senior tag
Hello! Távolról hogyan tudnám elérni a Tomaton lévő samba szolgáltatást, ha csak SSH-n tudok kapcsolatot teremteni a routerrel? FTP működik, de azzal nem kényelmes videót nézni.
-
Hege1234
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
sry !
költöztem is -
Hege1234
addikt
Sziasztok!
most ez van a routeren (asus rt 18U)
3.0.0.4.378.51.1_HGG-FINAL
érdemes lenne erre frissítenem ?
(ledobásokat tapasztalok ezért gondolkodom a cserén
de van rajta egy hdd is amin vannak cuccok amik fontosak és jó lenne ha nem tűnnének el)RT-N18U_380.57.5_HGG-FINAL.zip
csak azért linkeltem, hogy ezt a fajtát felrakhatom
az Administration - Firmware Upgrade menüpont alól ?+ szeretnék a mostaniról egy mentést amit bármikor vissza tudok tenni ha nem működne az új
+ firm upgrade után a beállításaim megmaradnak ?
-
törölt tag
van valakinek ötlete hogy a tomatos rtn16 qos része miért szállhatott el? 40 megabit kábelnet. nemrég kötötték be, pár óráig teljesen jól ment, most meg gyakorlatilag egekbe szökött a cpu load, pl. torrent megy a csövön, a tomato felület nem érhető el, csak nagy sokára, oldalak más gépen be sem töltődnek.
-
törölt tag
Nem erre találták ki, de sztem nincs ebben akkora csont. Ami kell, azt kimásolod másik eszközre, a pen -t hagyod torrentre, ha lehal, akkor bal váll fölött, nagy ívben elhajítod és veszel egy másikat. Régebben a NAS -omhoz is pendrive -ot használtak az ffp keretrendszer és alá a Transmission telepítésére. Nem volt ritka jelenség a pendrive elhalálozás. Szerencsére már vannak jobb módszerek is.
-
Lizingrider
csendes tag
válasz
Lizingrider
üzenetére
Na az USB support sheeten átállítottam a Textura NTFS drivert OPEN NTFS-3G driverre, most jónak tűnik... Meglátjuk, de ettők függetlenül köszönöm a segítséget!
-
Lizingrider
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát ja, NTFS. Tudom...LINUX vs NTFS nem a legjobb... Én is erre gondoltam, mint lehetséges ok.
rtorrent nekem nem ment egyébként, entware alatt feltettem, EXT HDD-vel is próbáltam és fagyott. Ezzel csak ez a gondom, de egyébként működik. Na majd kipróbálom egy EXT4 HDD-vel, mert sajnos maximalista vagyok:

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Lizingrider
üzenetére
Próbáld 0-val, ha úgy sem, akkor passz... rtorrent-el nem igazán tapasztalok ilyet. Amúgy ezt csak nagy torrentenknél érzed? Milyen filerendszer van a HDD-n?
-
Lizingrider
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, így elfogadta, de sajnos a jelenség megmaradt...
Egyéb tipp? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Lizingrider
üzenetére
"preallocation": 1,
-
Lizingrider
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi! Próbálom! Kettőspont után kell szóköz? Így: 'preallocation: 1'
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Lizingrider
üzenetére
Szia!
Akkor próbáld meg a custom configuration részbe betenni a preallocation opciót, mondjuk 1 értékkel.
preallocation: Number (0 = Off, 1 = Fast, 2 = Full (slower but reduces disk fragmentation), default = 1)
-
Lizingrider
csendes tag
Sziasztok! Transmission-el van gondom. Adott egy ASUS RT-N18U + Tomato Firmware 1.28.0000 -3.0-132 K26ARM USB AIO-64K (AdvancedTomato)
A "gyári" embedded Transmissiont használom, és a jelenség az, hogy új torrent hozzáadásakor kb. 1-1,5 percig 100%-on pörög a CPU és a transmission GUI eltimeout-ol. Egyébként a router kiszolgál. DLNA megy, SAMBA megy, sosem fagy le teljesen, csak a fenti jelenséget produkálja, aztán szépen beáll a CPU és minden nice. Olyan mint ha a HDD helyfoglalás tartana nála ennyi ideig. Volt már valakinek ilyen, esetleg tipp? Köszönöm! -
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi.
@tibcsi0407: igazából az lenne a cél, hogy kiváltsam a külső vinyót. Sokat nem másolgatok, de torrent futna rajta...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Az /opt partíciót csak Linux alatt tudod másolni, sőt jó lenne a routeren megtenni, különben jogosultsági, és filerendszer tulajdonjogi problémáid lesznek, azaz nem fog működni semmi. Esetleg be lehet csomagolni, majd az új eszközre kicsomagolni, ha nem tudod a kettőt egyszerre rákötni.
A /nas mappa tartalmára ez nem vonatkozik, ott csak adatok vannak, azt másolhatod Windows alól is.
-
nOvOp
senior tag
Beszereztem egy nagyobb méretű pendrive-ot, így a 500-as külső vinyót - ami a routerre van csatlakoztatva - lecserélném. Van ennek egyszerű módja? Gondolok itt egy sima átmásolásra (bár lehet, hogy ez hülyeség)...
Ja, is windowos gépem van. -
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a gyors választ

-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam 1.28.0000 MIPSR2-128 K26 USB Big-VPN firmwaret frissíteni a legújabbra (132) de, nem engedte, elszáll hibával. Olyan mintha kevés lenne a tárhely. A 130-as felment. A 132 8,3 MB, a 131 8,2 MB, a 130 8,1 MB. Lehet ezzel valamit kezdeni vagy valóban az utolsó kettő nagyobb, mint ami felmenne a routeremre (Asus RT-N10U)?
Illetve olvastam a rutorrent frissítést, de nem tudom, hogy pontosan mit kellene letölteni a linkelt oldalról. -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen végül is nem a CPU fogyott el, de ez internet sebesség nem lassult le csak az USB sebessége a BW limitertől, ez szoftveresen mindenképpen egy bug a tomatoban és nem is konstans értéken zárta a sebességet wifi 2MB/s kábel 10MB/s ugyanazon LAN-LAN alhálózat esetén.
Torrent működik, de 4-5MB/s letöltésnél volt már router újraindulás is.
Nagyon jó lenne ha érkezne mér egy új verzió Shibby-től, lenne miket orvosolni, de elsőre ez sem rossz azért! -
khorvat
senior tag
válasz
khorvat
üzenetére
BW limitert nem szabad használnom, hiába volt csak egy alhálózat korlátozva vele a router erőforrásait jelentősen visszafogta sajnos, de még mindig a legkönnyebb ettől a tomato szolgáltatástól megszabadulni.
Hatalmas köszönet az újabb hasznos tippért Intruder2k kollegának!!!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!
BW Limiter van a vendég alhálózatra az biztos, megpróbálom kikapcsolva a limitert vagy akár az egész vendég hálózat nélkül is a dolgot!
QoS az nincs.Ezt a HW NAT részt is átnézem pontról-pontra hátha találok vmi hasznosat benne.
-
daddy9
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezek szerint, ha egyszerűen kezelhető torrent klienst szeretnék, akkor a tomato-E3000USB-NVRAM60K-1.28.RT-MIPSR2-132-BT-VPN verzióra lesz szükségem? Gondolom ezt a "BT gui", "BT client" megléte miatt. Jól gondolom?
-
daddy9
tag
Sziasztok!
Van egy Linksys E3000 routerem és szeretném egy kicsit felturbózni. Megtetszett az, hogy tud torrent klienst futtatni és most lett értelme annak is, hogy legyen egy hálózati meghajtó, amit többen elérünk (500GB külső vinyó menne rá, a gyári firmware tudta használni eg ypár napos teszt erejéig).
A kérdésem csak annyi volna, hogy ezek közül a Shibby féle firmware-ek közül mi mit tud és nekem melyiket lenne érdemes választani?tomato-E3000USB-NVRAM60K-1.28.RT-MIPSR2-132-Big-VPN
tomato-E3000USB-NVRAM60K-1.28.RT-MIPSR2-132-BT-VPN
tomato-E3000USB-NVRAM60K-1.28.RT-MIPSR2-132-BTgui-VPN
tomato-E3000USB-NVRAM60K-1.28.RT-MIPSR2-132-Nocat-VPN
tomato-E3000USB-NVRAM60K-1.28.RT-MIPSR2-132-Tor-VPN
tomato-E3000USB-NVRAM60K-1.28.RT-MIPSR2-132-VPNKöszönöm a segítséget előre is!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Fejlemény , hogy WAN port nélkül azaz modem és net nélkül rendben vannak a másolási értékek kábelen 50MB/s Wifin 15MB/s, ahogy bedugom a WAN portba a modem kábelét és lesz net kapcsolat azonnal visszaesik a sebesség 10MB/s kábelen és 2MB/s wifin értékekre.
Akkor ez a Tomato nem hardveres NAT-olésa miatt lehet? Lehet ezt valahol kapcsolgatni a Tomaton belül, mert most sok erőforrást meg eszik úgy tűnik a net kapcsolat biztosítása és nem marad erő az USB-k kezelésére vagy nem tudom!
Lassan ott tartok, ha lesz lehetőség pár napra felrakok egy gyári FW-t tesztelni és ha jó megy a levesbe a Tomato, mert így nem pálya sajnos sem a torrent sem a webserver funkció ami miatt szimpatikus lett volna
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Úgy néz ki sikerült működésre bírni a routert, megy a net és a transmission is (bár seedelni egyelőre nem seedelt).
Gondoltam leírom hogy hogyan sikerült hátha valakinek segítséget jelent!
10mp reset után még mindig nem volt net, még egy 10mp reset után lett. Igazából ezt nem tudom hogy miért vagy hogyan.
Volt még problémám hogy lekapcsolódott a winyó. Ezt úgy oldottam meg, hogy gépről EXT3-ra formáztam és utána felcsatoltam. Azóta nem kapcsolódik le és működik a transmission is rendesen.1. kérdés: USB and NAS -> BitTorrent Client -> Advanced Settings részben maradhat minden alapértelmezetten vagy érdemes átállítani hogy hatékonyabb legyen? Gondolok itt elsősorban a Find more peers using pontra. (DHT, PEX, LPD, uTP)
2. kérdés: Ha adott egy szolgáltatótól kapott router ami bridge módban van és erre szeretnék kábellel 2db routert kötni akkor csak arra kell figyelni hogy az egyik router pl. 192.168.1.1 címen a másik pedig pl. 192.168.2.1 címen legyen elérhető igaz? -
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, meg is jelent a fájl és írogat is bele szépen!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
A log file alapértelmezett neve messages, és a /tmp/var/log mappában van. Illetve most jut eszembe, a file nevét is be kell írnod a fentebbi helyre, nem csak a mappát. Tehát mondjuk...
/nas/Router/messages
Létrehozni nem kell, azt megteszi a rendszer.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, akkor kipróbálom, hogy bekerül-e valami abba a mappába reggelre. Egy txt-t kell majd találnom ott vagy létre kell hoznom esetleg hogy legyen mibe írjon?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Szia!
Igen, ennek jónak kell lennie.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
A tomaton belüli logolást szeretném a rácsatolt HDD-re menteni.
Ez a beállítás így megfelelő és mindent logolni fog? Szeretném ha tudnám tárolni a logokat azért, hátha valami érdekesre fogok bukkanni
A HDD-m mountolva van nas néven, nem tudom hogy az elérés így helyes lesz-e. (Router mappába tárolnám)
Előre is köszönöm

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
Minden lehet... Nekem USB Y kábellel mindkét USB portra rá van kötve a HDD, így stabilan megy, és nem használok hozzá egyéb áramforrást.
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az előző próbálkozásomnál úgy emlékszem hogy akkor lett net mikor mind a két led zöld volt. (De lehet hogy rosszul emlékszem)
Van egy TP WDR4300 routerem is, azon OpenWRT fut, az is ugyanilyen külső winyót kapott. Lehet hogy ez a router több elektromossággal tudja ellátni? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
A firmware-t soha nem kell újra felrakni, teljesen felesleges, egy áram alatt elvégzett 10mp-es reset, vagy nvram törlés mindent alapra állít vissza. A flash memória azon része, ahol az fw található, nem írható, így abban semmilyen változás nem tud bekövetkezni, tehát minden ugyanolyan lesz később is, mint a flashelés utáni pillanatban.
Ha lekapcsolódik a winyó az nem jó, akkor ezért is állhat le a transmission. Vélhetően kevés neki az áram amit kap a routertől, kellene külön táp, vagy aktív usb hub.
A sárga led a 100Mbps kapcsolatot mutatja.
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Úgy láttam hogy futott.
Most visszaállítottam mindent és újra felraktam a tomato-t. Most megy a transmission de néha lekapcsolódik a vinyó, legalábbis a routeren a led ezt mutatja. + ismét nincs net, a Status -> Overview menüpont alatt az Ethernet Ports State-nél a LAN1 port "képénél" a bal oldali led sárga, a jobb oldali zöld. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
Ha a Tools -> System Commands menüben lefuttatsz egy ps parancsot, az mit mutat? Fut a transmission?
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem sajnos.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
Akkor ott szerintem valami okból nem fut a torrent kliens. Router reboot nem segít?
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Így van.
Van +1 gond, ha belépek a transmission felületre állandóan ezt a hibaüzenetet kapom:
"Connection Failed. Could not connect to the server. You may need to reload the page to reconnect." -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A Download directory-nál beállítottam. A transmission binary path [internal (/usr/bin), optware (/opt/bin), custom) -nál mit állítsak? Ez a beállítási pont mire vonatkozik?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
Akkor ezt az elérési utat írd be a torrent beállításokhoz is, az USB and NAS -> BiTorrent Client oldalon.
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az USB3.0-ra kötöttem. Ezt mutatja: "/tmp/mnt/WD_Red"
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
Ehhez tudni kellene hova van csatolva a rákötött USB HDD. Az USB and NAS -> USB Support oldalon alul láthatod elvileg a mount pontokat.
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, megcsináltam, az áramtalanítás segített.
Már csak samba és transmission beállításokban kérnék egy kis segítséget! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
Igen, ahhoz csak az alap DHCP kell. Ha nem lesz net így sem, akkor áramtalaníts mindent, majd 2-3 perc várakozás után először a modemet kapcsold vissza, és ha az már online, akkor mehet a router is.
A 4. pont megvolt? NVRAM törlés...
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Fent van, működik, csak még internetet nem sikerült varázsolnom rá!
UPC routerem van bridge módban, ehhez DHCP-t válasszak igaz? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
OK. Előfordul, hogy flashelés után akár 8-10 perc is kell neki, még újraindul. Azt látod majd a LED-eken, ha világít a WiFi, akkor kész.
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ping: Először nem válaszolt, aztán újraindítottam mindent (router és gép). Másodjára már volt kapcsolat és 0ms lett az eredmény.
+ siker ugyanis bejött a miniWeb Server!!!
De hogy eddig miért nem ment azt nemtudom.Köszi a segítséget!

Ha sikeresen fent van akkor jelentkezem! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
Windows parancssorba (DOS ablak) írd be:
ping 192.168.1.1
De töltsd le ezt a progit...
portable_asus_firmware_restoration_tool.zip...csomagold ki, és próbáld meg ezzel feltolni az fw-t.
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Fix IP beállítva: 192.168.1.10, subnet mask: 255.255.255.0
Hogy pingre válaszol-e azt nemtudom, mert sajnos nemtudom hogy az pontosan mit jelent.
Ha beírom a 192.168.1.1 címet a browserbe, akkor kapom azt az üzenetet. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
Fix IP beállítva? 192.168.1.x?
Pingre válaszol a router 192.168.1.1 címe?
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az a pláne hogy kábellel vagyok csatlakozva hozzá, a wifi teljesen ki van kapcsolva a gépen!
Igen villog a power led. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
Ne használj vezeték nélküli hálózatot, csak kábelt. Ilyenkor nincs is WiFi.
Egyébként ilyenkor villog a Power LED?
-
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akadt egy kis problémám! Egy ilyen üzenetet kapok ha a böngészőből megnyitom a http://192.168.1.1-es címet: (Most járok a 3/2. pontnál)
"A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.
Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-N18U közötti kapcsolat bontásra kerül.
A(z) RT-N18U beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot."
Mi lehet a gond? -
kallas0520
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kallas0520
üzenetére
Szia!
1. Igen így kell.
2. tomato-RT-N18U-ARM--132-AIO-64K-NOSMP.trx kell Neked, abban minden benne van, a VPN egy csökkentett tartalmú változat.
-
kallas0520
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS N18U routerem ezen szeretném a fw-t lecserélni Shibby-féle tomato-ra. Átolvasgattam a topicot de néhány kérdésem még adódott. Ebben kérem a segítségeteket!
1., Ha jól értelmezem akkor, EZT a leírást kell követnem. (1, 2, 3/2, és 4-es pontok) Jól gondolom?2., 4db fw-t találtam. Név szerint:
tomato-RT-N18U-ARM--132-AIO-64K.trx
tomato-RT-N18U-ARM--132-AIO-64K-NOSMP.trx
tomato-RT-N18U-ARM--132-VPN-64K.trx
tomato-RT-N18U-ARM--132-VPN-64K-NOSMP.trx
Ezek között mi a különbség? Melyiket válasszam? (ftp, samba, dlna, transmission, ddns, funkciókra lenne szükségem)Köszönöm a segítséget előre is!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Piszok érzékeny az USB de nem a saját wifijére, inkább a HGW-re, másik routerre és a 220V-os kábelekre és az abban lévő adapterekre.
Somatom: USB2 is ugyanolyan lassú nem látok összefüggést a wifijével kikapcsolva is lassú maradt!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Változtattam a router pozícióján így jobb lett a helyzet, most 10MB/s olvasás és 35MB/s írás amit mérek.
Vmi interferencia vagy egyéb zavaró körülmény lesz a környezetben pakolgatom még egy kicsit, mert egy teljesen semleges helyen sikerült 55MB/s olvasást is elérni Tomatoval USB3 porton USB3 eszközzel! -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
JFFS hiánya egy Shibby által is jelzett dolog az FW-ben miszerint lefagy neki is. Látszik a menüben de nem lehet formázni, próbáltam és valóban kifagy.
Írtam Shibby-nek is hogy van-e vmi ötlete az USB sebesség dologra, teljesen tanácstalan vagyok most ez ügyben. -
törölt tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Viszont, ha elírás, akkor a 20MB/s körüli értékek sztem rendben vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mind1, beírtam, megy!
), így inkább azt javaslom hozz létre több virtual ssid-t különféle dhcp tartománnyal, a lényeg, h más interface-n legyen. Az interface alapján meg már lehet korlátozni.

tjsz