- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #21819 üzenetére
Dehogy sport módba néztem.. Samsungot is beállítottam. A film módot és a szokásos módot állítottam be szemre jónak és ezeket használtam. Sport mód borzalmas volt Samun és TCL -en is borzalmas! Na a sport mód ( meg dinamikus stb) azok tényleg rettenetesen túl vannak tolva mindenben. Amúgy valószínűleg tényleg csak megszokás kérdése ez. Most például tökéletesnek látom!
mzsol nézte sport módba és írta rá hogy úgy jó. Hát pedig ez 55C745 -ön kb nézhetetlen.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Celtis #21751 üzenetére
Ez a legfrissebb a Mediatek MT9635(Pentonic 700)-hez.
Kicsit fura, mert a C805-nél ez az X1 verzióban van már benne, míg a C745 és C845 az X2 verzóval kapta meg (bár a 745-ön a V024 a legújabb).
Ezeknél az X1 verzió az MediaTek MT9615 aka MT5889-t jelöli, de azokhoz teljesen más FW való. -
válasz
Celtis #21668 üzenetére
Igen, pont erre írtam, hogy ez érthetetlen számomra -- mármint ugye az, hogy a saját gyári csararjai hogyan lehetnek hibásan méretezettek. Egyértelmű, hogy nem eseti jelenség, tömegesen okozhat kellemetlenséget, a korrigálása gyakorlatilag semmiből nem állna, és mégsem javítják.
MaCS
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #21692 üzenetére
Én ha 55C745 -ön kikapcsolom a local dimminget eléggé gyatra a kontraszt / fekete. Ennél a típusnál a natív kontraszt kevés és csak local dimmingel jó de azért nem kimagaslóan! Miniled tévéken szerintem már alapból a panel sokkal jobb és jön hozzá még a nagyon jó local dimming. Kicsit bánom, hogy nem azt vettem de már mindegy.
-
Komplikato
veterán
válasz
Celtis #21648 üzenetére
Látom most ez a topik slágere, a C805. Ez hol áll képességei szerint a C735, az azt váltó C745 és a nagy tesó C845 készülékekhez képest? Azért kérdezem, mert simán tech specifikációkból nem derül egyértelműen mi miben jobb vagy több. Ráadásul a magyar boltok oldalain néha még alapvető információk sincsenek a készülékekről.
-
Tocika
aktív tag
válasz
Celtis #21629 üzenetére
A nason nem fut médiaszerver csak smb fájlmegosztás.
Ha torrentet lelövöm akkor már jól működik 5ghz-es wifin. Rendeltem inkább egy usb-adaptert. jobban szeretem , ha kábelen csatlakozik a TV.
Meg tervben van egy újabb nas beszerzése mert ez már a halálán van
Köszönöm mindenkinek a tippeket. -
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #21453 üzenetére
A wifi meg a vezetékes kapcsolat stabilitása két külön kávéház.
Nálam pl. szolga router van. 5ghz ac wifivel nem találok olyan beállítást ami mindenhez is jó. Az egyiket a tv és a tablet szereti , a masikat meg a telefon. Persze ez valszeg javítható lenne egy normális(abb) routerral. De mivel egyedül a tv igényli a folyamatos nagy sávszélt ezért nem fektetek bele ennyi pénzt.
Usb-lan adapter azt jónapot. A gigabit lan már sok eve ki van építve a házban. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #21442 üzenetére
Én PC-ről ( PC-n plex szerver) játszom le a filmeket és wifin van a tévé (TCL 55C745). Pont az előbb fejeztem be egy 70 GB-os 4k DV filmet és egy akadás vagy pufferelés nem volt. Kodival és plex kliensel is próbáltam. Kodiban csak hdr10 -ben fut plexben DV -ben de mindkettővel gond nélkül ment.
Szerintem itt sokat számít a router is. Nekem a szolgáltatói routerem bridge módba van és egy xiaomi ax3600 router látja el a router feladatot és így ha töltök le 600 megabittel torrentet, akkor közbe még gond nélkül nézünk akár három eszközön is filmeket egyszerre. Szóval itt sok minden számít.
Médialejátszóimhoz kábelt használok de igazából ott se lenne szükséges.
1000/1000 megabites optikás netem van.A lényeg hogy ahol jó router ( hálózat) van ott nem biztos hogy szükséges kábel. Bár én is kábel híve vagyok igazából.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #21374 üzenetére
Én biztos nem foglakoznék ezzel a videóval.
Ha 2 tv egymás mellé van téve oda nagyon komoly felszerelés kell, hogy visszaadja a valóságot. Valószinű a 745re volt beállítva a kamera. Egyébként azért is tűnik sötétetbbnek a 745 mert kisebb a fényereje mindennek.
Filmes ismerősöm még ARI kamerával sem volt hajlandó nekem hasonló videót felvenni, mert mondta, hogy esélytelen.Az ilyen youtube videóknak semmi értelme nincs.
Látszik, hogy nincs bekalibrálva egyik tv sem, semmi információ tartalma nincs így az egésznek, azt sem tudni milyen beállítással használta őket.Egyébként azt alátámasztom, hogy a 835-nek, sokkal de sokkal kontasztosabb képe van mint a845-nek.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Celtis #21374 üzenetére
Jelenleg úgy néz ki igen.
Én egyebeket mellett emiatt az összehasonlító videó miatt sem vettem meg a C845-öt és maradtam a C745-nél.
Elképzelhető, hogy javul a jövőben, mert egy szoftverfrissítésre lenne szüksége csak, viszont arra azóta várnak a tulajok.Lehet, hogy egyéb beállításokkal lehet ezen vmennyire változtatni, de még nem láttam, hogy lett volna jobb összehasonlító teszt.
Az lesz még az érdekes, hogy a C805 tulajok mit mondanak majd, de eddig pozitív a vélemény.
Tesóm vett BF-en egyet, kíváncsi leszek milyen lesz -
Fleed
aktív tag
válasz
Celtis #21058 üzenetére
Rádugom a TCL-re és nem csinál semmit (pedig csatlakoztatott eszközök között érzékeli h valami rá lett dugva hdmi-n), míg átdugom egy másik tv-re vagy laptopra és szépen működik, ahogy kell.
#21054 Közös wifi hálózaton vagyok, de nem találja a tv-t a vezeték nélküli kivetítő. Viszont ha megy a youtube, azt át tudom dobni a tv-re, mit játszon le.
További bajom most a tv-vel, hogy írtam a fehérvári szervíznek, hogy panelhiba miatt ( jobb oldala a tv nek másodpercenként elsötétül egy villanásra) javításra küldeném, elsőre azt jelezte vissza a szerviz, hogy mivel már elmúlt 3 éves a tv, ezért nem garanciális. Most elküldtem nekik, hogy az emagon 5 év garanciával vásároltam, várom a válaszukat.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #20376 üzenetére
Amikor teszteltem nem volt ilyen probléma. Nyilván fw okozza. De film közben ebből nem veszel észre semmit, a fénykép túlzottan felerositi. Még ezzel a hibával is az egyik legjobb tv, ezen az áron meg a legjobb.
Inkább a fekete sáv világitson kicsit, minthogy a konkurens tvknel nagyobb a blooming vagy éppen össze vissza ingadozik a fényerő, ahogy azt a mib- videoval mutatom.
Jelenleg nincs tökéletes tv, mindnek megvan a saját hibája, az oledeknek is. -
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #20366 üzenetére
Igen! Erről itt is volt már szó és pont arra jutottunk, ami az általad linkelt felső képen is látszik, a képen a felső csík látszik mert alatta nagyon világos téma van. Míg az alsó fekete csík nem látszik, mert ott nagyon sötét a kép széle!
Középső képen is ez látszik, csak mivel ott szinte mindenhol világos a képszéle, így alul és felül is világos a fekete csík. -
Solymi81
aktív tag
válasz
Celtis #20366 üzenetére
Én pont emiatt nem vettem meg, a tesztekben jelezték ezeket a problémákat és várnak egy ideje FW frissítésre, de állítólag (ezt nem tudom), még nem reagált erre a TCL.
Nekem ma jött meg a C745, nagyon szép képe van, igaz tegnap még szemeztem a c485-tel is, volt lehetőségem megnézni Alzánál.
Persze demóképek mindkettőn jók, a C745-öt meg majd alap beállítgatás után kezdem el megnézni, hogy filmeknél milyen.
A miniledben nagyon gondolkodtam, mert csak 60-70k lett volna a különbség, debefürödni meg nem akartam vele.
Meg úgy voltam vele, hogy jó áron jutottam a tv-hez, ha eladom, akkor se lesz nagyon bukó és akkor már veszek egy rendes OLED-et vagy Miniledet 2-3 év múlva.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Celtis #20350 üzenetére
Csak Dovi tartalomnál van és nem mindig látszik. Nekem kalibrálás után nagyon halvány és tényleg csak bizonyos esetekben látszik. Engem nem zavar észre sem veszem ha nem kimondottan arra figyelek erőssen. Itt vannak képek róla [link] de mintha az utólsó FW-k óta még annyira sem lenne látható. Estére majd rá nézek megint a Dune-s jelenetre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- OLED monitor topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest