- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
válasz
Imi1981 #23009 üzenetére
Telefonokkal kapcsolatban(gyári vs nem gyári droid) én már olvastam ilyet is olyat is....
Ha nagyon szemetek akarnak lenni szerintem ŕáfoghatják ,hogy elcseszted szoftveresen. Viszont esetedben egyértelmű a kontakt hiba valamelyik csatlakozásnál.Majd írd meg mire jutottál.
-
Peterka31
csendes tag
válasz
Imi1981 #22753 üzenetére
Próbáltam SSD-ről gyárival, kodival, VLC-vel, valami Nova akármivel meg még valami play store-os alkalmazással.
Próbáltam hálózaton keresztül Kodival, Plexel.
Próbáltam 1080p-t, 4K-t, HDR, nem HDR-t.
Próbáltam videóbeállítások minden kombinációját. Frissítettem kézzel a firmware-t.
Mindenhogy beszaggat pár percenként. Mintha az fps leesne 5-re egy másodpercre.
Próbáltam Mini PC--re telepített Kodival (ami olyan gyenge, hogy a 4K-t le se tudja játszani, így 1080p volt), és az szaggatásmentesen működött.
A TV-n viszont csak a TV csatornák működnek szaggatásmentesen. Minden más amihez az androidnak köze van, akad. -
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #22599 üzenetére
Ez durva. Viszont a gyakoriságtól függetlenül ez súlyos hiba. Jelentsd be azonnal. Az emag oldalán a fiókban van hibabejelentő menüpont.
Javaslom készíts egy videót a jelenségről, mert előfordulhat, hogy szállítás után vagy más pozícióban vagy hőmérsékleti körülmények között nem fog jelentkezni a probléma és visszakapod javítás nélkül. Nyilván kontakhiba, de nem hiszem, hogy csatlakozó. -
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #22596 üzenetére
Lehet gyorsindítást ki kéne kapcsolni? Azt tudom hogy időnként nem árt újraindítani de mindig elfelejtem és lehet azért csinálja mert befagy valami ilyenkor. Nagyon szeretem a Google tv rendszert de ez is android és ugye ott néha előfordulnak furcsaságok. Egy időre kikapcsoltam a gyorsindítást azt meglátom. Remélem csak ennyi volt a gont és nem valami hardveres képvezérlés probléma.
-
szkutyi
addikt
válasz
Imi1981 #22242 üzenetére
Én 65c835 ön kimértem és bőven kisebb volt a zóna és mégse kapcsolta le ..sőt .ha olyan világító tartalom volt akkor extrém bevilagitott...és ne jöjjön nekem senki azzal hogy mert atvilagít..át a kutyának a f@szat....az osszes local dimming tesztnél világító tartalom körül korom fekete a panel ....ha akkor megoldható akkor filmnél is meg lehetne ...
-
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #22037 üzenetére
Ugyan sokadszor írod le, de fekete sáv sötétítés funkció nincs. Az egy hibás fordítás. Ettől függetlenül én sem veszem észre, hogy bármit csinálna.
Az élesség alig-alig észrevehető változást okoz végállásban is. Amúgy is tökéletesen felesleges.Számomra teljesen feleslegesek a funkciók amiket hiányolsz, de megértem az elégedetlenségedet.
Ugye, valaki kifogásolta, hogy low costnak minősítettem a készüléket... -
Stealth
senior tag
válasz
Imi1981 #22023 üzenetére
Telegram-ról.
Csatorna neve: tclupdates. TCL Android TV Updates.
Linkelni nem tudom közvetlenül, úgy látszik már csak alkalmazásban nyitható meg.
Két féle update van: OTA és IMG. Az ota-t egyszerű feltenni: csak felmásolod a zip fájlt egy pendrivera és a tv-n kiválasztod a manuális frissítést. Az IMG-t nem tudom hogyan kell, nekem jó az OTA az egyszerűsége miatt.
Nem hivatalos updatek ezek, de eddig nekem eggyel sem volt gondom. -
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Imi1981 #21945 üzenetére
Ha esetleg meg tudod mutatni, hogy mit kell nézni, akkor lecsekkolom, de nekem eddig az összes HDR10 és DV film és sorozat rendben volt.
Beállítottam úgy ahogy Vhiktornál van és ennyi.
Max a gammát szoktam világosabbra tenni mozi módban 1-2 lépcsővel, mert nekem úgy jó.
Meg kérdés, hogy nálad milyen minőségű a forrás -
rainman72
nagyúr
válasz
Imi1981 #21945 üzenetére
Egy kicsit túl liheged ezt a dolgot szerintem.
Az élesseég egy tv-n se hoz igazán nagy változást.
De a többinél se látok egetverő dolgokat,(inkább semmit se)szóval nem hinném hogy a te tv-d bugos lenne.
A fekete sáv se a szélesvásznú filmeknél látható fekete csíkról szól hanem egyfajta kontrasztjavító lenne.
Nekem minden általad említett dolog az élesség mellett,ki van kapcsolva. -
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #21917 üzenetére
Azt véltem felfedezni, hogy a Dolby vision IQ módban a mozgás interpoláció be van kapcsolva és az erre vonatkozó beállítások el is tűntek a menüből. De másik DV módot választva már be tudom állítani, szóval az IQ-t sem használom.
Az a 24p röcögés, amitől sokat sikítófrászt kapnak, nekem kell a mozis élményhez. Már csak ilyen régimódi vagyok. -
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #21896 üzenetére
A "fekete sáv sötétítés" nem kifejezetten fekete sáv sötétítés. Az angol neve Black stretch és azt csinálja, hogy a kép legsötétebb pontját feketére lehúzza, ha jól értem. (This option always tries to create black on the darkest points of the picture)
Talán arra is jó, hogy a fekete sávot feketére húzza. Ki fogom próbálni. DV filmeknél tapasztalom, hogy a fekete sáv kicsit dereng.
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #21873 üzenetére
Ha valakinek itt szintén 55C745 tévéje van megnézné, hogy neki a képéllesség állításra elesít e vagy nem? 0-100 között állítva semmit nem állít nekem. Kösz előre is!
A képzaj szűrő funkciók és a fekete sáv sötétítés se működik nálam. Egyszerűen semmit sem állít még minimálisan sem. Áramtalanítás nem segített.
-
nicu71
addikt
válasz
Imi1981 #21877 üzenetére
teljes áramtalanítást javaslok első körben....
Celtis: Alig várom már hogy leessen az állam,erre az élményre vágyok legfőképp a feketére vagyok kiváncsi
Hang milyen?Ebben is Onkyo szett van?Bár úgyis kap egy kis támogatást,van hangfal,kicsi,nagy, de nem mindig kapcsolom be,hiradóhoz jó a saját is . -
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #21873 üzenetére
Zajcsökkentő funkciók se működnek! Bár azt úgyis kikapcsoltam de attól még zavar hogy nem működnek funkciók. A fekete sáv sötétítés se működik ( gondolom azt is lehetne látni ha ki be kapcsolom). Eddig észre sem vettem ezeket. Végén kiderül fele funkció nem működik ☹️. Remélem frissítéssel javítják később ha nem egyedi hiba nálam.
-
szkutyi
addikt
válasz
Imi1981 #21817 üzenetére
Idezlek: A színek szerintem kicsit világosabb árnyalatúak mint más tévén ( pl samsung).
Hidd el tudom miről beszélek...a samsungon alapból túl vannak tolva a színek..értsd sokkal mélyebbek haragosabbak....tulszaturalt....ezután persze hogy a tcl színei világosabbnak tűnnek .. -
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Imi1981 #21211 üzenetére
Sajnos ebből már kispórolták az Onkyo hangrendszert, az már csak a c845-be került bele.
Lehet veszek mellé valami egyszerűbb Soundbart, de amúgy nincs nagy bajom a hangjával, 20-25-ös fokozaton már túl hangosAz én észrevételem alapján Vhiktor Mozi beállításai megegyeznek a filmek "gyári" HDR10-es, itt vmiért IMAX-nak jelzett beállítasival, csak egy picit sötétebbnek tűnik.
A gyorsítást hol lehet beállítani? Megnézem majd, de nekem nem nagyon van vele bajom, ha picit lassú.Hőforrásnak is kiváló TV
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #21199 üzenetére
Youtube videóval tesztelve gyönyörű és nagyon homogén a kép ( ezt display teszt videóval néztem). A fekete és a kontraszt jól besötétített szobába is nagyon jónak tűnik! Eddig tetszik! Pxelhiba nincs. Majd hamarosan lehet jövök kérdezni ha valamit nem tudok! Előre is kösz!
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Imi1981 #21165 üzenetére
Igen, a Google rendszert használom, de én általában csak filmnézésre vagy YT-ra használom, azzal meg nincs gondja.
Beállításnak teljesen jó az amit Vhiktor adott a C735-höz, majd ha esetleg lesz neki egy C475 tesztje, akkor lehet változtatni.
De egyébként én is szoktam rajta kicsit módosítani, hogy nekem jó legyen. -
Solymi81
aktív tag
válasz
Imi1981 #21162 üzenetére
Nem fogsz benne csalódni.
Nézz meg majd pár YT HDR kontentet, ami a feketére és a színekre megy rá.
Plusz az ellenőrző videókat és állítsd be úgy ahogy Vhiktor írja a honlapján a C735-ötnél.
A hangja nem a legjobb, mert ez már nem kapott Onkyot, de amúgy nem vészes.A HDR filmeknél érdemes megnézni, hogy neked mennyire sötét és ha kell állítani a gammán egy kicsit (vagy esetleg máson), ha neked az a megfelelőbb.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Imi1981 #21157 üzenetére
Szia,
Szerintem ez elég szubjektív dolog meg kérdés h mihez akarod hasonlítani.
Nekem ilyen tévém van az X2 verzió és meg vagyok vele elégedve, hozzáteszem, korábban nem volt ilyen tévém meg a különbséget csak akkor fogod látni, hogyha különböző verziókat egymás mellé pakolsz.A teszteket amiket néztem és a leírások alapján ár/érték arányban, kategóriájában ez az egyik legjobb TV.
A HDR mozik némelyike nekem egy picit sötét, így a gammán állítanom kellett a mozi módban (bár lehet h a távolság és a betekintési szög is közrejátszik, mert még emelnem kell rajta h szemmagasságban legyen a közepe) , de egyébként minden tökéletes. -
válasz
Imi1981 #20851 üzenetére
én is apple tv-vel használom (C835), szintén buta módban. kb 2 hete húztam újra a sötétedős bug miatt, az első bekapcs óta nem láttam azt google tv-s üzenetet. nekem úgy van beállítva, hogy mindig az utoljára használt source-ra kapcsoljon, tehát kb sosem találkozom a tv saját felületével, nem tudom ez számít-e.
-
mor
tag
válasz
Imi1981 #20848 üzenetére
Nekem C835 van. Az első perctől kezdve Shield van rákötve, a tv pedig basic módban. Talán az elején felajánlotta, hogy használjam az okos rendszerét, de nem kértem belőle. Azóta sem láttam, engem nem zaklat.
Én is régóta olvasom a fórumot, meg a sok panaszkodást a fw-ek miatt, és nem bántam meg hogy külső lejátszót használok. Nekem még mindig a v474 van fent (Vhiktor beállításait megvettem) és tökéletes, a kép hibátlan. -
mikrofon
veterán
válasz
Imi1981 #20845 üzenetére
Amíg nekem úgy volt beállítva, addig rendszeresen megjelent jobb felül egy kis értesítő ablak, hogy használjam a személyre szabható Google TV rendszert. Úgyhogy átváltottam arra aztán meg is szűnt ez az értesítés. Kb 5-10 perc volt teljesen beállítani. Én se használom a rendszerét csak külső lejátszókról használom kijelzőként.
Képminőség és beállíthatóság terén nem volt különbség a basic és GoogleTV mód között. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Imi1981 #20779 üzenetére
A 745 mar local dimmenges tv.
Pont az a lényeg, hogy nem kell minden fwt feltelepiteni kapasbol a tvre, azzal kell használni amivel kapod, és max csak akkor fw-erezgetni ha gond van. És nem rögtön kétes forrásokból mindent ratenni a tvre.
A local dimming kapcsolható, de ha nem használod akkor teljesen felesleges local dimminges tvt venni, mert ha kikapcsolod megkapod egy 8 évvel ezelőtti tv minőségét
A tv rendszerével semmi bajod nem lesz.
Egy kis kötekedes, dinamkius dolgok mellett nem beszélhetunk valós kontrasztról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest