- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekobsz
csendes tag
Szerintem a running time resetelődhetett amikor felraktam a legújabb (V414-es) frissítést. Összesen ment kb. 4 órát a tv, ebből 2 órát volt rajta az új frissítés és a running time is 2 órát mutat. Sajnos nem néztem meg, hogy dobozból kibontva hány órát írt, de ezek alapján elég könnyű ezt az értéket befolyásolni.
A bloomingot a v414-es frissítéssel tapasztaltam, viszont azért is érdekel, hogy mások tapasztaltak-e ilyet, hogy ezért érdemes-e kicseréltetni a tv-t vagy sem.
Még ami feltűnt, hogy a v414-en eltűnt a local dimming opció? Mindegy milyen tartalmat nézek, csak a local contrast beállítást látom. Ha azt bekapcsolom high-ra akkor nagyon szépek a feketék de sötétben sokkal látványosabb lesz a blooming. Ha meg kikapcsolom akkor feketék kékes színűek lesznek és előjön a tv sarkainál egy zavaró backlight bleeding.
-
Bellami
csendes tag
Addig-addig reklamáltam itt, hogy már nincs is atmos a netflixen semelyik filmnél! Nem is értem, mi lehet? A 2018-s samunál soha nem is írta ki, csak az 5.1-t, míg a TCL-n már mentek az atmos hangzások. De most itt is ez lett. Mindegyik film csak 5.1, még a DV-k is. Mit állíthattam el?
-
mikrofon
veterán
Izzadok is rendesen, hogy ellen álljak….
#10954 Bonifani
Kell hozzá valami mint a múltkor a pontok, vagy bárkinek elérhető, esetleg házhozszállítással is ?Ha valaki 65C728-ban gondolkodik akkor esetleg ne onnan vegye, hanem ha gondolja jelentkezhet nálam privátban mert nálam lesz egy "felesleges" 5 éves biztosításos garanciával.
-
turho
addikt
Köszi
Ez a fire stick szerintem nekem elég lenne. Ha azt mondod, stabil is 4k anyagokkal, akkor szerzek egyetHogy ontopic is legyek: mivel tisztítsam meg a c728 kijelzőjét, hogy ne legyen csíkos, és ne tegyen benne tuti kárt. Súrlófényben még meglátszik a szervizesek 3 hónappal ezelőtti kéznyoma.
-
mikrofon
veterán
Nekem is más gondom van a hbo max-szal. Feltettem a tv-re az app-ot, mert az ugoos-on nem ment a drm L1 hiánya miatt rendesen. Így avr-em e-arc-on kapja a hangot. Szépen ki is írja hogy atmos/dd+ . Viszont észre vehetően előbb van a hang mint a kép. Legalább fél másodperccel. Még a beszédnél sincs szinkronban a szereplő szájával. Az igazi probléma az hogy nem tudom beállítani a hang késleltetést. Az alkalmazásban nincs ilyen lehetőség legalábbis én nem találtam. Míg a tv hangkésleltetési beállítása nem működik arc kimeneten hangtovábbítási módban.
Hogyan tudnám megoldani? Mert ez így nem használható számomra. -
RVR400
veterán
Én mindig elgondolkozok, hogy csak én vagyok-e ennyire vidéki, hogy elvagyok a 80eFt-os LG házimozival, meg a kadenciahelytelen lejátszással egy 55"-os TV-n otthon, és képes vagyok akár csak fullHD-ban is megnézni egy filmet, és mindenki másnak milliós hangrendszere van, mert abszolút hallása van, és ehhez még a kadenciahelyesség is kell, mert még abszolútabb, és még abszolút látása is van, hogy nem tud élvezni egy filmet, ha ezek a dolgok nincsenek meg...
Ne vegyétek magatokra, de a cellux-szal megragasztott diafilmtől, és a tesó béna olvasásától, meg a Videoton Super Star 12 vs agyonnézett VHS szalagkombótól úgy elmentünk ebbe az irányba, hogy az valami hihetetlen.
-
kisPocok
csendes tag
Hű ez szuper, köszi gyűrű. Itt egy link a többieknek, innen tölthető.
-
vmack
tag
Én teljesen összekavarodtam a fw között
Melyik a 9 es droid és melyik a 11es? Jelenleg V645 van az enyémen, OTA nem talál frissebbet. a V653-at letöltöttem (köszi hogy megosztottátok) de ha ez is 9es droid akkor nem teszem fel, jelenleg teljesen jó a 645, egyedül a gyári launcher darabos néha, de az úgyis addig megy amíg vagy a smart tube vagy a netfilx el nincs indítva, mást nem igazán használok.
-
laci laci
addikt
Pár nappal ezelőtt volt kint nálam Vhiktor.Addig én is ezeket a beállításokat használtam.A gyárihoz képest sokat javult,aztán szerettem volna,hogy a tv teljes adottságait kihoztuk belőle,így szóltam,hogy jöjjön ki személyesen.Hát amikor az eleve erős autóba bekapcsolód a nitrot.Csak ajánlani tudom,igaz nálam csak netflix és sport többségében,de eszméletlenül szép.55'725.
-
MEXX_85
tag
Okés! Ha esetleg telepítés után sem menne a beállítás menü szerviz menüt se tudom behozni. 🤔De bízok benne hogy sikerül.....mar telon lecsatlakoztattam a Googlefiokbol is.. Hátha javul.. Ahogy Bonifani csoport társ ajánlotta, utanna ha mar úgy is resetelek.. Akor lehet megprobalom a sima rendszer visszaállitassal változik e valami... Ha nem akkor jöhet a. Img Telepítés ... Akkor már mind 1 neki...
-
MEXX_85
tag
Na azt nem néztem még.... Nemtoltottem semmi külön lauchert nem állítottam be... Gyári van. Meg ugye v245 volt a régi droid.. Es ott romlott el ez a dolog.. Szóval.. Se frissítés nem volt se semmi... Egyszer csak nem ugy funkcional a beállítás gomb... Majd megnezem a tvn.. Bar aha szoftveresen szált el eza. Része.. Akkor tvn levő gombokra se reagál majd.. Szerintem.
-
MEXX_85
tag
Akkora probaljak egy img telepítés.. V272- letöltöttem.. Hétvégén több időm lesz... Megprobalom és imatkozok..😉 Távirányító tutijjó... 2 távirányító ugyan úgy nem hal meg.. Lehet hülyeség
. Én mint nem hozzaértő, Esetleg külön filet nem lehet cserélni settings app konytaraban vagy valahol vagy az appot .?? -
Bellami
csendes tag
Oké, ez meg van. De a viumit akkor sem találom. Egyénként a telefononos play áruházban sem. Roppant csalódott vagyok, itt egy "szuper" TV, EISA díj, meg ilyen-olyan jó tesztek. És a feliratot, ami nincs a videóba integrálva, nem játsza le! Ha nem találok rá a TV-n megoldást, vissza küldöm. Van még 13 napom...Ha már ennyit rákököltöttem, ne kelljen már még külön média lejátszót is vásárolnom. A 4 éves Samsunggal nincs ilyen gond! Lehet, csak inkább Samura cserélem, hiába a DV és az Atmos hiánya. Esetleg Philips 55oled706.
-
mikrofon
veterán
Nekem ott van ahol írtam
Pozíció szerint:
Beállítások - első pont - második pont - utolsó pont
Név szerint:
Beállítások / csatornák és bemenetek / csatlakozók / frissítéssi gyakoriság változóItt található a "CEC", alatta az "eARC" , alatta az "automatikus alacsony késleltetési mód" alatta a "frissítési gyakoriság változó"
automatikus alacsony késleltetési mód beállítási lehetőséget sem ismerem. Ez vajon mit jelenthet és bekapcsolva vagy kikapcsolva jobb filmezéshez?
Egyébként szerintem ez a Google TV sokkal jobb mint az android tv. Ez már egy normális rendszernek mondható. Szerintem még a tv képe is szebb lett. Az eARC is normálisan működik HD hangokkal.
-
mikrofon
veterán
Igen már beállítottam a Google tv-t. Nekem kellett egy szervizmenüs reset a v414 után is mert valahogy beakadt a felhasználói nevem és hiába adtam meg a jelszót mindig újra kérte.
Alapvetően tetszik. Egy csomó jó dolog lett ebben pl a gyerekprofil is. Viszont a menü az elég kaotikus. Jól összekutyulták az androidos és tv-s beállításokat.Nekem nem sikerül a Google Home alkalmazással összekapcsolni...
Van valami trükkje? -
HELLAFLUSH
őstag
Ja sorry az kimaradt.
Szervízmenüből érhető el az alábbi módon ha valaki nem tudná:
Beállítások/Kép/Fényerő-beállítások majd a Kontrasztra kell navigálni és a nagy távirányítón meg kell nyomni a 6425-öt aztán baloldalt felugrik a szervízmenü majd resett all és reset shop.
-
mikrofon
veterán
Akkor hogy telepítesz alkalmazásokat? Mi az eljárás?
Illetve ez custom rom? Vagy ez is gyári? Csak azért kérdem mert elég nagy a különbség a két verzió száma között.E-arc-os probléma nekem a c728-on már a v083-ason is van. DTS-HD hangú film előtt ki kell kapcsolni meg vissza, különben nem jön ki e-ARC-on vagyis hogy nem jön at a TV-n passthrough-t módban.
Valaki próbálta c728-on ezt a verziót?
Ott is jobb a kép? -
embe
nagyúr
Sikerült!
Azt nem vettem figyelembe, hogy mentés után le kell tölteni a módosított fájlt. Én azt hittem először, hogy mentéskor rögtön menti. De utána rájöttem, hogy mentés után le kell tölteni.
Így már működött. Én mondjuk töröltem a régit.
De akkor azért nem vettem észre a változást, mert így tulajdonképpen ugyanazt töltöttem vissza. -
embe
nagyúr
Örülök hogy mosolyt csaltam az orcádra, ebben a rideg világban.
Ok. nem ismertem, de többször volt hivatkozási alap máshol is, pl. Zidoo fórumon.
Megadtam a számom, majd egy üzenet chat szerű felületet találtam. Nekem ez sok. Én egy olvasgatható, lapozgatható oldalt kerestem, fórumot, mint az említett XDA. Nekem nem kellenek felugró ablakok értesítések stb. Nem kell egy ezredik üzenetküldő, telefonáló app.Ez más világ, így ez engem nem érdekel. Ennyi. Ehhez nem kell szigeten élni.
-
Dyraxx
tag
Igen, ezek az Android 11-es rendszerfrissítések. Egyiket sem sikerült feltennem. FAT32-es 16GB-os pendrive-ra másolva, ha csak a zip-et teszem rá, elkezdi a szoftver ellenőrzését, de 0%-nál egy nem olvasási hibával le is áll. Ha kicsomagolom a zipet és az "Update.img" fájlt teszem a pendrive-ra, akkor pedig nem is lát semmit... 660/677 mindegy.
Bár azt mondják, hogy még full-bugos az új android sys ezekben a buildekben, szal amúgy sem érné meg feltenni őket. -
Lapalacs
csendes tag
Nekem a régi Sony tv-n kiment az 1536kbps is optikán, nem volt gond, de sztem 3 Mbit is átmegy 48 kHz sampling rate-nél.
mikrofon köszi, a C725-ön van eARC, és azt olvasom mindenképp jobban járnák, ha azt használnám egy ezt fogadni képes eszközzel, pl. ezzel. Persze lehet én gondolom túl, hisz gépemben a videokártyám kimenete asszem nekem is hdmi 2.0b, eARC-hez meg kell a hdmi 2.1, ezt meg itt olvasom. -
Brandynew
őstag
Nem lehetett semmit csinálni, miután megvolt a szerviz menüs reset, az egyetlen lehetőség a firmware frissítés lett volna, ahhoz meg ugye kell a fizikai bekapcsoló gomb.
Megoldódott a probléma, jó volt a tippem, a szerelők tényleg nem kötötték be a bekapcsoló gombot, szétszedtem a tévét és megtettem én, így már ment a fw frissítés is
Hülyék ezek a Videotonnál.
-
tomp
félisten
Persze igen de ha maga az SDK bugos akkor a TCL-nek hiába mi vagyunk a béta teszterei. Nem tud csodát tenni. Max jelzi a Realtek felé aztán vagy javítják vagy nem.
2020-as C71/81-en hosszú ideig rossz volt a Youtube 60fps ami Realtek SDK bug volt. Na azt a TCL sehogy sem tudta volna megoldani ha a Realtek nem javítja.
Itt a Realtek az akinél normális programozókat kellene alkalmaznia mert a Realtek=bugos SDK nem ismeretlen az SoC piacon sajnos...
Nem véletlenül nem nagyon szoktak android főverziót váltani. Elég nekik összetákolni az SoC kiadásra szánt androidhoz az SDK-t.Tudom milyen a béta tesztelők élete. OnePlusnál hálózati béta tesztelő vagyok. Az elmúlt fél évben küldött hálózati logok mérete kb 500GB! Még szerencse, hogy korlátlan mobilnetem van.
-
Black&White
addikt
Az UI kapott egy ráncfelvarrást, szépnek mondható betűtípust, lekerekített ablakokat.
Lehet molyol még vmit a háttérben, de nálam érezhetően lassabb, mint az ATV kiadás.
Jöttek új Ambient opciók, viszont a mókás félrefordítások maradtak.
A setup menünél most van egy alkalmazások frissítésre fázis, laza negyed óra alatt darálta be... 🙂 -
-
adoks
aktív tag
Persze, utána olvasok addig. Semmiképp nem veszem meg ha nem tudok 100 százalékosan meggyőződni róla hogy meg lehet valahogy oldani.
Ez amit linkeltél csak az eszköz beállítása, formázása. Hardveresen tudom hogy tudja a c728, minden leírásban szerepel, csak van ez a szoftveres tiltás, amit vagy fel lehet oldani vagy nem.
Érdekes hogy gdpr-ra hivatkoznak hogy azért van letiltva, szerintem semmi köze hozzá. Más tv-k simán tudják EU-ban is minden hókusz-pókusz nélkül.
Szerintem a gyártóknak license díjat kellene érte fizetni, ezt van aki kifizeti van aki nem. Én úgy gondolom ez lehet a hátterében.
Mindenesetre köszönöm hogy keresgéltél te is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Futás, futópályák
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED monitor topik
- Autós topik
- Synology NAS
- TV antenna és jelerősítés
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest