Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • redbiro

    őstag

    megvettem a héten az 55c835-öt, gondoltam írok pár szót az első 3 nap tapasztalatairól.

    pozitív az összebenyomásom, jelentős az előrelépés az eddigi UHD IPS Sharp-hoz képest. külföldön élek, azt anno 399 euroért vettem, ezt most 899-ért, ez több mint a duplája, szóval azért el is vártam hogy többet kapjak a pénzemért.

    méret:
    *55-ről érkeztem, 2,5 méterről nézzük, bár kicsit bizonytalankodtam a rendelésnél, hogy nem kéne egy nagyobb, de már így is uralja a nappalit, úgyhogy maradtam ennél a méretnél.

    kép:
    *a DV és HDR tartalmak elég durvák, tegnap a Banshees of Inisherint néztem meg a netflixről, elképesztő, hogy a sötét belső terekben is milyen szép képeket rajzol.
    *hagyományos tévét nem nézek, de az SDR tartalmak közül még az Eurosport Player jellemzően kockás streamjei is nézhetőek maradnak.
    *pixelhibát nem találtam, a színek élethűek, a fekete jó az eddigihez képest. oledem nem volt még, de ez fekete mint a kutya segge, szóval nem tudom mi van ezen túl.
    *azt azért hozzátenném, hogy a fentiekhez megvettem Vhiktor fórumtárs kalibrált beállításait, egészen más tévét kaptam a végére, mint a csomagból kibontva, szóval mindenkinek ajánlom.

    hang:
    *már kinőttem a soundbarozásból, a 7.1-ből meg végképp, amit ezek az onkyo hangsugárzók tudnak az nekem elég, ez így most jobban szól mint az eddigi.

    szoftver:
    *az utolsó előtti szoftververzió van rajta, nem is ajánlott fel frissítést, egyelőre nem erőltettem a pendrive-os megoldást, a fórumot olvasgatva nem egyértelműek a tapasztalatok.
    *a rajta lévő google tv-be belogoltam, hogy a home-ba belehessen tenni, de eleve az eddigi Apple TV 4K-val terveztem használni, szépen összebarátkoztak, a TV stabilan felismeri a különböző formátumokat.
    *a legnagyobb kihívást a különöző videoformátumok megtalálása és beállítása jelentette, kicsit sztem túl van ez bonyolítva, hogy mindig azt a formátumot állítgatom amit épp nézek. mindenesetre ha megszokod a logikát, már könnyebb a dolog. néha 1-1 dolog visszaállt, pl: makacsul DV light-ra állította magát, hiába állítottam be a dark-ot. nem tudom ezt mi okozta, de tegnap este végre megjegyezte.
    *csak a kisebbik távot kapcsoltam be, az beállítgatáshoz használtam, addig rendben működött, de amúgy is van Harmony, az marad hosszútávon, szépen kezeli a tévét.

    külcsín:
    *a műanyag rész jó kis ruppótlan kopógos, ez a szálcsiszolt fémszerű valami sem az én világom, de 2,5 méterről elviselem.
    *a talp nehéz és jól tart, de azért sehol nincs a stabilitása egy oldalsó lábas megoldáshoz képest. lökdösni nem tervezem, de akinek kicsi gyerek van, az lehet meggondolja.
    *a tápcsatlakozó sztem elég bénán van elhelyezve, és mivel nem 90 fokos fejű kábelt adnak hozzá, úgy kell törögetni-feszegetni, hogy ne lógjon ki bal oldalon a tévé mögül.

    összességében most úgy érzem, hogy jó vételt csináltam. itt nincs kiterjeszett garancia opció, szóval azért elég szomorú leszek, ha ez is letérdel a 2 éves gari lejárta után nem sokkal, mint a sharp tette.

    it never gets easier, you just go faster

Új hozzászólás Aktív témák