- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5807 üzenetére
Viszont az Alert/Set Light-nál engedi
De gondolom az is a SYS-t írja
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5805 üzenetére
Disable Safeguard be van kapcsolva? (az nem engedi 20 alá vinni)
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5801 üzenetére
Most nézem, hogy ez csak engedélyezéskor, illetve tiltáskor küldd broadcastot.
Nyiss egy ticketet, és kérd meg őket, hogy csináljanak egy inntentet profilváltásra is.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5799 üzenetére
Új profil->Event->System->Intent Received
Majd az action részbe illeszd be az előző kommentemben található intentet.
Aztán pedig rendelj hozzá egy taskot, és ez minden AFWALL állapotváltozáskor le fog futni. Viszont, ha konkrétabb álapotváltozást szeretnél csak figyeltetni, akkor ki kell nyerned az extrákat is hozzá (ez is benne van a linkelt kódban).
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5797 üzenetére
Szia!
Amennyiben az adott alkalmazás fel van készítve erre (azaz küld pl egy Broadcast intentet ilyen esetben), akkor minden további nélkül megoldható.
Nem ismerem a programot, de ahogy látom Open Source, szóval átnéztem a kódját, és itt találtam néhány broadcast intentet.
Pl úgy látom, ezt tudnád elkapni státuszváltozáskor:
dev.ukanth.ufirewall.intent.action.STATUS_CHANGED
-
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #5792 üzenetére
...ahogy én kivettem, root jog nélkül nem tudod kapcsolni a mobilnetet (viva Google
), csak az adatforgalmat tudod kapcsolgatni, programonként - mintha az "alkalmazások engedélyei" menüpontban állítgatnád (Android 6+). kb ugyanazt lehet vele elérni mint egy tetszőlegesen konfigurálható tűzfallal
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5790 üzenetére
Az nem fogja kikapcsolni a mobilnetet, csak az éppen aktuális státuszt tárolja tudtommal.
Egyedül az svc data disable parancs tudja shellből kikapcsolni, de ehhez meg root szükséges...
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5787 üzenetére
Nem. Ez az adott alkalmazás nevében fut le (már, ha van hozzá joga), és a settings.db-be nyúl bele közvetett úton.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5785 üzenetére
Igen, de nem csak erre használható. Bármelyik taskba beleteheted.
A trükk az, hogy az autotools is a settings parancsot használja, csak GUI-n keresztül tudod utasítani a rendszert. Ezért kell neki adb-n megadni a secure_settings jogot, pont, mint a patchelt Taskeremnek.
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5780 üzenetére
köszönöm szépen Neked is! közben már el is olvastam és be is állítottam.
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5777 üzenetére
sajnos nincs emulátorom. nem tudom, hogy érdemes e egyáltalán ennyire beleélnem magam ebbe. az egész azért volt, mert a régi telefonomon működött egy taszk, ami bekapcsolta a gps-t, aztán pedig elindított egy kerékpáros gps-es programot. a lényeg az volt, hogy egy kattintással tudjak indítani mindent. most a secure settinges dolog ezen a telcsin nem működik. gondoltam, hátha...
úgy tűnik ez a telefon nem szereti valamiért ezt a taszkot...
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5775 üzenetére
szia! ezt még nem ismerem. a Device Settingsen belül mit kell bekapcsolni a gps kapcsolgatásához. már háromszor végignéztem, de nem találok semmit ami működne. lehet, már túl sokat nézem.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5768 üzenetére
Nem állítottam egy szóval sem, hogy a Tasker kezeli az ilyesmit.
Szép is lenne, ha a Tasker önmagának tudna ilyen jogokat adni!
Ezzel csak meghívja az app az Android rendszer egy beépített fájlkezelőjét (ez Nálad lehetséges, hogy Dokumentumok névvel szerepel), és innen tudod betallózni a fájlokat/mappákat, amihez engedélyt adsz a Taskernek. És ha van engedély, egy ún. Vault megengedi az appnak, hogy lekérje a fájlt a rendelkezésre álló API-k segítségével.
[Link ahol magáról az Activityről olvashatsz]
Illetve érdemes még a Vaultnak is utánanézni...
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5766 üzenetére
Szuper!
Köszi a visszajelzést és a tesztelést!
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5759 üzenetére
Igen, 1-2 héten belül elvileg jön a frissítés sok új funkcióval és a Material Design is belekerül végre.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5752 üzenetére
Szia!
Sajnos nem találtam a Taskerben elérhető functionok közt a WifiApControl-t, így egyelőre szerintem Java function segítségével nem fogod tudni kinyerni ezeket az adatokat.
Viszont, ha csak a csatlakoztatott eszköz IP-re és MAC címre lenne pl szükséged, akkor az javaslom, hogy dolgozd fel az ARP "táblát". Ezt egyébként egy mezei shellparanccsal be tudod tölteni Tasker változóba:
cat /proc/net/arp
-
pigster
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5747 üzenetére
Ahogy az előző hsz-ben is írtam: Taskerra csinálok egy Disable/Enable párost <- így működik már
-
pigster
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5743 üzenetére
Semmi változás: most 18:13-kor beállítottam, hogy 18:14-18:24 legyen a Timer, de semmit nem csinál. Off-On, pipa, oda-vissza, mindent próbáltam, de semmi
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5711 üzenetére
És tudsz is ilyent mondani, vagy csak megint beböfögtél valamit, amiről fogalmad sincs?
(#5712) HREH: AutoInput? Azon belül hol? Én nem találtam ilyent.
Más: Most látom, hogy AutoInput-tal le lehet tiltani gombokat root nélkül is. Azt hittem, csak root-tal megy, úgyhogy nem is foglalkoztam vele.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5643 üzenetére
Tényleg, a settings parancs jó ötlet!
Ha van a Taskernek android.permission.ACCESS_CONTENT_PROVIDERS_EXTERNALLY joga, akkor még működhet is!
Majd csekkolom.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5643 üzenetére
Tehát akkor létezne hogy a Secure Settings plugin root jog nélkül is hozzáférne ehhez?
Mert pl van olyan appom hogy SQL lite editor....ott viszont root jog nélkül meg sem nyikkan ha átírom az értéket
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5641 üzenetére
Gyári értékektől függetlenül?
Mert ha nem, akkor használhatja ugyanazt, mint a Tasker.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5639 üzenetére
Ami a data partíción van, ahhot kell root jog, mert máshogy az appok nem férnek hozzá. Minden app csak a saját mappáját látja.
Szóval igen, az egész adatbázis módosításhoz kell root.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5637 üzenetére
Igen. A /data/data/com.android.providers.settings/databases/
settings.db-re gondoltam. Itt pedig a screen_off_timeout értékét kell módosítani.-------------------
azt ellenőrizné, hogy a%DTOUTés a %Tökmindegy különbségeBocs, természetesen a %TIMES-re gondoltam, csak már a következő hsz-en gondolkoztam...
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5629 üzenetére
Amennyire én tudom a Javascript és a Javascriptlet között csupán annyi lényegi különbség felfedezhető, hogy míg a sima Javascript egy .js fájlt futtat le, addig a Javascriptlet ad egy szövegdobozt, és itt lehet a kódot szerkeszteni. Utóbbi hasznos kis kódok esetén, viszont ha kevés rammal van megáldva az eszközöd, és viszonylag hosszú a kód, akkor érdemes fájlban tárolni a dolgot. Így egyrészt könnyebb szerkeszteni (akár PC-ről is), nem válik türelemjátékká a kód böngészése, illetve elvileg könnyebb megosztani másokkal az eredményt. De mindkét elem ugyanúgy az Android webviewjével futtatja le a JS kódokat (plusz a built-in funkcióit implementálja).
2. Szerintem itt a JS sem fog segíteni...
Mivel a DTOUT állításához egy appon belül ha jól tudom, csak egy megoldás létezik, ami csak a rendszerben megadott értékekre képes a fényerőt átállítani. Egyébként a legközelebbi elérhető, nagyobb értéket állítja be, ahogy @hetn is bölcsen megállapította!
Amúgy az a beépített Taskeres JS funkció is hasonló elven működik, mint a Tasker GUI-n elérhető Display Timeout, szóval nem hiszem, hogy működni fog.
Szóval root nélkül (hacsak a kisegítő API-k nem tudnak ilyesmit
) nem lehet pontosabb értékeket megadni. Roottal is csak egy megoldást tudok hirtelen, az pedig, hogy egy Android SQLite adatbázisban módosítanám a fényerő értékét. Így akár teljesen el is lehet sötétíteni a kijelzőt, ha 0-ra állítod az értéket. Ezt használtam ki arra annó, hogy a telefon tudjon double-tapre ébredni.
Egy szó, mint száz, a JS hasznos dolog, de nem mindenható. Ha valamit meg tudsz oldani a Taskerben, de hosszan/körülményesen, azt valószínűleg itt egy kicsit elegánsabban is össze lehet hozni, de a rendszer korlátozásait itt sem tudod kikerülni sajnos...
Szerk.: Mire megírtam, a kérdező már meg is adta a rövid és tömör választ!
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5633 üzenetére
Igen, beállítja 2 percre a kijelzőidőt.
De csak olyan értéket tud beállítani, ami gyárilag is elérhető a beállításokban. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
A javascriptletben már elfogadta a kódot.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
hetn
tag
válasz
Mentségére csak annyit, hogy háború előtti rajt a ROM, az újakban biztos javították már, de ezt még lehet fájdalommentesen root-olni
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5626 üzenetére
Erre gondoltam.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5624 üzenetére
Neked megy úgy, ahogy leírtad?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5622 üzenetére
Nálam még régebbi verzió van fent.
Most frissítettem, de így sem megy -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5619 üzenetére
A javascript-nél elakad.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5609 üzenetére
Nincs semmi speciális opció. És a taskot futtatva is 30 mp-re állítja.
Az e-robot viszont jól csinálja. De nem akarok 2 programot használni. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5607 üzenetére
Én azt állítottam. De bármilyen értéket adok meg, mindig 30 mp-re áll be.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5605 üzenetére
Sziasztok!
Taskerben hogyan tudom állítani a képernyő kikapcsolási idejét? Amit annak gondoltam, az nem megy, fixen 30 mp-re állítja. Néztem E-robotban, ott egyből sikerült.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5579 üzenetére
Hmm, akkor valamiért gondolom nem szereti a bináris a space-t a stringeknél.
input text test
Ennek mennie kell... Feltéve, ha engedi használni root nélkül...
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5575 üzenetére
Nem, nem kell unrootolni. Ha nincs bepipálva a Use root a Run shell-nél, akkor nem root shellben futtatja le a Tasker a kódot.
Egyébként terminálban a $ jelzi, hogy nem vagy root. A # pedig a root shell-t jelöli.
Ha kiadod $ mögött, hogy input text "just a little test", akkor beírja ezt a szöveget az emulátorodba?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5573 üzenetére
Nem kell su parancs. Egyébként is a Taskerben su helyett a Use rootot érdemes bepipálni.
BTW Nálad is lefut root nélkül és végre is hajtódik?
-
Mauzes
addikt
válasz
aprokaroka87 #5561 üzenetére
Képernyőzár lehet és legyen is, de a normál ujjlenyomattal feloldható, ne pedig PIN-es (PIN kódot akkor szokott csak kérni a telefonom az "ujjlenyomatok védelme érdekében", ha újraindítom a telót. A különféle screen off alkalmazások viszont amikor kikapcsolják a képernyőt, akkor minden alkalommal úgy zárják le, hogy kizárólag PIN-nel tudom feloldani, nem ujjlenyomattal. Miután megszoktam az ujjlenyomatos feloldást, elég zavaró már pinekkel szarakodni.)
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5553 üzenetére
Ha épp olvassa a topikot
Alap!
Ez az egyik kedvenc topikom, plusz a Tasker a kedvenc Android appom!
De írtam is neki privátban egy JS kódot, még aznap.
Történetesen ezt:
setGlobal('%Time',global('%Time').replace(/[a-z] /g,':').replace(/[a-z]/g,''));
Ez ugyebár a %Time változóban cseréli le a stringben megjelenő összes kisbetű és space párosítást egy ':'-ra, majd a maradék betűket kicseréli a semmire és a kapott eredményt kiírja a %Time változóba. Természetesen átírható a %Time változó neve, a lényeg csak annyi, hogy nagybetűvel kezdődjön a neve!
(#5548) hetn
Nem rossz ötlet a replace, én is valami ilyesmit csinálnék. De ha regex-et használsz, akkor megspórolsz egyet belőle. A fenti JS kódom is hasonlóan működik. Taskerben ez valahogy így néz ki:
A1: Variable Set [ Name:%Time To:12h 01m 43s Recurse Variables:Off Do Maths:Off Append:Off ]
A2: Variable Search Replace [ Variable:%Time Search:[a-z] Ignore Case:Off Multi-Line:Off One Match Only:Off Store Matches In:%Time Replace Matches:On Replace With:: ]
A3: Variable Search Replace [ Variable:%Time Search:[a-z] Ignore Case:Off Multi-Line:Off One Match Only:Off Store Matches In:%Time Replace Matches:On Replace With: ]
A4: Flash [ Text:%Time Long:Off ](#5552) Somatom
Nem a rendszer része, hanem a rendszerre írt Java programoknál tudod használni ezt.
Tasker alatt is ugyanúgy lehet használni Java Object-tel ezt a megoldást, csak az kicsit bonyulultabb, nyilván nem fogok olyat írni, ha van egyszerűbb megoldás is.
Egyébként a legtutibb és leggyorsabb megoldás (ha van fent busybox), shellbe berakni ezt, majd a kimenetét kiirányítani egy változóba:
date %T
Vagy ha a date bináris hiányos lenne:
date %H:%M:%S
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5555 üzenetére
Nem, arra, amit erre a problémára írt.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5553 üzenetére
Már dobott is pár napja, az is tökéletesen működik
-
AcCEsS
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5541 üzenetére
Inkább önállóan a Takrerre bíznám a dolgot (ha lehet), valahogy így: ha a %CNUM eq 0, akkor "End call" vagy a hangerő legyen 0. Majd kipróbálom melyik működik, csak azt hittem valaki használ ilyet. Persze, köszönöm!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5529 üzenetére
Nyilván, a Droid küld egy "üzenetet" az alap lejátszónak, az meg vagy kezd vele valamit, vagy nem. Nekem Poweramp és a jetAudio plus gond nélkül kezeli.
Megoldás: használj normális zenelejátszót alapértelmezettként!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5527 üzenetére
Szia!
Nincs, de a KitKat-tól felfelé a droidok tartalmaznak egy media binárist, amivel root nélkül meg tudod ezt tenni.
Run shellbe:
media dispatch rewind
Vagy a fast forwardhoz ezt rakd be:
media dispatch fast-forward
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5518 üzenetére
Akkor nem is a Tasker-rel van gond, hanem veled. A fő probléma az, hogy az alap dolgokat nem ismered és az ebből adódó problémáidat ránk ömleszted.
Ha egy változóba rakná, akkor azt még utána szét kellene bontani, ezért tömbbe (array) pakolja ezeket az információkat. A %FILES nem üres, hanem egy tömb, aminek a tartalmát nem látod, csak a %FILES1, %FILES2, stb. változókban. Tömb esetén sose hivatkozunk a tömb nevére, mindig az elemeit nézzük.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5515 üzenetére
Lehetséges, nem tudom...
Amit még érdemes lenne ellenőrizni, hogy a romodban van-e test parancs.
Ha nincs, akkor bug report!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5513 üzenetére
Próbáltad már a /sdcard/Notifications elérési utat pl?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5511 üzenetére
Nálam a legfrissebb Taskerrel lát minden mappát a belső SD-n is...
Egyébként hogyan hoztad létre a mappákat? Nem valami jogosultságot kéne megadni a Taskernek?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5509 üzenetére
Létrehoztam egy Alma nevű mappát az sdcard0 illetve sdcard1-re.
Erre megint undefinied a válasz
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5506 üzenetére
Hello!
Szokásos JS one-liner tőlem... Ez dob valamit, ami nem undefined?:
alert(listFiles('Android',true));
Akár az Android mappát Notifications-ra is átírhatod a kódban.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5503 üzenetére
"13.05.08/E List Files: /storage/sdcard0/Notifications is not a directory."
Ebből nekem úgy tűnik, hogy nem ilyen néven van a Notifications mappa. Nálam a belső tárhely például /storage/emulated/0 néven fut.
-
ERPY
őstag
válasz
aprokaroka87 #5503 üzenetére
Ezzel a hibával én is találkoztam. Ami érdekes, hogy nálam (Nexus 6P) rom függő a dolog. Több romot kipróbáltam és az esetek nagy többségénél ez a hiba jött elő, hogy nem valós könyvtár amit megadtam. Ami romon vagyok jelenleg (pont ezen hiba miatt), ott tökéletesen csinálja ezt a műveletet hiba nélkül.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5502 üzenetére
Android 5.1 esetén ezt írja ki
13.05.08/E List Files: %filelist -> %filelist
13.05.08/FileUtil nrda: need request: /storage/sdcard0/Notifications: false
13.05.08/E checkSDPath: /storage/sdcard0/Notifications useRoot: true there: false file: false dir: true
13.05.08/E List Files: checkSDPath: /storage/sdcard0/Notifications useDocFile: false
13.05.08/Shell runSync test -e '/storage/sdcard0/Notifications' root: true timeout: 3000
13.05.08/Shell have process
13.05.08/Shell write cmd: test -e '/storage/sdcard0/Notifications'
13.05.08/Shell start process timeout timer 3000ms for: test -e '/storage/sdcard0/Notifications'
13.05.08/Shell start process-thread ID 1111
13.05.08/Shell joined with 1111
13.05.08/Shell exit result: 0
13.05.08/Shell non-null timeout
13.05.08/Shell runSync test -f '/storage/sdcard0/Notifications' root: true timeout: 3000
13.05.08/Shell have process
13.05.08/Shell write cmd: test -f '/storage/sdcard0/Notifications'
13.05.08/Shell start process timeout timer 3000ms for: test -f '/storage/sdcard0/Notifications'
13.05.08/Shell start process-thread ID 1113
13.05.08/Shell joined with 1113
13.05.08/Shell exit result: 0
13.05.08/Shell non-null timeout
13.05.08/E List Files: /storage/sdcard0/Notifications is not a directory.
13.05.08/E List Files: checkSDPath: /storage/sdcard0/Notifications ok false
13.05.08/E result: stop task (error)
13.05.08/Variables doreplresult: |%filelist| -> |%filelist|
13.05.08/E Error: 1
13.05.08/MacroEdit action finished exeID 1 action no 0 code 412 status: Err next 0Ha jól értelmezem szerinte nincs olyan könyvtár...pedig van..hisz kilistázta....Más könyvtárnál sem megy.
Android 4.2 esetén meg semmit.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5498 üzenetére
Látsz is vagy csak nézel? Becsülöm, hogy segíteni akarsz, de legalább olvasd is el az előzményeket, mielőtt beírsz egy teljesen irreleváns választ.
Idézem: "Nincs root-om."
-
Mauzes
addikt
válasz
aprokaroka87 #5488 üzenetére
Valóban. 10 perc screentime beállít, telefon alkalmazás megnyit, ekkor nem kapcsol ki a screen. Indítok egy hívást, 4-5 mp után dim, 20 mp után kikapcs. Elég jó.
Viszont mással is szopat most a Tasker. Egy olyan egyszerű profilt állítottam be, hogy 8:15 -> bluetooth off. Utólag észreveszem, hogy nem csinálja. Ekkor direkt tesztelem, létrehozok egy új profilt csak más idővel, és amikor figyelem, akkor megcsinálja. Klónozom a profilt és átállítom 8:20-ra, ma reggel a zsebemben megint nem csinálta meg...
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5478 üzenetére
Persze, hogy nem. Még mindig nem tudom, pontosan mit szeretnél csinálni, ami miatt real time kéne egy változót frissítgetni, de a Tasker nem erre lett megálmodva, megaztán ez rengeteg erőforrást jelentene...
Ez akárhányszor futtatod a szkriptet, kinyeri a számot a WIFII változóból. Nem fog csodát tenni... Max egy ciklussal tudnád megoldani, ami folyamatosan fut és olvassa a változót. Ha pedig mondjuk 2-a Signal, akkor kilép a ciklusból és megy tovább a taskod --> végrehajtódik az, amit szeretnél, hogy megcsináljon kicsi jel mellett.
De szerintem sokkal ésszerűbb mondjuk percenként egyszer ránézni a jelre....
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5475 üzenetére
Szia!
Percenként tudsz ellenőrizni max. Egyébként a WIFII változóból le tudod splittelni a kellő részt akár a beépített Variable Splittel is. Csak egy másik változót használj, ne a Tasker globális WIFII változóját.
De pl itt egy JS one-liner:
setLocal('wifisignal',global('WIFII').split('Sig: ',2)[1].split('\n',1)[0]);
Ezt beszúrod a task elejére pl, és amíg fut a task, addig a wifisignal lokális változót meghivatkozva megkapod az aktuális signal számot.
Viszont, ha több Taskban is szeretnéd használni (pl Perform Task segítségével) a kódot, akkor a setLocal-t cseréld le setGlobal-ra és a 'wifisignal' helyére a 'WifiSignal'-t írd pl. Így menni fog.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5475 üzenetére
De tiszta. Tiszta hülyeség.
Amúgy megadott időközönként lekéred a %WIFII változót és megnézed, hogy mi a jelerősség. Anélkül nem megy szerintem.
-
SaGa59
őstag
válasz
aprokaroka87 #5471 üzenetére
Hmmm... Lehet benne valami. Én most beállítottam, hogy mic és nem marháskodott. Amikor rádugtam bekapcsolt, és csak akkor kapcsolt ki, amikor tényleg kihúztam a fülest. Ez rendes gyári headset.
Mondjuk az any-nek mindent le kellene fednie, de ki tudja...Droid 6 (Alcatel POP 4s), nem a legfrissebb tasker, hanem az eggyel korábbi. Amit tőled kaptam...
-
Blizzardking
őstag
válasz
aprokaroka87 #5466 üzenetére
Kontakthibás a fülhallgatód
-
SaGa59
őstag
válasz
aprokaroka87 #5466 üzenetére
Nem lehet esetleg tasker verzió specialitás?
-
SaGa59
őstag
válasz
aprokaroka87 #5464 üzenetére
Ránézésre nincs gond a profillal. Viszont nálam is ezt játsza, igaz, csak úgy két perc után.
Mintha néha elveszne a kapcsolat a headsettel.
A telefonok hogy érzékelik a füles bedugást? Mint a klasszzikus jack.eknél, egy mechnaikus érintkezővel? Vagy mérnek valamit (áram, kapacitás)? -
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5455 üzenetére
Miért kell összevonni? Foglalja a helyet a telefonon?
-
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #5455 üzenetére
Ahhh, sokszor de jól jött volna....
én így oldanám meg:
Profil trigger: State WifiConnected~on
Task: If %WIFII ~ *mywifi* ..... EndIf
. If %WIFII !~ *mywifi* ..... Endif
undorító megoldás, de legalább működik -
SaGa59
őstag
válasz
aprokaroka87 #5453 üzenetére
Igen. Nem 5, 6, csak elírtam. Trükkös mert a mobil-data-t kapcsolgatja, nem a mobilnetet, de az eredmény ugyanaz. Pl amikor elmegsek itthonról és ment a wifi, amikor leszakad észreveszi, lekapcsolja a wifit és bekapcsolja a mobil adatforgalmat, meg a geofence figyelést. Visszafelé meg amikor eléri a home geofence-t, kinyomja a mobildatát és bekapcsolja a wifit.. Ez az, amit a taskeren kívül egyik automatizáló se tud, ha nincs root. De az új taskerből valamiért kiesett ez a lehetőség.
-
SaGa59
őstag
válasz
aprokaroka87 #5446 üzenetére
Van valakinek korábbi verzió elmentve? A tegnapi frissítésig ment a telefonomon (android 5 van rajta) root nélkül a mobil adat ki−be kapcsolás, de ezzel már nem. Azt írja nincs ilyen a készüléken.
-
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #5436 üzenetére
én is játszottam időpontokkal, hasonló dolgot én így oldottam meg Java nélkül
VariableSet: %aaa to %DTOUT*60-3600 DoMaths (<=mert a VariableConvert csak hh:mm -t készít)
VariableConvert: Function Seconds to DateTime, Store Result In %aaa (<= konverzió)
VariableSection: %aaa From 12 Length 5 (<= levágja a dátumot)
Flash %aaa -
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5444 üzenetére
Eddig ezt nem mondtad. Jobb lenne, ha az elején pontosabban körülírnád, hogy mire lenne szükséged.
Én pl ezt dobtam össze:
///Mr Dini display timeout flasher
var dtdout = global('%DTOUT');
min = Math.floor(dtdout/60);
sec = dtdout-min*60
if (min != 0 && sec != 0){
flash('A képernyő időkorlátja: '+min+' perc '+sec+' másodperc');
}
else if (min == 0){
flash('A képernyő időkorlátja: '+sec+' másodperc');
}
else if (sec == 0){
flash('A képernyő időkorlátja: '+min+' perc');
}Persze lehetne még rajta szépíteni, meg ha a dtout mínusz előjelű, alkor elhasal ez a megoldás, de feltételezem soha nem lesz egy kijelző idő mínusz.
Kiindulási alapnak talán jó lehet...
Használd egészséggel!
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5444 üzenetére
Elmented egy változóba (mondjuk %ido) a %DTOUT változót. Előbb ezt egy másikba (%idoperc) leosztod 60-nal a következő paranccsal floor(%ido / 60). Majd a %idomp változóba meg leosztod a %ido % 60 módszerrel. Aztán kiíratod a kettőt.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5436 üzenetére
Egy új változóban elosztod az értékét 60-nal, majd azt flasheled, a bibi az, hogy így törtszám is lehet az érték.
Biztos máshogy is meg lehet oldani, hirtelen ez jutott eszembe -
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #5401 üzenetére
A root nélküli (pl kikapcsolt képernyőnél történő) mobilnet kapcsolgatást teljesen eltörölte a google biztonsági mizériája?
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5396 üzenetére
Ezt senki nem tagadta. Ha mindezt tudná a Tasker is így, akkor nem kellene hozzá plugin. Ezek épp ezért vannak.
Amúgy jó cucc, bár sajnos Sony-n a mobilnet ki- és bekapcsolása nem megy ezzel sem root nélkül. Igaz, amúgy se kapcsolgatom, csak gondoltam kipróbálom.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5393 üzenetére
Megnéztem és nem egészen így van. Saját toast üzenet tudsz kirakni, amit HTML formázással tudsz egyénire szabni. Semmi beépített dolog nincs benne, max. akkor, ha AutoNotification-el együtt használod.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5393 üzenetére
Akkor idézem magam:
"Írd le, hogy te miért ajánlod." -
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5388 üzenetére
Akkor mesélj a sok érdekes dologról. Mert az nem menő, hogy csak beírsz ide egy plugint, amit találtál, de semmi információt nem kapunk róla. Írd le, hogy te miért ajánlod.
-
Roxkex
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5390 üzenetére
Igen, igen ilyesmire gondolok - csak eléggé kerülve fogalmaztam
-
ERPY
őstag
válasz
aprokaroka87 #5386 üzenetére
Köszönöm, akkor várok. Remélem sietnek vele.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #5381 üzenetére
01.15.14/E method: GET url: https://m.prohardver.hu/tema/android_os-t_hasznalok_szakmai_topicja/friss
hiányzik a végéről a .html.... Én legalábbis ezt látom elsőre.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5379 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy maga a link rossz. Ez vam beírva?:
https://m.prohardver.hu/tema/android_os-t_hasznalok_szakmai_topicja/friss.html
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5376 üzenetére
Értem. Megnéztem, nálam Works, like a charm*!
Csak annyit kellett csinálnom, hogy a HTTP Get-nél a http://-t kicseréltem https://-re.
* megy, mint a karikacsapás
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5374 üzenetére
Mindegyik az utolsót mutatja. Csak az egyiket tudod több topik figyelésére is használni. De nézd meg a task nevét és írd be ide!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5372 üzenetére
Nem. Írtam egy Ph notifier-t, ami csak egy topikból jelzi az utolsó hsz-t, meg írtam utána egyet, ami korlátlan mennyiségű topikból tud jelezni. (Meg írtam még egyet pythonban is...
)
Melyiket használod?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5370 üzenetére
Szia!
Melyiket használod? A multi-t, vagy a single verziót?
Igen, lehetséges, hogy az SSL miatt van, de az is lehet, h a PH! szerver (vagyis a router előtte) haldoklott éppen, amikor ezt dobta (legalábbis a hiba erre utal inkább)...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5367 üzenetére
Akkor meg is van mi volt a gond azzal amit kanocpapa megosztott projektet.
Az ugyanis a képernyőzár pint-kapcsolta ki/be
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5365 üzenetére
A SIM pin-t. A képernyőzárt másképpen lehet leszedni (pl keyguard, vagy .key áthelyezés).
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5362 üzenetére
Nem kell JQuery library hozzá, a libs részt hagyd üresen!
Hanyas droid, melyik gyártó? AOSP-n biztosan nem kéri a SIM pin-t ezzel a reboottal.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5360 üzenetére
Nem, a feature-t direkt tervezik, ez inkább linux adottság.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5358 üzenetére
Pedig ez nem az. Root nélkül nem fog menni...
A másik meg, hogy, mint felfedeztem, a zygote A rendszerfolyamat. Namost, linux alatt van a kill és killall parancs. Namost, ezek nem kilövik, hanem leállítják a processzeket és emiatt újraindulnak. Ezért teljesen biztonságos megoldás. És azért nem kér PIN-t, mert az csak teljes hw rebootnál, amit a bootloader indít történik meg. Ebben az esetben pedig csak a processzek, szenzorok stb indul újra.
A sebezhetőség ennek a root nélküli változata, de azt érthető okokból nem szeretném megosztani...
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5353 üzenetére
a Device Adminstrator engedélyt megadtam neki, amikor először próbáltam beállítani a pin kikapcsolást. a kingroot és a supersu viszont nem látja. viszont nem látom, hogy lehetne engedélyezni valamelyikben. a taskert látom, hogy megkapta az engedélyt, de a securét nem.
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5350 üzenetére
sajnos nem kapcsolja ki a beállításoknál. ugyanaz, ami előtte is volt. akkor úgy tűnik kilőve az ötlet, marad a kézi reboot.
köszi szépen a segítséget!(próbáltam már így is, ahogy most írtad, de ugyanaz volt az eredmény, ezért is zaklattalak benneteket. de már tudjuk miért nem ment)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5350 üzenetére
bocsi én változattam rajta
secure settings 1.pont
wait 2.pont
reboot 3.pontígy a helyes
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5348 üzenetére
az xml meg van, csak nem tudtam megosztani, de mindjárt!
konkrétan az a bajom, hogy akárhogy csinálom, kéri a kódot.
ha minden igaz akkor itt a fájl: [link] -
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5343 üzenetére
kipróbáltam, de valamit még biztosan elrontok. megnéznétek a taszkot?
1.Reboot
Type Normal2.Wait
1Mins3.Secure Settings
Configuration Clear Password -
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5343 üzenetére
na ez lesz ami nem volt számomra érthető. felcseréltem a sorrendet, de most kipróbálom így.
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5308 üzenetére
szia! igen, azt szeretném, hogy ne kérjen egy alkalommal (egy meghatározott időpontban) pin kódot. megmértem az időt: attól, hogy rábökök az újraindítás gombra, onnantól kb. 50-60 másodperc kell neki, hogy kérje a kódot. tegnap viszont próbálgattam a neten talált leírásokból szemelgetni és akárhogy csináltam, kétszer indult újra.
ja: és úgy volt beállítva, hogy a -tól -ig időpont ugyanaz volt. nem volt 1 perc. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #5329 üzenetére
Hmmmm....
Hétvégén elvileg szervízbe kell vinnem a kamiont. Akkor lesz időm írni egy hangerőállításos parancsot, és letesztelni.
De, ha ez igaz, akkor tényleg jobb az Audacity. -
SaGa59
őstag
válasz
aprokaroka87 #5326 üzenetére
Nem annyira, mintha százalékban lenne megadva 1-100 között, de gyanítom, olyat végképp nem lehet, itt a % jel a változó definícióhoz van fenntartva.
(#5327) Somatom
A hangerő értékek 0-15 között változtathatóak. 15-nél van 100%-on. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #5324 üzenetére
Sztem kevered a dolgokat. Rendszer szinten 1-100% között akár egyesével is tudod állítani. Az MTK Engineering -ben azért van másképp definiálva, hogy a 0, és a 100 között ne kelljen 100 -szor megnyomni a hangerő gombot. De, pl. Robotban alapértelmezetten konkrét % -os számértékeket lehet megadni, tehát akár 1% -onként is változtathatom időegységenként a hangerőt. Vagyis, maga a rendszer képes rá.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5312 üzenetére
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy a task elejére teszek egy exit-et, ezt if-hez kötöm, ami azt ellenőrzi, hogy egy általam beállított globális változó egyenlő-e a mai napi dátummal (a Tasker egyik beépített változójával hasonlítom össze). Ha nem, akkor a következő lépés a változó beállítása a mai dátumra, aztán továbblép a task tényleges részére.
Persze ezzel meg az a bibi, hogy ez csak naponta egyszeri lefutásnál működhet, hiszen akkor változik a dátum. A másik hátulütője, hogy teleszemeteli sok task esetén a globális változó listád változókkal, ami ugye memória... Így én inkább írtam egy JS kódot, amit minden ilyen jellegű (időzített) taskom elején meghívok és ő intézi az időzítést.
(#5314) Somatom
Látod, a robot sem tökéletes!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- NBA és kosárlabda topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest