Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Coccolino_O
üzenetére
12-16 fős csoportok vannak a neten és nekem kb 5k-ba kerül. Ez még ha bukom se nagy összeg. Csak akkor már olyanra jelentkezek ami tényleg jó (jobb) oktatást nyúlt. Pl van katedra, oxford stb
-
Coccolino_O
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Megy a mutyi meg a 20 v. 30 fős csoportok kialakítása a minél több pénzért. Ebből szerintem letudod vonni a megfelelő következtetést.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Ha tudsz valami buktatót, akkor kérlek jelezd. Csak, mert eddig ilyenről nem hallottam. EU pályázat, amire lehet jelentkezni és 90k-val támogat az állam.

-
Coccolino_O
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Olvass utána elsőnek alaposan, és jól gondold át, hogy tényleg akarod-e.
-
Speeedfire
félisten
Erre tud valaki nekem valami okosat mondani?

-
bok92
addikt
Üdv! Tudnátok valamilyen könyvet ajánlani középhaladó, közép szinten? Nem pont direkt nyelvvizsga felkészítőre gondolok( de ha van abból valami nagyon jó, akkor az is lehet), hanem mondjuk nyelvtani összefoglaló, társalgási cuccok, kérdés-válasz, tehát valami vegyes valamire gondolok...
Meg azért emberi áron, ha lehet... 
-
MaciG
addikt
Találtam egy nagyon jó kis könyvet a kiejtésre, amiből önállóan is lehet tanulni, ha valakit esetleg érdekel: English Pronunciation in Use Advanced
-
Balinov
titán
Sracok, aki ILTS-t csinalt, az tudna nekem ingyenes online angyatokat ajanlani a felkeszuleshez? Esetleg pluszban konyveket, digitalis anyagokat,stb? Ha szamit, ILTS lvl 7-hez kellene
-
tildy
nagyúr
ez jopofa
[link] -
C4mp3r
addikt
valaki keresett angol kifejezeseket, szofordulatokat, tegnapelott talaltam a konyvtarban egy ilyet, a celnak megfelel. erdemes belenezni

-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Angolul kéne tanulnom. Alapfokúm van, de már vagy 7 éve raktam le szóval nem sokat tudok már

Valami olyan kéne ami otthon, napi 1 óra tanulással maximum 1 év alatt egy középszintet megüssön.Mit ajánlotok?
-
MaciG
addikt
Van itt egy rahedli párbeszéd akit esetleg érdekel.
Szerintem jók. -
Mercutio_
félisten
Filmfeliratok esetén érdemes ezt a fordítási útmutatót elolvasni, nem feltétlenül az elejéről, de a 7. pont és az utána következő rész számomra lényeges magyarázatot adott arra miért érdemes kiszótárazni/lefordítani az angol szöveget a film megtekintése előtt.
-
Mercutio_
félisten
Olvasd el az angol feliratot, ahol nem érted szótárazd ki az ismeretlen szót és azokat amikor a végére jutottál tanuld meg, majd menj végig még egyszer a szövegen, így látod, hogy melyek azok a részek amik nehezebben ugranak be.
Ha ezen túl vagy akkor nézd meg angol szöveggel a filmet, így a leírt forma és a hangalak összekapcsolódik a fejedben.Aztán lehet, hogy tényleg jobb hosszútávon a magyar, angol, nincs felirat módszer, passz.
-
C4mp3r
addikt
attol fugg, hogy mennyire tudsz angolul illetve mennyire akarod elvezni a showt. bevallalod-e azt az aldozatot, hogy lesz amit esetleg nem ertesz meg, viszont angol felirattal tudsz valamennyit tanulni belole. en az angol feliratot javaslom, mert sokkal konnyebben meg fogod erteni a beszedet is ha alatta van, hogy mit mond
-
artiny
őstag
angol sorozatot magyar vagy angol felirattal?
ha angol felirattal nezem akkor eleve kevesebb ertek,... vagy magyar felirattal meg nincs ertelme,valaki leirhatna
-
Sir Pocok
őstag
City & Guilds Nemzetközi Angol Nyelvvizsgával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Államilag elismert azt tudom, meg állítólag nem vészes.
-
MaciG
addikt
A TOEFL nyelvvizsgáról mi a véleményetek? Én azt hallottam róla, hogy nemzetközileg is elismert és nincsenek úgymond konkrét szintek, hanem levizsgázol és aztán az eredményed alapján kapsz róla papírt, attól függ milyen szintű papírt, hogy hány pontod lett. Ez így igaz? (Bocs, ha baromságot írtam, de én ezeket hallottam róla, de javítsatok ki ha nem így van)
-
ABal
őstag
"Kinga told Enikő that what happend"
Nemcsak hogy felesleges a THAT, hanem hibás is.
Két külön mondatban persze lenne értelmük:Kinga told Enikő what happened -- ez lehet az egyik mondat.
A másik pl.:
Kinga told Enikő that she liked her brother.
Egyébként helyesírási hiba is van az eredeti mondatban: "happend" --> happened
-
artiny
őstag
ezt talaltam:
Speak is used when one person addresses a group, or to refer to a language.
Talk suggests that two or more people are having a conversation.
Sometimes they are used with similar meaning. There are also fixed expressions.
Say is used with words. Structure: say something to somebody.
Tell is used when giving information. Structure: tell somebody something. -
artiny
őstag
tell say explain mikor melyiket használjuk?
-
C4mp3r
addikt
szerintem menj be egy alexandra-ba es nezz korul az idegen nyelvi tankonyvek kozott, kulon polc van nekik ott biztos talasz valami jot.
ha szereted az ilyen csoportokat, akkor tudom ajanlani az american cornert, US kormany altal tamogatott, igaz hogy nem eppen nyelvtanitasra fokuszalnak de egy kis idegen kultura nem art, foleg ha erdekel es szeretnel native beszelovel talalkozni.
-
MaciG
addikt
Aki esetleg szeretne angol tanulócsoportba járni, itt egy nagyon jó lehetőség. Kicsit szkeptikus voltam az elején, mert egyáltalán nem vagyok vallásos, de az óra nagyon jó hangulatban telt és nem volt szó vallási témákról a fél perces misét leszámítva. Én a profi csoportba mentem, ott már csak angolul beszélnek, a haladóban és középben értelemszerűen magyarul is tanítanak. De a lényeg hogy nagyon pozitívan csalódtam, szóval bátran ajánlom mindenkinek.

-
MaciG
addikt
Valaki tud esetleg olyan könyvet ajánlani (közép-feslőfok környékén) amiben főleg ilyen szövegértési (úgynevezett magnós) feladatok vannak?
-
C4mp3r
addikt
ezt neked kell eldonteni, vannak idiomak amiket siman lehet hasznalni formal speech-ben is, de persze vannak olyanok is amiket nem igazan illik. teny, hogy ha mar idiomat hasznalsz, akkor csorbul a hivatalossag legalabbis szeirntem, en nem hasznalnam oket, csak ha nagyon muszaj.
-
-
-
MaciG
addikt
Szavak tanulásához ez is egy kis segítség lehet A leggyakrabban használt angol szavak gyűjteménye
És még egyéb sok hasznos anyag is található az oldalon.

-
artiny
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
halas koszonet

-
Coccolino_O
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Ankihoz lehet letölteni mindenféle anyagot, több témában is. Nekem személy szerint a szótárfüzet is megteszi.

-
Ryder62
őstag
Köszi a válaszokat.
Most úgy csinálom hogy szöveget olvasok, ami ismeretlen azt kiszótárazom majd megtanulom őket, és Ankival gyakorlom.

-
BÁ Nutrition
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Tudom, hogy arra gondoltál, azért kérdeztem rá, mert az anki lényegében ugyanazt tudja, annyi plusszal, hogy emellett szókártyás tanuló funkciója is van olyan algoritmussal ami figyeli melyik szót hányszor téveszted el, és azt gyakrabban teszi eléd, nomeg mobil és PC közt szinkronizálhatsz így utazás alatt is tudod használni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Az anki lényegében egy elektronikus szótárfüzet is, nem?
-
Coccolino_O
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Így van, ezt én is tapasztalom rendszeresen.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Coccolino_O
üzenetére
az a jó ha használni is tudod. különben nehezebb kötni valamihez, nehezebben ragad meg hosszú távon
pl 100 szavat simán megtanulok 1 óra alatt mondjuk. de ha nem használom hosszabb ideig, vagy nem ismétlek akkor elfelejtődik
ha viszont olyan helyen vagy ahol évekig használod akkor olyan lesz mint az anyanyelved, és 5 év kihagyás után is tudni fogod -
ABal
őstag
Az első mondat cselekvő alanya a greenhouse effect, így azt nem kell szenvedőbe tenni.
A harmadik mondat több igeidőben is elképzelhető, de mindenképpen cselekvőben marad.
A negyedikben BÁ Nutrition elfelejtette harmadik alakba írni az igét, amúgy jó a listája. (Szerintem még a négyes is meglenne
)Az Ankiban nincs kiejtés, egyébként jól használható.
-
BÁ Nutrition
addikt
-
MaciG
addikt
válasz
Ryder62
üzenetére
Én sok mindent kipróbáltam (abc szerint, témakörök szerint,stb.) ,de nekem úgy marad meg a legjobban egy szó, ha olvasok egy szöveget és onnan kiszótárazom az ismeretlen szavakat, majd azokat tanulom meg.
(#1033) Lauda: Én is csinálom ezt és nagyon hasznos, főleg utazás/munka közben.

Ez az Anki ki is ejti a szavakat? Mert régebben próbálkoztam vele pc-n ,de nem sikerült működésre bírnom, viszont ha kiejtés is van benne akkor szenvedek vele még egy kört, hátha.
-
artiny
őstag
active or passive, valaki megtudná mondani hogy lessz a feladat?https://www.dropbox.com/s/uf08fw62mzhkerk/2013-03-16%2016.37.17.jpg
-
BÁ Nutrition
addikt
-
Ryder62
őstag
Mit ajánlotok, hogyan lehet a legkönnyebben és egyben leggyorsabban szavakat tanulni, tehát szókincset fejleszteni?
Mekkora szókincs kell ahhoz hogy az ember azért megértsen sok mindent és ne legyen problémája a fordítással, jelentéssekkel?
-
MaciG
addikt
Szerintetek a Cambridge - Murphy - English Grammar in Use és a Cambridge - Hewings - English Grammar in Use anyaga elég egy felsőfokú nyelvvizsgára? (nyelvtani részre gondolok)
-
Balinov
titán
Sracok, ezt most talaltam egy hirlevelben, hatha valaki a hasznat veszi (en meg nem probaltam)
-
bubi92
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
4 órás volt
azt hittem belehányok a szótárba
szóval másfél óra alatt össze csaptam
köszi a tanácsot -
bubi92
őstag
hejho
olyan angol könyvet keresek ami középfokúra készít fel. de lehetőleg ne az alapoktól. anno középsuliban elmentem nyelvvizsgázni de rosszul lettem és 2 és fél órával a vége előtt bekellett adnom és lelépni, és így is csak 1 pont hiányzott. szóval tényleg nem akarok az alapokról kezdeni. csak gyorsan felfrissíteni a tudást. és aztán meg papírt szerezni a nyelvről!
-
MaciG
addikt
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!

A Podcastokat nagyon szeretem, ha le is tudom tölteni, mert munka közben azokat szoktam hallgatni (átlag napi 4 órát), csak már kezdenek fogyni amiket ismerek ezért is érdeklődtem. Itthon a bbc rádióját (sajnos ez munka közben a net hiány miatt nem lehetséges) hallgatom és tanulom a szavakat, illetve gyakorlom a nyelvtant, meg ha akad beszélgető partner (sharetalk,stb) akkor dumálgatok.Apropó ha valaki beszélgetőpartnert szeretne tanulás céljából olyan erős középfok környékén, az nyugodtan szóljon.

-
C4mp3r
addikt
ajanlom a podcastokat, ugyan nem feltetlen tanulasra vannak, de szerintem ha felsofokra keszul/szinten vagy akkor nem lehet prolemad. en a this american life-ot szoktam rendszeresen hallgatni es amellett, hogy jo sztorik vannak, szerintem tudnad fejleszteni a hallasertest is. 90% american english [link]
-
ABal
őstag
-
MaciG
addikt
Tudok ajánlani olyan oldalt ahol felsőfokhoz közeli hanganyagokat lehet hallgatni (hasonlóra gondolok, mint a BBC learning) ?
-
-
MaciG
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Azért kérdeztem, mert az interjúkat tudósításokat értem (Persze nem mindent, de a lényegét igen).
Viszont én azt hallottam, (bár lehet marhaság), hogy Angliában pl. úgymond többre tartanak ha szépen beszélsz, és nem csak úgy, hogy éppen megérted magad.
-
MaciG
addikt
A BBC learning english hanganyagai nagyjából milyen szintre tehetőek?
-
MaciG
addikt
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Hetente egyszer járok tanárhoz ,de ott inkább a szóbeli kommunikációt szoktuk gyakorolni.
-
Coccolino_O
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Bátor (vagy inkább vakmerő?) ember.

Lauda: Így van, az sem mindegy, hogy kapsz-e időnként visszajelzést.
-
ABal
őstag
Nem muszáj egy vagyont otthagyni valakinél, de a legönállóbb embernek is szüksége van időnként útmutatásra, visszajelzésekre és erre szerintem érdemes áldozni. Csak át kell gondolni, hogy mihez kell feltétlenül a tanár, és mi az, amit egyedül is el lehet végezni.
-
válasz
Coccolino_O
üzenetére
En is ezt javasolnam. Gyakorolhatsz sablonosan, de az igen gyenge alap. Amikor beszelget veled angolul a tanarod azokban az igeidokben amiket ismersz es azokkal a szavakkal, amiket ismersz, na ugy tudsz gyakorolni.
Masreszt ha rosszul gyakorolsz be valamit azzal is szivhatsz kesobb, meg a konyekben legtobbszor eleg szarazon es bonyolultan van leirva.De persze mindenki azt csinal amit akar.
En asszem a heti kettorol raalok a heti harom maganorara. 
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Coccolino_O
üzenetére
egyik haverom úgy jött ki írekhez hogy annyit tudott: yes, no
ill. egyetlen mondat: european union no problem
számolni ván tú frí forfél év után már hirdette magát, telefonon intézte a bizniszeit.. lehet hogy míg ott volt egy mondat se volt hibátlan. sőt biztos. csak ez nem érdekel sok mindenkit. ha dolgozol, akkor arra kíváncsiak hogy dolgozol.
ill ott akkor ez volt.term. nem bátorítani akarok senkit hogy esetleg nulla nyelvtudással külföldön aztán milyen jó lesz, de van ilyen is
fontos hogy rátermett legyél és kreatív -
Coccolino_O
őstag
Abból induljunk ki, hogy ha rossz alapokara építkezel, akkor valószínűleg amit rápakolsz, az se lesz jobb. Szerintem megéri azt az x ezer forintot hetente a tanár, ha esetleg még nem is minden héten, de az sokat számít, hogy van egy olyan személy, akitől bármit megkérdezhetsz, gyakorolhatod a gyengeségeidet, stb. Olvastam a céljaidat, de én biztos nem mernék kimenni szimplán otthon tanult angollal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 27% - AOC C24G2AE Monitor! / 1920x1080 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) 4GB DDR4 2400-3200 MHz NAGYTÉTELBEN!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg azért emberi áron, ha lehet... 

azt hittem belehányok a szótárba