Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
én ezekből tanultam, szerintem jó könyvek - mondjuk csak upper intermediate-ig ismerem, de nagyon drágák mind, ahogy az összes nyelvkönyv
lehet találni "olcsó" magántanárt is, de szerintem sokkal érdemesebb -anyagi értelemben- beíratkozni egy tanfolyamra, csak könyvekből magadtól nyelvet tanulni nem egyszerű
-
AMD Power
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Rendeltem a Libritől egy ilyet.
NAGY NYELVVIZSGAKÖNYV - ANGOL ALAPFOK
Ha jó lesz akkor a Angol középfokot is megfogom venni.
-
AMD Power
titán
Még egy gyors kérdés!
Voltak a suliban régen ezek a Headway tankönyvek. Ebből érdemes tanulni?
-
ESL Inglis podkaszt, egész jó ingyenesen letölthető hanganyagok: English as a Second Language Podcast
-
AMD Power
titán
Valami jó könyvet vagy ilyesmit tud valaki ajánlani?
-
róland
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
BBC: BBC.CO.UK
BBC World: BBCWorld.comS a tanulóknak szánt kezdőoldal: BBC Learning English
-
AMD Power
titán
Köszi a tippet. Sajnos BBC az nincsen.

Kinéztem egy pár könyvet is ami talán jó lehet valamire.

Angol-magyar alap- és középfokú szókincs minimum
Angol nyelvű szókincsfejlesztő alapfokon
Angol-magyar alap- és középfokú szókincs minimum -
Muton
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
a #169-ben leírt könyv elektronikus változatát használom. zsír. van benne szótár, teszt, fordítás, felolvasás, stb. ebből nyomom a nyelvtant. szavakat tanulhatsz bármiből. illetve tanulj meg mondatokat pl filmekből. illetve az is sokat segített, ha a filmeken csúsztettam a feliratot 1-2 mp-el és megpróbáltam lefordítani, amit mondtak. ha nem ment, akkor meg megnéztem a subot. ez azért volt jó, mert kezdetben amikor elhangzott egy mondat akkor elkezdtem magamban fordítani a felismert szavakat (mire ez sikerül, addi gemaradtam a mondat 3/4-ről), utána meg már nem is fordítom az egyes szavakat, hanem csak úgy értem a tartalmat. átment autóba a nyelvértés. ja és nézz sok bbc-t, vagy más angol nyelvű csatornát.
de beszélni is kell sokat, mert anélkül nem ér sokat az egész

-
AMD Power
titán
Tudtok ajánlani valami módszert az otthoni angol tanuláshoz. Könyvek , vagy bármi más fortéjt amivel lehet haladni.
-
Dashes
őstag
Melyik középfokú nyelvvizsgát javasoljátok?
-
AMD Power
titán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
2500Ft? Huuhh. Gondoltam , hogy ennyi lesz. Nekem akkor valami ismerösnek az ismeröse story kéne.

-
AMD Power
titán
Egy olcsó magántanár milyen árban van?
-
chop
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Tudom, idom nincs.

-
chop
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
A mai napig meg akarom nezni tolmacs nelkul, rohadtul zavaro volt, hogy allandoan karattyolt. Mondjuk ez a dolga..

-
concret_hp
addikt
[link]
Vint Cerf előadása a mindentudás egyetemén, nem olyan nehéz szöveg
-
chop
őstag
Nekem (ill. anyukamnak) megvan ez a konyv, o dicserte, en viszont inkabb a Magyarics Peter-fele Gyakorlati angol nyelvtan kotetre eskuszom, szerintem minden(!) benne van, amivel akar irasban, akar szoban talalkozhatsz. Libriben lehet venni hozza ''munkafuzetet'' is, mindketto 1500 Ft korul van, szerintem barati.
udv,
chop -
geot
csendes tag
Sziasztok!
Izzítottam a ph-s keresőt, a google-t, mindent, de egyszerűen nem találtam meg egy hozzászólást, amiben egy angol nyelvtankönyvet ajánlott valaki, utána pedig többen is dicsérték.
Ha jól emlékszem, azt is megemlítették, hogy ugyan a hatvanas években íródott, de ma is megállja a helyét.
Talán ez az?
Dohár Péter: Kis angol nyelvtan
(Bár mintha ez későbbi lenne.)
Középfokú nyelvvizsgára készülnénk belőle.
Előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
lajafix
addikt
válasz
Fortissimus
üzenetére
a nyelvtanhoz miért kell hanganyag? azt könyvből olvasva és sok munkafüzetes gyakorlattal lehet legjobban felszedni.
-
Fortissimus
őstag
Tud vki angol nyelvtan magyarazo hanganyagot?
-
AMD Power
titán
Ajánlom figyelmébe a Katedra Angol Szótárt! Nagyon jó!

-
ToZso79
csendes tag
Halott már valaki a TAXUS Learning módszerről?
Vannak esetleg felhasználói tapasztalatok? -
Tuareg0
tag
Valami jó angol könyvet tudnátok ajánlani? Olyasmire gondoltam, amiben a szokásos témakörök vannak tárgyalva (család,munka,közlekedés,utazás,egészség...). A téma elején egy hosszabb szöveg, aztán feladatok, majd szószedet a végén. Fontos lenne, hogy legalább a végén a szavak jelentése magyarul odalegyen írva. Halálom a sok Headway meg Enterprise típusú könyv, amikben egy magyar szó sincs. Biztos jók azok, csak nem önálló tanulásra, vagy legalábbis olyannak, aki már egy erős középszinten tud angolul.
Szóval, ha tudtok ilyesmi könyvet az nagyon érdekelne!
-
-
rien
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Angolból nem próbáltam.
A német nyelv kezdőkenekből tanultam meg az első két leckét, az érthetően volt összerakva. Miután megjött az összes lecke, küldtek egy papírt
hogy x.y. alap fokú német nyelvvizsgával rendelkezik vagy valami hasonló szöveg
mosolyogtam is rajta....na szép 2 lecke házifeladatát küldtem be a 32-ből, se vizsga, se semmi. De ez már pár éve volt, nem tudom így működik-e még most is? Ennyit tudok az elo-ról. -
WiNZO
tag
Sziasztok!
Próbálkozott már valaki a Pannon nyelvvizsgával? [link] Ha igen, akkor mik a tapasztalatok, vélemények? Minden infonak örülnék!
Előre is köszönöm!
-
rien
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
én ezt vettem meg alapnak: [link] [link]
a tescoban vettem 2990 ft-ért, alpanak nem rossz...bár való igaz, hogy itt nincs házi beküldés ami ösztönözne a tanulásra
és így csak hébe-hóba tanulgatok
meg talán lehetne több a nyelvtani magyarázat
Meg nem tudom volt-e már ez az oldal, de szerintem nagyon jó: [link] a Hírlevélarchívum alatt a Grammar magyarázatai szerintem

[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
De jó topik! Én is így vagyok, mint kraftxld, kitöltöttem most az ELO-s haladó angol tesztet, 42 pont lett, 6 hibával. Összesen 2,5 évig tanultam angolt, igaz akkor nagyon intenzíven, felsőfokút is tettem, mindez 8 évvel ezelőtt. Viszont két éve szinte mindennap használom, főleg írásban, de azért szóban is. No egy kis nyelvtan firssítés azért nem ártana...
De valós helyzetben azért más, mint a tesztnél, olyankor egyszerűen elkerülöm, amit nem tudok, másképp fejezem ki magam, így megúszom a nagyobb nyelvtani gondokat. 
Szvsz nagyon kis csoportos tanfolyamban igazán hatékony a tanulás, sőt aki megteheti, annak külön tanárnál, lehetőleg anyanyelvinél (is). Egyetemi városokban mondjuk ez nem szokott gond lenni.
No meg sokat nézni BBC-t, az is használ, én főleg a Prime-ot szerettem. Nyelvvizsga előtt meg ''átállítottam'' az agyamat, és folyamatosan igyekeztem magamban angolul kifejezni dolgokat, pl. amikor mentem az utcán, próbáltam angolul gondolkodni. Kicsit fárasztó, de elsőre letettem így a középfokút is, meg a felsőt is, még a régi Rigó utcai rendszer vége felé. 
[Szerkesztve] -
rien
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Hááát.....ha még csak most rendelted még és nem jött be akkor rád a 7. pont vonatkozik, gyorsan mond fel és csak a próbacsomagot kell kifizetned:
''A hallgató az első (próba-) hónap alatt szabadon kiléphet a tanfolyamról, ha felmondása a második havi pénzügyi zárásig beérkezik. Ekkor csak az első csomagot kell fizetni.''
Ha túl léped a próbahónapot akkor jön az a rész amit Te másoltál be és akkor igen plusz három hónapot ki kell fizetned.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Egy alapfokú nyelvvizsgára mennyit kell tanulni? Nehéz? ''Milyen'' vizsgát érdemes letenni?

-
AMD Power
titán
válasz
Fortissimus
üzenetére
Szerintem elkezdem ezt a 20 hónapos ELO Angol nyelv kezdőknek tanfolyamot!
Ha jól értelmezem a tanfolyamot abba lehet hagyni , csak 3 havi tandíjat ki kell fizetni...!?
A hallgató a próbahónap után három havi felmondási idővel írásban (levél, fax, e-mail) léphet ki a tanfolyamról. A hallgató köteles a felmondási idő alatt elküldött leckék árát kifizetni. A befizetés elmaradását ill. a házi feladat beküldésének elmaradását nem tudjuk felmondásnak tekinteni.
[link] -
Fortissimus
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Értem
De ez nem erről szól, ez inkább gyakorlati tudást próbál adni, kevés magyarázattal.
Sokszor nekem is hiányzik a magyarázat, én is szeretem tudni mi miért van úgy ahogy van. De akkor meg már az a legjobb ha tanárnál tanul az ember a könyv meg a ekszörszájzbúk segítségevel
-
AMD Power
titán
válasz
Fortissimus
üzenetére
Nem jó nekem ez a Tell me more. És tudod miért? Nem, azért mert maga a program nem jó, hanem azért mert nem kézzel fogható. Egyszerűen nem tudom magam rávenni arra ,hogy 1-2 órát üljek előtte. Nekem valami ''sima'' könyv vagy füzet kell, amit tudok lapozgatni szépen ceruzával kitölteni... Érted mi a problémám!?

-
AMD Power
titán
válasz
Fortissimus
üzenetére
Ma szerintem bele is kezdek a kezdő részbe!

-
Fortissimus
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Kicsit néha azért felidegesít a hangfelismerő része, úgy érzem jól mondom és vagy nem fogadja el, vagy másnak fogadja el a párbeszéd résznél. A beállításoknál lehet variálni mennyire legyen szigorú, 4-esnél magasabbra nem ajánlom, hogy állítsd, szerintem nem annyira a kiejtés a lényeg hanem a szórend.
-
AMD Power
titán
válasz
Fortissimus
üzenetére
Én szerintem végig fogom zongorázni az egészet!

-
AMD Power
titán
válasz
Fortissimus
üzenetére
Nekem ezek vannak meg!
install , kezdő , középhaladó , haladó 2 CD! -
AMD Power
titán
Az a baj ,hogy szerintem a nyelvtan túl van erőltetve az oktatásban/tanfolyamokon! Nem azt mondom ,hogy nem fontos, de aki mondjuk, nem akar nyelvvizsgát, mint pl én csak kint élt Londonban vagy bárhol máshol akar vagy akart szerencsét próbálni annak tök felesleges a ''sok'' nyelvtan. Kell de nem elsődleges!
-
golyani
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
jaja én si mindenhol mert 2 középfokúm van mer 2-t csináltam vmelyik csak meg lesz alapon és meg lett mind2. rigós + euros
+van egy TIT-es németem de németül annyi maradt meg h Kommst du ficken?
+h Ich habe Katzenjammer...
de suliban ha vmit fordítni kellett akkor azok ált jól öszejöttek meg ha zenét hallgatok van beépített dekódoló
-
rien
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez a teszt szerintem se tükrözi a tudást.
Nekem 46 pontom lett, de ez úgy hülyeség ahogy van én tudom, hogy már ennyire se tudok sajna. Nekem középhaladón kellene, ez vicc. Kőkemény alap sajnos.
Múlt hónapban itt voltak holland ismerőseim, meg se tudtam nyikkani főleg a nyelvtan volt iszonyat, elfelejtettem mindent ......nem is értettem mit mondanak
nagyon gáz volt.
Ez a teszt meg elméletileg ugye pont a nyelvtan tudásod tesztelné
-
AMD Power
titán
Mit tanácsoltok? Belevágjak ebbe a középhaladóba?

-
corlagon
senior tag
En is megcsinaltam poenbol, 58 pont, de fenntartom h a 29-re az a) jobb mint a c)
Elobeszedben gyakrabban hasznaljak
29. Melyik kérdés közel azonos jelentésű a vastagon szedettel? „What are we going to do?”
--> a. What do we do?
b. What must we do?
c. What will we do?
d. What do we want to do? -
AMD Power
titán
Hogy tudtok pl 46 pontot elérni mikor 30 kérdés, van a tesztben?

-
lorcsi
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
tényleg jó kistt teszt
Az élért pontok száma: 46
46 és 57 pont között:
Gratulálunk! Önnek éppen az ELO középhaladó tanfolyamára van szüksége. Ha kis lépésekkel halad, naponta legalább 15-20 percet szentelve a tanulásnak, a rendszeres munka eredményeként elsajátítja majd a tanfolyam teljes anyagát. Sok szerencsét kívánunk! -
userZ
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez jó, én is teszteltem magam egy középhaladó szinttel:
60 pontból:
Az élért pontok száma: 58
57 pont fölött:
Gratulálunk! Csak szinten tartás végett ajánljuk a középhaladó tanfolyamot. Esetleg próbálkozzon meg egy haladó teszt kitöltésével, mert lehet, hogy a haladó tanfolyamunk való igazán az Ön tudásához.
Gimiben tanultam utoljára angolt, de most neki akarok feküdni én is a projectnek!
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Ezt most megcsináltam!
[link]
Eredmény: 30-ból 20 jó. És nem tanultam angolt 9 hónapja.
Ők ezt a dumát nyomták nekem:
16 és 30 pont között:
Ön rendelkezik bizonyos ismeretekkel, de azok nem rendszerezettek. Azt javasoljuk, hogy gyorsított tempóban (havi két tananyag) kezdje el a kezdőknek szóló tanfolyamot. Ha mégis a középhaladó szint mellett dönt, nagyobb erőfeszítéseket kell tennie a sikerért. A kezdő tanfolyam ''Nyelvtani összefoglaló'' című kiadványa nagy segítségére lehet, mert tartalmazza a kezdő kurzus teljes nyelvtani anyagát, példamondatokkal illusztrálva.
Szerintem bőven belekezdhetek a középhaladóknak tanfolyamba nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPhone 17 - alap
- PlayStation 5
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Fotók, videók mobillal
- Napelem
- További aktív témák...
- Dobozos Szinte Új HyperX Cloud Alpha Bolti ár:27k INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 256 GB - szürke (341) újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (340) Használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- Új RAZER Kaira X For Xbox Blue Bolti ár:15k INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ha még ki is nyomtatod és spirálozod akkor is olcsóbb.