- DIGI Mobil
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABal
őstag
Ha egy példa alapján lemásolsz egy szerkezetet, ezzel valóban gyakorlod magát a szerkezetet, de csak formai szempontból, vagyis begyakorlod, hogyan kell megalkotni. Ha ez a célod, akkor a módszer OK. Reméljük, hogy az eredeti mondat helyes és te sem vétesz hibát, amit aztán jól be is gyakorolsz.
A kérdés az, hogy ez mennyire segít hozzá a szerkezet funkciójának megértéséhez?Az elhivatottságod dicséretes, és nyilvánvalóan nem kell mindenhez tanár, de nem ártana valami hozzáértő ellenőrzés rendszeres időközönként.
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
MaciG
addikt
Ezek jóknak tűnnek ,köszönöm.
Coccolino_O: Nem nekem kell, én már végeztem az általam említett könyvek tanulmányozásával és kitöltésével, most az English grammar in use Advenced-et kezdtem el. Eddig tetszik.
Szerintetek az jó módszer a nyelvtani szerkezetek megtanulására, hogy mikor van rá pár példamondat, akkor én megpróbálok még mondjuk 10 hasonlót kreálni és leírni azzal a szerkezettel?
BANZAII
-
MaciG
addikt
Lényegében akkor alapszintű angol tudás összetákolásához (egyénileg kis segítséggel ahol szükséges) mi a legmegfelelőbb könyv vagy tananyag? Sok könyvről volt itt szó, de amiben nincs magyar leírás az ugye alapból kiesett, Doláh Péter-nek könyve nagyon jó, de szerintem nem egy kezdőnek, ugyanez a helyzet az Oxford angol nyelvtannal is. Szalai Nóra könyvére meg többen azt írták, hogy hibás, és abba meg ugye csak az igeidők vannak benne. Szóval akkor mi lenne a jó könyv teljesen alap szintre?
BANZAII
-
ABal
őstag
Most ez ugrott be hirtelen. Itt vannak flashes képek a szemléltetéshez.
-
titán
Esetleg olvasgassa a szalai nora 5 perc angol igeidok konyvet, de! csak fenntartassal, mert olvastam mar marhasagot is attol a notol. Ott a kezdo szamara is erthetoen vannak azert leirva a dolgok es tobb pelda is van, amibol konnyebb megerteni az igeidoket. Az oxfordot nem is csodalom, hogy nem erti az elejen.
-
MaciG
addikt
Van valami könyv ami esetleg kicsit játékosan összefoglalja az igeidőkről amiket tudni kell? Egyik ismerősöm kezdte el tanulni az angol, én próbálok neki segíteni, de az Oxford angol nyelvtan (ami szerintem nagyon jó könyv) neki valahogy nem megy. Nem érti
BANZAII
-
ABal
őstag
Ahogy előttem javasolták, a BBClearningenglish nagyon jó oldal, böngészőből elérhető, de tudtommal nincs dedikált androidos akalmazása. Ha kifejezetten ilyen kéne, akkor a British Council alkalmazásait ajánlanám, nekik van egy pár jó cuccuk. Egyikhez-másikhoz előzőleg le kell tölteni tartalmat, aztán, ha minden igaz, onnantól már használhatóak azok is offline. Szerintem nézd meg!
Miközben azokat nézegeted úgyis rábukkansz még egy csomó másra is.
-
Balinov
titán
Szia, szovegertesre, szokincsre, nyelvtanra szeretnel gyurni? En napi 2 orara keresnek valami angol podcastot szovegertest gyakorolni. Pl. a BBC Learning podcastjai egesz jok (klienst meg biztos talalsz Play-en olyat, ami neked kenyelmes).
En mielott kijottunk sokat hasznaltam a BBC Learning-et, szovegertesben, szokincsben, CV keszitesnel, interjuhoz sokat segitett.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
artiny
őstag
Androidra tunátok ajánlani valami angol tanulo appot,amivel lehet offline-ban buszon akár tanulni?
-
MaciG
addikt
-
ABal
őstag
B2 szint fölött már nem igazán vannak magyar nyelvű kiadványok, mert gondolom nincs rá széles piaci igény. Az angol nyelvűek viszont jók.
Talán nézd meg az Élő angol nyelvtan harmadik kötetét, talán az még belemegy a C1-be is.
-
MaciG
addikt
Találtam most egy ilyet Cambridge - Hewings - English Grammar in Use . Szerintetek ez tényleg felsőfok lenne? Mert ahol találtam hozzá leírást ott azt írják.
A Phrasal Verbekre meg ezt: Phrasal verbs .Tanuljuk meg a 100 legfontosabbat. Ez jó szerintetek?
[ Szerkesztve ]
BANZAII
-
Mercutio_
félisten
English grammar in use mindegyik részhez vannak gyakorló feladatok, és külön még Cd is mellé plusz feladatokkal, bizonyos helyeken megtalálható elektronikus formában is
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ABal
őstag
Az egyik legátfogóbb felsorolást szerintem máig a Thomson - Martinet féle A Practical English Grammar adja. Egyébként Play-en is találsz alkalmazást ilyen témában, gondolom iOS-re is van.
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
Van valami jó kis könyv a phrasal verb-eket illetően? Ilyenekre gondolok, hogy a leggyakrabban használ phrasal verbek gyűjteménye,stb. (Tudom, hogy google a barátom és az ad is rengetek találatot, de nem szeretnék "rossz" könyvből tanulni)
BANZAII
-
addikt
válasz BÁ Nutrition #973 üzenetére
Koszi, megnezem.
S olyan tanfolyam nem is nagyon szokott lenni ahol a beszedre mennek ra? -
BÁ Nutrition
addikt
érdemes lenne kipróbálni a kreatív németet.
kreatívnyelv.hu vagy hasonló oldalon fent van róla tájékoztató, keress rá guglivalsaját magát tudja képezni, így nem kerül pénzbe, állítólag le is lehet tölteni bizonyos oldalakról
kinyomtatod neki és hajrá. emellett nézhet német nyelvű adásokat, csak az passzív, de azért ártani nem árt.
ha az első kötetet átveszi a és tényleg tudja is, akkor az egy elég jó alap lesz.a magántanároknál ill tanfolyamon az szokott a baj lenni hogy elég kevés idő jut a szóbeli részre, és a hangsúly a nyelvhelyesség gyakorlásán van.
ez meg olyan hogy a kettőt egyszerre csinálod, nyelvhelyesen kell pofáznod folyamatosan.
ami valamennyire hátránya az meg az hogy egy viszonylag szűk szókincset használ (1000-2000 szó)
ami nem túl sok, de nyilván hamarabb át tudod venni mint egy headway sorozatot mondjuk.
aztán ami kiegészítő rész kell az az adott szakmához tartozó tematikus szótárból kigyűjtöd, vagy lesed a tévét, netet.. vagy ha már kint van akkor meg használja aztán szépen ráragad.. pár év után már egész jól fog menniyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
addikt
Sziasztok,
Anyum szeretne nyelvet tanulni, hogy tudjon munkat vallalni valamely kornyezo orszagban.
Ehhez ugye nemet kell(igen, tudom, hogy ez egy angol topik, de a nemet tarsa fel eve halott ), de engem az erdekelne, hogy szerintetek, nyelvtol fuggetlenul, egy idosebb szemelynek, hogy erdemes neki fogni?
Van valakinek tapasztalata esetleg?Segitseg kell, az ugye biztos, de kerdes, hogy nyelvsuli vagy magantanar inkabb, ha nyelvsuli, akkor intenziv vagy nem,stb.
Elsosorban ugye a beszed lenne a fontos, hogy legalabb valamennyire megtudja magat ertetni, aztan a tobbi majd mar jonne ha kint van.
S persze jol jonne par ajanlas is, hogy mely sulikat erdemes nezegetni, ahol nem csak elkerik a penzt s nulla tudast adnak cserebe.
Koszi.[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Ugyehogy jo? En nem tul sokat hasznaltam anno, volt eleg nativ beszelgetopartner munkabol kifolyolag, de paromnak hasznos volt, mikor kijottunk, foleg nyelvsuli mellett extra gyakorlasnak
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
MaciG
addikt
válasz Coccolino_O #967 üzenetére
Ebben teljesen egyetértek veled. Én kb másfél hónapja próbálok tanulótársat keresni a beszédkészséghez, de valahogy nem sikerül megfelelőt találnom.
BANZAII
-
Coccolino_O
őstag
15 perc? Az iszonyat kevésnek tűnik. Neked kell tudni, hogy miben vagy elmaradva.
Olvasott szöveg értése: adja magát természetesen, angol nyelvű könyvek és internetes hírportálok olvasása.
Halott szöveg értése: a legszórakoztatóbbak kétségkívül a sorozatok, filmek angol nyelven, angol felirattal, ahogy írták már fentebb is. Meg a tv-ben a bbc, cnn, stb.
Íráskézség: különböző feladatlapok kitöltése.
Beszédkézség: ehhez kellene egy beszélgetőtárs, talán ez a legnehezebb része.
Nem szentírás, csak én így látom.
-
MaciG
addikt
Valakinek van esetleg olyan tanagyaga (vagy tud ilyet) ami kimondottan a hallás után tanulásra épül? Konkrétan olyan gondolk amit pl. ráteszek egy hordozható lejátszóra és pl. utazás közben tudok hallgatni.
BANZAII
-
MaciG
addikt
Sorozatok valóban jók, de persze ez attól is függ milyen szinten vagy. Mert ha nézel valamit és csak a 10-20%-át érted akkor szerintem nem sokat használ, mert előtte a nyelvtannal azért tisztában kell lenni, hogy ne zavarodj össze. Meg az se mind1 milyen a sorozat, mert pl. én a Lost-ot magyarul se nagyon értettem elsőnek nemhogy angolul. Inkább olyanokat válassz ami a hétköznapi életből merít dolgokat. (pl.: Jóbarátok, Így jártam anyátokkal,stb.) . Én pl. azt is szoktam csinálni, hogy egy régi kedvenc filmemet nézem meg angolul, mert így még ha nem is értek mindent, tudom miről szól nagyjából a film és élvezhető is.
[ Szerkesztve ]
BANZAII
-
Balinov
titán
nem, hidd el. eng dub + eng sub kivaloan jo arra, hogy lasd, parbeszedekben milyen szavakat hasznalnak, pl. lehet a felet elkapod, felismered a szot, de a masik felet nem erted, viszont eng sub-bol ossze tudod rakni az egesz mondatot.
nekem nagyon sokat segitett pl. felesegemnek szinten, pedig o nem volt olyan szinten mint en
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
válasz Bjørgersson #956 üzenetére
miért jo az ha angol felirat? nem magyarral kéne h értsem a szöveget (bar amit elkapok belole mert van h eleg gyors)
Nem kotozkodésbol kerdem
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
-
artiny
őstag
Mit ajánlotok angol tanuláshoz ? (fejleszteni szeretném magam mert levagyok maradva a tobbiekhez kepest az osztályban (fosuli) lehet kozep iskolas szinten is ...ha naponta 15percet raszannek ...az eleg valmire?)
Mit ajanlotok mit csinaljak hogy tanuljak ez ido alatt (neten eleg sok az angol elerheto dolgok ) -
MaciG
addikt
Többen ajánlották a BBC englisht, és tényleg jó. Van ott egy kis aranyos sorozat szerűség, nekem nagyon tetszett. Egyszerű, de még is jó.
BANZAII
-
artiny
őstag
Azt a tipusu feladatokat hogy hivjak angolban amikor kerdeset kell alkotni ugy hogy a kiemelt résza mondatban választ adjon a kérdésre?
pl.
My school is in New York.
ilyen feladatokat keresek hogy betudjam gyakorolni....
-
Mercutio_
félisten
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Nem önreklám, de anno itt kérdeztem nyelvvizsgáról, majd írtam, hogy megírom a tapasztalataimat és lehet kérdezni erről a vizsgáról, de nem volt kitörő az érdeklődés.
Most itt is jelzem, hogy ha valaki érdekelt, akkor tudjon róla, ha kérdés van, válaszolok szivesen, hátha segít valakinek. Akár itt is, nem kell azt már upolni, hadd süllyedjen.
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
SRS modszerrel tanuloknak: kozel 3000 mondat
-
haromegesz14
aktív tag
Én az Oxford Bookworms könyveit olvasgatom, 1-6-ig vannak szintek. Nagyobb könyves boltokban/webáruházakban biztos be lehet szerezni, nekem csak kölcsönbe van az összes. Eddig amik nálam voltak, egyik sem került 800 HUF-nál többe. A végén mindegyiknek van szójegyzéke, és pár gyakorló feladat is.
Szerk.: Ja és vannak CD mellékletes verziók is, persze drágábban.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
Mercutio_
félisten
Penguin books, neten állítólag találhatsz bescannelve, mellette mp3-as hangfile-okkal.
Nehézségi szintek is jelölve vannak 1-6-ig ha jól emlékszem.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Balinov
titán
válasz BÁ Nutrition #944 üzenetére
+1 a BBC LE-re..en anno interjuhoz onnet keszultem fel
-
MaciG
addikt
Állítólag vannak ilyen könnyített nyelvezetű angol olvasmányok (könyvek) direkt nyelvtanulóknak, és az lenen a kérdés, hogy valaki tud-e ajánlani ezek közül valamit.
BANZAII
-
róland
veterán
Nem vészes az ECL. Ráadásul elég közel áll a napi valósághoz a magnós rész. (Amikor én csináltam, akkor egy London belvárosában felvett riport volt a magnós rész, utcazajjal és építkezés zajával fűszerezve. Viszont meghallgathatod kétszer és kérdésekre kell válaszolni. Megcsinálható.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
Nincs, a nyelvtant illik tudni középfokúra.
Viszont vannak anglicizmusok/amerikanizmusok. Vannak az írásbelihez választékos mondattípusok, amelyeket érdemes megtanulni. Írásbelinél nem csak levél, mint feladat, hanem többféle hivatalos irat alaki, szerkezeti jellemzője.
A lényeg, hogy felsőfokún már illik szépen, angolosan kifejezni magad, nem csak a megtanult nyelvtani szerkezetek gépies használatával.
S persze a felsőfokúra már bő, választékos, stabil szókincs.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
MaciG
addikt
csak kíváncsiság képen kérdezem, a felsőfokú és a középfokú nyelvvizsga közt a nyelvtanban van különbség? Mármint ez alatt értem azt, hogy vannak olyan nyelvtani szabályok/szerkezetek amik mondjuk nagyon ritkák és azt nem is kell tudni egy középfokúhoz, de a felsőfokúhoz igen?
BANZAII
-
MaciG
addikt
Ti melyik fajta középszintű nyelvvizsgát javasolnátok ha a magnóhallgatás megy a legkevésbé? Mert eddig az ecl-en gondolkodtam, mondván az nemzetközileg elfogadott, viszont ott elég nehéz ez a magnóhallgatás és külföldön úgy sem nézik, hogy van-e erről papír.
BANZAII
-
MaciG
addikt
Szerintem ez egy szenvedő (passzív) szerkezet, tükörfordításban: "Az áruk el lettek küldve rossz címre" És ebben az esetben ugye "was/were + ige 3. alakja"
Onnan lehet felismeri, hogy az angolban nincs dupla tagadás se, úgy nincs "dupla múlt" idő se, csak a passzív szerkezetben. (Eddig tanulmányaim alapján). pl.: Ha azt mondod, hogy nem küldtem el a levelet. I didn't send the letter. akkor a send igét már nem teszed múlt időbe, mert a don't már abban van[ Szerkesztve ]
BANZAII
-
RexpecT
addikt
"The goods were sent to the wrong address."
Ez egyszerű multban lenne?Csak az "is"-ből "were" -lett?
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Beállítások -> csomag tulajdonságai
Kiválasztod a Modellek közül az "Alap"-ot majd szerkesztés -> kártya elrendezése
És alul ott lesz, hogy "ne kérje a válasz beírását" ehelyett "az összehasonlítás a mezővel: 'back'"-et válaszd ki.Szerk.:
"ÉS ha igen ezek merre lelhetőek fel?"
Fájl menü -> Letöltések -> Megosztott csomagok letöltése[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
Köszönöm a gyors válaszokat, akkor jó könyvet szereztem be.
Ezt az Anki-t hogy kell használni? Próbának csináltam 2 szókártyát, elindítottam a gyakorlást, de nem tudom hova kéne beírni a párját? Illetve látom, hogy van benne ilyen ,hogy importálás, tehát gondolom vannak hozzá ilyen nyelvi csomagok ha az ember nem magának akarja elkészíteni. Jól gondolom? ÉS ha igen ezek merre lelhetőek fel?
[ Szerkesztve ]
BANZAII
-
Nerd
aktív tag
Az a konyv igen.
Anki:
AnkiSzavak tanulasara lehet hasznalni, szokartya progi, de nagyon jo, raadasul szinte minden platformon elerheto!
Egyik oldalra rairod a szo definiciojat, utana kered, hogy mutassa meg. Ha tudtad akkor jora kattintasz, es elobb-utobb majd csak honapokkal kesobb mutatja megint.
De lehet olyat is, hogy (most hirtelen BBC-rol kimasoltam egy mondatot a pelda kedveert, ami nyilvan nem a legjobb, de szemleltetni jo lesz )
Egyik oldal:
Usain Bolt says he wants to defend his Olympic 100m and 200 titles at the Rio 2016 Games, ___________ try the 400m or long jump.
IDE tobb mondatot is irhatsz, a hianyzo szohoz.
Masik oldal:
rather than
-
Nerd
aktív tag
En tovabbra is azt javaslom, hogy vedd meg / szerezd meg az English Grammar in Use intermediate konyvet. Az a konyv tobb mint zsenialis, kerdeseid nagy reszere kb az elso 40 leckeben valaszt kapsz az igeidokkel kapcsolatban. De tele van remek dolgokkal. Ezutan akar Anki-t is hasznalhatsz a nyelvtan tanulasara. Az excercises reszbol csinalsz kartyakat, es betageled oket, hogy melyik unit-bol vannak... Es napi szinten gyakorlod, napi 10-20 perc es folyamatosan gyakorlod a nyelvtant... Az Ankit igy is lehet hasznalni, nem csak szavak tanulasara...
-
MaciG
addikt
Nem feltétlen jelenti azt, hogy már nem dolgozol ott.
pl.: I have opened the window. . Kinyitottam az ablakot és most is nyitva van és nem csuktam be.
De szerintem ne kavard össze magad és inkább használd a munkára az egyszerű vagy folyamatos jelent, helyzettől függően.
BANZAII
-
Nerd
aktív tag
>Igazából én arra lettem volna kíváncsi, hogy nyelvtanilag helyes-e, ha folyamatos befejezett >jelennel írom azt, hogy
>I have been working for Tesco.
>Mert ugye ez is azt fejezi ki, hogy a multban kezdődőtt valami, és a jelenben is tart.Ilyet akkor mondhatsz, ha hasznalod a "since"-t, vagy "for"-t...
Egyebkent, hogy meg jobban megkavarjalak
I have worked for Tesco since 2012.
Szinten helyes...
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz BÁ Nutrition #923 üzenetére
Igaz, csak eszembe jutott, és gondoltam megkérdezem.
-
BÁ Nutrition
addikt
elvesztek a részletekben...
mondjuk ha nyelvvizsgára hajtotok oda kell ez, az életbe meg not at all
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
RexpecT
addikt
Régebb óta, és most is a Tesconak dolgozom: (egyszerű j)
I work for Tesco.
Szabadúszó vagyok és most mondjuk a Tescoban kell festeni: (folyamatos j)
I am working for Tesco.
Igazából én arra lettem volna kíváncsi, hogy nyelvtanilag helyes-e, ha folyamatos befejezett jelennel írom azt, hogy
I have been working for Tesco.
Mert ugye ez is azt fejezi ki, hogy a multban kezdődőtt valami, és a jelenben is tart.
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Azt hogy hol dolgozom mivel szokásos dolog ezért egyszerű jelenbe kell tenni, de ha folyamatos befejezett jelenbe teszem akkor az is helyes?
-
titán
Excuse me, ha valakit megkerdezel az utcan valamiert (ido, utbaigazitas stb), ha a pincertol kersz valamit pl. Sorry, ha ralepsz valaki labara, de lehet sorry ha valaki beszel hozzad es nem erted, I don't understand, I'm sorry. Pardon, mikor visszakerdezel, nem ertesz valamit, hogy ismetelje meg, mondja el maskepp.
[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
válasz Mercutio_ #911 üzenetére
Mindkettő nagyon jó! Az english grammar in use elég "kemény" a Dohár meg inkább játékosan közelíti meg a témát. De jól összefoglalja száz egynéhány oldalban. Sajnos mindkettőt kölcsönkérték...
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Ha valaki elnézést kér arra mi a válasz angolul? Mint magyarul a "nem történt semmi".
Meg az is érdekelne, hogy a sorry pardon me meg excuse me kifejezéseket milyen szituációban használják? Mert tudtommal mint elnézést meg bocsánat, csak a szitu nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
MaciG
addikt
válasz Mercutio_ #911 üzenetére
Dohár Péter: Kis angol nyelvtan az valóban nagyon jó.
Viszont a szókártyákat (szavak tanulása) szerintem az egyszerű és úgymond "alap" szavak megtanulására érdemes használni, mert én is csináltam ilyeneket, de aztán rájöttem, hogy nekem jobban megmaradnak a szavak hogy ha témakörök szerint tanulom, mert akkor ahogy elkezdtek egy adott témáról beszélgetni, úgy egyből beugranak a szavak, amúgy meg nem igazán.
BANZAII
-
Mercutio_
félisten
Érdemes
letöltenimegvenni Dohár Péter: Kis angol nyelvtan könyvét, és az English Grammar in use-t, mindkettő elég hasznos nyelvtani kérdések tisztázására (és vannak gyakorló feladatok amikkel berögzülnek a dolgok)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Nerd
aktív tag
kritizalasnal is hasznaljuk a folyamatost... ez az az eset.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Tudsz alkotni a mindig szoval ugy mondatot, hogy az a cselekves a beszed pillanataban tortenjen?
Egyebkent amit irtal azt jelenti, hogy o mindig beszel magarol, ha jol forditottam, de a nyelvtani alakot nem tudom miert ilyen. De ez nem folyamatos jelen az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
"One of the biggest requests we've had was for Bluetooth, so we've added it."
Erre kíváncsi vagyok hogy milyen igeidőben is van ez a mondat.Befejezett jelen lenne?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Igazibol nem is a szavak a lenyegesek, persze vannak amikbol kovetkeztethetsz amugy is az egyszeru jelenre, pl always, often, usually, sometimes, seldom, never, ha ezek szerepelnek, akkor az tuti egyszeru jelen. Azt kell megtanulni, hogy mire melyik igeidot hasznalod. Az altalanos dolgokra, hol dolgozol, hol elsz stb stb, egyszeru jelen, ami eppen a beszed pillanataban tortenik, az folyamatos jelen. Vagy ha a kozeli jovoben biztos megtortenik valamikor, viszont ekkor kell hozza jovobeli idopont. Meg a folyamatos jelennel az ige ing-es alakot kap.
Igen a going to is hasonlo, csak ott nincs ing-es alak.
Pl I'm working in the garden on saturday.
I'm going to work in the garden on saturday.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest