- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
love
tag
válasz
noPublicFG #7515 üzenetére
Semmi gond, csak még mindig nem tették ki, hogy mennyibe kerül majd. Máshol még csak az angol verziók vannak, aminél remélem kicsit kedvezőbb lesz az ára
-
love
tag
válasz
noPublicFG #7513 üzenetére
Látnád a reflexnél az új Unmatched szetteket, esetleg megnéznéd, hogy mennyibe mennek, akár szettben is? Persze ha más látta és tudja, az is jó nekem
-
Tony21
tag
válasz
noPublicFG #7482 üzenetére
Köszi szépen az infót!
-
goccer
aktív tag
válasz
noPublicFG #7445 üzenetére
Tipikus gateway játék, Ki nevet a végénhez ne hasonlítsuk már. Nem túl mély nyilván, de nyújt bőven lehetőséget egy kis taktikázásra.
-
Dr.NX
addikt
válasz
noPublicFG #7445 üzenetére
Pedig nagyon nem szerencsejáték.
-
maross
nagyúr
válasz
noPublicFG #7399 üzenetére
Ez mindenkeppen igaz, csak sajnos a hirdetesre forditott ido is novekszik. És a hazai gyujtobolondok prominens peldanyakent nem egy-ket tarsasrol beszelunk.
-
Frod
addikt
válasz
noPublicFG #7378 üzenetére
Volt bármilyen érdemi akció?
(Olvasva a hasonlókat egyszerűen nem tud nem arra gondolni az egyszeri vásárló, hogy "20k helyett 17.999" szintű megoldásokat lát maga előtt) -
attiati
veterán
válasz
noPublicFG #7378 üzenetére
Volt valaki? Megéri benézni?
Vérfarkasból jobb az angol verzió, mint a magyar? Mintha olvastam volna, hogy az angol bővebb / bővíthető. A magyar nem? Esetleg van jobb kamuzós játék?
-
Azie
őstag
válasz
noPublicFG #7340 üzenetére
magyart nem kapsz újat, angolt lehet venni, kintről is rendelni.
használt magyar 35-től indul
az új verzió nem sokban különbözik tőle állítólag, ha olcsót szeretnél vegyél abból
deep rockból meg kell venni boltban a retailt és csók, sztem elég rétegjáték, aki megvette, nem nagyon adja el -
TrollBalint
addikt
válasz
Én anno sokat játszottam vele haverral (a Covid alatt) a Tabletop Simulator-ba, aztán annyira megtetszett, hogy megvettem Steam-re. Nagyon gondolkodtam rajta, hogy rendesen is megvenni, de úgy alakult, hogy láttuk már előre, hogy kevesebbet fogunk találkozni úgy hogy marad az online.
lehet a mechanika miatt, de nekem nehezebbnek tűnik, mint a Robinson. Vagy inkább úgy mondom, hogy a Robinsonban több esélyét látom a győzelemnek. -
kecstama
tag
válasz
Nem, még új vagyok a társasjátékok világában.
Hát épp a mai nap írtam egy posztot az egyik FB csoportba (társasjáték adok-veszek cenzúra nélkül) gondoltam megkérdezem hátha van valakinél a keresett társas eladósorban, pár perc múlva már ki voltam tiltva
Pedig 1 hónapja ugyanígy érdeklődtem másik társas felől, tiltott a Deep Rock Galactic vagy mit vétettem?
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
noPublicFG #7317 üzenetére
Meg a szabályokat is könnyű valahogy benézni. Sokáig játszottunk hibásan. De van benne valami szép, hogy mennyire kilátástalanul érezzük mindig magunkat, de mégis mindig van esély.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
noPublicFG #7311 üzenetére
Utolsó erőd nálunk is az egyik legnépszerűbb coop játék.
-
LazacX
tag
válasz
noPublicFG #7246 üzenetére
Ebből egy, a Dűlőre jutunk van meg, igaz még csak 2 játék van benne, a Jézuska hozta pár másik játékkal egyetemben.
Ez alapján közös vélemény, hogy kellemes, szórakoztató játék. Nem hosszú egy menet, könnyen tanulható egy 10+ -os gyereknek is. (A tematika szerintünk nagyon sokat dob vagy ront minden játékon.) A szabály egyértelmű, könnyen tanulható.
-
Tristis
őstag
válasz
noPublicFG #7287 üzenetére
Jó játékot, jó bányászatot fórumtárs! Csípem a Vagabund-ot, nem csak mainstream játékokat adnak ki, hanem különlegességeket vagy feltörekvő kiadók játékait (pl. Devir). Mondjuk a kiadó vezetője is jó csávó, de ettől függetlenül is jár a pacsi!
-
Tristis
őstag
válasz
noPublicFG #7283 üzenetére
Tegnap beszéltem a kiadóval, nem lesz újranyomás és kb. 7db-ja van még, szóval tényleg menj rá. A fémpénzei is elég menők a játéknak.
-
Azie
őstag
válasz
nem lesz reprint, de nyelvfüggetlen
-
Ilidzser
tag
válasz
Igaz, nem lesz reprint belőle.
-
Tony21
tag
válasz
noPublicFG #7278 üzenetére
Arra figyeljetek, hogy a PVA ragacsnak kell kb. 1 nap száradás, tehát nem egy gyors folyamat, két oldal, az élek ... a higítási arányt meg érdemes kitesztelni, minél több a víz, annál vékonyabb lesz a réteg (persze lehet több réteget is felhordani), de annál áttetszőbb is lesz. Érdemes vízálló verzióval bevonni, persze a sima jó lehet, csak nem szabad lemosni, mert a víz visszaoldja.
Még egy, száradás után is szeretnek állásukban egymáshoz tapadni az így bevont tokenek, a varázsszó a hintőpor
Bele kell hentergetni a tokeneket, majd letörölni a hintőport és problem solved. -
Tristis
őstag
válasz
Hátőőő.... ezek nagyon különböző nehézségű játékok.
A nagy részük vacak, vagy hosszú, vagy drága.Objektíven is nézve ha választani kell a lenti listából, a Vinhos a legjobb játék (leszámítva a pontozó lapkákat), mondjuk a Cuvée-t még nem játszottam, de lehet sejteni, hogy nem lesz kiemelkedő.
Van még La vina, de az is rossz.Viticulture + Tuscany + Látogatók Rajna völgyből, ez így egyben ajánlható, hogyha nem zavar hogy igen hosszúra nyúlik. Középnehéz, mindenki meg fogja tudni tanulni, ellentétben a Vinhos-szal, ami már feltételez egy megfelelő szintű előképzettséget.
A javaslatom az, hogy ne tematika alapján válassz társast. De tudom, hogy emberek autót is a formája után választanak főként, így nem akarlak semmiképp sem elítélni emiatt...
Szóval Vinhos + felpimpelve fa hordókkal, vagy Viticulture ezer szükséges kieggel... mind a kettő sok pénz.
Ha nincs ennyi pénz, talán rámennék egy Tzolk'in-ra sok háziszabállyal az nem rossz és szép, és agrár. -
TrollBalint
addikt
válasz
Mi játszottunk a Viticulture Essential-lel, nekünk az nagyon kevés volt. Nem mondom, hogy rossz, de valahogy nem jött át, viszont mi csak az alapot próbáltuk, a kiegészítő azt mondják sokat dob rajta.
Vinhos meg van nekünk, azt szeretjük, eléggé sok lehetőség van benne, hogy merrefelé indulj el a pontgyűjtésen. Továbbá "előnye", hogy az új kiadású Vinhos-ban benne van az átdolgozott verzió és az eredeti is, kvázi két játék van egyben. A régit mi még nem próbáltuk, arról semmi információm nincsen.
Anno, a boros játékokat a Grand Cru-val kezdtük, akkor az nagyon tetszett, hogy egy-egy bor értéke attól függőtt hogy mennyit adtak el belőle. Minél többet, annál lejebb ment az ára, de sajnos túl sok emlékem nincsen róla, de egy próbát biztos megér, ha be tudod szerezni.
Cuvée-t még a Boardgame Expon próbáltuk és meglepően jó volt. Elsőre nekem nem volt túl biztató, de meglepően jó, csak sajnos nem tudtuk végigjátszani a partytViszont nekem ez a boros téma nem jött át, de ez lehet csak azért, mert rövid időre tudtunk leülni mellé.
Tematika alapján azt mondanám, hogy a Vinhos meg Grand Cru hozza talán legjobban a hangulatot.
-
Scale
őstag
válasz
noPublicFG #7191 üzenetére
Kedvencem a sok fólia
Nálunk a fóliás játékok külön polcon vannak -
goccer
aktív tag
válasz
noPublicFG #7191 üzenetére
Egy élmény volt a közös rendelés xD
-
TrollBalint
addikt
válasz
noPublicFG #7185 üzenetére
gyerek ellen
most ér abba korba, hogy elkezdi felfedezni a világot, és azért a drágább játékaimat megmentenémLegalább míg eléri azt a kort, hogy megérti, hogy ezekkel másfajta játékok és óvatosabban kell velük bánni
Azie: jó sok társas és jól is néz ki, nekem nincsen ennyi társasom, meg helyem se
De ha már nagyobb lesz a gyerek (meg esetleg mi is nagyobb ingatlanba költözünk, ahol lehet egy társasozós helyiség
) akkor beruházok egy ilyenre
-
Dr.NX
addikt
válasz
noPublicFG #7138 üzenetére
Vagy ha valakit eltántorít a téma, akkor van egy csomó print and play retheme, Secret Voldemort, Secret Sith, sőt Steamen van egy Orbán titkol is.
-
Azie
őstag
válasz
noPublicFG #7138 üzenetére
secret hitler kicsit túlárazott és kell hozzá megfelelő társaság is
én mondjuk nem szeretem az olyan játékokat, ahol no reason megszívat x yt, mert "csak" - a fröccs pedig pont ilyen
-
Azie
őstag
válasz
noPublicFG #7124 üzenetére
zoli? nem az, hogy unszimpatikus, hanem amit és ahogy csinálja/ják. ez a tenyérbemászó, tudatlan tömegeket hulladékkal elárasztó, amit mondok azt a szektatagok isszák, mint a mannát - igazából nem az ő hibája, ő csak kielégíti az igényeket, igazából a kritika nélkül bármit megevő, önálló gondolkodást mellőző "rajongói" egy nagyon jó visszacsatolás és társadalmi jelenség a társas szubkultúrában - bár őket nem tartom a szubkultúra részének, de sajnos odatartoznak
persze ez csak egy vélemény - amivel nem vagyok egyedül.
ha nem tapsikolsz nekik a csoportjukban, hanem érdemi kérdést teszel fel, akkor kib*sznak szó nélkül - kb szépen leírja mi is a cél
a szememben ő a társasjátékosok sóbert norbija -
Azie
őstag
válasz
noPublicFG #7110 üzenetére
a zaporozsec is nagyon jó autó, ha csak azt ismered
-
Tristis
őstag
válasz
Attól, hogy valami sok, attól még nem jó.
Attól, hogy valami magyar, ne azt vegyük, nem kenyér ez kérem!
Nekem is van ismerősöm, aki sok játékot csinál, szeretem is: kedves ember. De attól még nem játszom a legtöbb társasával... mert helyette inkább Lorenzo-zok, vagy Arkadia-zom, vagy Brass-ezek. -
válasz
Győri Zoli?
Nem kell nagyon jót mondani, de legalább simán csak jót tudnál? Kíváncsi vagyok. -
citkar
addikt
válasz
noPublicFG #7069 üzenetére
A Root nem kifejezetten gyerekjáték, jó, de az agyalósabb féle.
-
válasz
noPublicFG #7069 üzenetére
Jó a rókanyomon, de mi már 3 kör után bekeményítettünk, és minden lépésnél alapesetben kettőt lép előre a róka, és ha a dobás nem jön ki, akkor még plusz egyet. Így már van benne izgalom. Kb minden 3. játékot bukjuk, és kb minden második esetén több jelölt marad még bent, akik közül tippelünk, hogy melyik lehet a bűnös.
Al alapjátékban mindig nyerünk, ami miatt unalmas. Bár már egy ideje nem játszunk vele, el kéne adni, mert már durvábbakra harapnak rá a csajszik -
jansky1
senior tag
válasz
noPublicFG #6993 üzenetére
Valamikor írhatnál erről bővebben, szívesen olvasnám
-
Azie
őstag
válasz
noPublicFG #6981 üzenetére
2024ben catant bottal sem... ettől függetlenül köszi
-
Tristis
őstag
válasz
noPublicFG #6957 üzenetére
Ne bánd, a neten is lehet kifogni akciókat, csak türelemmel kell lenni. Úgy 500 játék után már nem kergeti az embert annyira a tatár
-
maross
nagyúr
válasz
noPublicFG #6948 üzenetére
oltréé is jóság, 14ezer forint.
-
Never79
tag
válasz
noPublicFG #6854 üzenetére
Egy gyors (2 fővel játszottam kb 1 óra volt) “könnyed” élményt adó, jó játék. Aki ismerkedik a mechanikákkal annak ajánlom. Vannak benne Scythe elemek tényleg, de azért a 2 játék számomra élményben sem és összetettségben sem összehasonlítható. Egyik sem egy igazi 4X játék, inkább azt mondanám 3-3.5X
. Én a mostani teljes árat nem adnék a Brazil birodalomért, de egy használt, jó állapotú megéri az árát szerintem.
-
Dr.NX
addikt
válasz
noPublicFG #6854 üzenetére
BGG szerint nem jelent meg magyarul:
https://boardgamegeek.com/boardgame/207243/city-kings/versions
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest