- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
poffsoft
veterán
Ez most vicc, vagy komoly (kevéssé hiszem)????
Semmi konkrét válasz nincsen????
esetleg megfelelő totyik???
office: annó, valahol az ooo 1. verziójánál gáz volt a menüablakok tömkelege, de mostaniban már simán, otthon ooo, melóhelyen m$.
Sajnos, billy vigyázott rá, hogy nehogy reengineering teljesen kompatibilis alternatívát gyártson, de várjunk 1-2 évet, mire meglesz az új doc szabvány, és ez is megoldódik... -
bullseye
addikt
szegény játék nélküli kisgyermek. Igaz, írtam, hogy 3000 forintokért vannak régebbi játékok boltban, 4-500 forintért lehet másodkézből szerezni játéklapok mellé adott full játékot, + vannak régebbi totál ingyenes játékok is (még egy másik fórumon anno vezettek róluk listát) nemrég lett ingyenes az orig C&C, de kissé újabb cím is akad: Far Cry. a neten akad jónéhány ingyenes MMORPG is akár. cím kell? www.filplanet.com, tessék kicsit keresgélni. vannak ott szép demók is (meg mod-gyűjtemény), amikből el lehet dönteni, mennyire létfontosságú a következő nagy durranásnak kikiáltott cím beszerzése. Pl, egy árva Battlefield 2-ből (kb 8000 Ft) lehet 4-5 különféle hangulatú csapat-FPS. azzal elvan az ember hónapokig.
szerintem játékok miatt nem KELL kiadni 1 millát szoftverre, és szerintem játékok nélkül is el lehet élni egy darabig. állítólag. Egyébként nagyívben teszek rá, ha valaki letölti az összes kijövő nagy címet (sőt, még tán a BSA is, mert cégekre szoknak menni, és üzleti szoftverre inkább), csak ne tűntessük fel megélhetési bűnnek...
Átlagember legál üzemmódban viszonylag ritkán használ FTP-t (állítólag amúgy az alábbiak pl freewarékok: WS_FTP lite, Core FTP free, SmartFTP, Filezilla), és TC helyett is sokan elvannak a wnidows feladatkezelővel, vagy mivel (én belehalnék - de én megvettem a TC-t).
Mellesleg mielőtt így nekemrontasz, hogy én vagyok a szemét elnyomó, 200k szoftverkeretből szerintem futja legális Windows, egy Office 2007 otthoni-iskolai, PSP Photo (ha PS-t tanít az iskola, évi 1 műveletre, náluk kell nyafogni, ott az ingyenes GIMP, IrfanView, Paint.NET - itt még a formátumok is ugyanazok, mindenki használhat jpg, png, tiff, stb. képeket) még 1-2 kisebb felhasználó progi és játék is. Zenét meg hallgat netrádiónés várja, hogy iTunes alól egyszer csak megvásárolhatja 1-2 kedvencét (mellesleg zene és film letöltése jelen pillanatban a nem legális, de nem is üldözendő kategóriába esik tudtommal)
-
adik
őstag
IMHO
Óóóó, kedvenc témám: aki az MS Office-t meg tudja tanulni, az OpenOffice-t meg nem, az vegye csak a MS termékét. Apámék képesek voltak rá, így nem hinném, hogy nagy etvasz a dolog. Ha a gyereknek meg annyi ideje van, hogy játszon, akkor esetleg fogjon meg egy könyvet, mittomén akár el is olvashatná, hogy milyen zseniális könyvből készült a hulladék kedvence, a orrturkász szpilberg féle: a.i., és játszon csak sokkal kevesebbet, pl vegyen meg csak 3 féle játékot évente, nem pedig havonta 4-et töltsön le. Inteligensebbis lesz (hosszú távon bejön a nőknek), a programozókat is jobban megbecsüli és pl kap a dobozban egy telefonszámot, hogy kit híjjon föl, ha nem megy tovább a 4. játéknál. Képszerkeszteni PS-sel sztm nem sokkal könnyebb, mint Gimp-pel, vagy a PaintShop Pro-val.
A magyar közoktatás meg tisztelettel nyalogasson kaktusz-mezőt, amiért lefekszik és csak MS termékeket propagál. Nem baj, 20 év múlva felzárkózunk a nyugathoz (talán) és majd szabad szoftvereket is használunk.
(Tudom nekem nagy a pofám, hiszen most a családom gépein minden töktiszta, és igen, régen fel nem jelenthetem családtagom warezwindózt használt. De az már elévült)
-
eziskamu
addikt
Nekem is word-öt tanítottak, de csak azt érték el hogy megutáljam. Már ha a meglátom a májkrémszaft eme irodai termékcsodáit , összeszorul a gyomrom, és olyan tanári beszólások jutnak róla eszembe, hogy ''Nyomd már meg azt a rohadt entert'' vagy ''10 oldal powerpoint, 10 oldal powerpoint...'' rám mutat a tanár ''... húsz oldal powerpoint''
. Úgyhogy azóta OpenOffice párti vagyok. Nem tudom miért lenne nehéz használni. Igaz mondjuk én csak szimpla szöegeket és táblázatokat írkálok benne, és nem használok egy halom szolgáltatást.
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
Pofám nem lenne ilyennel boltoshoz menni
A másik meg az, hogy rengeteg olyan embernek, akinek még igen friss az internetes élmény, a pronó oldalak teszik tönkre az egész szoftveres hóbelebancot, ami csak a gépen van. De olyan is van, aki csak nem képes erre rájönni a sokadik alkalommal sem. És nem egy ilyen ember van, aki ilyenkor ugyanúgy a boltot-boltost teszi felelőssé ezért. És ők elvből nem vesznek ott már semmit, mert ott szart adnak
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
Huh, 4x is...
Nem csináltam én még amúgy illegálisan op rendszer telepítést. Nekem van több legális is. Szóval miért tenném. Meg az egyetemen az infó karosoknak most van egy olyan, hogy az összes Microsoftos terméket ingyen le lehet tölteni, és legálisan lehet használni, mondjuk innen még nem használtam semmit, de ez a lehetőség is megvan. -
Balinov
titán
egy ötöst mindenféleképpen.az ilyen meg is érdemli.
Főnökasszonyom járt úgy a friss wifis fusi notival,hogy nem ment a wifi,akármit csinált.Hurcolászta körbe az irodába,mint a véres kardot. Én meg leszarom alapon sunnyogtam.Be is vitték nosza a szervízbe,ahol a hibafelvétel után nagylaza mozdulattal bekapcsoltá a noti frontján a wifi-t engedélyező/letiltó kis pöcköt. sajnos nem láthattam az arcát,pedig megérte volna! -
TheReMiXeR
senior tag
pont most cseréltem be egy tp-link rútert egy ilyen dééé link dííírszázra...
''hát semmilyen vebódal nem jött be rajta'' mármint a tp-linken...
hiába mondtam, hogy bezony bekéne lőni azt a tűzfalat, de ''ne mondjam meg, mert 20éve ezzel foglalkozom'' vót az ürge... nos, ha délink köll, akkor nesze neked vigyed... -
eziskamu
addikt
Jöttem védni a mundért, akarom mondani a vevőket. És ha ö kinézte a listából és elkülönített 4000-et és ha megszakad se tud ott és akkor 5xxx-et kifizetni, mégha van is nála annyi plusz, de nem arra (pl. buszbérlet, kenyér a nagyikának, stb)? Amúgy igazad van 1 gigával jobban járt volna.
-
poffsoft
veterán
-
net84
őstag
szegény kicsit keverte a dolgokat, a computer boltból jött, és itt nem a computer bolt van, hanem a kávézó... tudod, ami most nyitott, és a tulaj/melós felállás ugyanaz, mind a 2 boltban
azt is tudom, hogy kit keresett
név szerint
de gonosz vagyok! nem segítek, az ilyennek főleg nem! oldja meg. Hamár nem nálunk vásárol, nemán, hogy én segítsek neki, hogy a konkurenciánál elverje a pénzét.
Ez olyan mint a multkori eset, amikor a faszi telefonált, használt alkatrészeket keresett.
- mi nem foglalkozunk használt alkatrészek értékesítésével.
- tudna céget mondani, hogy ki foglalkozik vele?
- talán az xy vagy a zx...
- a telefonszámukat meg tudná mondani?
- sajnos nem! de biztosan bent vannak a telefonkönyvben.
-ó! azt hittem, hogy a számukat biztosan tudják. Mondaná még1szer, hogy melyik az a két bolt?
aztán még1szer elmondtam neki a 2 cégnevet, majd ismét megkérdezte a telefonszámukat, és ismét nem adtam meg neki...
Másik eset:
jóember keresett valamit (már nem emléxek mit)
- sajnos ilyen nálunk most nincs készleten.
- meg tudná kérdezni a többi boltot, hogy kinek van, hogy ne kelljen körbejárnom mindet.legszívesebben elküldtem volna az .....-ba! De nem tettem.
- azt sajnos nem! nem hívhatom körbe a város összes számtech üzletét, hogy kinek van ilyen alkatrésze. Ezért engem ki is rúghatnak.
aztán nagy duzzogva elhúzott...
Mit képzelnek ezek magukról? Egyesek nem tudom, a holdon élnek...
A másik:
- azért fizessek 2k-t, hogy megmondjátok, hogy rossz?
- nem! azért fizess 1.920.- Ft-ot, hogy megmondjuk, hogy mi a rossz bent, kb. mennyibe kerül a javítása, és mire van kész. Ha nem kéred a javítást, akkor ennyi, ha kéres, akkor meg csak a javítást kell kifizetned...
(ha óradíjba számolnám, 2szeresét hagynád itt) -
Chaser
legenda
Szép
Nekem 100k lett a vége, átlagos..sok kis szirszat vettek, asszem a héten összesen nem fogyott annyi lemez, mint ma.
szerk: #3815 Csákk : el se hinnéd, hány embernek bejön.. én is szoktam ezzel élni, de csak olyan cuccnál, amit tényleg használok/használtam isSőt, sokan megkérdik, én mit vennék..Vmeik nap egy hölgyemény kérdezte meg, melyik házat választanám én, szépen elmondtam neki, a kiállított házakban a táp minősége ugyanaz, a jobb minőségűeket is megmutattam, és mivel gyakorlatilag a táp a legfontosabb a házból, mert kapcsoló ritkán romlik, bármelyik jobb minőségűt nyugodtan választhatja, mert a külső tetszése/nem tetszése ugyebár szubjektív..És akkor ismét a kérdés: Te melyiket vennéd? No comment
Ennél már csak az a jobb, mikor akedves érdeklődő bejön, és nem tudja elvonatkoztatni a számítógépet a monitortól, osztán szegíny boltos fél órákat magyarázhat neki, hogy megvilágosodjék a kedves vevő..
[Szerkesztve] -
sanyixXx
senior tag
Egy vevőnek eladtam egy 5000+ X2-t, meg a 160GB helyett rábeszéltem a 320GB-re. Egy másik webkamerát akart, hát kapott még UPS-t és routert is
én bringát adok el a decathlonban, de a dolog ismerős. anyuka 2 gyerekkel, 1-1 bringa nekik. és meg merte kérdezni, hogy kell-e még rá valami? na itt rontotta el, mert sárhányó,sisak,kesztyű és támasztó lett belőle mindkét bringára és gyerekre
meg a legtutibb válasz minden kérdésre, hogy: ''én is ilyet használok/használnék.''na ettől készen vannak és azonnal 3-at belőle(jójó, túlzok egy picit
)
-
Nahoten
csendes tag
A kapcsoló problémádat többen nem értették, vagy nem hitték.
Támogatásul én is elmondanám a hasonló esetemet, hogy tényleg létezik ilyen.
Gépem egy napon nem indul. Szétszedem, csavarhúzóval rövirezárva az alaplapon, indul. Összeszerelve indul. Problémák kezdődnek.
Több nap és többszöri szétszerelés, és alkatrész próbálgatás után kialakul a hardver viselkedéséről a kép: Ha lekapcsolom a hálózatról, és visszakapcsolom nem indul, csak ha újra lekapcsolom, és várok egy darabig, majd bekapcsolom. Alaplapon rövidrezárva azonnal indul. Ez odáig fokozódott, hogy tudtam, ha éjszaka áramszünet volt, mert akkor a hálózaton hagyott gépem nem indult.
Párszor próbáltam alkatrészeket cserélni, táp, hdd ilyesmi, de teljeskörűen nem.
Aztán meguntam, és egy délelőttöt rászánva, módszeres alkatrész cserékkel kiderítettem, hogy a floppy drive(!)a ludas.
A floppy drive-ot kicserélve, megjavult a gép, azt a floppy drive-ot visszatéve, ugyanúgy mutatta a hibajelenséget.
A floppy más gépben hibátlanul működik, egyébként az enyémben is, már ha elindult a gép.
Magyarázatot nem találtam, de ezek alapján simán el tudom képzelni, hogy egy kapcsoló is okozhat ilyesmit.
Van elektronikai végzettségem, ha tippelni kellene azt mondnám, hogy valamilyen szórt kapacitás a ludas, persze kimérni nem tudom, de lehet, hogy ha lenne műszerem sem tudnám. -
Hequila
őstag
Amit leírtál, az pusztán a fizika törvényeit hazuttolja meg, semmi mást.
De lehet, hogy épp egy fekete lyuk járt a közelben, és mint tudjuk, annak közelében borulhat a földi fizika.
Nem kétlem, hogy a kapcsolóval volt gond, de amit leírtál, az akkor is orbitális baromság!
Melyik volt előbb; a tyúk, vagy a tojás??? -
Hequila
őstag
A bekapcsoló gomb felvette az áramot, és így a gép úgy érzékelte, mintha állandóan be lenne nyomva a gomb, ergó nem indult el. Nálunk teljesen áramtalanított állapotban a vezezték ''lemerült'' egy délután alatt, így már indult a gép.
Ezt a baromságot ugye nem gondolod komolyan??? Felveszi az áramot a kapcsoló, meg lemerül a vezeték... Ez kész!
És akkor csodálkoztok, hogy ilyen rossz véleménnyel vagyunk a bótosokról... -
-
TheReMiXeR
senior tag
Ebben a qrva melegben még a gyámótalanabbik verziója sem közlekedik a vevői körből...
Alig várom már, hogy valami csattanó történjen...
...addig megreszelem a gépem
Fúúú apám, van időm a gépemre, el se hiszem...
Van egy feles noctua hűtőm, sajnos az új lapra nem megy fel...kicsit nagy a helyszűke...
na majd képelek egyet ha készen vaok -
adik
őstag
-
poffsoft
veterán
megjegyzem, én csak a másik oldalt ismerem (behatóan), de azért az picit gáz volt, amikor a szakértő kollégát megzavartam azzal, hogy akkor ez az üderszuper ddr1 ram, ami 256 mb az 333 vagy 400mhz..... röpke negyedóra alatt kiderítette a hölgyemény (by mobile).
Másik kedvencem, megtalálom szívem vágyát, és ismét negyed óra, míg kiderítjük mennyiért is vihető.... (by mobile)
De a legjobb, jártambankeltemben beesek a boltba, valami apró xarságért, és nagyon korrektül, kedvesen mondják, hogy holnapra megrendelik....... Én meg jövőre járok arra legközelebb.. (mondjuk nem szoktam szemétkedni)
de mindenki azt mondja, hogy azt kell venni!: akkor add el neki, és ne lelkizzél azon, hogy a papa nem adott pénzt az űberf@sza cserére.
Ha konkrét elvárások vannak, ne te keress kompromisszumokat - szerintem-
Keverik a szezont a fazonnal, szakértői szolgálatot játszanak, én meg kiborulok : ahelyett , hogy, és csak a távozásuk után
-
Rover623
félisten
De ennek az ellentétével találkoztatok?
Nem.
Nem létezik. Mint ahogy RS-232-ből és PS/2-ből sem lehet USB-t csinálni...
Az USB annyira más alapokon nyugszik, annyival fejlettebb csatoló, hogy kizárt dolog a régi interfészekkel meghajtani.
Általában a bonyolultabb, intelligensebb csatolóval lehet emulálni egy régebbit (tehát USB-ből lehet soros/párhuzamos/PS/2-es csatolót csinálni), de fordítva nem működik! -
Chaser
legenda
''A S-ATA nem piros, hanem narancssárga! A piros kábel fekete nyáklapon működik csak, de az is akkor, ha a RAM-modulod is piros. Ezzel a színnel jelzik a Dual Channel technológiát. Hajrá Gigabyte!!''- ezt most komolyan írtad? A zöld fejecskéből ítélve talán nem..láttam piros, narancs, szürke kábelt, lap színétől függetlenül mind működött..
1ébként nekünk is van usb-párhuzamos átalakítónk, sőt usb-soros átalakítónk, pénteken egyik srác usb-sata átalakítót keresett, az még nincsmeg nem is láttam, de valszeg lennie kell, mert a sata rackek is működnek valahogy usb-n keresztül...
A héten még az volt jó sztori, mikor házaspár bejön feldúlva:
-Jó napot, javítanak itt gépeket?
-Hogyne uram, természetesen...
-Van egy gépünk, de mikor már outlookot indítom kikapcsol, valami szörnyű hangja van az egyik ventillátornak.
-Ne is folytassa, valszeg csapágyas a cpu hűtő, nem hűti megfelelően a processzort.
-És ki tudják ezt cserélni nekem most azonnal?
-Az azonnallal valszeg probléma lesz, nálunk beérkezési sorrend van a javítandó eszközöknél..
-De hogy képzeli ezt?! Nekünk azonnal kell a gép.
-Uram, mindenkinek azonnal kell a gép, ha gondolja van sürgősségi javítás, de annak ára van...
-És sürgősségi nélkül mennyi lenne?
-xxxx Ft uram...ha behozza a gépet belenéznék milyen foglalatú hűtő kell/ ugyanis emberünk nem tudta megmondani milyen gépe van/
Asszonyka közbeszól: De ugye cseregépet kapunk? //
-Nem asszonyom, nem kapnak cseregépet, 2 okból nem: nem nálunk vették a számítógépet, és amúgy sem garanciás...de 1 ébként ha nálunk veszik sem adunk cseregépet, csak ha extrém esetekben elhúzódik a javítás időtartama /ezeket már kicsit olyan stílusban mondtam, mint mikor az ovisokkal beszélgetek ha esetleg szülőkkel beesnek a boltba/
-Renden, behozzuka gépet...
Na hétfő óta hozzák, szerencsére azóta se értek be vele
szerk: #3501 1010:
SATA- serial ata/soros/, PATA parallel ata/párhuzamos/
Ha jól tudom pata vinyókat is lehet raidbe kötni, speckó raidkarival. 1ébként igazából annyi lenne a fő különbség, hogy a pata elméleti sebessége 133MB/s, a sata1-é150MB/s, a sata2-é 300MB/s, ami ugye azért vicces, mert a 133-as sebesség közelében sincs egyik vinyó semEltekintve a speckó, pl raptor vinyóktól, de azok nem 7200-on pörögnek.
A sata előnye még, hogy használat közben is el lehet távolítania rendszerből, anélkül hogy baja lenne, gyakorlatilag mint egy usb eszközt, ezenkívül valamivel alacsonyabb a fogyasztása, és 1xűbb raidbe kötni, mint pata-s társait..ha tévedtem javítsatok ki
[Szerkesztve] -
poffsoft
veterán
A S-ATA nem piros, hanem narancssárga! A piros kábel fekete nyáklapon működik csak, de az is akkor, ha a RAM-modulod is piros. Ezzel a színnel jelzik a Dual Channel technológiát. Hajrá Gigabyte!!!
és mi a helyzet a pici szürke kábelekkel???? Mákom van h. zöld a nyákom, mert működik vele -
Chaser
legenda
Hát tudnék mesélni
Srác behoz egy listát, hogy ez kellene neki..mondom oké..ez egy gép lenne? Srác: persze... Én: Ha ez egy gép, akkor sajnos nem fog menni, mert a proci AMD, a lap meg inteles..Srác: És az baj? Én: Nekem nem, neked már inkább.. Aztán összeállítottam neki egy konfigot, és du. már boldogan vitte haza
De a sata-pata helyzetből is volt elég kavarom..bejön apuka kicsi fiával /lehetett vagy 10 éves/ -Winchester kell?
-Sata vagy pata?
Srác kapásból rávágja:sata. Mondom oks, azt azért megkérdezhetném hány éves a géped?
-3-4
-És biztos van benne sata csatoló?
Apuka kifakad, hát ért ehhez a gyerek..Mondom jóh, mindenesetre ha nem lenne jó, visszavesszük vagy cseréljük 3 napon belül..
Apuka kisfiával kb fél óra múlva visszajött, szegény gyerek amit otthon kaphatottof kórz pata volt csak a lapon, sata egy szál se, kicseréltrm pata-ra: öröm-bódottság
szerk: de az se volt semmi, mikor tegnap szervízes kollega kérdőre vont, hogy mért IDE vinyót vittem be az egyik megrendelt konfighoz, mikor ezen egy IDE csatorna van/szervízes létére azért illene tudni szvsz a sata-pata-IDE viszonyát/..mondom azon egyszerű oknál fogva, mert a vevő ezt kérte/széles vigyorral a képemen/
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Sztem a sata és a pata vinyó is IDE felületű, csak az előbbi soros, az utóbbi párhuzsamos csatolású..hehe, most megfogtalak
szerk: #3495 ToBeY: nem hinném, hogy ''örök garis'' lenne, 1 v 2 év garival láttam eddig chief tápokat, esetleg élettartam garis lehetne, de az egészen mást jelent, bár meglepne, ha ilyen lenne
[Szerkesztve] -
1010
őstag
ien mikor a paraszt megy vásárolni
nekem csak 9gigát csaltka le a 120ból
ugy elmennék eladónak a sok parasztot vakitani meg röhögni rajtuk mikor kimennek
persze ti gonosz eladók is röhögtetek mikor bementem és átszerelttem egy konfigot ami a szórólapon volt.
és lás csodát a következő hónapban opcionálisan azzal az alplappal is kérhető volt amit én kértem
érdekes
[Szerkesztve] -
gforce9
csendes tag
Az előző hetem kicsit kiakakasztó volt főleg a pénteki nap. Egész héten annyi szervízmeló volt, hogy ihaj. Szutykabbnál szutykabb konfigok. Az egyik egy laptop, recovery, persze előtte adatmentés, utána outlook, banki progi, számlázó progi visszaállíítás. Nem 2 perc.. Délelőtt péntekre van ígérve a cucc, kurvafontos kurvasürgős, midenképpmeglegyenpéntekre című történet.
A melóval megkéstem. Így pénteken koránkelés. Hótálmosan telepítek, már ott tartok, hogy az outlookot állítaám be, t-online-os email, amikor elakadok.. akármit csöszök vele, visszadob a pop3, meg az smtp szerver is. Szopok vele vagy 20 percet.. biztos elírtam valamit..de nem. Hívom a fatávot hogy mi a pálya ezzel az emaillel, kiderül, hogy számlatartozás miatt szüneteltetve...
Hívom a csókát mi a pálya. (előző este már hívott hogy kész van e már a cucc....) Mondom ez meg az a gond. Jajj hát érezte ő ezt... Mondom dejó.
Mondom neki a kuklukkot úgy állítom be, hogy ha aktiválják az emailt azonnal működni fog. Jöhet délre a gépért. Erre ő:
- Háát majd csak hétfőn megyek, mert leugrottam Siófokra... (debreceni a csóka)
Fene a jódolgát... de mi a faszér kell akkor sürgősen a laptop? Megőrítenek az ilyenek. Ő lemegy nyaralni én meg szopjak a hülye emailjével. Kurvafontos péntekre..de aztán mégse. És még sört se hoz.... -
TheReMiXeR
senior tag
Ez semmi...
Nekem január óta van egy pannonos előfizus telcsim...
A mai napig napi 1-2 ember keresi az előző tulajt!!!!
Ez milyenmá???
Ráadásul a csajszi könyvelő és hát netuggyátok meg, hogy adóbevallással hányan zaklattak... Na meg a sok befektető cég meg apámf*asza...
Az egyik ügyfél mérgében elküldte nekem a hölgy új számát.... Na amit mondtam a csajnak azt nem tudnátok papírra vetni.
Kiderült, hogy a csajszika egy picit bújkálósba vette a témát
Legalább 4 néven keresték -
badgirl
csendes tag
Jaj, a drága krisnás társaság!
Egyszer elkapott egy az utcán, hogy adományozzak....
Aztán bejött a boltba ugyanez a pali és ott is előadta a marketingszöveget a szép jövőről. Közben szépen feltartotta a sort, maga mögött... Mondtam ok, itt egy 100-as és tűnés. Kaptam ajándékba egy könyvet.
Na de az már mégis sok volt, amikor ugyanez a krisnás mukesz egy másik városban a sétáló utcán újra meszólított, hogy adományt kér...
Mondtam, hogy csak bankkártya van nálam, nincs apróm.
Ok, válaszolta, akkor keressünk egy automatát! (Anyád...)
-
wwenigma
Jómunkásember
MM-bol kuldtem mar at vevot helyi kedvenc boltomba, amikor épp rakott volna a kosaraba valami 30ezres routert... (amott megkapta 12 körül...
)
antimatrix: ASUS doboz szorongat és garanciális csere lesz mert a dobozra ráv an írva hogy 3év garancia bizony nekem is ez van rajta, hiaba a szamlan az 1 ev, szvsz a torveny az torveny, ha baja lesz, biza cseréltetem...
[Szerkesztve] -
net84
őstag
jóvanna! kihagytam a nagyon csúnya szavakat
egyébként néha úgy megp*cs*znám az ilyeneket...de sajnos ezt nem tehetem...ott és akkor nem
A plébániás néni nem reklamált a bevizsgálási díjért?
sidocious - szerintem bele, hiszen valamilyen szinten itt nálunk is ''keletkeznek'' helpdesk jellegű történetek. -
-
net84
őstag
én is! Meló után nem is volt kedvem semmi gép közeli dologhoz, hát megnéztünk egy streetfighter show-t - estig be sem kapcsoltam egy gépet sem
A poén:
Polly-t megkértem szedje ki a hdd-t, és tolja át az adatokat a deszka gépre, hogy az ürge holnap reggel a régi cullangokat azér elvihesse. Az összerakásig minden rendben volt, de utánna....
nem látta a hdd-t, utánna floppy-t - kicsit sem kontaktos a gép -
Dzoli
tag
Én is megmondom gyári szám szerint, hogy mikor- honnan jött, és mikor- kinek adtuk tovább.
Csak alapvetően jóhiszeműek voltunk, és azt hittem nem szeretik az ügyfelek, ha zárjuk a gépeket.
Erre a minap pont rácáfolt az egyik: ''Örülök neki, így legalább a gyerek nem nyúl bele.'' -
net84
őstag
akiknek a gíp kellett, azokat én küldtem
péntek este valamikor fél 9 körül felhívott a csávó, hogy kéne a munkatársának egy gép de gyorsan, az, hogy mi az nem nagyon számít
Mivel foggalmam sem volt, hogy mi van készleten, és vissza nem mászok a boltba, ezért javasoltam, hogy másnap reggel zargassanak téges, mert én már nem dolgozok.
Igaz szombaton fél 11-ig próbáltam életet lehelni egy számtógépbe, hogy konnektáljon fel a netre. A notimmal sikerült, de a gép nem kapott IP-t.
legalább 2 éve használják netezni a gépet mindenféle vírusírtó nélkül...eddig bírta, kedden ezt is hozzák -
Dzoli
tag
Mindig megkérdezem, hogy lesz-e aki beállítja a routert, mert azt hiszik csak összedugják, és már megy is. Nem is beszélve a WiFi-ről. Szinte a fél városban ingyen lehetne netezni a nyitva hagyott ''házi hotspotok'' miatt.
Persze amikor közlöm a kiszállás, és konfigurálás árát, akkor a válasz legtöbbször az, hogy majd megoldják valahogy.
-
paramedic
aktív tag
Köszönöm a gyors válaszokat, én is így gondoltam.
A szaküzletben megmagyarázták, hogy nem így van.
Így vettem saját pénzen kábelt és elhoztam.
Sajnos csak itthon néztem meg, hogy a számlán is dobozos szerepel, aminek átvételét aláírásommal igazoltam.
Elqrtam, de a cég (PCland) eljárása nem igazán tisztességes.
Sokat olvastam itt a hülye, okoskodó vevőkről, nem akartam én is olyanná válni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged