- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
Az "automata" alatt az automatikus terméktörzsadat szinkronizációt értettem. Na ez a része kb. hibátlan valószínűleg ...
Azonban, ha a "forrásoldalon" valami el lett rontva (rossz adatrögzítés pl.), akkor az "megy világgá" ...
@sziszi-fuszi
Természetesen nincs sértődés. Én egy kicsit "könnyedebben" vettem a kiigazítást xpert felé - úgy vélem Ő sem "úgy gondolta" ...
-
dkess
őstag
Hát mivel az érintett boltokban pl. a DS218+ kevesebb, mint fele annyiba kerül, mint a DS218j ezért talán mégsem lesz akkora recesszió ...
Valószínűsítem az egyik nagykerben elrontották az árrögzítést és ez "gyűrűzött" tovább a kiskerek felé. Ugye ebben a szektorban régóta nagy az "automatizmus" ...
-
törölt tag
Én csak alternatívának hoztam fel a HDD hibernationt, amit amúgy 5 órára is tudod állítani és akkor nem kapcsolgat ki-be sokszor. Ha annyira rossz lenne ez a funkció rég letiltották volna a DSM-ben... vagy warning lenne mellette. Az sem mindegy milyen HDD használsz, nem mindenki veszi meg a NAS lemezeket.
Nálam fut a kamerarendszer rajta meg a teljes hálózatom kontroller szoftvere ami folyton bekapcsolva tartja a merevemezeket. De ha kikapcsolod a hibermálást akkor eszik vagy 29W-ot óránként, na bumm...
Nekem fontos, hogy 7/24 elérhető legyen a nasom ha már van.
Ha neked nem arra van az auto power off-on meg a kikapcsológomb!Üzleti (SOHO) felhasználásnál meg azt hiszem nem is kérdés a 7/24.
-
blakey
titán
24/7 és kapcsold be a disk hibernation-t. - > na ez kinyirja a winchestert, hosszutavon naponta 3-4 orankent valami bekapcsolja a winchestert, ha nem hasznalod, akkor is. A synonal sem tudjak miert. Ki-be kapcsolgatas a winyonak nem tesz jot. -
az első dolog volt amit kikapcsoltam
-
törölt tag
Nézd, én csak a véleményemet írom le, nem szentírás!
24/7 és kapcsold be a disk hibernation-t.Ennyi erővel minek nas ha ki-be kapcsolgatod és semmi extra funkciót nem használsz ami miatt mennie kellene este vagy 24/7-ben? Filmet nézni hálózatról, fájlokat tárolni ott a PC egy merevlemezzel azt kész, backupra szintén. Bekapcsolod ha kell és ki ha nem. Egy évtized alatt sem eszik meg annyi extra áramot mint amibe a nas kerül.
Amúgy mindenki csinál amit akar...
-
törölt tag
Kinek fáj az 5W fogyasztás amíg idle? Mi van ha 2 óra nem elég hogy mentsen mindent 5 gépről? Mi van ha nem is megy valamelyik gép amikor a nas megy? Mi van ha kellene valamelyik backup? Futkozol bekapcsolni a nas-t?
Itt egy link arról hogy megy a cloud station backup/server: [link]
Folyamatosan ment, nem csak egy megadott időpontban... ergó ha napközben elszáll a géped az aznapi dolgok is mentve vannak... -
Varszegig
veterán
"Mert nem írták az ellenkezőjét sem. Én azt olvastam a neten, hogy a vpn(legalabbis a pptp az tuti fos) nem biztonságos a webdavról nem olvastam, hogy nem biztonságos!"
Édes jó istenem. Ha nem értesz valamihez, akkor ne tegyél róla kijelentéseket. Azért mert a pptp nem megfelelő biztonságú, az nem azt jelenti, hogy a többi sem. Kapásból tudok legalább 4 féle vpn protokollt, és mindegyiket be lehet állítani többféle titkosítási szinttel. Bármelyik, még a nyavalyás pptp is jobb, mint egy https webdav. De egy jól beállított vpn persze nem ppptp, mert olyat ma már tényleg csak a hozzánemértők használnak), akár kormányzati szintű biztonságot is képes garantálni. Persze mindent fel lehet törni, ha kellőképpen balfaszok a userek, elérhetővé teszi a nyilvános kulcsát, tanusítványát stb. de ne mondjuk már olyat, hogy a vpn nem biztonságos, mert a pptp nem az, mert ez ökörség.
-
zsamiatt
őstag
Valamit nagyon keversz. Hiába https a webdavod. Ettől még magát a szolgáltatást törni fogják. Ettől még a VPN-n kívül semmit nem kellene kiengedni közvetlenül a netre megfelelő tűzfal nélkül. SMB-t meg egyéb dolgokat meg pláne. Az SMB-t nem is erre találták ki.
Egy dolog a két pont közötti kommunikáció amivel te kevered szerintem. Megint másik az egyes szolgáltatási protokollok biztonsága. -
gyugyo79
addikt
Maximum egy másik fórumba olvashatsz ilyet ahol egy szintnén nem hozzáértő beírta amit tőled olvasott itt ...
De jöhet link.A jó és jól beállított VPN legbiztonságosabb az után, hogy nincs WAN oldalon elérés ...
A WebDav csak egyszerűben beállítható és használható egy szintig de messze nem olyan biztonságos mint ahogyan a Synology NAS -on pld. egy openVPN már beállítható.
(#54237) xpert
A PPTP max a VPN -ek közt a legrosszabb DE az remélem megvan hogy a semminél a kevés is több.
A semmi = SMB, vagy WebDav ssl nélkül
Viszont amit linkeltél sem írtak olyat, hogy a smb -t használj akkor VPN nélkül és helyett meg WebDav -ot mert azok amúgy jobbak. Ezeket te költötted hozzá magadba. ... -
gyugyo79
addikt
De meséljetek már milyen titkosítással megy smb -n a felhasználó azonosítás ? Mégis milyen titkosítással megy utána a kommunikáció ? Alá tudjátok támasztani amit állítotok mert attól, hogy csináltál egy regisztrációt, hogy el tudd adni a kávéfőződ meg benyögd ezt ide még nem elég ....
Egy SSL Tunneling pld. rosszabb annál mint ha nincs semmi? Komolyan nem baj ha valamihez buták vagytok, csak okoskodjatok úgy és olyan helyen ahol nem okoztok másoknak kárt vele.
De az ilyen okos benyögéseket esetleg indokoljátok már meg, hogy miért .....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Viccrovat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Honda topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest