- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
halisa #91851 üzenetére
Szerintem, akik torrenteznek, ott előfordulhat fals-pozitív jelzés is, ami bekerül a listába. A magyar címek többé-kevésbé ilyenek lehetnek.
Még valami: nálam működik a routeren (UDMSE) is a Geo IP-szűrés, plusz egy-két kis apróság, mégis vannak behatolási próbálkozások a tiltott országokból is. Ebben az az érdekes, hogy a NAS és a router 80-90%-ban ugyanazokkal az IP-címekkel találkozik, mikor blokkolnak.
Én ís úgy érzem, hogy a routeren kell(ene) blokkolni. Illetve egy komoly tűzfalszabály sokat segíthet... már aki jó ebben, mert én nem igazán. Sőt: a Marius Hostintg-féle sem igazán működött így inkább kikapcsoltam.
4 port van nyitva, amiből kettő muszáj: 80 és 443. A maradék streaming és torrent.
Ja, és csináltam honeypot-ot a routerben, már nem emlékszem ki javasolta, de megcsináltam. Elterelésnek nem rossz.És csak ismétlésként: én csak belinkeltem a cikket, illetve mikor volt benne néhány apróbb hiba, azt ott jeleztem, nem sok közöm van hozzá ezen kívül
-
Pubszon
veterán
válasz
halisa #91852 üzenetére
Én a Synology router tűzfalát beállítottam, hetente kb 40.000 bejövő kapcsolatot blokkol. Nem mind bejelentkezési próbálkozás, de akkor is durva. Emiatt a NAS-on ki is van kapcsolva a tűzfal, mert feleslegesnek találom, csak belső hálózatból érhetné támadás, de akkor meg személyesen én támadom meg.
-
Multibit
nagyúr
válasz
halisa #91847 üzenetére
Érdekes. Nálam nincs belőve varázsscript a NAS-on és országszűrés sincs beállítva a tűzfalban. Mégis üres a Tiltólistám, annak ellenére, hogy be van állítva az Automata blokkolás. Talán mert az összes efféle védelem a routeren ketyeg. Ami azért hasznos, mert a hálózatom minden elemét védi
-
stigma
addikt
válasz
halisa #88457 üzenetére
Hi, elég fura a kérdés, igaz azóta már írtad hogy 1 SHR kötetes van és 4 lemez.
Docker konténerek esetén az a fontos hogy
- amelyik kötetre telepítettek a Dockert / Container managert oda szedi le az image-t amit a konténerben használsz
- ezenfelül arra a kötetre írja a konfig fájlokat/ mappákat amiket futtatásokról a Container Manager /config részéhez megadsz -
Borisz76
nagyúr
válasz
halisa #87031 üzenetére
Felesleges a ( 3 lemezes - SHR kötet ) + ( 1 lemez - 1 kötet felállás. )
Ha már 1 db lemezt beáldozol védelemre, akkor legyen 4 lemezes a kötet ! Így minden adatod védve lesz....még a torrentes filmek is
Kezdésnek pedig 2 db lemezzel kellene indulni.
Így lesz 2 lemez - 1 db SHR kötet - 3 Tb hasznos tárhely ,
amire másolhatsz.
A formázást a NAS intézi úgy is ezzel külön nem kell bajlódni.Másik dolog :
Nem tudom, hogy működhet e a migráció !?
Az XPen ha jól tudom tulajdonképpen tört DSM rendszer.
Ezért inkább a tiszta telepítést javaslom !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest