- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
claire78
senior tag
válasz
Konflikt #48790 üzenetére
Mindenkinek szólna az írásom, de ugyanebben a témában.
Kerestem a fórumon, de én sem találok senkitől ajánlást. Senki nem használj a NAS-t NVR-ként??Szeretnék első körben két kamerát rákötni a 218+-ra, de nem szeretnék beleszaladni, hogy nem kompatibilis vele. Valószínűnek tartom, h ez is kicsit túl van lihegve (mint a UPS), mert a kamerák is protokolokat használnak és ha az egyik támogatott, akkor a többi is, ami azt a protokolt használja (kis túlzással).
Első körben a HikVision kamerákat néztem, ár/érték arányban szerintem elég jók. Szeretném minél olcsóbban megoldani, de azért használható minőséggel. Gondolom a 218+ nem fog lepadlózni, 2-3db 1080p kamerától, ami csak mozgást venne.
Van valakinek tapasztalata a témában? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Konflikt #48790 üzenetére
Igaz nem magyar oldal de én azért szeretem mert nagyon jól lehet szűrni a feltételeket.
www.idealo.de.
Hasonló mint a magyar árukereső....Azon belül is a megfigyelő kamerák vannak, bal oldalon szűrési lehetőségekkel....
Szét nézek én is , hátha akad megfelelő....
-
konkolit
csendes újonc
válasz
Konflikt #26605 üzenetére
Szia!
Nekem egy tp link 150M usb-s van bedugva a nasba, mert nélküle nincs elérés...
Ha nincs bedugva, el sem érem WIFI-n. Pedig nálam minden adott, ha a routerba dugok egy nyamvadt hdd- ASUS RT N18-ba akkor jön is a 12000-15000KBps.
Ha nincs a nasban semmi, de kábellel van összekötve el sem érem az assistant-al.
Bedugva hozza is a várt eredményt: 150M--75Mbps---6000-8000KBps.Nálad az AC jobb eredményt hozhat, most én is azon gondolkodom, hogy 300M vagy 600-as AC.
A routerem nem tudja az AC-t, de a laptop igen, és nem sok az árkülönbség. De olvastam elég sok véleményt, hogy nem hozta a megfelelő sebességet. Megpróbálok szerezni kölcsönbe egyet és leírom a tapasztalatot! -
Multibit
nagyúr
válasz
Konflikt #26600 üzenetére
A wifi működési elve alapján (rádió hullámokkal kommunikál) nem lehet a kérdésedre egyértelmű választ adni. Ugyanis a kapcsolat sebessége (és ami fontosabb, a stabilitása!) erősen függ a stick típusától, a routertől, a beállításoktól és a környezettől. Hiába írom le, hogy a sebesség akár 400 Mbps is lehet, ha nálad a körülmények miatt, csak a fele lesz meg. Átverve érzed majd magad, pedig senki sem vert át.
Arról nem is beszélve, hogy NAS használatakor - szerintem - elengedhetetlen a full duplex üzemmód, amitől ugye wifi esetén elbúcsúzhatsz! -
Konflikt
addikt
válasz
Konflikt #11241 üzenetére
allitolag van valami intel-es USB webcam support csomag elerheto, ezt probalta mar valaki?
-
válasz
Konflikt #5822 üzenetére
Van feature lista bőven. Már várom. 10-es szériának ez már a hattyúdal: DSM 5.0 will be the last DSM upgrade for all 10-series Synology NAS due to hardware capabilities.
(#5837) Möhe: A torrent nagyon le tudja terhelni a routert, a rengeteg párhuzamos kapcsolat miatt, főleg 120-as UPC-s netsebességnél, ami neki van. Gagyibb/régebbi router simán belerokkan, aztán csak újraindítás segít.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Konflikt #4138 üzenetére
Én is meglepődtem, amikor cseréltem a vinyókat nagyobbra a NAS-ban, aztán az egyiket beraktam a PC-mbe adattárnak és formázás előtt megnéztem milyen partíciók, milyen fájlrendszer van rajta.
A program, amivel leformáztattam egy 2 GB-os Ext4-es rendszerpartíciót mutatott + valamennyi Linux Swap partíciót, majd volt pár megányi kihagyott terület és utána következett az adattárolásra használt rész. A program azt "Other" típusba sorolta.
Nem tudom, lehet csak a program nem ismerte föl, hogy az valójában Ext3/4, de nem tartanám kizártnak, hogy saját, egyéni fájlrendszert használ, aminek akár az Ext3/4 az alapja.
-
Antilhu
tag
válasz
Konflikt #3167 üzenetére
a mappa hozzáféréseket ellenőriztem már korábban azzal nem volt gond. Aztán esete sikerült megtalálnom az okát (bár nem nagyon értem) az albumok / képek megjelenítéséhez nem volt elég a 80-as port kiengedése, kellett a 8080-as is. Mindenesetre köszönöm nektek is az ötleteket.
-
Antilhu
tag
válasz
Konflikt #3097 üzenetére
Sziasztok,
bármiért is indexelgetett a NAS végzett, most már stabilabbnak tűnik.
vizsont a PhotoStation 6-tal nem boldogulok:
- hiába van minden képem indexelve, és van 20-30 GB fotóm a \photo mappába, ha megnyitom a PS-t akkor üres a falam és egy képet sem mutat
- ha a PS-ben hozzá akarok adni egy DiskStation-ön mappát akkor a tallózásnál csak a \photo nem látszik...
- ha próbálom más nézetben megjeleníteni a képeket, akkor kiírja h nem lehet megjeleníteni az adatokat...Valakinek van ötlete? Előre is köszi!
-
Antilhu
tag
válasz
Konflikt #3091 üzenetére
volt egy kicsi fenn akadás az Upgradenél, először a DSM-et frissítettem így mikor újraindult akkor az összes app(DS,PhotoStation,AS...) leállt és utána frisítettem egyenként.... ez nem kavarhatott be?
Most is gyanús hogy indexel, mert:
- lassú a DSM, proci 90% körül folyamatosan
- de fent a DSM tálcáján nem jelzi hogy lenne folyamatban indexelés (forgó radar ikon)
- a média indexelésénél írja hogy folyamatban, de a státuszánál nem látom a számokat...a fotókat miként lehet kivenni az indexelési mappák közül? ha kikapcsolom a photo station, az megoldja?
az indexelendő mappáknál az alapokat (video,photo, music) nem lehet változtatni...
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Konflikt #2862 üzenetére
"pl: akkor indul a NAS amikor nincs a router a halozaton"
Ez nehezen értelmezhető. Ha pppoe kapcsolat van akkor a szolgáltató adja az ip-t. Minden egyéb esetben valamilyen eszközön keresztül (pl router) kapcsolódik a hálózatra.
Egy esetet tudok elképzelni, ha direkt kapcsolatban van a pc-vel, de azt nagyon nyűgös beállítani. -
No.01
addikt
válasz
Konflikt #2735 üzenetére
Koszonom! A NAS ezek alapjan van/volt beallitva szoval legkozelebbre marad a ping teszt es az SSH.
Nem ertem miert pont velem tortennek ezek a dolgok mikor lefogadom h neketek semmi gond nincs vele hetek-honapok otaA mapping sajna nem megy. az ip stimmel, de a sajat megosztas resznel mit kellene beirnom?
Van 3 mappam: nCore, Kepek, Zene
Probaltam \\192.168.1.50\nCore\ --> nem jo
\\192.168.1.50\DISKSTATION\ -- nem jo
ill probaltam \\192.168.1.50\volume1\nCore\ ez sem jo (ez lehet hulyeseg volt de mikor a mappaknal az nCore-ra kattintok akkor a tulajdonsagoknal ezt irja ki, mint hely)Jol csinalom egyaltalan?
-
No.01
addikt
-
Elemental
addikt
válasz
Konflikt #2671 üzenetére
Még egy érdekesség. Win7-et használok, és csináltam a nas-nak parancsikont az asztalra(Számítógép-Hálózatok). És ha megváltoztatom a routerben az MTU értéket, akkor a parancsikonra kattintva valami hibaüzenetet ad, hogy nem található az útvonal, vagy ilyesmi. Ha visszaállítom 0-ára, akkor megy megint rendesen.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Konflikt #1622 üzenetére
'' van nehany megosztott mappa (folder1, folder2, folder3), van egy user, legyen user1.''
nem lehetseges az, hogy veletlenul Admin csoportba szerepel az user1 ?
a ControlPanel > Group -nal nezd meg.
*szerintem ezert lassa a mappakat amelyhez egyebkent nincs jogosultsaga.
Nallam is van tobb user, de nincs ilyen gond. Admin csak egy van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest