- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Seraph 16 #28021 üzenetére
Nem feltétlen....
- Mondjuk csinálsz egy Fő-Fő könyvtárat : " Adattár " néven.
-Áthelyezel minden adatot a létrehozott "Adattár"-ba vagy az azon belüli almappába,mappákba.
- A régi hálózati meghajtókat leválasztod a PC-ről.
- Majd az "Adattár" mappát csatolod hálózati meghajtónak.
- Végül Vezérlőpult / Megosztott mappa...és a régieket törlöd.
Régen ezt a folyamatot én is eljátszottam mert el akartam kerülni, hogy sok-sok hálózati meghajtóm legyen felcsatolva.
Minek ? Elég 1 db és abban benne van minden.PC-n a Total Commanderrel meg úgy rendezgetem a benne lévő könyvtárakat, adatokat ahogy nekem jól esik.
-
Borisz76
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
válasz
Seraph 16 #27875 üzenetére
Ne wins-et használj, az amúgy is vacak, s vpnen keresztül sztem nem működik. A nas ip címét add meg.
Ha ez nem megy, akkor nézd meg, h milyen ip címet kapsz vpnnel. Ugyanis ha nem állítottad be, h send all trafic through vpn, akkor a nason a vpn beállításainál található alhálózatba kerültél, s ezért más az ip címe.
-
Konflikt
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz
Seraph 16 #27196 üzenetére
Sose állj úgy hozzá, hogy velem úgyse történik meg mert mért történne. Az inkább eltudom fogadni ha valaki azt mondja ennyit tudok rááldozni csak. Én már sajnos többször láttam raid tömböket összehullani úgy hogy utána nem lehetett vissza állítani és 1 hdd eset ki és papíron csak cserélni kellet volna aztán mégse, ha utána olvasol látod, hogy nem ritka az ilyen ... A vicc hogy ami a legbiztonságosabb az mindig a legjobban hely pazarló ha szigorúan vesszük csak a raid 1 lenne ami 100% biztos de még az se az mert ha behibázik a vezérlő amikor kihal ez egyik fele simán lehet adatvesztés ott is.
-
Essejó
veterán
válasz
Seraph 16 #27194 üzenetére
Nos, ha szerinted a Raid és a Biztonság ekvivalens akkor valamit elnéztél. Erről az utóbbi időben elég sokszor volt szó itt a topicban, szerintem olvasgass vissza.
Jön egy betörő és nasostul viszi a lemezeidet és akkor +b*hatod a Raid 10-et, de az 5-is , egy túl áram meglöki és dettó, a szomszédban beüt a villám attól még egy szünetmentes sem óvja meg a nast.
Ha adatbiztonságról beszélünk akkor a mentést legalább két külön eszközre végezzük, egyet pl felhőbe egyet meg egy külső eszközre amit a mentéskor csatlakoztatunk csak és egyébként jól el van zárva vagy pl a nagyiéknál vidéken egy kis nas-ra ment. Szóval ha úgy gondolod, hogy Raid 10 esetén a dolgaid biztonságban vannak, nos annál jobban nem is csaphatnád be magad. Jó egy hardverhiba esetén védve vagy míg azt az egy lemezt kicseréled de ha az első hiba elviszi magával a másikat is, akkor is védve vagy?
És még mindig ott a természeti csapás, csőtörés, az asszony leportörli, egy besurranó magáévá teszi. -
kaciokos
őstag
válasz
Seraph 16 #27194 üzenetére
A RAID nem adatvesztés ellen, hanem magasabb rendelkezésre állására jó. Semmiféle RAID nem véd az adatvesztés ellen, ha:
- eszközhiba miatt egyszerre megy tönkre az összes lemez
- túláram miatt egyszerre megy tönkre az összes lemez
- betörnek és ellopják a NAS-t
- véletlenül letörölsz valami fontosat
- vírus letitkosítja a file-okat
- ...De ha tényleg a magas rendelkezésre állás a cél, akkor a RAID 5 egy lemez kiesését viseli el, a RAID 10 meg esettől függően egyét vagy kettőét. Szektorhiba esetén egyiknél sem buksz semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mobilinternet
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- Hp 15,6",AMD A10(4X2,9Ghz),8 GB RAM, Jó állapot
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- Macbook Pro Retina 2017 94%-os akku, nagyon szép állapot
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest