Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kis.zsolt

aktív tag

válasz ssgt1981 #99983 üzenetére

Csak a magam nevében beszélhetek: nem javaslom.
    Utána lehetetlen visszaállni, mert a belső "BIOS-szerű" FW-t is átírja, ami egyirányú utca, és marad a 7.3.x.

Mi volt a baj nálam: a foglalt helyet nem jelezte helyesen a Btfrs fájlrendszeren, és belassult az egész DS918+. Sajnos visszatenni a 7.2.2-t már nem lehetett, ezért Ext4-re formázva és nulláról újratelepítve használom a NAS-t (ami egyébként roppant jó ötletnek bizonyult, mert a 7.1.x óta nem volt ilyen gyors az eszköz, pedig az NVMe cache-t még be sem üzemeltem).

Másoknál nem jött elő az én problémám, Reddit fórumokon lehet még róla olvasgatni pár sort, ezért elég szkeptikusan állnak hozzá az általam megélt anomáliákhoz azok, akik szerencsésen tudtak frissíteni.

Mivel megkerülhetetlen a 7.3, én azért még várok pár frissítést. Most a 7.3.1 update-1 a legfrissebb verzió, és legalább egy hónapot várok a telepítéssel.

Nem akarom bántani az amúgy saját hitelessége lerombolásán profi hatékonysággal dolgozó Synology-t, de az is sokat elmond, hogy alig egy hónap alatt jött ki három darab 7.3-as DSM-verzió, a legutolsóban egyetlen "sebezhetőség" orvoslásával. Ki-ki döntse el maga, hogy ez a megbízhatóságot és átgondoltságot, vagy a trehányságot és oda nem figyelést sugallja.

Új hozzászólás Aktív témák