- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
GreenGoblin #238543 üzenetére
Nem volt még szerencsém hozzá, de az ilyen anyagú szíjak eléggé tartósak szoktak lenni. Lehet beszerzek majd egyet, bár nem örülök, hogy gyorscserés, mert az ilyen stiftek is gyengébbek, mint a hagyományos társaik, és a szíjnak sem tesz feltétlenül jót, hogy ki van lyukasztva. Oké, hogy így könnyebb és gyorsabb a szíjcsere, de hagyományos stiftek esetén sem kell hozzá mérnöki diploma.
-
Nimda
addikt
válasz
GreenGoblin #237934 üzenetére
Nem, hiszen ez a lényege
ha mégis, akkor elnézést
nálam nincs hang, mindenesetre.
-
Nimda
addikt
válasz
GreenGoblin #237892 üzenetére
-
ricsik
őstag
válasz
GreenGoblin #237855 üzenetére
Magabiztosan, hirtelen magadhoz fordításnál szokott működni a megfelelő szögben.
-
Nimda
addikt
válasz
Igen, ezt ki kell tapasztalnod sajnos, milyen szögben emeld a karod
-
fagyalllo
őstag
válasz
Akkor működik, csak a kezed rosszul.
-
busman
veterán
válasz
GreenGoblin #237845 üzenetére
Egy típust mondasz?
-
fagyalllo
őstag
válasz
GreenGoblin #237845 üzenetére
Ja, nem úgy értem, hanem az óra mellé valami kis ajándék. Kaptam már origamit, de a legjobb egy instnant kaja volt!
-
fagyalllo
őstag
válasz
GreenGoblin #237839 üzenetére
Ajándékot kaptál mellé? Japánoknál szokás, egész kis apróságokhoz is adnka valamit.
-
Nimda
addikt
válasz
GreenGoblin #237841 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy előbb cserélsz órát, vagy megy tönkre valami, mielőtt a benne lévő akku amortizálódik.15 évet mondanak általában.
Tűző napfényre sose tedd ki, ablakon vagy üvegen keresztül is csak óvatosan, figyelve a melegedésre. A szórt fény elég neki, nagyon kevés kraftot igényel (elég ha hordod rendszeresen). Ha a H jelzést látod, még ez sem kell (napfény).
(az egyik órámat egy erős LED fényforrás alá tették a szervizben, simán fullon volt két óra alatt)
-
Nimda
addikt
válasz
GreenGoblin #237839 üzenetére
A csomagolása isteni, fa doboz, ami nagyon igényes. Nekem is nagyon bejön, ritkán hordom, mert nekem minden órám hangulatfüggő
a szíja 23mm -es, próbáltam acélra cserélni, mert a gyári gumit féltem a kopástól, de reménytelen minőségit kapni ebben a méretben, olcsón. Viszont valamelyik protrek típussal kompatibilis, már nem emlékszem pontosan melyikkel, régen volt téma.
Mennyiért jutottál hozzá? Ez a verzió nem volt nálunk kapható sajnos. Ha van kérdésed, szólj, én már kiveséztem az órát+ nekem van magyar manual is.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
GreenGoblin #237342 üzenetére
Könyök felett viseld, ott nem tűnik majd nagynak.
Sakic19 : Jó! -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
GreenGoblin #236977 üzenetére
Ha éjjelre leveszed a kezedről, jó a rádiós. Ha órában szeretsz aludni, nem biztos, h szinkronizál. Ha nem zavar havi 10-20 mp eltérés, felesleges extra. Nekem egy kb. 60000 Ft-os Casio Lineage-em van meg a digi 20000 Ft-os, mindkettő jól veszi a jelet. Engem zavar, ha egy kvarcóra pontatlan.
-
nrg.960
tag
válasz
Ebben az esetben valószínüleg az olcsóbbat választanám, de az én vagyok. Gondold meg, hogy vegülis megéri-e azt a felárat, illetve melyik tetszik jobban, hogy ha bármelyiket választod, akkor nem fogsz-e "sóvárogni" a másik után.
-
Nimda
addikt
válasz
Sajnos nem tudok ránézni, hogy van e még elérhető, de itt most akciós. Amúgy a kettő között még a kijelző a difi, a PRW-30 STN kijelzős, ami kontrasztosabb és kevésbé irányérzékeny.
Az RC -t sem kell naponta szinkronizálni, elég pár hetente, vagy havonta ha pontosságra vágyunk.
-
dzsi23
addikt
válasz
GreenGoblin #236970 üzenetére
Volt egyszer rádiósom, először tetszett, érdekes volt, de egyre inkább macerává vált a szinkronizálás, míg végül kifejezetten bosszantó lett. Talán, ha azt mondom, hogy 10-20%-ban sikerült, azzal sokat mondok. Nem mondom, hogy használhatatlan, mert így is mutatta az időt, de kb. olyan érzés, mintha lenne egy búvárórám, ami a 2. kézmosásnál beázik.
Vannak szerencsésebbek, akiknél nagyobb százalékban összejön a szinkron, talán nekem is jobban menne, ha közelebb költöznék az adótoronyhoz, de emiatt nyilván nem fogok elköltözni, inkább veszek sima kvarcot. És ki tudja, talán neked is szerencséd lenne, ha vennél egyet, egy próbát megérhet. -
SOAD19
addikt
válasz
Ahogy már írták mások is, Neked kell tudni, hogy mennyit ér meg számodra, ez a plusz fícsör. Nekem pár ezer ft-tól többet biztos nem ér meg. Nem rég adtam el az 5610-es gshockomat, ami szinte csak és kizárólag a lakás egyik ablakából szinkronizált itthon. Szóval, ha szinkronizáltatni akartam, akkor át kellett vinnem az órát az adott ablakhoz, majd elindítani a műveletet, és pár percig otthagyni, nem mozgatni. Ennyi idő alatt többször is be tudtam volna állítani manuálisan. Pár havonta egyszer pontosítani manuálisan nem nagy erőfeszítés. Úgyhogy számomra nem nagy érvágás a rádiós szinkronizáció hiánya.
-
@mriya@
őstag
válasz
Nekem is van egy rádiós, mikor vettem, nem volt kérdéses, melyiket választom. 🤓
-
jolti
senior tag
válasz
Majd a profik megmondják, de én biztos nem adnék érte többet, már, ha nagy összegről van szó, ha csak ezzel tudna többet.
A kvarc órák alapból pontosak. Ha csak nem titkos ügynök, vagy pilóta, esetleg világutazó vagy én nem biztos, hogy aldozek rá sokkal többet.
De ez csak az én véleményem
Én a heti pár perces késő /siető automatammal is vígan elvagyok! -
nrg.960
tag
válasz
Ezt más nem tudja megválaszolni helyetted. Nem ismerjük az összegeket, illetve hogy mik az igények.
Nekem egy radio-s van, de ott kb 10k eltérés volt, azért választottam azt. -
GreenGoblin
őstag
válasz
GreenGoblin #236706 üzenetére
Meg találtam. Egyedül az időkalibrálás a különbség. Már csak az a kérdés, hogy megéri e a felárat az a funkció...
-
Nimda
addikt
válasz
GreenGoblin #236330 üzenetére
-
hallador
addikt
válasz
GreenGoblin #233410 üzenetére
Nekem van Core-om, a kérdéseidre a válasz:
1. Mennyire pontos az óra? Mennyit siet-késik egy hónap alatt.
Siet kb 1 - 1,5 percet. Ez kb normális is egy ilyen sima quartz szerkezetnél.
2. Milyen jól látható napsütésben?
Elég jól, de csak a hagyományos kijelzős. Nagyobbak a számok, mint a Casio-kon, nem véletlen, hogy a ProTrek-ek is nagrészt mutatósra váltottak.
3. Be lehet-e állítani, hogy csipogjon óránként mint a Casiók
Szerintem nem, de a Casio-kban sem mindegyikben van benne ez a funkció
4. Mennyire pontos az altitude, barométer, időjárás, viharjelzés?
Elég pontos sztem.Attól függ mennyibe kerül az elternatíva. Én 44000 Ft-ért vettem ennyiért nincs. A Casio ami ezt tudja, többe fog kerülni.
A Másik, hogy megnéztem a videót, sajnos azt kell mondanom, hogy tipikus amerikai menő manó. Több dolgot nem vesz figyelembe emberünk, nyilván egy 2009-ben kihozott óra, ami jelen pillanatban kivezetés alatt van, nem sokáig elérhető már. A Suunto is tudja, hogy ez az óra nem egy versenyképes termék 2021-ben, de 40 000 Ft-ért nincs alternatívája.
A vízállóság pedig nem nagyon értem miért lehet fontos egy magashegyi óránál, mert hát a Suunto Core az. Tehát ez nem úszásra való. Ettől függetlenül 30 métert valóban tudja, ellentétben a 50m-es, de sokszor 100 m-es Casiókkal.
A másik, hogy A Core 8 hónapot tud. Utána elemcsere. Ha nem használom az iránytűt, akkor sokkal többet is.
Amit leír az emberünk, hogy a Casio jobb minőségű, igaz, de nem is 40000 Ft, valamint Suunto Core-okat használták az USA hadseregben de a Finn-ben is. Ellentétben a ProTrekekkel.
Persze ha van pénz, akkor már nem Core-t érdemes megvenni, hanem valamilyen kondenzátoros órát. De az ilyen tudással, és ilyen történelemmel, és pontossággal ennyiért nem lesz.Én azért vettem meg, mert kifut, és ugyanúgy nem lesz, mint a Vector. Kellett egy.
-------
Nekem van legalább 6 Casiom is, mert azokat is nagyon szeretem. Többek között 4 G-Shock, és kettő klasszikus digitális óra is. Mert tényleg jók, de kettő Suunto-m is mert ezek is jók. -
dzsi23
addikt
válasz
GreenGoblin #233418 üzenetére
40-45 millit mondtál, ez nem nagyobb annál, és nem is olyan masszív, mint egy G. Nem tudjuk, hogy a fenti kép készítőjének mekkora csuklója van, így ebből nem vonnék le semmilyen következtetést. Ennél kisebbet én nem tudok hirtelen.
A technológia nyilván belefér kisebb házba is, de ezeket nem irodába tervezték, bírniuk kell a strapát, főleg a G-knek, szal nem lehet papírvékony a tok.
Az más kérdés, hogy ezeknek az óráknak min. a 70%-a sosem hagyja el az aszfaltot, és ezzel nyilván a Casio is tisztában van.
-
dzsi23
addikt
válasz
GreenGoblin #233416 üzenetére
PRW-60
A méret gombokkal együtt értendő, de így sem kicsi, érdemes boltban felpróbálni.Nem saját kép.
-
GreenGoblin
őstag
válasz
Amúgy jobban megnézve már nem is érdekel sajnaa. 49*49 milis a mérete ami b@zi nagy és 64 grammos. A mostani órám majdnem egy centivel mind két irányban kisebb és fele akkora súlyú.
Létezik ehhez hasonló óra (alti-baro-temp-comp) emberi méretben? Én nem tudom az ilyen órákat milyen csuklókra méretezik komolyan? A G Shock is pont az amit imádok de sosem vennék pont a mérete miatt pedig nagyon tetszenek.
40-45 miliig elmegyek, afelett vállalhatatlan. -
ricsik
őstag
válasz
A pontosságról itt beszél, videó: [link]
-
Horvi
őstag
válasz
Ez engem is érdekelne.
-
@mriya@
őstag
válasz
GreenGoblin #231364 üzenetére
Vulcain Cricket az igazi.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Esetleg okosóra, de nem olyan kinézettel: Kronaby?
-
dzsi23
addikt
válasz
Vannak Timexek is, de azok sem az elegáns fajtából. [google] Gondolom, a műanyag jobban viseli a rezgéseket, és nem kell félni, hogy kirázza magából az üveget.
-
dzsi23
addikt
válasz
GreenGoblin #231354 üzenetére
Nagyot tudok mondani: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest