- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabulaxi
senior tag
válasz
solgew #30571 üzenetére
kicsavarod a koronazárat és elkezded nyomkodni a gombot. Azt a nap nevet állítod a dátumhoz amelyiket akarod. Pl. ma 19.-éhez akár csütörtököt is állíthatod.. Angolul és olaszul (az enyémben) vannak a nap nevek, pl hétfő angolul, hétfő olaszul, kedd angolul, kedd olaszul, szerda angolul, szerda olaszul és így tovább. A vasárnap piros színnel. Fogod és ma nyomkodod az angol keddhez és kész, visszacsavarod a koronazárat. Az óra onnantól csak az angol napokat lépteti, minden nap egyet.
-
atko67
csendes tag
válasz
solgew #30524 üzenetére
Persze értem,csak azért írtam,mert azt hittem hogy ilyenre vadászol.Egyébként sokszor lehet nagyon jó áron komoly órákat venni.Vagy börzére kell járni,vagy én például a Petőfi csarnokba is kijárok,és ismerek egy -két óra kereskedőt,akiktől lehet finom pénzért jó órát venni.
tupacamaru Jók és okos órák ezek a Suuntok,csak szerintem drágák.
-
atko67
csendes tag
válasz
solgew #30507 üzenetére
Ha előbb írtad volna kb.3 héttel ,hogy ez tettszik neked, tudtam egy eladót 65 ezer-ért doboz papír minden .
Az fekete számlapos volt gyönyörű állapotban.Több napig én is rágódtam rajta.Amit te raktál fel az a szürke számlapos,és az titán tokos+ zafíros.A fehér számlapos,és a fekete számlapos az acél tokos hardlex üveggel.
De azért a pénzér akkor is jó volt! -
evo87
őstag
válasz
solgew #30515 üzenetére
Ejjjjj...valóban nagyon ütős, ráadásul jó kis színekben lesz, a fekete számlapost is lehet kérni fekete vagy fémszín lünettával. És benne meg a pontos kis 469.
A Mako még mindig pontosnak tűnik, persze napról napra hordástól függően késik vagy siet két-három másodpercet, de így egy hét után összességében még mindig csak -4 szekundumban van.
Ha túl sokat írok, szóljatok ám.
-
seiko
senior tag
válasz
solgew #30503 üzenetére
ELMÉLETILEG egy kisebb billegővel, magasabb frekvenciával nagyobb pontosság érhető el.
Viszont a szekezet jóval érzékenyebb lesz, ráadásul szervizigényesebb is.
Szóval nem CSAK ettől függ a pontosság!
Karórák terén például a Rolex szerkezetei robusztusság és pontosság szempontjából a csúcson vannak. -
evo87
őstag
válasz
solgew #30429 üzenetére
Azért ez a 3 sec nem volt stabil, volt hogy összesen 4-et késett és előtte pedig volt, hogy 1 sec késésre ment fel. Minél jobban fel van húzva, annál jobban siet. Lehet, hogy eddig pont mákom volt és pont eleget hordtam a pontossághoz, de ha hét közben többet lesz rajtam, akkor nagyobb lesz az eltérés.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
solgew #30300 üzenetére
Én vagyok pökhendi? Te kezdtél el beszólogatni, meg leminősíteni! És nem is vállalnám el az órádat semmi pénzért sem. Ide jössz, próbálunk segíteni, elmagyarázni a dolgokat, Te meg belekötsz mindenbe. Most már biztos, hogy tanár vagy!
Bár mondjuk nem, mert ahhoz némi intelligencia és tanultság is kell. Én ezzel befejeztem a veled való kommunikációt, értelmetlen.
-
törölt tag
válasz
solgew #30292 üzenetére
Mások vagyunk. Én szeretném ha az óráimat majd a fiam is becsben tartaná 20-30 év múlva, és majd az ő gyermekei is vigyáznának rá 50-60 év múlva.
Nem akarom eldobni egyiket sem. Másképpen tekintek a karórákra.
Úgy tudom olyan kenőanyagok amik nem párolognak el, viszkozitásukat megörzik akár több évtizedig még nincsenek, ahogy olyan anyagok sincsenek amik nem kopnak el. Mégiscsak olyan dolgok ezek amik forognak, egymáshoz érnek, súrlodnak. Az óraipar techológiai lehetőségei mások voltak 100-50-20-10 éve és más lesz 10-20-50-100 év múlva.
-
Dzsana
senior tag
válasz
solgew #30296 üzenetére
Persze, van jogod, csak butaságokat írsz, ami nem baj, mert lehet, hogy pék vagy, vagy cukrász, de leginkább tanárra hasonlítasz. Én mérnökként fél évig tribológiát is tanultam, talán el kellene fogadnod a tudományt, és nem kételkedni benne. Ha két anyag súrlódik egymással, akkor ott bizony egyrészt hő, másrészt kopás keletkezik. Mindegy, hogy milyen mozgásból származik, forgó, egyenes vonalú elmozdulás, stb, de ezen a tényen a hitetlenkedésed nem tud változtatni, és ez akkor is így van, ha nem nézek ki az ablakon, Ha két különböző keménységű anyag találkozik, akkor a keményebb a puhábból bizony anyagot fog leválasztani. Továbbá nagy terhelés, és elmozdulási sebesség hatására hő keletkezik, amitől a két anyag akár össze is olvadhat. Én nem ismerek olyan szerkezetet, amiben az egymáson elmozduló anyagok ne lennének kenve. Az autóiparban még több pénzt költenek fejlesztésekre, mint az óraiparban, és ezekből a dollárcsilliárdokból sem tudták még megoldani a kenés nélküli mechanizmusokat. Lehet, hogy az én ablakom szélesebb egy kicsit, mint a Tied. Rólad az jut eszembe, amikor még anno mentünk osztálykirándulásra, és az osztályfőnök kinyitott térképpel szállt fel a buszra, és meg akarta mutatni az autóbusz vezetőnek, hogy merre kell menni Budapestre!
-
seiko
senior tag
-
-
WiZARD
addikt
válasz
solgew #30243 üzenetére
Van olcsó óra, napi +-20 mp járáseltéréssel. Ez nem hiba, hanem ilyen. Suzuki Swiftet se kell szervizbe vinni, hisz sose fog 3 mp alatt 100ra gyorsulni, és 300 km/h-t se nagyon fogja elérni önerőből soha.
És van drágábban, COSC minősítéssel, ami pontos. (meg persze a kettő közt van átmenet)Nem tudom, hogy ki mikor veszi le, de be kell látnod, hogy hőingás mindig lesz egy óránál, és ez bőven befolyásolhatja a pontosságát. napi 24*28800-at üt egy óra, nem kell nagy eltérés, hogy a végén kijöjjön 691200 db ütésből 10 másodperc differencia.
"Miért nem pontosabb, miért nem tartósabb, miért nem megbízhatóbb a drágább-fejlettebb belső szerkezettel ellátott óra?"
Te akartál megbízhatóbb, tartósabb szerkezetet, pedig adottak a tartós, és megbízható szerkezetek.Gyanúsan béla vagy, úgyhogy ezentúl nem figyelmen kívül hagyom a hozzászólásaidat/kérdéseidet.
-
Ed Hocken
csendes tag
válasz
solgew #30220 üzenetére
Sziasztok!
Én is Orient Mako-t keresek, közben ezt találtam itt a fórumon korábban linkelve:
Ez egy olyan "kék világításnak" tűnik szintén, és extra zafír üveg is jár hozzá. Ára majdnem a duplája a gyári verziónak.
Győr környékén tudtok helyet, ahol Orienteket lehetne nézni? Eddig nem találtam
-
-
törölt tag
válasz
solgew #30226 üzenetére
"Változó hőmérséklet
Az nem játszik. Rajtam éjszaka is van óra, tehát szinte állandó közel-testhőmérséklettel lehet kalkulálni."
Azért télen vagy nyáron az óra belső és külső felülete közett lehet hőmérséklet különbség, illetve a levegő páratartalma sem állandó és még sok más változó körülmény lehet ami befolyásolja az óra járását.
-
seiko
senior tag
válasz
solgew #30224 üzenetére
Ip (ion plated) bevonat is lekopik.
Dzsana már írta, hogy két irányba húz, bár nem értem, mi a gond az egy irányba húzókkal.
Én a szovjet órára írtam napi sok másodpernyi eltérést, a mai szerkezetek ennél jóval pontosabbak.
Az adott Orient szerkezet szerintem napi 10 másodpercnél kevesebbre is simán belőhető. -
törölt tag
válasz
solgew #30220 üzenetére
Mi ez a fekete bevonat és az aranyozáshoz képest mennyire tartós?
Az a fekete bevonat PVD (Physical Vapor Deposition) vagy DLC (Diamond Like Carbon)
Egyfajta felületkezelési technológia. Ha a neten rákeresel sok dolgot lehet találni róluk. Előbb utóbb ez is lekopik.Gondolom akik órafelújítással foglalkoznak elvileg tudnak ilyen kék superluminova mutatókat csinálni. Bár ez inkább "óratuning"
Viszont azt nem tudom hogy ezek a festékek mennyire hozzáférhetőek és mibe kerülnek itthon. Gondolom nem egy kiló kenyér ára...
Miért nem pontosabb, miért nem tartósabb, miért nem megbízhatóbb a drágább-fejlettebb belső szerkezettel ellátott óra?
Nem vagyok órás, inkább "laikus műkedvelő"
Az én véleményem erről az, hogy a mechanikus órák működési elve ugyanaz, a felhasznált anyagok ugyanazok minden árkategóriában tehát nagy csodák nincsenek.
-
Dzsana
senior tag
válasz
solgew #30224 üzenetére
A Stainless Steel az nem bevonat, hanem rozsdamentes acél.
Valamit Te félre értesz! Az, hogy egyik irányba húz csak, az nem azt jelenti, hogy a rotor csak az egyik irányban forog! Kivéve persze a kalapács automatát. Ugyan úgy körbe forog mindkét típusnál a rotor, csak nem mindegyiknél forgatja is a rugómagot mindkét irányban. Nem tudom, mi lehetett a kezedben, ami szanaszét pörgött, de nem ventilátorok ezek! -
WiZARD
addikt
válasz
solgew #30226 üzenetére
COSC az napi -4+6mp
tehát max 6*7=42 másodperc amit 1 hét alatt siethet.így az elvárásod bőven teljesül. akkor mi ez a nagyobb pontosság szöveged?
rajtad van éjszaka is. máson meg nincs. "gyártsanak" külön állandóan hordós, meg külön levevős órát?
mi van ha fürdesz, és forró, vagy épp hideg víz éri? mi van ha úszni mész? mi van síelésnél? és mi van tűzőnapon?ha látod a példákat a megbízhatóságra, és tartósságra, akkor milyen tartósabb szerkezetre vágysz?
-
WiZARD
addikt
válasz
solgew #30220 üzenetére
ETA Valjoux 7750 is csak 1 irányba húz.
Minél kell pontosabb? COSC-nél? Minek, hova? Mennyire pontos kell?
Változó hőmérséklet (hőtágulás, kenőanyagok viszkozitása, stb), és változó pozíció (gravitáció iránya), mozgás hatására fellépő különböző irányú erők mellett szerintem elég nehéz lehet pontosabbat alkotni...Tartóssággal, megbízhatósággal mi a gond? Melyik, ami nem tartós, és nem megbízható? Nézd meg Dzsana 30-40-50 éves óráit, mindegyik működik, pedig nem a legdrágább, manufakturális werkekről van szó többnyire.
-
seiko
senior tag
válasz
solgew #30220 üzenetére
Egy irányba húznak például a Miyoták, nemrégiben tettem föl egyről képet, azon látszik is.
Többféle bevonat létezik, festett-anodizált-pvd-dlc.
Kb. a tartósságuk is ebben a sorrendben növekszik.Természetesen finomabb járásúak, pontosabbak, tartósabbak lehetnek a drágább szerkezetek, de nem minden esetben.
Például a Rolex szerkezeteit tartják az egyik legjobbnak az óraiparban, és semmi nem garantálja, hogy egy csúcskomplikált Patek pontosabb, vagy tartósabb lenne.
De míg az előbbi egy futószalagon készült ipari tömegtermék, az utóbbiban sokezer órányi kézi munka van.
Egy jól karbantartott szovjet óra is simán kibír annyit, mint egy Omega, vagy bármi más.
Lehet, hogy naponta nem kettő, hanem harminc másodpercet fog sietni, de ennek a jelentősége vajmi kevés! -
-
Dzsana
senior tag
válasz
solgew #30193 üzenetére
A teflon, ha leválik, óriási károkat tud okozni. Az autóiparban sem alkalmazzák, korábban voltak próbálkozások, de tévút volt. Most ami előtérbe jött, az a kerámia, mert a kerámiának nagyon jó a siklási tulajdonsága, és a hőelvezető képessége. Vannak kerámia alapú motorolaj adalékok, sőt, az Audi már legyártott 100 db "kerámia" motort kísérleti jelleggel.
Továbbá valaki már jól megfogalmazta, hogy a kísérletezésnek, és a fejlesztésnek ára van, és sajnos el kell ismerni, hogy a mechanikus órák egy kicsit háttérbe szorultak, sőt, lassan már maguk az órák is a sok telefon és egyéb időmérő eszközök miatt. Nem jönne vissza a sok befektetett pénz és idő. -
törölt tag
válasz
solgew #30189 üzenetére
Nehéz megmondani, hogy valami miért tetszik és miért nem, nem vagyunk egyformák.
Az összképet tekintve "komolyabb" óra hatását kelti a Ray. Az én szememben a Ray "búvárabb" óra. A Mako egy sportos óra, de nem adja vissza olyan mértékben a klasszikus búvárórák hatását. (lünetta, mutatók, számlap) Ettől a Mako nem rosszabb, talán elegánsabb kicsit és neked tetszik, ez a lényeg!
-
WiZARD
addikt
válasz
solgew #30062 üzenetére
megbízhatósággal szerintem nincs gond manapság, ha egy szerkezet megkapja az elvárt szervizt.
pontosság nehéz kérdés.
egyrészt ha a drága, manufakturális werkeket megnézed, azoknak is akad "gond" a pontosságával (pl 7 nap járástartalékú IWC werkek, napi 10-15 mp eltérés tök általános, ahogy olvastam)
másrészt egy nem túl drága COSC ETA elég pontosszerintem egyrészt elértünk egy olyan szintet, aminél ésszerű költségek mellett(1-2 tourbillon alkalmazása nélkül, könnyen, sorozatban gyárthatóan, nagyon drága/ritka anyagok nélkül) nem lehet nagyobb pontosságot elérni.
másrészt az árazás tekintetében is fontos szerepe van, meg kell teremteni a különböző kategóriákat.na meg így is megveszik, akkor nem fognak erőlködni.
bár azt se tudom, milyen óriási fejlesztésekre gondolsz
ne felejtsd el:
Egy átlagos 28800 bph karóra 8 féllengése jelent 1 mp-t.
Egy nap az 24 óra, tehát 8:24x28800 az 1 mp-en belüli napi eltéréshez tartozó hibahatár. Ez 10^-5 nagyságrend. A napi 10 mp pedig 10^-4 nagyságrend. Elvárható ez egy akár időnként 3-4 G gyorsulásnak kitett finommechanikai szerkezettől? -
törölt tag
-
evo87
őstag
válasz
solgew #30128 üzenetére
A tegnap este beállított pontos időhöz képest most 1 másodpercet késik. De mint seiko mondta, 2-3 hónap a bejáratódás, én pedig hiszek neki... utána már talán inkább sietni fog. Aztán fene tudja. Én elégedett vagyok vele és imádom, ha rajtam van. Pedig még csak 1,5 napja van nálam.
Szerintem a kékkel Te sem nyúlnál mellé. Ha lesz lehetőségem, kérek kölcsön egy macro obit, mert azzal én nem rendelkezem és csinálok pár értelmes képet róla. Elkapott a művészhajlam, hogy ne csak autókat fotózgassak.
-
csabulaxi
senior tag
-
evo87
őstag
válasz
solgew #30113 üzenetére
Tényleg nagyon sok szép példányuk van. Az én balgaságomat pedig az mutatja, hogy 2-3 hónappal ezelőtt még el sem tudtam volna képzelni egy ilyen órát a kezemen.
Sokak számára teljesen ismeretlen márka, itt, Tatabányán 4 vagy 5 órást kerestem fel, közülük pedig csupán egy foglalkozik Orientekkel, de nála is mindössze 2-3 kvarc volt, meg mondta is, hogy nem népszerű. A Tutu-s srácok is mondták, hogy vidékről számos vevő jön hozzájuk, mert kevesen foglalkoznak vele.
Szóval valamiért indokolatlanul mellőzött márka.
-
evo87
őstag
válasz
solgew #30110 üzenetére
Nálam az is szempont volt, hogy van egy szép, fekete számlapos és fekete bőrszíjas Casio-m, amit megtartok és mellé akkor ne legyen még egy fekete.
De a döntést le lehet egyszerűsíteni azzal, ha tudod, milyen színeket hordasz inkább. Valamint a stílussal: a fekete egyszerűbb, hagyományosabb de tévedhetetlen választás, a kék pedig különlegesebb, szebb, épp ezért kicsit feltűnőbb is.
-
evo87
őstag
válasz
solgew #30101 üzenetére
Én végül a kéket lőttem. Nagyon nehéz volt dönteni, főleg, hogy mindkét óra nagyon szép egymás mellé kitéve. Így lefotóztam egymás mellett a kettőt és eltoltam emailben páromnak, legjobb barátomnak és édesanyámnak. Egybehangzó válasz volt a kék, mindenkinek az tetszett jobban.
De a legegyszerűbb, ha elmész és megnézed. Viszont azt mindenképp megjegyezném, amit már a többiek is említettek, azaz hogy a bolt fényviszonyai egyediek. Természetes fényben a kék sötétebb, mint amilyennek a boltban tűnik.
Ha gondolod, priviben nyomass egy email címet és átküldöm a Tutu-ban készített képet. Illetve lehet, hogy csinálok pár igényesebb fotót a kékemről a nyikonnal.
-
seiko
senior tag
válasz
solgew #30024 üzenetére
Hasonló kategória mindkettő.
Tok, üveg, szerkezet szempontjából egyaránt.
Használtam mindkét típust, mielőtt valaki azt gondolná, hogy nincs velük személyes tapasztalatom.
A Citizent használtan kínálják picivel olcsóbban, mint amennyibe egy vadiúj (garanciális) Orient kerül.
Mindkettő szép és jó óra, de ilyen feltételekkel én az utóbbit választanám. -
seiko
senior tag
válasz
solgew #29884 üzenetére
A tokok, csatok kidolgozottsaga az ar fuggvenyeben lehet jobb, es a beepitett szerkezet diszitese, minosege is.
A manuafkturalis oraknal a befektetett kezimunka ideje nagyban emeli az arakat, es az esetek tobbsegeben meg kell fizetni a nevet, es a reklamkoltsegeket is.
Nem adhatja a Rolex fillerekert az orait, mert senki sem hinne el, hogy azok szinze a legjobbak.
A japanok viszont nem is titkoltan az araik emelesevel akarnak presztizst teremteni maguknak.
Tisztelet a kivetelnek!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali játékos kérdések órája
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Goddess of Victory:Nikke
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest