- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem LCW-100TSE van, titánium. Nem karcolódik jobban mint az acél tokos órám, de nem is tűnik ellenállóbbnak. Eddig csak a csatján karcolódott, de nem zavar mert melós órának vettem. Pontos, könnyen veszi a rádiójelet, de tök feleslegesen raktak bele rádió kontrollt, mert szinkronizálás nélkül havi +3 másodpercet szed össze.
-
@mriya@
őstag
Nincs Casio titán órám, Citizen supertitanium viszont van.
Ez utóbbi állítólag sokkal strapabíróbb az átlagnál.
Mégis telistele van karcolással.
Ha lett volna az adott karóra acél tokkal, én azt választottam volna.
Sokkal szebben helyreállítható, ha valakinek az a kívánsága.Amúgy az általad mutatott két óra közül nekem(!) a Citizen jobban tetszik.
-
-
g0n21
senior tag
-
KelemenUhr
aktív tag
Az biztos, hogy egy kézmosásnyi vizet sem igazán tolerálnak, illetve a tok jó eséllyel nem acél, hanem krómozott (vagy nemesfém ugye), de alkalmi használat esetén ezekkel együtt lehet élno. Ezen kívül vintage óra esetén érdemes kalkulálni egy szervizeléssel, én legalábbis kevés kivételtől eltekintve (akár modern használt óra esetén is) szkeptikus vagyok és csak azt hiszem el, amit én csináltattam. Emellett hatalmas hangulata van ezeknek az óráknak és szerintem én is a vintage vonalat erőltetném a helyedben: sokkal autentikusabb, a rárakódott patina és tökéletlenségek mind az óra történetének részei ami egy ilyen óra hangulatát megalapozza. Azt nem tudom, szoktak-e ilyesmik kint lenni, de mielőtt rendelsz érdemes lehet kiugrani a Chronomeeting fedőnevű eseményre (https://chronomeeting.blog.hu), ha találsz ilyesmit legalább a méretet is meg tudod nézni elköteleződés nélkül.
Nem tudom mekkora órát viselsz alapvetően, de vedd figyelembe, hogy amennyiben a próba előtt egy hétig ~36mm-es órát viselsz, sokkal kevésbé fogod picinek találni...
Mindenesetre én biztatlak ebben a dologban, üdítő változatosság ilyen kevésbé megszokott órákról olvasni, már-már meg is kívántam én is. -
Art-Deco órákra... Igen! Lehet kapni új, de régies Art-Decós órát.
Az egyik figyelemreméltó a Vratislavia Conceptum (lengyel) aranyozott Miyota kézihúzós szerkezetes órája... Biztos vagyok benne, hogy nem mondjátok rá, ez szar. Majdnem rendeltem egy ilyent.. (de megint Poljot lett.)
A másik: A franciáknál volt anno egy csomó szép óra, és a Lip megint gyártja a Chuchill-t. Szerintem egész pofás ez is. A korona korhű és mégis eredeti!
-
squir
aktív tag
Korát leginkább a szerkezet és a jelölések alapján. Ebben az időben gyakran az alaplemezre helyezték el a készítő nevét (nem gyártóról beszélünk a legtöbb esetben, hanem órás mesterről-műhelyről. Akikből gyakran neves gyártók lettek. Lásd Agassiz - Longines)
Igen, domború üveg volt ezeken a zsebórákon, az is pótolható.
Érdemes foglalkozni vele. Nem feltétlen az értéke miatt (ha nem neves készítő kezei közül került ki, akkor gyakorlatilag az ára az arany súlya aktuális törtarany árfolyamon. Ha neves készítő, akkor a határ a csillagos ég... Másik részről a zsebórákat kevesen gyűjtik), hanem mert ritka és nagyon szép állapotban maradt meg (legtöbbjének leharcoltabb a tok, illetve főként repedezett/törött a számlap)
Ezen kívül családi örökség, amit főleg nem szabad elfelejteni
Korban az 1900-as évek elejére datálnám. (készítő alapján jobban be lehet lőni)
-
squir
aktív tag
Ép porcelán számlap, szép tok, szép szerkezet.
Tisztítás-szerviz kell neki, tokhoz nem nyúlnék, teljesen jó így. Mp mutatót egy jó órás tud szerezni hozzá.Mi a felirat a szerkezeten? nem tudom kibetűzni (amúgy 15 köves Remontoir werk, van nekem is hasonló szerkezetes zsebórám az 1800-as évek végéről, ezüst tokban)
A hátlapon látszik, hogy a zsanérnál javították, de az nem baj
A tok szerintem 14 karátos arany
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest