- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kimmuriel
aktív tag
-
g0n21
senior tag
-
karesz501
senior tag
-
7s26c
őstag
válasz
csabulaxi #138152 üzenetére
Úgy értettem, hogy az általam igen kedvelt Seiko Magyarországon 78 ezer forinttól forgalmaz ilyen opciókkal megáldott órát és lehet, hogy a japánok kedvelői között lesznek sokan akik rácsábulnak. Nekem van mindkét márka és lekopogom de nemigen van gondom velük. (tegnap rákérdeztem Tutunál milyen szerkezet lehető fel benne. Azt írták, még nincs pontos gyári adat ,de házon belülire sejtik)
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
csabulaxi #138184 üzenetére
Ez az egész gyűjteményesdi ezen a szinten teljesen komolytalan, nem tudom, az ifjú kolléga miért fixálódott rá erre ennyire. Jó, belőlem alapból hiányzik bármilyen gyűjtői szenvedély, én elsősorban használni szeretem a dolgaimat, nem birtokolni, de ettől még megértem, ha valaki egy adott koncepció mentén felépít egy kollekciót, viszont azért megvenni egy chronot, mert "anélkül nem teljes a gyűjtemény", megmosolyogtató naivitás.
-
resool
aktív tag
válasz
csabulaxi #138180 üzenetére
Majd beszélünk erről, ha már nem a sértődöttség beszél belőled.
Ez egy fórum, különböző véleményekkel, ráadásul egy erre vonatkozó kérdésre válaszoltam, az, hogy neked nem tetszik, a te problémád, mindenki mast gondol egy témáról valamilyen szinten, azért kérdeznek sokan, hogy könnyebb legyen dönteni egy témában és ehhez mások nézőpontja segítséget ad, ha ezt nem tudod elfogadni, akkor ne fórumozz, ha megsértődsz akkor magadra ismersz abban, amit nem neked szánnak. -
resool
aktív tag
válasz
csabulaxi #138177 üzenetére
Abból, hogy szerintem egy gyűjteménybe kell egy kronó, hogy jön a Patekozás? (ennek a fordítottja, hogy ezek szerint, szerinted nem kell, akkor miért akarod rábeszélni a többieket, arra, hogy ne legyen? Látod milyen hülyeség?)
Szerintem egy jó bablevesbe kell amittoménsó, akkor ezzel szerinted mindenkinek megmondom, hogy milyen a a jó bableves?.
Semmilyen márkát/ árat nem említettem. Ez az amikor a sértődöttség beszél az emberből. Már hülyeségeket látsz más mondanivalójában. -
vadászcsiga
félisten
válasz
csabulaxi #137127 üzenetére
Első tervekhez képest jo sokat valtozott az óra. Javára.
szerk: szerkezet felejtősGonzi
Használd egészséggel. Ilyen hidegben melegen tart -
g0n21
senior tag
válasz
csabulaxi #137030 üzenetére
Számoltam neked egy gyorsat LINK
Ebben nincs készlethalmozás, tehát itt minden esetben az adott mennyiséget rendelik. -
g0n21
senior tag
válasz
csabulaxi #137021 üzenetére
Öv: Nagy mennyiségben, ki tudja milyen minőségű bőr, amit gépek vágnak méretre.
SS szíj: Kis tételben, minden szíj egyéni kívánság szerint, kézzel méretre vágva, és kézzel varrva (kézzel - géppel, nem programozva), egyedi vastagsággal, belesütéssel, csattal, az elkészítési ideje mondjuk fél műszak. Te mennyit kérnél egy napi szak-munkádért (direkt írtam így) + bőr és fém alapanyagokért? Én jogosnak érzem ezt az árat érte.
Hirsch: Nem szar anyagokból, tervezett megjelenéssel, nagy mennyiségben előállítva. Garanciával, megbízható minőség. Egy kicsit túlárazott, de a kereslet határozza meg, két méretben van Hirsch Tiger szíjam, mert nagyon jó, pedig pofátlan ára van. De amikor kellett egy vízálló bőrszíj, akkor ez nyert. Pedig a szíj áráért lehetne simán órát is venni...Az öv szvsz nem kézműves termék.
-
tagh
csendes tag
válasz
csabulaxi #136638 üzenetére
Látszik hogy nem sok fogalmatok van az egészről...
Csak hogy kicsit okosodajtok, a legtöbb luxusmárka mind K-Európai vagy Ázsiai bérmunkában dolgoztat.
Hogy értsed: ne a saját cégében, nem a saját gépein, nem a saját alkalmazottaival.
És mivel ők gyártják, minderől ott van a pontos tervrajz, anyag, stb.
Így készülnek pl a Bentley autók bizonyos alkatrészei egy poros magyar kisvárosban, a Moncler vagy Burberry kabátok egy kicsit nagyobb magyar városban, stb.
"Anyagmegtakarítás", ez a kulcsszó... -
csabulaxi
senior tag
válasz
csabulaxi #136492 üzenetére
Nem tudom ki kattintott az Orient Makos képre, azzal a szervizeléssel kapcsolatban lenne kérdésem az itteni szakikhoz.
Ez így rendben van, hogy csak félig szedte szét, a műszeren sem lett túl jó?
és ha hinni lehet az árlistának, mindezt 130 fontért. -
JDMKid
tag
válasz
csabulaxi #136495 üzenetére
csak gyorsan beleolvastam és feltűnt, hogy itt is emlegetik a 904L-t:
"Most fine watch manufactures use a grade of stainless steel known as 316L, which has a Rockwell B hardness rating of 90-95, which is very hard. Rolex instead uses a stainless steel known as 904L, which has a Rockwell B hardness rating between 70-90.
Rolex uses 904L instead of 316L because despite the fact that 904L may be a little bit softer, it is possesses much greater corrosion resistance characteristics."ez pont egybevág azzal amit korábban írtam, hogy a 316L lesz a keményebb a két anyag közül.
-
szbalogh
addikt
válasz
csabulaxi #134241 üzenetére
Nekem ma szólt anyám, hogy "ugye nem felejtettem el, hogy otthon van még az óra, amit általános iskolás ballagásomra kaptam a kereszt-szüleimtől? Egy márkás óra" (egyből felcsillant a szemem
) .... "valami Casio ha jól emlékszem."
Azért kíváncsi vagyok rá, teljesen elfeledkeztem róla -
-
toto.tl
csendes tag
válasz
csabulaxi #133097 üzenetére
OSD járásától nem vagyok elájulva. Igazából az zavar, hogy nem stabil, hol ilyen - hol olyan.
A régi szerkezetről nagyon jó pontosságot írogatnak fórumokon, az újról kevésbé, és az enyém is új.Most kb. így néz ki:
hordva: +3,3 - +5,2 másodperc naponta
számlappal fel: +13,6 - +18 másodperc
3-assal fel: -14,9 - -3,5 másodpercHa kezd "merülni" akkor rettenetesen átmegy késésbe.
Most heti egy percen belül tudom úgy tartani, hogy hétvégén kevesebbet hordom, kicsit merül, összeszed kb. egy perc késést, majd hétközben éjszakánként számlappal felfelé behozza.Kérdezném, hogy ezt a nagy szórást lehet-e szabályozással kicsit javítani?
Amúgy továbbra is imádom, lehet érezni, hogy van valami a csuklómon.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Need for Speed: Rivals
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vicces képek
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Bluering Libra irodai forgószék
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest