- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lev Abalkin
tag
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
m3tr0 #216627 üzenetére
Pedig azokból is volt, amikor linkeltem... résen kell lenni. Úgy tűnik, a Pam számlaposról én is lemaradtam.
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
m3tr0 #215617 üzenetére
Megoldható. Ha az "Őszintén órákról" adásának napján a nyugati Szamoa-szigeteken tartózkodsz, akkor annak kezdetekor egyszerűen csak áthajózol a keleti Szamoa-szigetekre, ahol hirtelen szerda helyett kedd lesz. Mindez köszönhető a dátumválasztó vonalnak. Közben a kezedben lévő telón/tableten megállás nélkül nézed a műsort.
Természetesen a csuklódon egy GMT karóra is legyen közben.
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
-
SI-ZO
csendes tag
válasz
m3tr0 #214680 üzenetére
Örülök, ha neked tetszik, az a lényeg. :)
Viszont ez sajna nekem sem jön át. Van egy vaskos, erős tok, ami elhiteti az emberrel, hogy ez egy nagyon komoly búvár óra. Közben meg a lünetta nem világít....Nekem a korona sem tetszik. A lume foltok a kép alapján pedig bővelkednek gyártási hibákban.
Ami tetszik, az a számlap formája. Szerintem menő lenne, ha a kivitelezés is egy kicsit jobb lenne. Tetszik hogy a lume körbe öleli a dátumablakot. :)
Ami a mutatókat illeti. Fekete számlaphoz a fekete szélű mutatók szerintem teljesen rossz választás volt a gyártó részéről. Egy jobb mutatószettet megérdemelne.
Az Evolvens Budapest felirat pedig nekem rontja az összképet. Mindig a citadellánál árult, olcsó, kínai Budapest feliratú baseball sapkák jutnak róla az eszembe. Nem értem, hogy miért nem lehet egy jó logót kitalálni....
Amúgy az összhatás nem olyan rossz.
Használd egészséggel. 😁 -
dzsi23
addikt
válasz
m3tr0 #212051 üzenetére
Vagy Szingapúrból, de az eredmény ugyanaz, mint az USA-ból.
Amúgy jó választás!
(#212045) Lev Abalkin:
Aki a rendeltetésének megfelelően viseli az órát, azt nem zavarja a korona, de sokan úgy hordják, hogy már félig a kézfejükre van csúszva, úgy meg persze, hogy irritálja. Én el nem tudom képzelni, hogy lecsúszva hordjam, számomra iszonyat kényelmetlen úgy, de felesleges belemenni, mert ez is olyan vita, mint a kvarc vs. mecha... -
dzsi23
addikt
válasz
m3tr0 #211947 üzenetére
Az semmit nem jelent, hogy sok Mako 3-at látsz. Egy jó óra, ami olcsón és könnyen beszerezhető, így sokan megveszik. Olyanok is, akiknek nincs rá szükségük, csak azért, hogy kipróbálják. Én is eladtam 2 hónap után, pedig semmi gond nem volt vele (na jó, egy szabályozás nem ártott volna, mert 20s/d körül volt az eltérése, de azt stabilan tartotta, szal pontosra be lehetett volna lőni).
-
dzsi23
addikt
válasz
m3tr0 #210033 üzenetére
A moddolásnak nem vagyok híve. Kivéve, ha Vostokokról van szó, mert azokból brutál szép darabok szoktak ide felkerülni, amik köröket vernek a gyári dizájnra.
SKX modokból is szoktam szépeket látni facebookon, de mégsem kap el a must have érzés. A Vostokokon javít a mod, SKX esetén meg úgy érzem, mintha csak elrontanának egy jó órát. A zafír csere az okés, mert az funkcionális, a Baby Tunán is max. ennyit változtatnék.
-
soldier2
őstag
válasz
m3tr0 #208672 üzenetére
Mázlid van, ennyire nem szokott pontos lenni, főleg nem gyári állapotában. Az enyémben a 6r15 van, ami pár dologban tér el a 4r36-tól, de lazán késett 40+s-ot a dobozból kivéve. 2 BKV jegy és másfél óra szabadidő árán a Csángó utcai szervizben szabályozták (maga a munka ingyen volt, mivel a gyári specifikáción kívül esett és gari van), azóta csuklón hordva halálpontos, de éjszaka késik 10s körül. Egyelőre a megfelelő éjszakai pozíciót keresem neki amivel nem késik annyit, de ha így marad is ok.
-
squir
aktív tag
válasz
m3tr0 #207885 üzenetére
Vegyes, szerencsével ki lehet fogni jó áron.
Ami a bibi (és ami miatt sok szerencse kell a jó árhoz), hogy kb 12 éve szüntette meg a Seiko a gyártását...
Az enyém 2007-es darab (kék, narancssárga, fekete és carbon számlapokkal volt forgalomban és típusonként eltérő lünettával. Narancs jött szembe, így ennek örülök)
-
Csari93
aktív tag
válasz
m3tr0 #207844 üzenetére
Tegnap még elolvastam egy-két reviewt, érdekes hogy minden ziccert belőttek hogy minden ponton legalább olyan jó vagy jobb legyen az óra (a méret szubjektív), kivétel a lume-ot, azt mindkét teszt nagyon lehúzta és sajnos így nálam is lement a roló az órával kapcsolatban.
-
válasz
m3tr0 #206661 üzenetére
Esetleg ezek tetszhetnek, bár tudom nem kör alakú az index:
Mariner
Seasport Diver Chronograph
Seasport Chronograph -
gonger
senior tag
válasz
m3tr0 #205832 üzenetére
Szia,
Én is nézegettem az Apeks búvárokat (100-150EUR között), mielőtt a Citizen bn0151-et berendeltem. Úgy tűnik, hogy jó ár-érték arányt tud, de inkább reklám óra egy közepes minőségű Seiko kvarc szerkezettel. Hasonló tokkal és külsővel adott ki ilyet a Cressi, Mares és az Aqualung is. Volt aki tisztításnál, elemcserénél belenézett és Casio valamint Epson(?) szerkezeteket is talált bennük.
Az Apeks talán a világ legjobb reduktorait gyártja, de a fentiekből nekem az jött le, hogy ezeket az órákat inkább reklám célra gyártatták, hogy ne maradjanak le a konkurenciától. -
_stick_
őstag
válasz
m3tr0 #205461 üzenetére
Ha mp-harcos vagy az hamar ki fog derülni és ez esetben az SKX-nek kell mennie. Ha nem zavar, hogy nem mp pontos az órád és van kedved vele szöszölni, hogy mikor/hogy tedd le stb... Akkor az SKX maradjon.
Szóval én azt tanácsolom, várj az eladással 2-3 hónapot, hogy kiderüljön, mennyire leszel jóban az automata szerkezettel és utána dönts.Én 2 év "szöszölés" után tavaly nyáron adtam el az SKX-emet és azóta is keresem az utódot, ami nem automata.
-
rbalint88
addikt
válasz
m3tr0 #205461 üzenetére
Tudom, nem segitek ezzel
add el mindkettot es valami szamodra aron vegyel egy olyat, ami tud mindent. Kek lume iranti igennyel a microbrandek fele nezelodnek.
Az mar csak logikailag zavar, hogy nincs penz arra, hogy oraban alljon, de megvenni volt keretvagy megvenni se kellett volna vagy tkp allhat benne a penz
-
m3tr0
őstag
válasz
m3tr0 #205428 üzenetére
Srácok,
az a bajom,hogy választanom kéne ismét,hogy melyik órát tartsam meg.
Sajnos nem engedhetem meg magamnak,hogy ennyi pénzem álljon órákban de nem tudok dönteni.
A Citizen megvan egy éve,pontos,szép,a lumeja kicsit jobban tetszik mint a Seikoé, de az aftermarket fémszíjat pont nem tudom beállítani tökéletesre,csak simán jóra.A Seikora mindig vágytam, a formája kicsit a jobban tetszik mint a Citizené,a szíja nagyon kényelmes,a lumeja ennek is jó,de ugye zöld és az indexek picivel kisebbek mint a BN0150-é.
A Seiko moddolható és már néztem is egy-két variációt.Igazából a Seiko kéne kék lumemal,kvarcban.
Akit eddig megkérdeztem mindenki a Seikot tartaná meg.(biztos több volt köztük az automata fan)Valamelyiknek mennie kell.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
m3tr0 #205285 üzenetére
Én is kételkedtem abban ,hogy egy ilyen olcsó szerkezet képes ilyesmire. A nálam megfordult órák is ezt igazolták. Aztán egyszer hozzám került egy 4R. Belőttem egy rádióshoz és kb. egy hét után tűnt fel szinte nincs eltérés. Azóta volt még kettő ilyen. Az egyik még mindig megvan. Van hogy ,úgy áll a tömeggyártás csillagzata ,hogy pont az “egymáshoz illő” alkatrészek kerülnek egymás mellé.
-
rbalint88
addikt
válasz
m3tr0 #205246 üzenetére
ahhoz képest, hogy napi +/-40mp a megengedett járáseltérése, ez parádé. nekem simán napi +25mp-ben volt.
a 7S26 amúgy a belépő szerkezet, NEM a pontosságáról híres, hanem a tartósságáról. na az tényleg legendás.btw a 6R15 tök pontos, az is napi 5mp-en belül van.
vrzsyl: nem kell annyit nézegetni
hetente tekersz rajta 1-2 percet "osztcső"
-
vzsryl
nagyúr
válasz
m3tr0 #205243 üzenetére
Eddig még gondolkoztam rajta, hogy kezdjek-e el automata órákat vásárolni, de ez a hozzászólás most megnyomott egy kapcsolót az agyamba, és eldöntöttem, hogy inkább kihagyom.
Én is minden nap nézegetném a késést, felírnám, idegeskednék, rengeteg időt elpazarolnék, szórnám a pénzt szervizre stb... Nekem ehhez már nincs idegrendszerem. Ékszerként tekintek az órákra, és ez a fényenergiás dolog teljesen oké, mert csak hordanom kell.
Ezzel senkit sem akarok lebeszélni semmiről és rábeszélni semmire, csak egy órákkal kapcsolatos eszmefuttatásomat osztottam meg a közérdeművel. Hátha más is elgondolkozik ezen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Bluering Libra irodai forgószék
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest