- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
smallmer #3512 üzenetére
Lemezed/fájlrendszered erőteljesen haldoklik. Lassan lemezcsere lesz belőle.
Most hirtelen azt tudod cisnálni, hogy a swapot kiveszed a rendszerből, hogy az felálljon egyáltalán nem single módon is:
/etc/fstab fájlban kéne a swap sort kommentelni, egy ilyennel a sor elején: # Akkor nem veszi figyelembe. mondjuk ha nem is bootol akkor ezt nem tudod megcsináni.
Akkor mégis kell a single boot: grubban kellene a kernel sor végére egy 1-est tenni, vagy egy single szót. Melyik grub ez? 1 vagy 2? -
Vladi
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #3508 üzenetére
Kérdés az, hogy mi az a teljesítmény, amire szükséged van.
-
Vladi
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #3506 üzenetére
Nekem vesszőparipám az ati gyári driver mellőzése. Ha meg tudod oldani minden feladatodat akkor inkább mellőzd, és használd a nyílt drivert. Mert annyi sok probléma volt és van vele, hogy így stabilabb.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szundybence #3487 üzenetére
Te teljesen értve vagyol.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szundybence #3471 üzenetére
éééérvek? Hol? már megbocsáss, de 1 kábelt kellett bedugnod.
Aztán nem tudtál egy lejátszót teleípteni. Nem. léci te inkább ne is adj itt tanácsot.
Mondjuk olyan 8000 hszt írtam csak itt linuxos témában, és már vagy 100 embert segítettem ki. De biztos te jobban tudod, hiszen megtaláltad a hálózati csatlakozót. -
Vladi
nagyúr
válasz
szundybence #3468 üzenetére
Nem, csak szundybence-nek nem ajánlott. A többiek meg csak-csak fel tudnak venni egy tárolót...
-
Vladi
nagyúr
válasz
szundybence #3465 üzenetére
Úúúúváááá be kellett dugni egy kábelt...
Szerintem meg nyugodtan tegye fel, nem lesz abból semmi gondja.
-
Vladi
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #3411 üzenetére
Írtam róla, nem triviális.
-
Vladi
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #3370 üzenetére
Mondjuk elindítod.
Utána ott van, hogy szelect card: f6. Gondolom ez kell neked.
-
Vladi
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #3366 üzenetére
Jó a kérdés.
-
Vladi
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #3364 üzenetére
Mondom - negyedszer - akkor csináld a lejátszóban. link így. akkor csak alsád lesz. Vagy keresel egy pulseaudio beállító guit.
-
Vladi
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #3358 üzenetére
Látja mindkét eszközt? Beállítod defaultnak? Utána reboot?
Ha így se megy, akkor a lejtászóban kell oda irányítani a hangot és kész. -
Vladi
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #3356 üzenetére
Gondolom a yastban kellene lennie.
mod: yast2-en találtam ilyet.
de most komolyan... süsü linuxozol akkor a yastot vágni kell.
-
Vladi
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #3354 üzenetére
Keress rá egy beállító alkalmazást. fedorán tudnám csak konkrétan.
Viszont ha a rendszer látja, elvileg a lejátszóprobramban is be tudod állítani! -
-
Vladi
nagyúr
válasz
Canonfan #3239 üzenetére
Ez egy böszme nagy bug. Több mindent is tehetsz.
Valamit lecserélsz: driver, kártya, kdm - gdm vagy slim akármi. Először én e legutóbbit csinálnám.
Azért az nVidia nem szokott ilyen csúnya drivert kiadni.A driver verziókat viszonylag gyakran frissítik. A 12.3 nem túl régi kiadás? még támogatott? Nem valami 13-nál járnak?
A suse-hoz nincs régebbi driver? Szokott lenni több is, 307-es sorozat, meg 350 akármennyi.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
ubyegon2 #3147 üzenetére
"hogy bizonyos esetekben meg kell adnom a jelszót"
Ezek az esetek szépen lassan elfogynak. 1-2 hónap és már nem kell megadnod, mert egyszerűen nem csinálsz olyasmit. Ha simán használod, akkor nem kell."tőlem meg semmi nem tudja megvédeni! "
Basszus! A te géped. Azt csinálsz vele amit akarsz. -
-
Vladi
nagyúr
válasz
gabo9201 #2981 üzenetére
Nem ástam bele magam a témába. De most a bios helyett egy zsír új technológia van, az efi. Vagy uefi?
Mindegy, az be tud kavarni néha.A bios reset annyi, hogy lekapcsolod róla az áramot. Akkor elfelejti a beállításait és visszaáll gyárira. Deksopton csináltam már sokszor, de laposon nem tudom hogy kell. lehet tényleg meg kell bontani.
Esetleg kérdezd meg a szervízben, hogy mi ez a gond. Ha jófejek elmondják.
Egyébként meg tényleg nem korrekt dolog, de van aki örülne neki, ha sose lehetne egy gépre se linuxot tenni.
-
Vladi
nagyúr
link. Ezt nézd meg. Igaz ubuntu, de pont a gépről írnak. A legutolsó infó szerint (2010-es) minden megy simán, csak a wifi drivert kell telepíteni, az bekavarhat.
Tehát simán megy rajta.Annyi, hogy ez ugye egy kisebb erőforrású gép, tehát valami könnyű desktopot, vagy direkt netbook edisön suse-t keress. Szerintem van ilyen változata.
-
Vladi
nagyúr
Ismerem. De nem sok értelmét látom.
Mivel így is a rendszer memóriát használja, nem olyan nagyon jó a tömörítés aránya és a kevés ram problémára csak rövid távon jelent megoldást.(#2920) kispx
A tűzfalban tudod beállítani, hogy a ping csomagokat dobja el. nem tudom a pontos menetét.
Hogy láthatatlan legyen, csukd be a portokat.(#2922) laca026:
Azért az nem baj, ha a frissítéseket fel tudja tenni.
Esetleg meg kell nézni, hogy frissül -e a helyi adatbázis. Milyen a gui a csomagkezelőhöz?
-
Vladi
nagyúr
válasz
afgk2012 #2912 üzenetére
1. Ez ízlés kérdése. Ha van helyed, tedd fel mindet és nézd meg őket.
2. Elvileg lehet, nehéz és nem sok értelme.
3. Ez is linux disztró, csomagkezelést használ. A támogatás ideje alatt kapsz frissítéseket az egész rendszerhez.
4. 64-es inkább. Már elég jó ahhoz, hogy ne lásd kárát. swap nem muszáj, nekem sincs. Ha nagyon fogy a ramod akkor csinálj egy fájlt neki és kész.
-
Vladi
nagyúr
Azért gondold át, hogy mit szeretnél. Kaptál telepítő lemezt?
Egyébként a 6. az a home, legnagyobb. Ezt egy az egyben át tudod tenni az 1.-re. Ha van elég hely. Akkor még kellhet egy swapfile, de nem kötelező, ez az 5. egyébként indokolatlanul nagy.
Tehát: /home átmegy az sda1-re elég hely esetén, akkor 5-6 törölhető. Mivel a 4 az extended, így csinálhatsz még 4-et: sda5, sda6, sda7 és sda8. Ez persze lehet bármilyen filerendszer, ha 550 gigába beleférsz - miért ne férnél - akkor oda mehet a w7. Kérdés, hogy w7 bootol -e nem első és nem elsődleges partícióról?
de a suse entörspájz licencelését nem ismerem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Kingfisher1 #2822 üzenetére
Rendszer indulásnál mi van? Grubban látszik a win?
-
Vladi
nagyúr
válasz
csucsbicep #2680 üzenetére
nem. írd ki a cd iso-t majd azzal bootold be a gépet. Ahogy wint is szoktál telepíteni. Ellőte azért a partíciókat készítsd elő!
-
Vladi
nagyúr
válasz
csucsbicep #2669 üzenetére
Ezt most nem értem. windows xp-t akarsz telepíteni? susen belülről?
Programot a csomagkezelővel telepítsd! Kell hozzá netkapcsolat. -
Vladi
nagyúr
válasz
csucsbicep #2666 üzenetére
Mivel szetnéd megnyitni? Kiírni? Tedd fel a k3b progit, az jó író.
Vagy biztos van valamilyen telepített író. -
-
Vladi
nagyúr
Lehet, persze, csak egy partíciót legalább hagyj neki szabadon. A particionálásnál lény nagoyn észnél, amúgy nem lehet gond. Lesz majd rendszerbetöltőd, abban választasz, hogy mi indul. link. A dokumentációt nézd át.
A másikra passz, szerintem a gpu driver lehetett a ludas. Milyen van a égpben?
-
Vladi
nagyúr
"Amúgy meg biztos valami driver gond lehetett, mert valami "package"-eket akart installálni a DSL-hez, de persze nem ment neki."
Nem. Ez neked nem ment, nagy különbség. Most is a flém helyett inkább írnád le, hogy mi volt a gondja. Valami rémlik, hogy vagy 2 csomag kellett volna. A dvd-ről 100, hogy fel lehet tenni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Gabikaaa #2586 üzenetére
A 4 gigás, az dvd telepítő, amit találtál. Azon nagyon sok program van, arról tudod telepíteni is. De érdemesebb live rendszert választani. Ez a 600 megás. Az a lényege, hogy a cd-ről indítva az egész rendszer működik, tehát ki tudod próbálni, és telepíteni is.
2 féle van: kde és gnome. Szerintem kde-t láttál a videókon, azt próbáld ki. 32 bites változatot.
Telepítés előtt az összes fontos adatodat tedd biztos helyre és hajrá.
-
Vladi
nagyúr
válasz
ErosenZold #2351 üzenetére
chmod +x fájlnév
Ettől lesz futtatható../fájlnév
Ettől meg elindul. De lehet rootként kell. -
Vladi
nagyúr
válasz
ErosenZold #2347 üzenetére
Windowsos hálózatot védeni, például.
-
Vladi
nagyúr
válasz
V.Stryker #2323 üzenetére
Úgy fest, saját iso krátora van. Bár ha bebootolt eredetileg, akkor a hibákat szerintem nem ez okozta.
-
Vladi
nagyúr
válasz
V.Stryker #2321 üzenetére
Elvesztettem a fonalat. Miről is volt szó?
iso-t usb-re rá tudod tenni UNetbootin programmal.
De azért olvass utána, mert nem minden iso-t tesz rá helyesen! Pl: fedórát sem. -
Vladi
nagyúr
válasz
ErosenZold #2313 üzenetére
Voltmá.
Valaki fentebb ugyan ezt kérdezte. Akkor ez valami disztró hiba, suse fórumokon kellene keresgetni. Lehet valamilyen paraméterrel kéne betölteni azt a modult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Trollok komolyan
- Tesla topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged