Hirdetés
- Felturbózott energiaszelettel érkezik a OnePlus 16
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Az 5 legjobb dolog a CES-en
- Android szakmai topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Az 5 táblában 5 különböző forrásból származó bejegyzések vannak, jellemzően több száz (idővel több ezer), ezért vannak már eleve külön táblákba mentve.
És a bejegyzéseket jelenítem meg az oldalon időrendi sorrendben.
Viszont mivel sokszor előfordult, hogy frissült az adatbázis, miközben lapozgattam a listázott bejegyzések között (egyszerre csak 4-et jelenít meg (LIMIT 4, csak azt nem másoltam be a kódrészletbe), aztán görgetés után a következő 4-et, és így tovább), ezért újra ugyanazt a bejegyzést jelenítette meg (mert megjelenítette a 4 legfrissebbet, aztán frissült a bejegyzés, frissebb bejegyzések kerültek előre, tovább görgettem, betöltötte a következő 4-et, de azok egyszer már meg lettek jelenítve a frissítés előtt, így kvázi duplán jelentek meg (nem egymás után, de ha visszagörgettem feljebb, akkor láttam)). Ezért csináltam meg így, hogy amit már egyszer megjelenített, újra nem fogja.Ha fontos az időben csökkenő rendezés, akkor én tennék egy select * from ( ) order by date desc-et az unionok köré.
Itt nekem az a lényeg, hogy az 5 táblából a lapra a bejegyzések időrendi sorrendben kerüljenek. Tehát ha a legfrissebb a table2-ben van, akkor azt jelenítse meg először. Ha a második és harmadik legfrissebb a table4-ben, akkor utána azokat. Lehet, hogy a table1-ben lévő bejegyzések csak a sokadik 4-es csoportban jelennek majd meg, mert annyival régebbi bejegyzések.Logikus teljesen, amit írsz, csak át kell gondolnom, hogy nálam miért jeleníti meg pont úgy, ahogy én akartam - ellenőriztem milliószor az időbélyegzőket is.
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem, átnézem majd még egyszer.
Tehát ha az első lekérdezést nézem (ahol még nincs kizárva egy ID sem), akkor egy zárójelpár hozzáadása a megoldás, igaz? Így:
(SELECT * FROM table1UNION ALLSELECT * FROM table2UNION ALLSELECT * FROM table3UNION ALLSELECT * FROM table4UNION ALLSELECT * FROM table5)ORDER BY date DESCLIMIT 4Legalábbis elvileg, lehet, ez így hibára fut, nem tudom, csak este/holnap tudom majd kipróbálni.
Ez visszaadja a 4 legfrissebb bejegyzést, majd a következő lekérdezés már ennek a 4-nek az ID-jait kizárja, pl. így:
(SELECT * FROM table1UNION ALLSELECT * FROM table2WHERE id NOT IN (1)UNION ALLSELECT * FROM table3UNION ALLSELECT * FROM table4WHERE id NOT IN (1,2)UNION ALLSELECT * FROM table5WHERE id NOT IN (1))ORDER BY date DESCLIMIT 4Így lesz a jó?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- DJI topic
- Lexus, Toyota topik
- Felturbózott energiaszelettel érkezik a OnePlus 16
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Napokon belül befut a No Rest for the Wicked kooperatív frissítése
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming RX 6800 XT
- Xiaomi 15 Ultra 16/512GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- 211 - Lenovo Legion 5 (15ITH6H) - Intel Core i7-11800H, RTX 3060
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Garanciás Zalman házak!
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 512GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest