Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Az 5 táblában 5 különböző forrásból származó bejegyzések vannak, jellemzően több száz (idővel több ezer), ezért vannak már eleve külön táblákba mentve.
És a bejegyzéseket jelenítem meg az oldalon időrendi sorrendben.
Viszont mivel sokszor előfordult, hogy frissült az adatbázis, miközben lapozgattam a listázott bejegyzések között (egyszerre csak 4-et jelenít meg (LIMIT 4, csak azt nem másoltam be a kódrészletbe), aztán görgetés után a következő 4-et, és így tovább), ezért újra ugyanazt a bejegyzést jelenítette meg (mert megjelenítette a 4 legfrissebbet, aztán frissült a bejegyzés, frissebb bejegyzések kerültek előre, tovább görgettem, betöltötte a következő 4-et, de azok egyszer már meg lettek jelenítve a frissítés előtt, így kvázi duplán jelentek meg (nem egymás után, de ha visszagörgettem feljebb, akkor láttam)). Ezért csináltam meg így, hogy amit már egyszer megjelenített, újra nem fogja.Ha fontos az időben csökkenő rendezés, akkor én tennék egy select * from ( ) order by date desc-et az unionok köré.
Itt nekem az a lényeg, hogy az 5 táblából a lapra a bejegyzések időrendi sorrendben kerüljenek. Tehát ha a legfrissebb a table2-ben van, akkor azt jelenítse meg először. Ha a második és harmadik legfrissebb a table4-ben, akkor utána azokat. Lehet, hogy a table1-ben lévő bejegyzések csak a sokadik 4-es csoportban jelennek majd meg, mert annyival régebbi bejegyzések.Logikus teljesen, amit írsz, csak át kell gondolnom, hogy nálam miért jeleníti meg pont úgy, ahogy én akartam - ellenőriztem milliószor az időbélyegzőket is.
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem, átnézem majd még egyszer.
Tehát ha az első lekérdezést nézem (ahol még nincs kizárva egy ID sem), akkor egy zárójelpár hozzáadása a megoldás, igaz? Így:
(SELECT * FROM table1UNION ALLSELECT * FROM table2UNION ALLSELECT * FROM table3UNION ALLSELECT * FROM table4UNION ALLSELECT * FROM table5)ORDER BY date DESCLIMIT 4Legalábbis elvileg, lehet, ez így hibára fut, nem tudom, csak este/holnap tudom majd kipróbálni.
Ez visszaadja a 4 legfrissebb bejegyzést, majd a következő lekérdezés már ennek a 4-nek az ID-jait kizárja, pl. így:
(SELECT * FROM table1UNION ALLSELECT * FROM table2WHERE id NOT IN (1)UNION ALLSELECT * FROM table3UNION ALLSELECT * FROM table4WHERE id NOT IN (1,2)UNION ALLSELECT * FROM table5WHERE id NOT IN (1))ORDER BY date DESCLIMIT 4Így lesz a jó?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Eladó TCL 65C805 4K QD-MiniLED TV 144hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99S i7 5820K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GAMDIAS TALOS E2 Elite ADATA 600W
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest