- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
petimbo #17055 üzenetére
Nem érdemes.
KELL!
A soundbar önálló “egydobozos” eszköz,azt Te sehogy sem hozod össze egy HM erősítővel.
Sztereo/HM erősítőkhöz kellenek külön hangfalak.
Egy Atmos rendszer esetén elég mélyen zsebbe kell nyúlni ehhez,de teljesen más is lesz a végeredmény mint egy soundbarnál.
Jobb minőségű hang (hangfal és erősítő kérdése),jobb térhangzás (nem 1m-nyi rúdban van első csatorna,hanem ott ahol lenniük kell). -
evitiguF
senior tag
válasz
petimbo #13371 üzenetére
Írásodből ítélve is látszik, hogy elégedett vagy a termékkel, viszont nekem az is lejön, hogy emiatt elfogult is. (sértés nélkül)
A szoba kétszer akkora, pont 28nm ahol nekem van, így ahogy írták, ami 14ben jól hangzik, az egy nagyobb helyen nem feltétlen.
Viszonyítási alapként ott van a lecserélt Creative Gigaworks Progamer G500 ahol a sub mérete és súlya is nagyobb, és érezhetően erőteljesebb is volt.
Nappaliban pedig egy Onkyo SKS-HT978-as rendszer van, ahol konkrétan 2x nagyobb a sub, na annak tényleg van hangja, ereje (pedig a szaktopikban még ezt is csak belépőként ismerik el)
[link] - egyébként meg elég nagy visszalépésnek tartom az összehasonlítás alapján. Inkább játszom még egy kicsit a pozíciójával és beállításával, ha nagyon nem jön be, akkor meg megy vissza, vagy apróra.
Ha nem lenne mellette egy komolyabb rendszerem, akkor biztosan jobban tudnám én is értékelni, ez így azért gyenge.
Plusz nekem az összehasonlításból az jön le, hogy a sub ugyanaz lehet. -
válasz
petimbo #13369 üzenetére
Basszusra valószínűleg azok panaszkodnak akik kicsit sem jártasak a soundbar/házimozi/hifi világában.
A legkomolyabb sub is szólhat gyengén (vagy lehet túl sok) ha nem jól van elhelyezve.
Tökéletes akusztikájú szoba/nappali nincs (vagyis van,de azok dedikált házimozi szobák sok-sok pénzért a lehető legjobban kialakítva),a szoba alakja,az ablakok,a falak (és azok anyaga),bútorok és minden más ami a szobában van befolyásolja a hangot.
Ezért nem mindegy hogy a hallgatási pozícióhoz képest hova van helyezve a sub.A nagytöbbség ledobja a tv állvány mellé oszt’ jóvan,pedig nem mindenkinél jó az a hely,aztán megy a negatív értékelés hogy gyenge a sub,pedig lehet csak játszani kellett volna egy kicsit a mélyláda elhelyezésével. -
Kroni1
veterán
válasz
petimbo #13371 üzenetére
A samsungok elég jó hangosak, nem szokott gond lenni velük. Azért ami 14nm szobában kiváló az egy 35nm-esben már lehet nagyon más tészta. Nem akarlak rábeszélni (se téged se mást) h halgass meg egy drágábbat, mert jobb, mert igy a csillagos égig lehetne menni. A lényeg, hogy neked bejön és ez a legfontosabb!
-
sxxorp
őstag
válasz
petimbo #13271 üzenetére
Na, pont erről beszélek, ha kifekszel a 15-ös hangerőtől, akkor nem az a kérdés merül fel, hogy neked kevés a Q600 és a basszusa, hanem lehet, hogy sok
Főleg, ha te is azt tapasztalod, hogy a soundbar-os Atmos nem nagy szám (és semmi gond, ha nem írták rá a soundbar-ra +többtízezerért); én is kíváncsi vagyok.
(A Q-symphony hasznossága, nem kérdéses, mint a 'soundbar-os Atmos' jelensége, hanem szinte egyöntetűen lehúzza, és hanyagolja szinte mindenki, aki nyilatkozott róla.) -
sxxorp
őstag
válasz
petimbo #13267 üzenetére
Na, külön megnéztem a zenét ezzel [link], mert azt tudom, hogy filmeknél általában 21-22-ig megy maximum a hangerő, de nekem nem nagyon járt még 25 felett zenénél sem csak azt ritkábban hallgatok. Arra céloztam, hogy ha ennyire üt, lehet, hogy azért az érezhetően olcsóbb típus is elég lett volna teljesítmény szempontból
Az Atmos meg, mint feature... mikor relatíve gyorsan beruháztam csak halványan ismertem az Atmos-t, de azóta több megerősítést kaptam, hogy soundbar-nál nem igazán éri meg a felárat (esetleg, ha jóval drágábban felsőbb kategóriára költesz). Csak dedikált hangszórós Atmos-os rendszert hallottam párszor, ott volt releváns különbség, de soundbar-ost még nem, elfogadtam a tapasztaltabbak véleményét. Esetleg majd írd meg az önigazolás-szűrőt lehetőleg minimálra tekerve, hogy ténylegesen mit érzékelsz, igazuk van-e. De már valahol mindegy, ott van, leld örömödet benne
-
válasz
petimbo #13239 üzenetére
Hát ha a tv hangjához vagy szokva (esetleg pc-s hangfal/minihifi/bt hangfal,tv-től függetlenül),akkor meglesz szerintem.
Nekem csak egy T650+SWA8500s szettem van,de eddig az összes ismerős és családtag rácsodálkozott.Igaz egyiknek sincs normálisabb soundbarja,se valamiféle házimozija,szinte mindenki a tv hangszóróján hallgatja a filmeket is. -
Gino20
őstag
válasz
petimbo #12978 üzenetére
Nem, nem lehet. A lejátszódon ha ilyen olcsó megoldásról beszélünk, amit Én is használok, akkor lesz 1db HDMI csatid (ezt csak azért írom, mert fogalmam sincs, hogy pl egy 100-200e Ft-os Dune lejátszó hogy is néz ki valójában). A pl Q950-en meg talán lesz 2db HDMI IN és 1db HDMI OUT (eARC) és a TV-den meg van 1db HDMI ARC szóval nem igen lehet elcseszni
-
-
Gino20
őstag
válasz
petimbo #12975 üzenetére
Persze, megoldja. Ez esetben a bekötés - összekötés: Lejátszó HDMI - SB HDMI IN majd SB HDMI OUT - TV HDMI ARC és így végül a TV-d csak egy megjelenítő lesz szóval az SB a lejátszótól kapja passthrough a jelet, amit aztán jól fel is dolgoz
és a kép meg csak átmegy rajta a TV-re.
Milyen TV-t használsz? -
válasz
petimbo #12968 üzenetére
Ez jó kérdés.Elvileg ha tud passthrough-ot a tv,akkor dekódolás nélkül átengedi a nyers jelet a soundbar felé akkor is ha a tv nem tudja dekódolni.
De mondom elvileg.
Nekem még olyan TV-m van ami tudja a DTS-t is,szóval nincs ezzel tapasztalatom,TV-kben nem is nagyon vagyok otthon. -
Gino20
őstag
válasz
petimbo #12964 üzenetére
Ez esetben hiába támogatja a hangkeltőd, akkor sem fog szólni vagy max PCM-ben mivel maga a lejátszód vagyis a TV-d nem támogatja. A hangkeltőd csak fogadja a jelet. Erre az esetre és egyéb mondjuk kadenciahelyes lejátszásra, audio passthrough-ra jó választás a lejátszó. Mivel nincs szükséged DV-re, így esetedben tökéletes megoldás lehet egy talán Xiaomi Mi box, vagy "amlogic-os" box, amire telepíted a CE-t (CoreELEC-et, ami pár perces mutatvány). Ezen a Kodi fog alapból fogadni, ami gyakorlatilag erre van kihegyezve. Ezt használom Én is és tökéletes. Ez egyedül a DV-t (Dolby Vision-t) nem támogatja. Ennek van még akár egy olyan előnye is, hogy lehet rá tenni torrent kliens-t, így pl laptopról / telóról elindított letöltést maga a box végzi el a rácsatlakoztatott külső tárolóra az amúgy 1000-es LAN-ján és rögtön jöhet a mozizás.
Pontosan milyen TV-t használsz?
-
Gino20
őstag
válasz
petimbo #12954 üzenetére
Samu TV-m ARC-s DD+ támogatással, így ha tömörített is, de átmegy rajta az atmos, igaz saját forrás esetén eszem ágában sincs a belső lejátszóját használni, arra van egy médialejátszó és így a DTS-X is megy (samu amúgy abszolút nem támogatja a DTS-t).
Ha nem vagy vele tisztában milyen hangokat támogat a TV-d, akkor itt jó eséllyel tudod csekkolni [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest