- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Dar nem jó, vagy rossz, neki ez a feladata. Nem véletlenül van ott ahol. El kell végezni a piszkos munkát. Erre alkalmas. Azért a rész végén a Dar - Soul párbeszéd nonverbálisan nagyon ott volt. Ilyen két öregúr beszélget, akik 100milliárd éve ismerik egymást.
Volt már ilyen amúgy korábban is, amikor bezárátk a cia igazgatót mint két csibész .A bunker amúgy nagoyn érdekes, szierntem ez lesz az egyik fő szál jövőre. Ilyen amúgy tényleg van? Nagyon durva. (#34581) k-adi:
Mert bizonyos értelemben jók az ilyen bohócok. Felhasználhatóak. egyébként Max már az 1. évadban is volt.
-
-
Homeland S6
Carrie és Saul szerintem szabad marad, egyrészt, Carrie közvetlenül mentette meg az életét, ismertségük is erős alapokon nyugszik, Saul pedig segített Dar ármánykodásainál, rá pedig szükség lesz a CIA élén.
Amúgy szerintem igazából pont ezzel a Daros akcióval indukálták a paranoiát arra a szintre Keane-ben, hogy egy teljes reboot kell a rendszeren belül...
Nem ártanának amúgy hosszabb évadok, és pár új szereplő, normálisan árnyalva, mert többet írnak ki, mint amennyi jön... pl sosem bocsátom meg, hogy őt kiírták a negyedikben. -
Black Dragon
addikt
Homeland
Gondolom nem volt bizonyítéka ellene, nem hiába építették fel azt a masszív adatközpontot a sok ott dolgozó emberrel, és generálnak kamu híreket, aligha adnának kézefogható infót saját maguk ellen. Habár azért én is szívesebben láttam volna a dutyiban. Carrie biztosan előkerül a következő évad elején, megpróbálnak valamit ráhúzni, vallania kell mondjuk Saul ellen vagy mások ellen, és akkor nem csukják le vagy veszik el a lányát...
-
Black Dragon
addikt
Várható volt, de azért bíztam benne, hogy nem így lesz. Amennyiben folytatják még ezt a vonalat az írók, akkor szerintem Max még kaphat fontos szerepet, hogy beleköpjön annak a "bunkernek" az életébe, aminek létrejöttéhez Dar is hozzájárult, és az a Real Truth csávó is pofont kaphat. Habár a fináléban történt csavar miatt már nem tűnik akkora szemétládának, mint amekkorának tűnt az évad többi részében.
Illetve Dar hiába űzött szemét játékot, a megérzéseire hagyatkozott(gondolom én), ezért nem akarta bevonni a többieket mivel tudta, hogy Saul és Carrie is ellenezné a dolgot, mivel nincs kézenfogható bizonyítéka arra, hogy mit is tervez, vagy milyen az elnökasszony valójában. -
Homeland S6
Szerintem a legerősebb évad volt eddig. Szépen építették fel, több nagy csavar is belefért, a téma még inkább aktuális, mint ezelőtt, és érezni, hogy eleve több évadot szántak a kibontásnak, ami jót tett a koncepciónak.
Elizabeth Marvel szerintem végig nagyon jó volt.Meglepett, hogy nem lett fix szereplő a srácból, akivel Saul összespanolt az évad közepe felé, nekem szimpatikus volt, és lehetett volna helye a történetben.
Quinnért persze kár, de ebben a formában jobb is, hogy kiírták, nekem a régi önmaga hiányzott.
És Darnak lett igaza, mekkora már.
Persze a régi Homeland-sajátosság, a Carrie-orientált részek továbbra is elpörgetésért kiáltottak, amit rendszeresen meg is tettem, tehát engem nem zavartak (csak a miattuk kiesett értékes idő). -
Komplikato
veterán
Meg lehetett jósolni, hogy bukni fog, eddig minden sorozat oltárit bukott amiben az USA nem egy erős, összetartó, mindent megoldó országként tűnik fel. Mondjuk harmadik epizód elején az a kínai nyelvű "mentsük meg az amerikai éhező gyerekeket" reklám keményen odatett egy lapáttal erre.
-
Gretel
tag
Pár éve elengedtem én is a sorozatot, mert túl sok lett a dráma meg az értelmetlen nyűglődés és köszöntem, de nem kértem belőle többet. (Komolyan. Julie Plecet egy életre el kellene tiltani mindenféle sorozattól.) Viszont mégiscsak utolsó rész, kíváncsi voltam és megnéztem én is. Vicces, hogy teljesen papírforma szerint történt minden a végén... és hogy mennyire nem zavart, hogy fogalmam sem volt az alapszituációról. Nem érzem, hogy bármiből kimaradtam volna, megtudtam, mi lett a főbb karakterek sorsa és... ennyi.
-
zoli03
őstag
"na ne röhögtess, a dialógusok nevetségesek voltak, főleg hogy TH végig csak hümmögött"
Ha ebben a sorozatban nevetségesek voltak, akkor mit mondasz egy tényleg gyengébbre? Ahol már a jelenet felénél tudni fogod, hogy mit fog mondani a szereplő, akár szó szerint. Egyáltalán nem csak hümmögött, lehet, hogy általában nem beszélt sokat, de szerintem pont így volt jó. Brace és Sir Stuart Strange dialógusait sem mondanám nevetségesnek.
Én is mondhatnék számtalan sorozatot, hogy mi értelme volt belőlük második vagy sokadik évadot csinálni, holott nekem egy epizód se tetszett. De mégsem teszem, mert másnak más az ízlése, és neki lehet, hogy neki éppen az a sorozat tetszik, és az én kedvencemet meg semmire se tartja.
-
vond
MODERÁTOR
Azért vicceseket írsz.
Pl. hogy a hangulaton kívüliek kb. semmi. Pár dolgot kivéve, nagyjából lefedtem mindent, amiből egy sorozat/film állhat. Mégis mit írhattam volna, ami szerinted valami?
De nem fogok ezen összeveszni veled. Te így gondolod, én meg úgy. Te nem folytatod, én meg kíváncsian várom a 2. évadot.
Csak azért egy kicsit komolytalannak érzem VV-hoz hasonlítani, meg -999-et adni egy alapvetően profi és igényes sorozatra, még ha neked nem is tetszett.
Westworld-öt jól írod, volt benne potenciál, de sajnos majdnem mind benne is maradt.
(#33997) S e t h: Jesszus, ilyen szinten mozog a második (és harmadik) évad? Igennagyongyorsan neki kell állni, úgy érzem.
Amúgy ez sem egy hibátlan sorozat, de nem áll messze tőle. Iszonyatosan berántott engem is.
-
vond
MODERÁTOR
Még a VV-hoz is sikerült hasonlítanod? Ez már tényleg csúcs.
Én mondjuk nem hiszem el, hogy valójában érdekel, miért volt jó szerintem a Taboo, de akkor tessék:
+ hangulat, atmoszféra, korábrázolás, kosztümök, díszletek, zene, fényképezés, karakterek, színészek, párbeszédek, feszültség, fordulatos történet (végre nem azt éreztem, hogy előre tudok mindent), kellő brutalitás és mocsok (bár néha azért kevesebbel is beértem volna). és persze Hardy hümmögése...
- túl sok révedés, súlytalan/kihasználatlan misztikum, nem eléggé kibontott karakterek, a legvégére kicsit meggyengülő kapocs velem, mint nézővel, nem világos célok, megmagyarázatlan dolgok (bár ez még a folytatásban orvosolható - valószínűleg nagy része szándékos is volt)
Szerintem meg a Westworld volt nagy bukta. Voltak jó momentumai, de alapvetően csalódtam, mert sokkal több volt benne. Haragszom a készítőkre, hogy így elrontották. Csak nyújtották a nagy semmit, egy 2 órás filmbe simán belefért volna, és még akkor sem biztos, hogy jó lett volna. Messze túl van értékelve ez az első évad szerintem.
(#33972) S e t h: Peaky Blinders-szel folytattam én is, és hát rohadtul nem bántam meg. Egy kincs az is. Köszönöm az ajánlást én is. Most értem az első évad végére. Brutálisat ütött ez a szűk 6 óra, és nagyon várom már, hogy legyen idő a 2. és 3. évadra is.
-
S e t h
nagyúr
Én a Taboo mellett itteni javaslat alapján elkezdtem nézni a Peaky Blinderst, te jószagú atyaúristen, mióta vártam a SOA feelingre, ráadásul kosztümös ez is.
Most érek a harmadik évad végére, nagyon várom a folytatást.
Ha már kosztümös, akkor Peaky Blinders, Penny Dreadful, Taboo a sorrend nálam, de a Taboot pl egy sorozatrajongó ismerősömnek sem ajánlottam és nem is nagyon írnék róla kritikát sem annyira nem én voltam a célközönség. -
nubreed
veterán
Én meg azon vagyok kiakadva a magam szempontjából, hogy létezik olyan sorozatokra igény mint a Supergirl. Eleve ez az egész superman téma teljesen hidegen hagy, szánalmas a csávó abban a hülye köpenyben meg az elcseszett testhezálló ruhájában, ennél már csak az lehet szánalmasabb ha ugyanezt egy csajjal csinálják meg és még sorozatot is csinálnak belőle. De mégsem kérem számon más izlését, mert elfogadom, hogy valakinek ez is bejöhet. Sőt vannak akik a zs kategóriás brazil/portugál/mexikói szappan operákra buknak, pedig kimerítik a vizuális és kultúrális környezetszennyezés fogalmát. Hát mindenféle van.
-
vond
MODERÁTOR
Arra gondoltál már, hogy az embereknek más is lehet az izlésük, mint a tiéd?
Nekünk pl. végig nagyon tetszett a Taboo. Gyakorlatilag daráltuk az egészet. Csak az utolsó részre kellett várni egy hetet. Be is voltunk zsongva rendesen.
Nem tökéletes, de nagyon is érdekes és igényes sorozat. Rengeteg dolgot tudnék felhozni pozitívumként, és emellett csak elenyésző az, ami nem tetszett. Nálam simán van 8-9 pont a 10-ből.
Ráadásul a történetet is eléggé nyitva hagyták. Úgyhogy mi minden szempontból örülünk a folytatásnak.
-
-
Ragnar95
félisten
Tudom
Lehet hogy pontatlanul fogalmaztam, pont jó szerintem, hogy nem kaptunk mindenre választ, így van lehetőség folytatásra és amire lehetett normális választ kapni, azon kérdések nagy részére kaptunk is viszonylag jó magyarázatokat. Azt pedig egy ilyen témájú sorozattól nyilván nem várhatjuk el, hogy mindenre tökéletes magyarázatot adjon. -
Ragnar95
félisten
Ez a finálé katasztrofális volt valóban...
Az évad maga még szódával elment volna, ha jól zárják le, de ezzel a befejezéssel az egész évad eszméletlen gyenge lett... Valóban túlzottan elnyújtották az egészet, az érződött végig, hogy a készítők se nagyon tudnak már mit kitalálni. A záró csavar meg végképp ezt támasztotta alá, konkrétan semmi értelme nem volt ennek a húzásnak.Előkaptak egy teljesen random mellékszereplőt, a nyakába sózták az egészet, majd meg sem indokolták, hogy miért ő gyilkolta volna meg West...
Úgy érzem, ebben a sorozatban sajna ennyi volt, kár lenne folytatni -
nubreed
veterán
Én még csak az első évadon vagyok túl, de Juliana számomra egy rettenetesen idegesítő alak, nem tudok vele azonsulni, idegesítő minden tette és megnyilvánulása és még csak nem is néz ki jól, egyszerűen nem tudom, hogy lőhették be ilyenre a karaktert. Frank is egy nagy nulla. Szóval igazad van, Smith és még a japán Trade miniszter, akik megmentik ezt a sorozatot, az összes többi karakter harmatgyenge.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az is olyan furcsa lenne, hogy találnak
űrhajókat meg egy működőképes űrállomást...Ennél már csak az lenne gázabb ha jönnének az alienek is akik megmentenék őket. Ha tökösek lennének az írók akkor mindenkinki meghalna az évad végére, esetleg Clarke marad egyedül életben és befekszik mondjuk egy talált bázison egy sztáziskamrába... -
negyven2
veterán
Talán, Netflixtöl bármi kitelik. A legtöbbször a trailer tényleg csak kedvcsináló. Aztán a sorozat nézése közben jön a wow. plusz ennek a készítője az a Victor Fresco aki például a Better off Ted is csinálta (bár lehet, hogy ez csak nekem jelent valamit
).
-
DarkByte
addikt
Én dobtam a 7. rész után. De már igazából a 4. résznél gondolkodtam rajta, csak vártam hogy hátha meglódul. De nem igazán. Lassú, vontatott, unalmas.
A főhős vajúdása egyáltalán nem érdekel. A gengszter sztori sok, főleg úgy hogy hiába vannak rendben a színészek (legalább is nem alkalmatlanok), a karakterek nem érdekesek. Az is fura benne hogy ez ugye a Marvel világ része és vannak utalások az univerzum filmjeiben történtekre, közben ez pedig egy realisztikusnak megálmodott sorozat, amiben egyedül LC ereje lóg ki a sorból, de ő is csak módjával használja, mert igazából nem is akar szuperhős lenni. Egész más elvárásokkal ültem elé, lehet ha ismerem az LC képregényeket akkor helyén tudom kezelni és el sem kezdem.
Mellesleg a szleng ekkora dózisban kikészít.
-
Ragnar95
félisten
Powerless 2017. február 2-án indul
-
spammer
veterán
Az igaz, hogy a GoT-ért sem voltam oda az elején, de még az is jobban tetszett akkor. Az a bajom, hogy itt nem nagyon van olyan karakter, akikhez kötődhetnék. Oké, Dolores aranyos, Bernard is érdekes, de itt inkább a park és a története van fókuszban, az viszi előre a sorozatot, viszont ez így egyelőre nekem kevés.
Számomra fontos, hogy legyenek karakterek, akikhez lehet kötődni, akik érdekelnek. Ha van mellé erős történet, akkor az a legjobbak közé repítheti a sorozatot. Ugyanakkor hiába van egy érdekes/rejtélyes történet, ha azt nem tudják kellően érdekes karakterekkel megtölteni, hiszen a karakterek teszik élővé, azok mozgatják, viszik előre. És nálam itt a probléma jelenleg a Westworld esetében, hogy ezek a karakterek még elég halványak és a történet is nagyon döcög, néhol már-már monoton. Ráadásul van ez a nagyjából kétféle környezet, a "benti" nagyon steril, a "kinti" meg ugye kopár és nem túl változatos egyelőre.
Ott volt régen a Carnivále, ami szintén lassú volt, de olyan erős atmoszférája volt, hogy már annyi hangulatba hozott, ha fújta a szél a port.
Vagy a The Leftovers, ahol szintén ott a misztikum, de iszonyat erős karakterdrámával operál inkább.
Vagy ott volt pl. a Lost, ami amellett, hogy szintén a rejtélyes történetre épített, tudott erős karaktereket is adni, és hiába volt ott is egyféle környezet, érdekessé tudták tenni (plusz erre jöttek még a flashback-ek is).
Szóval ez van. Persze még csak 7 rész ment le, HBO sorozatoknál ez még semmi, nem is akarom temetni, lehet ebből még odabaszós, "mikorleszmárhétfő" sorozat, de számomra sajnos ez még nem az. Remélem a maradék részek is felfelé ívelnek majd és hogy a finálé ütni fog, főleg annak tudatában, hogy 2018-ig kell majd várni a folytatásra.
-
maajsz
senior tag
Én se mondanám, hogy felfelé ível esetleg kevésbe lefelé
A Big Bang az első évaddal kifogyott az eredeti poénokból (anno azon könnyesre nevettem magam), az utána következő hárommal meg elvesztette a saját esszenciáját is. Azóta kb Sheldonból élnek. Nekem speciel karakteridegen, hogy kimozdítják a "helyéről" de lehet ez csak ideiglenes állapot. Keveset tesznek a mellékszereplőkre Howard sokat elbírna, illetve Rajon is mozdíthatnának valamit. A Lenny duó elég harmat, így hogy ők vannak a lakásban a "fő színtéren" eléggé leülteti a dolgot.
-
spammer
veterán
-
Ragnar95
félisten
-
Finomban érzékeltettem a szubjektivitást.
És én komolyan gondoltam... B99 jól indult, volt benne potenciál (elején még mosolyogtam is néha, de hamar (nagyon hamar) fárasztóvá vált a rossz értelemben, nálam kasza. New Girl - 3 részt bírtam, de a csaj nem elég hogy nézzem, erre vannak más oldalak, mást pedig nem tud felmutatni a cucc - kasza, Gotham - ezt én is nézem, fogalmam sincs miért, a hangulata tetszik, de a kisbatman gay, a főszál pedig halad elég rendesen, de teljesen érdektelen számomra, Blacklistből már többet bírtam, legalább 2 évadot, ha jól emlékszem, vége felé nagyon sóhajtoztam, nem néztem tovább (pedig a leány aranyos), HTGAWM - na ezt még nem volt szerencsém látni, de ajánlották már, majd ha lesz szabad slotom.
Westword pedig keződjön már
Igazából abban más nálam a Robi, hogy érdekel a téma, és a főszál is, ezt egyik fent említett sem tudta fenntartani nálam. -
-
-
Ebben a régebbi hozzászólásomban írtam véleményt (az első bekezdés most nem aktuális - azaz játszódhat mostani valós körülmények között is -, csak a pontozásomat nézd), valamennyire talán lehet ebből következtetni az ízlésemre, egyebet nem tudok elmondani.
Az animációsakat nem szeretem, ennyi.Azóta megnéztem a Fringe-et, ami nálam 8/10, és a Band of Brotherst, ami 7/10.
-
spammer
veterán
Egy próbát megérhet, de kb. 2-3 epizód volt, amikor kicsit komolyabb drámát vittek bele, a többit a csaj és a hangulat viszi el kb. Amúgy 30 perc sincs egy rész, szóval nem is hosszú. Az szerintem jó volt, hogy a zene nem szól, csak az elején-végén, meg néha, ha olyan a szitu, de egyébként végig "nyers". A csajt meg mindenféle módon mutogatják/vetkőztetik, ami még belefér egy sima kábeles sorozatba, ha ez számít. [link]
Amúgy junkie-n egész jó véleményeket olvastam róla, azért próbáltam be, csak hát kicsit komolyabbra számítottam.
-
-
jonnyjoker01
veterán
Én nem értem hogy mi van veletek. Előző évadon is végig elioton volt a hangsúly. A régi múltjával pedig szakított, abból lett ez a huzavona. Egy kidolgozott karakterfejlődés van előttünk egy dráma(!) sorozatban. Az hogy kevesebb akció van benne... Hát nem tudom ti mit néztetek, de az elmúlt 2 részt végig izgultam. (najó inkább csak az utolsó előttit). De itt az egész sorozat Mr Robot és Eliot ról szól, az előző évad vezetett a mostani cselekményre. Attól még, hogy nincs minden egyes részben hackelősdi nem válik egy dráma(!) sorozat katasztrofálisan szarrá. Más mint az előző évad igen. De hogy nézhetetlen...
Nem neked irányultan megy ez most, hanem úgy általánosságban az itteni hangulatra
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Renault, Dacia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest