Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Star Trek: Discovery (Netflix, Eng, DolbyVision)

    Eleinte csak egyre több hibát próbáltam találni benne, mert szolgáltat egy rakás fura és hülye közé tendáló dolgot (bár így az első évad közepén még nyilván hagyok időt neki, hátha később összeáll a látszólagos hézag is valamivé), de igazán nagy bakit még nem dobott (ami miatt pl. kedvem sem lenne már nézni), viszont most a 9. rész 10. perce körül kezd elképesztően lenyűgözni: eleve érdekesen indult ez a rész, de ezzel most lebilincsel, ahogy Lorca kapitány tényleg ördögien briliáns módon használja ki Stamets tudósa jellemét, hogy áhítatos önpusztító küldetésbe hajszolja (ugorjon 133-szor, hogy feltérképezze a multiverzumot, akkor is ha könnyen belepusztul). Kezd nagyon szépen összeállni egy ritka komplex és erős karakterré. Kicsit hézagos a Star Trek ismeretem, de szerintem beküldené a sarokba sírni a legtöbb SW kapitányt, akit eddig láttam. :C

    Amúgy valószínűleg jobban jártam volna, ha megvárom, míg kiadják lemezen, mert hiába DolbyVision, sokszor olyan zajos a kép, mint ha egy kiváló minőségű DVD-t, vagy ramaty 720p SDR-t néznék. Ez csak azért fura, mert láttam már kisebb Netflix csomaggal butább TV-n a Narcos-t (SDR-ban), ami sokkal tisztább és kiegyensúlyozottabb minőségű képet adott (le is voltam döbbenve, hogy ennyi átjön manapság real-time stream-en stabilan itt kis hazánkban), szóval talán maga a film is eleve túl zajos néha (akár szándékosan toltak rá valami zaj effektet, vagy minden sötétben forgatnak nem a legjobb kamerákkal és "ez van, ez ilyen" és ilyen lenne BluRay-ről is). De persze van amikor látványos és szép.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák