- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
Szia Vaze
Én is ilyet akartam, szintén havernak
De azóta ketten is írták hogy gondjuk volt vele FX fórumon, persze ez még nem egy statisztika, de azért elbizonytalanítani épp jó volt.
Ott a fórumon amúgy sokat szoktuk ajánlani az ASUS M5A99X EVO-t, vagy a Giga 990X-UD3-at ill ha nincs/nem tervez haverod később corssfire-t vagy SLI-t, akkor a kistesóik is jók lehetnek; Giga GA-970-UD3 (rev_3) és ASUS M5A97 EVO R 2.0De ha már FX-et veszel és új gép, akkor miért nem az újabbakból szemezgetsz, van már lassan fél éve Vishera alapú FX-6300, FX-8320 ezek most a legjobb vételek. 4-es FX-et csak akkor ajánlanék ha főleg régebbi játékokkal játszik, mert az újabbak sok magot is jól ki tudnak használni, lásd Crysis-3, Bf-3
PS.: Hasonló az aláírásunk
(Nekem már ez van kb 3 éve, khmm)
-
lee56
őstag
Érdekes az -UD3 leírásánál a BIOS részben nem látok változást (3.Licenszelt AWARD BIOS), vagy csak lusták voltak a leírást frissíteni?
Amúgy biztos megunták, hogy egyedül ők nem UEFI-znek AMD vonalon, ezért az új rev, bár nem tudom mi haszna, talán valamivel átláthatóbb a grafikus felület, és kényelmesebb, de tekintve azt az időt amit egy átlagember a BIOS navigálással tölt, nem mondanám hogy életbevágóan fontos fejlesztés.
Miért nem jó a mostani rev-ed? Igaz te épp nem vagy átlagember
-
lee56
őstag
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-990fxa-ud3rev_30
Hát -UD3-hoz már van is(pedig még az előző revek közt sem tudom mi a különbség
) , szóval semmi sem lehetetlen
Vagy gondolod az új FX-ek miatt adták ki? Tudsz valamit?
Vaze : Ha tuningolni is akarsz majd, és nem csak szorzóállítással, akkor akármekkorát, ha nem, akkor egy minőségi 1866-osnál szerintem nem kell több.
-
lee56
őstag
válasz
DjCsabiC #1414 üzenetére
Most már elég jól lement az áruk a gyorsabb moduloknak is, tavaly mikor vettem még az 1600-nak is kis felára volt, 1066 viszont már nagyon lassu főleg az új procikhoz, inkább add el és vegyél 1600as vagy 1866-ost, fölötte (hacsak nem tuningversenyekre készülsz
) meg alatta nem nagyon érdemes szvsz. Amúgy DDR3-ról beszélünk ugye? Mert az FX-ek csak azt támogatják tudtommal.
-
lee56
őstag
válasz
LordDarkness #1390 üzenetére
Igen, én is több panaszt hallottam magfeloldásról a 9xx lapokban, mint sikersztorit, ha nagyon fontos szempont akkor még ne cserélj lapot, vagy valami 89x lapra cserélj bár ha AM3+ támogatás is kéne akkor meg inkább a 9esek, szóval van mit mérlegelned
-
lee56
őstag
válasz
MasterDeeJay #1378 üzenetére
Nekem meg van egy ellenpéldám is, asus M2N-E legújabb béta bios-ra ráírták hogy támogatja a mostani procim (ph2 970), na mondom nagyszerű, nem kell egy darabig még lapot újítanom, hát megrendeltem a procit, boltban próbálgattuk, az istenért se akart menni terhelés alatt 3.5GHz-en, megmaradt 800-on végig akármit engedtem rá (tesztek, superpii, winrar benchmark). Írtam asusnak, csodálkoztak, rá két hónapra eltűnt a támogatott procik listájából az 5 leggyorsabb phenom2.. És ez gyári hivatalos honlapjukról nézett cpu support listával történt..
Szóval azóta nekem a támogatott se feltétlen jelenti azt hogy megy benne gond nélkül, különösen egy béta BIOS-nál..
-
lee56
őstag
válasz
Forestgreen #1363 üzenetére
Hmm 7-es chipsetes lapot én nem ajánlanék FX processzorhoz. Viszont ha nem fontos a temérdek PCI-E sáv, akkor valamely 970es lap lenne a legjobb, mondjuk asrocktól nézelődj, konkrét típust nem mondanék, nem ismerem a modelleket annyira.
1600MHz-en pedig mehet a memória simán FX nélkül is (nekem is úgy megy most), még tuningolni se kell hozzá, egyszerűen beállítod az értékeket BIOS-ban, ha bírja a RAM, akkor megy
-
lee56
őstag
válasz
deathtania #1358 üzenetére
AMD-ben is van olcsóbb kategória, valószinűleg jobban járnál azzal, az nV már rég kiszállt az alaplapi chipset bizniszből, úgyhogy ezek még elég régi fejlesztések.
-
lee56
őstag
válasz
silver87 #1333 üzenetére
Az összes 9es chipset támogatja a bulldozert, a 970 is, csak nézd meg egy olyan lapot a gyártója oldalán, mik a hivatalosan támogatott CPU-k.
Amúgy gond minden alaplappal lehet, kisebb-nagyobb, ha úgy akarsz vásárolni hogy 100% biztosan ne legyen, akkor gyártsad le te magad, és az alkatrészeket is
BIOS-t frissíteni bulldozerhez meg szinte az összes AM3+ alplapon kell, ami előbb jött ki mint maga a processzor.
Persze ha most új lapot veszel, azt már valószínűleg gyárilag frissítették, de azért nem árt utánanézni, ki tudja meddig állt a polcon -
lee56
őstag
válasz
silver87 #1322 üzenetére
Nem egészen, a kevésszálas teljesítménye roszabb valamivel, mint a régebbi phenom2-ké, szóval 1mag vs 1mag-ban. De amelyik program ki tudja használni ott egyértelműen jobb egy négymagosnál a 6 és 8 -szálas FX, és még picit kevesebbet is fogyaszt, ha nincs terhelve, meg jovőállóbb, ezek szólnak mellette.
De ha már van négymagosod, akkor tényleg nem a legjobb befektetés, inkább többet költs videókártyára, azzal többet nyersz, BF3-nak bőven elég a négymagos is.
Azért az eléggé vicces kijelentés volt, hogy jobb a képminősége nvidiának, amikor jópár szérián/éven át az ATI kártyák voltak ebben jobbak köztudottan, inkább úgy mondanám hogy talán mostmár kezd felzárkózni az nV is a közelmúltban
BF3 meg éppenhogy AMD gaming evolved cím, tehát extra hangsúlyt fektetnek a Radeonokra optimalizálásra. Amúgy meg már jópár éve megvette az AMD az ATI-t, ha lemaradtál volna róla
-
lee56
őstag
-
lee56
őstag
válasz
MZsoltee #1313 üzenetére
Talán azért mert egy árban vannak sőt olcsóbb, és a régebbi 960-as X4-ek 140W fogyasztási keretbe tartoztak. Ráadásul [már nem is gyártják], csak 965-öst és az is 140Wos.. A 970 hatékonyabb, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, és vannak boltok, ahol még olcsóbb is csak azért ajánlottam.
X6osítani tudtommal nem lehet egyik phenomot sem, ezt megerősítenéd egy link-el mondjuk?
És ha már a magosítást emlegeted és ajánlod, talán nézz körül a 9xx chipsetes alaplapok fórumaiban, hogy milyen "jó" tapasztalataik vannak ezzel kapcsolatban, még mielőtt pont ilyesmivel reklámoznád őket.
(#1312) silver87 : Milyen stabilitási és áramköri hibákra gondolsz, ilyesmiről még nem hallottam
(Melegedni meg ugyanúgy melegszik mint a 125W-os vagy 95W-os társai, ha tuningról beszélsz az más tészta, de arra vannak a jobb hűtők, hogy elvezessék)
Nekem személy szerint pár hónapja van AM3+ lapom, az amit az adataim közt látsz, egy 970 procival és semmi gond nincs vele, szerintem ha lenne ilyen súlyos probléma annak már rég híre ment volna.. -
lee56
őstag
válasz
silver87 #1310 üzenetére
Nem hinném hogy olyan gondod lenne, ami régebbi alaplappal nem jönne elő, és ha még árban se sokkal drágább, akkor miért vennél régebbit? Egy dologról tudok ami régebbi chipsetes alplapokkal jobb az a magfeloldás két-há magos procikból X4 varázsolása. De ez téged nem érint gondolom.
Az X4 960 már meglévő proci? Mert újonnan egy 970-el jobban járnál minden szempontból, ha már X4. De egy hatmagos FX-6100 most talán a legjobb vétel AM3+os alaplapba. -
lee56
őstag
Szia!
Nekem is 1.0 van.
Ha jól értem olyan óriási különbségek nincsenek.1.2-n van egy (eSATA/USB Combo) a jmicron chipnek köszönhetően, ennyi
Ja meg frissebb a BIOS, elméletileg frissítés nélkül is tehetsz bele FX-et.Tudja a fene minek hoztak ki ezért 2 reviziót is.. De érdekelne engem is, nem akarja valaki megkérdezni a gigabyte-ot?
6 db SATA-III port van az alaplapon, szerintem ez ugyanaz minden revízióban.
-
lee56
őstag
válasz
Gyufaaa #1279 üzenetére
Azt nem tudni mikor lesznek a polcokon, főleg kishazánkban, de okt 12.-e után talán okosabbak leszünk..
[http://prohardver.hu/hir/amd_fx_cpu_nem_hivatalos_adatok_start.html]
-
lee56
őstag
válasz
Oliverda #1143 üzenetére
Ez csak amolyan elméleti filozofálás volt, ne aggódj
Mivel még hírt se nagyon találtam neten, csak pletykákat és találgatásokat, ezekre nem szoktam alapozni.
AM3+ vonalon maradok szerintem, különben is mire az APU-knak igazi gyakorlati hasznuk lesz a programok szempotjából, valószinűleg már két-há generációval ugyis arrébb leszünk, majd AM4 körül lesz a váltás CPU-ról APU-ra legalábbis részemről.
-
lee56
őstag
Üdv emberek
Azon filózok így gép-újítás előtt, hogy mi lesz a bulldozer jövője, főleg a foglalatra gondolok most. A fejlesztett bull majd jövőre elméletileg AM3+-ba megy majd, csakúgy mint az elődje.
De mi lesz pl. a Trinity-vel, ami bull alapú APU, az hova fog menni? Hallottam hogy talán új foglalat lesz FM2, ezt lehet már tudni biztosra? A neten nincs túl sok info róla.
Wikipédián említenek még egy 3adik generációs bulldozert is, de arról aztán még ennyit se lehet tudni.
Ha így folytatják, mire AM4-hez érünk már nem is lesz CPU
Mondjuk nem lenne rosz, legalább nem lenne gondba senki melyik platformot vegye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motoros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest