- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
rollins #5003 üzenetére
Az én Samsungjaim simán mentek 944-en (CL5) is anno 4200+ proci mellett MSI K9A Platinumban. Csak 970 körül álltak le, ott már le kellett venni őket 667-re biosban. Mi több, 850-ig még az 1T-re levett parancskésleltetés sem okozott gondot nekik (viszont gyorsultak, ami az egyéb latency beállításokról nem volt elmondható (5-4-4-12, pl.) Mindehhez 0,05V fesz. emelés elég volt, a biztonság miatt adtam neki +0,1-et (így volt 2V-on, mert alapból 1,9), Ja, és HT végig 5X-en volt, 1234-et is gond nélkül vitte.
A 6000+ FSB korlátja sajna jóval lejjebb megállítja a tuningot.
Lehet, hogy lap/proci prob., vagy sikerült tré Samsungokat kifognod? -
katt777
félisten
válasz
szállitó #4883 üzenetére
Jó az, bár a helyedben megnézném, nincs-e hasonló árban, vagy max. pár ezressel drágábban legalább 4-500 cd/m2 (én mondjuk azt vártam), de nem feltétlenül kell telhetetlennek lenni.
Ha tudod, mindenképpen nézd meg a képét "ablakon besütő nap" fényviszonyok között (mondjuk vitesd el a kirakatig a boltban, pl.), mert az szépen haza tud vágni bármilyen baró képmegjelenítést, ti. nem látod a baró képet. Bolti, fénycsövekkel megoldott "ragyogás" nem mérvadó.
A beépített hangszórók meg úgysem érnének semmit. A fényerőt kivéve a többi paraméter elfogadhatónak tűnik. És csatlakozom az előttem szólóhoz, hogy gondosan nézd meg azt is, nem pixel-hibás-e, még ha original csomagolásban kapod is. Az a dolguk a boltban, hogy a kérésedre a konkrétan megvásárlandó készüléket is kibontsák (eklőtted), és bemutassák. Gondolom, a már bontottat, mások által is kipróbált bemutatókészüléket úgysem vennéd meg. -
katt777
félisten
Akkor miben is vitázunk?
A tényekkel én is tisztában vagyok, lényegében nem cáfoltál. A port azért nem annyira löki az enyém, mert inkább vonzza. A hőtárolós kályha rosszabb.
A fogyasztási különbségnél jobban érdekel a minőség, mert a nagyobb felvett teljesítmény nem bántja a szememet, a rossz kép viszont igen. A képalkotási metódus miatt viszont a sötét árnyalatok tényleg rosszabbak, ezt még a high-tech gyártók is elismerik. Ha lenne rá keret, ezért vennék inkább egy montiroként is használható plazmatévét. A kontraszt típustól függ, te is írtad, mekkora különbségek vannak.
Szemüvegem van.
A betekintési szög piszkosul nem érdekel, mert nem vagyok olyan hülye, hogy ferdén nézzem a monitort.
Én is láttam pár TFT-t és ha majd lesz egy, amelyiknek jobbnak LÁTSZIK a képe, mint a CRT-mé, akkor elgondolkodok majd a váltáson. Egyébiránt örülök, hogy ilyen jó monitorom van.
-
katt777
félisten
Papíron olvastam pár hónapja, de már meg nem mondom, melyik újságban. Neten biztos rá lehet keresni, majd megnézem, de még nem tudtam kipróbálni a dolgot. Jómagam ott letettem az LCD-ről, amikor megláttam, milyen a képe, pedig egy grafikus ismerősöm vett egy jobb minőségű cuccot. A legjobb élsimításokkal is szőrösek voltak az élek, 2D-ben a kép érezhetően kockás, még ClearType simítással is (1950Pro karival). Arról nem is beszélve, hogy az LCD technológia képtelen a sötét részeket normálisan, főleg kontrasztosan megjeleníteni (ezért sokkal fontosabb a fényerő és a kontraszt), ellentétben a plazmával vagy a jó öreg katódsugárcsővel, az LCD ugyanis alapból világít, és szükség esetén azt sötétíti, már amennyire tudja. (Ha belegondolunk, hány játék zajlik jórészt sötétben, ez elég komoly élvezhetetlenségi faktort jelent.) Ezt síktévék tesztjeiben láttam, meg kezembe került egy Panasonic prospektus, amelyben részletesen bemutatták a technológiák különbözőségét. Csak persze az LCD-t olcsóbb előállítani, ezért ebből is a sz@rral árasztják el a piacot a minőség helyett. Ráadásul fontos apróbetűs rész, hogy sok gyártó garanciája nem terjed ki a pixelhibára. Remélem, a jó öreg, sarkított képcsöves SyncMasterem hosszú életű marad!
-
katt777
félisten
válasz
szállitó #4834 üzenetére
Abit v. Giga lapot keress alá, esetleg DFI-t (ne butítottat, mert az csak korlátozza a rendszer teljesítményét, inkább fizess rá 5k-t, megéri), és egy normális VGA kártyát. Érdemes egy használt, jó állapotú Radeon 1950XT-ben gondolkodni (ár/teljesítményben a legjobb), aztán majd csak DX10.1-esre cserélni, mert addig szépen elfut minden játék full grafikán az 5600+on (főleg 1024x768-ban), és azt még tuningolhatod is (VGA-t és CPU-t is). DX10-esek felejtősek. Ha mégis DX10-est akarsz, és csendeset, akkor HIS Radeon-ok közül érdemes válogatni, ezek közül a 2600XT GDDR4 ráadásul gyors is, nem csak korszerű.
LCD monitorban jó az 5 ms-os, inkább a fényerőt és a kontrasztarányt nézd, azok jobban korlátozzák a láthatóságot, és a játékok élvezhetőségét, ráadásul azok sok 5ms-osnál is alacsonyak. Hasonló árban én inkább nagyobb fényerejűt és jobb kontrasztarányút, láthatóságút javasolnék akár 8ms frissítés mellett, mert elméletileg 8ms alatt az emberi szem nem veszi észre a különbséget. -
katt777
félisten
Már mindegy, de azért utólag kösz.
Na ez a VistaBootPro érdekes, majd rákeresek megint, és letöltöm újra. Anno Vista alá telepítettem fel (nem ismertem a progit), és mérgelődtem, miért nem működik.
Mindig tanul az ember valamit.
Én Nero BIUp-pal mentettem partíciót (a másik rendszer alól, hogy ne kavarjon be a rendszer mentés alatt, és ne is legyen lassú, mint lemezről), és amikor egyszer nagyobb méretre akartam a kisebbet visszatenni, nem engedte, pedig elméletileg tudnia kellett volna.
Az új mentést majd megpróbálom Ghost-tal.
A gondot biztosan a Vista okozta, mert törlésével megszűnt a probléma.
Szeretek ágyúval verebekre lődözni.(& Long live The DOOM!)
Levezeti a feszültséget.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Köszi, majd nézegetem. A min. feszem. megtette a hatásást a kérdéses szorzókon, viszont az Everest-tel kérdezés nélkül, perceken belül képes összeakadni.
Egyébiránt tök jól ment 3,3-on CnQ-val a gép, aztán ma reggel gondolt egyet, és abbahagyta, csak 3,2-n tudtam elindítani. (Lehet, hogy elő kell hozzá melegíteni?) Jobb szeretném ezzel, mert Vista x64 alatt nem műxik RMC, de ha itt sikerülne 3,4-re belőni (annál följebb biztos nem), legfeljebb majd bios-on keresztül váltok partíciót.
Egyelőre totál reinstall alatt van a gépem, mert valami elcseszte az MBR-t és PQMagic sem tudott vele mit kezdeni. Csak írta, hogy BAD, és nem tudta kezelni, de vista part. manager sem (az amúgy is tré). Fdisk-ből kitöröltem a Vista partíciót, aztán part. pucolás és méretezgetés után nekiálltam az újratelepítgetésnek. Ezzel elleszek még min. 1 napig, amíg mindent f@szán belövök úgy, mint volt, mert a más méret, és a hibás mentések miatt a partíciómentéseimet sem tudom használni. -
katt777
félisten
válasz
katt777 #4784 üzenetére
5,8, és 11X szorzókat állítottam be. Az 5X-t 1,2V-ra, mert ezt csak 1,1-nek érzékeli, gondolom, ezért állt le anno. CnQ 1,1-en ment, de RMC valójában 0,1-del kevesebbet adna?
8X és 11X mellett 0,025 V-t ráadtam (1,275 és 1,350), ezeken egyelőre lépeget szépen, de tesztprogramot nem futtattam. Majd valamit keresek neki, ami nem fullra terheli a procit (esetleg 3D v. PCMark), mert akkor csak 3,3-on hajtja.
Ha XP power man.-ben megadom, hogy RMC-t használjon, miért nem használja? Valahogy ezt be lehet állítani RMC-ban, vagy mindig futtatni kell rendszerindításkor? -
katt777
félisten
Folyt.:
Új bios-szal 3,3 GHz-en is műxik CnQ. RAM 880 MHz OK.
RMC most csak min. és max. állás között váltogat, mert ha közte beixeltem valamit, újraindult a gép.7,6,10 szorzókat pedig kihagytam. Van valami tipped beállításra, vagy próbálgassam a közteseket? + feszt itt érdemes adni valamelyik köztesnek, ha nem megy?
Advanced CPU settings-nél érdemes valamit állítgatni?
Kösz, ha tudsz valami segítséget.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Skacok, az új K9A Platinum biosba végre beletették mind az 5 HT seb.-et! Nem hiába cseszegettem őket.
Cserébe megint nem indul a gép, ha módosítom a CPU szorzót.
Remek egy cég. -
katt777
félisten
Akkor már csak az a kérdés, hogy miért mentek a RAM-jaim amúgy még 944 MHz-en is gond nélkül. Másrészt próbáltam csak 5-ös és 15-ös szorzóval is, a többit kihagyva, illetve az egyik konfigban volt benn 10-es is. Szóval nem vagyok hülye a gépekhez, de ez kifog rajtam.
Bosszantó.
De azért kösz, majd kísérletezem, ha időm engedi.
Továbbra is az van, hogy 3,2 GHz-ig a CnQ meg RMC is szépen, gond nélkül lépeget, afölött meg CnQ csak fesz. emeléssel, RMC meg sehogy. RAM fesz. emelését is próbáltam, nem segített. 667-es RAM seb.-gel meg nem akarom, mert akkor belassulna. Tuning szempontjából jobb lett volna 4200+-nál maradni, így viszont végül is gyors a gép, mert a régi proci azért nem ment volna 3,2-n. -
katt777
félisten
Elindítottam egy videotömörítést, és gondoltam, akkor már megnézem pontosabban újra. CnQ a RAM sebességet 200-ról (erre viszi le alapból) felvitte 400-ra (tényleges seb.), a procit viszont csak 1,9-re. Ha más programot is elindítok, 2,4, ill. 2,8-as értékeket is használ az igénybevétel függvényében, no meg persze a 3,2-t, ha kell, tehát bizonyosan nem csak 1 középső értéket lő be (és csak a váltás alatti mintavétel miatt látunk más értéket). No, az imént meg 2,6-on ment a proci, aztán 3,0-n is, ahogy dolgoznak a progik.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Kösz az RMClock info-t, majd egy komolyabb hűtővel megpróbálok játszani vele, de nem akarom megFESZíteni a procit, csak hogy az működjön.
CnQ-nál bizonyosan van középső érték, nálam 1,1 és 3,2 GHz között használt 1,9-et (általában ezt), de 2,2-t, és 2,4-et is, bár ez utóbbiakból vagy le, vagy föl el szokott lépni, miután belőtte a szükséges teljesítményt. Ha jól emléxem, 1,5 és 2,7 fordult még elő. -
katt777
félisten
No, akkor gyűjtve, mert jó pár hsz érkezett:
RMClock fagyasztgatta a gépet, hiába skáláztam be. Ha levittem 3,2-re, akkor OK volt ugyanazokkal a beállításokkal, de 3,2-n CnQ is OK, szóval nem kell külön programmal bohóckodni. Vagy én voltam lusta órákat szórakozni vele 100-200 MHz-ért.
A 4GB-ot XP-re értettem (x86), gondoltam, ez közismert. Egyértelműsítem a többit is:
A korlátost a tuningra értettem, mivel a tuningolhatóságról volt szó. Szóval nem lehet rajta húzni 5-600MHz-et, mint egy 4200+-on, ezért korlátos tuning szempontból. Egy 30-50%-kal húzható procit nehéz lenne korlátosnak nevezni, de szó szerint igazad van.
DX10 meg azért tré, mert nem DX10.1.Csak azért hozták ki, hogy gyorsan elavultassák a jó kis DX9-es karikat (én nem dobtam ki
), begyűjtve egy rakás pénzt, aki meg jó pénzért bevásárolt egy DX10-est, az pár hónapon belül egy drága, elavult (tudáshiányos, mert a .1-et csak szoftveresen fogja tudni, driverből, máskülönben át kellene építeni) kártya boldog tulajdonosa lehet a pénzéért, mert a DX10.1-et bizonyosan támogatni fogja sok játék és 3D alkalmazás. És persze a DX10-esek értéke rögvest le is fog pottyanni jó mélyre. A kidobhatóság alatt ezt értettem, nem azt, hogy nosza, irány vele a szemétbe, mert attól még gyors, és használható kártyák lesznek.
A felmerült HD2600-asokból az egyetlen valamirevaló a HIS GDDR4-es 2600XT-je.
Én mindenkinek azt javaslom VGA ügyben, hogy várja meg a 2950Pro Gladiator-t. Na, az VGA kártya lesz a fellelhető információk alapján. -
katt777
félisten
válasz
samfishR #4749 üzenetére
Elég 2X1GB 800MHz RAM, valami olcsóbb, de nem gagyi! Tényleg ne keverj különbözőeket! XP alatt virtuális memória nélkül is elég 2 GB, felemás RAM-ok szívathatnak, 3X1GB-tal nincs DC, 4GB-ot meg nem lát.
Nézd meg, a lapod támogatja-e egyáltalán a 6000+ procit.
Én CF és ATI chipset miatt MSI K9A Platinumot tettem alá, mert az ASUS-ét pont nem lehetett kapni. Újból Abit vagy Gigabyte javallott, amennyire én láttam teszteket (MSI sem rossz, csak tré bios-okat ad ki, a driverfrissítéssel meg nem nagyon foglalkozik), lehetőleg újabb fajta chipsettel, még ha az drágább is, nehogy a lap legyen a rendszerteljesítmény szűk keresztmetszete (az m2v szerintem az lesz), mert akkor cseszheted a gyors procit.Vagy várhatsz a lapcserével, ha a lapod viszi a prockót, de akkor előbb-utóbb lesz még egy szerelés. Arra számíts, hogy egy nV-s alaplap rendesen befűt a proci mellé, szóval egy ilyen mellett alapból is szűkös lehet a gyári CPU hűtő egy nem nagyon ász szellőzésű házban..
Igen, minden felsőkat. x2 korlátos, mert a technológia végét jelentik. Én is az említett ár-teljesítmény arányok miatt ruháztam csak be 6000+-ba, meg azért csak kijön belőle 3,2-3,3 stabilan, ami más x2-ből nem biztosan, és extra hűtéssel. 3,2 mindenképpen javasolt, hogy a RAM-ok legalább 400MHz-en járjanak, különben a memó lassabb lesz, mint egy 5600+-szal.
megj.: Jó lapba a 6000+ proci mellé kezdhetsz VGA-t is keresgélni, mert ettől fogva a VGA limites lesz a géped. Ár/telj.-ben most legjobb egy HIS Radeon 1950XT, DX10-est meg nem érdemes venni, mert a DX10.1-esek megjelenésével ki is lehet dobni mindet. Ezt azért írom, mert kártya függvényében érdemes elgondolkodni alaplapi chipset-en is. Radeonhoz pl. ATi-t érdemes. -
katt777
félisten
válasz
samfishR #4747 üzenetére
Fesz. em. nélkül max. 200 MHz (FSB:+13) (ha CnQ-t kikapcsolod), fesz emeléssel, jó hűtéssel, CnQ nélkül legjobb esetben (ez már mák) 400 MHz (FSB: +26) Nálam RMClock sem működött normálisan CnQ-t kikapcsolva 3,2 GHz fölött. 300 (FSB: +20) azért benne van, de az egyébként nem rossz (főleg kisebb X2-esekre
) gyári hűtővel ez már határértékre forrósodik, szal én inkább 3,2-n használom CnQ-val. Efölött Scythe Ninja RevB erősen ajánlott!
RAM-ok nem nagyon számítanak, mert FSB korlátos a proci, szóval nem mész sokra szorzó levételével és RAM visszaosztással. A Samsungjaim 944-et is bírtak 4200+szal 2,6 GHz-en, 6000+ mellett még 3,3GHz-en is csak 880-on futnak. Szóval ez a prockó tényleg azoknak jó, akik stabil, és komoly teljesítményt várnak alap órajelen is, és/vagy hosszú távra terveznek. (No meg egy 5600+ Ninjával +5k, és még HTX2-vel is ua.)
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Hubapeti #4666 üzenetére
Azért azt megnézném, hogy a gyártónál hogyan tesznek bele 4 db komolyabb (értsd: dupla slotos) videokarit.
Gyuri 27: Hát szokatlan, meg az ízlések is különbözőek.Vigasztaljon, hogy úgysem látod a házban, ha ilyet építesz be. Ha csak nem tartozol azok közé, akik minden szép meg világító dolgot belepakolnak, mert az tök baró.
De annyiból elég lenne egy ilyen hangulatlámpa, nem kell az a sok flanc, hogy pc, monitor, meg egyebek. Szerintem.
Egyébiránt én is kezdek a Giga felé hajlani. Majd, ha egyszer váltok.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4638 üzenetére
Én ezt soha nem is vitattam, az ár/érték dologban egyetértek veled. Többek között (írtam is) ezért választottam az AMD-t - no meg a CF miatt. A 6000+-om (nem 16k (43), ahogy az int VGA nélküli CF alaplap sem 18k (28), és a VGA sem 40k (55 volt, amikor vettem, most 45)) most a 6700-as Intel C2D-vel van pariban, és tény, hogy jóval olcsóbb, mint amennyivel lassabb. Viszont egy 4300-as konfig olcsóbb, és feljebb húzható. Majd ha lesz 2db 2950Pro a gépemben, akkor én is teszek az Intelre, meg a max 16+4X CF-re.
Egyébiránt néztem azt is, hogy 3D grafikában nincs lemaradva annyira az AMD az Inteltől (nekem a játék miatt fontos), az meg vajmi kevéssé érdekel, ha egy videotömörítést mondjuk 5 perccel később hajt végre. Mint említettem, a CPU számítási teljesítménye az, ami jelentős hasonló órajelen, erre akartam rámutatni, illetve, hogy a tuningpotenciál miatt jobb az Intel, ha az én konfigomhoz viszonyítom.
Ne mérgelődj. -
katt777
félisten
válasz
katt777 #4635 üzenetére
Javítás: Közben szóltak, hogy az energiagazdálkodás-beállítások miatt volt a képen 2,262, amúgy 3,4-en megy. Viszont a 3,3-hoz képest akkor is nagy az az eltérés. Kár, hogy pont akkor sikerült AMD-re váltanom, amikor elkezdett süllyedni a hajója, utána meg lementek az Intel árak. Persze az legyen okos, aki előre ki tudja találni a dolgokat. Már csak abban reménykedhetem, hogy lesz majd K10 AM2-be, és az lenyomja végre az Inteleket. De ennek persze nem sok reális alapja van.
-
-
katt777
félisten
válasz
EQMontoya #4631 üzenetére
Mit is mondjak? a 3X és 5X közti különbség nálam 3-4 % lassulást okozott. Ez tény. Ez legfeljebb komolyabb erőforrásigényű progiknál érezhető (ha nem figyelek annyira
), illetve tesztek alatt, de amikor az új bios-om képtelen volt 1X-től eltérő szorzót alkalmazni, azt bizony piszkosul érezni lehetett mindenben. Vissza is tettem a régit. Akinek persze 4X-t is tud az alaplapja, és ezzel tud magasabb órajelet elérni, azt nyilván nem fogja zavarni a többszázalékos gyorsulás mellett egy picike visszaesés a HT sebességben. Viszont az, hogy számít, sztem azt jelenti, hogy számít (mert még 0,1% is számít), a nem érezhető meg azt, hogy nem érezhető. De lehet, hogy csak hasogatom itt a szőrszálakat a magyarkodásommal.
Bocsi.
-
katt777
félisten
válasz
VaniliásRönk #4629 üzenetére
Pedig de. Számít az, leteszteltem.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4416 üzenetére
Na jó, dobok nekik egy mail-t, már ha egyáltalán bejön az onlájn szörvisz oldaluk, mert egyelőre nem nagyon akaródzik neki.
Közben végre bejött. Ez nem mail. Csak alkatrész hibabejelentő.Érdekes, hogy az MSI-nél sincs mail elérhetőség, és egyre több más cégnél sem. Vajon miért lehet ez?
Csak nem ilyen ''fontatlan'' nekik a vásárló?
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4414 üzenetére
Nem írtam, csak az AMD akciós oldalát néztem meg. Végül is filózhatunk mi ezen akármennyit, ha bármi okból nem kapunk ilyen termékeket. A ''még nem matricás'' termékeket cáfolja az akció előtt még nem gyártott, jelöletlen termékekről szóló info.
MSI-vel is próbáltam levelezni, hogy hozzanak ki már egy használható bios-t végre, azt is hiába. -
katt777
félisten
válasz
Probiker #4406 üzenetére
Én írtam.
Az én ASUS kártyámon sem volt, csak az AMD procimon.
[link]
Itt van +1x, de én most is csak a partnereket látom, restrikciót nem. Az viszont, hogy ''légy az első, akinek mind3 megvan'', azt vetíti előre, hogy tényleg nem tesznek minden termékre. Kinek is volt múltkor még matricája? -
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4409 üzenetére
Ettől függetlenül ebben az idézetben per pillanat igaza van, elismerem. Nem néztem meg a FAQ-ot, mert azt várná az ember, hogy a részvételi lehetőségeket kiemeljék (szerintem ezzel nem voltam egyedül
). Úgy látszik, nem csak nálunk dívik a fogyasztók megtévesztése. De ez a VGA kari, a GetAll3-nál tényleg ott van a Hungary, és forgalmazzák is nálunk. Azért vetek rá még egy pillantást.
-
katt777
félisten
Pár kapcsolódó topicban felvetettem a dolgot. Most már meg nem mondom melyikben (de lehet, hogy itt, csak hsz-ban nagyon messze, valaki vett ilyen alaplapot, csak neki meg a másik 2 hiányzott. Szóval elképzelhető, hogy csak néhány ilyen cucc kerül az országba, de számomra ez tűnik kevésbé hihetőnek, amekkora ez a piac. Már ha a GetAll3- akcióra érted. Ezekről valszleg csak a matricát távolítják el, ill. a csomagból a kis füzetet a másik matricával és a kóddal, mert az alkatrészeket eltenni azért nagy ráfizetés lenne.
Végül is, ha van valakinek egy elértéktelenedett ATI VGA-ja, és újat vesz, lehet, hogy megérné kipróbálni. 50$ majdnem a fele egy jobb belépő szintű VGA-nak, és a postaktg. talán nincs annyi. -
katt777
félisten
válasz
Mercutio_ #4398 üzenetére
Összekevered a dolgokat. A GetAll3 akciónak semmi köze a VGA-beszámításhoz.
VGA kártya ára visszaigénylésének módja le van írva az oldalon, amelyen anno belinkeltem. Csak egy bankszámlaszám kell hozzá, amelyre átutalhatják a pénzt, miután megkapták a régi kártyádat (mármint a VGA-t, nem a bankot), illetve a regisztrációt a vásárlásról. Nincs feltűntetve ott semmiféle megszorítás. Miért is tennék, nem erre találták ki.
Egyebekben egyetértek az előttem szólókkal. Mind2 akció nagyban el van hallgatva.
Honnan tudhatnánk, hány elavult kártyát küldenek vissza a Mo-ra behozott újakért az azokat felvásárlók? (Mert valahogy mindig van piacuk a használt kártyáknak.) Dupla haszon a kereskedőknek, majd bolondok lesznek reklámozni! (Gondolj bele, min. 50 $-t spórolnak minden egyes VGA kártyán!) Mellesleg a boltosok topicjában is gyorsan elültek a GetAll3 akció alig észrevehető hullámai. Egy hozzászólás érkezett valakitől, aki még nem látott ilyen jelölésű dobozt. Állítólag.
Tényszerűen: ismersz olyan személyt, aki járt a Holdon?
[Szerkesztve] -
-
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #4307 üzenetére
Ha nem akarsz, tuningolni, akkor is, de akkor is csak a bios miatt.
(Lásd elébb.)
-
katt777
félisten
válasz
Madmax81 #4298 üzenetére
Utalnék itt vissza DojectStarral történt párberszédemre, neki Windows alól kellett megfelelő HT-t beállítani, mert a lapja nem tudta.
Az enyém új bios-a meg csak 1X HT-val dolgozik, függetlenül attól, mit állítok be neki. Szóval én az eggyel régebbi biost használom, mert azzal ilyen gond nincs. Az viszont állítólag nem kezeli normálisan a 4GB RAM-ot, azért adták ki a frissítést. 2GB RAM-om van, 4-es gépem meg úgyis csak DDR3-as lesz majd, addig elfelejtem az MSI-t. Ja, és a mostani bios-om beállított CPU-szorzóit meg nem ''fogja'' az XP, de ez megint nem zavar, mert a tuninghoz nincs rászükség. -
katt777
félisten
válasz
valentinho #4275 üzenetére
Nálam sosem tette. Maguk a lapok tehát nem rosszak, csak az MSI képtelen mostanában használható bios-okat kiadni. HA tehát egyébként semmilyen gond nem mutatkozik a rendszerben, nem valószínű, hogy később lenne. Orthos sem 100%-os tesztprogram.
-
katt777
félisten
válasz
valentinho #4260 üzenetére
Attól a rendszer még teljesen OK lehet.
Nálam C&Q-val pirosodik, ugyanakkor még PCMark-is, meg minden teszt gond nélkül lefut, és játékok alatt sincs gondja. Szóval, ha minden más OK, én nem aggódnék a helyében, az MSI meg a bios-aival menjen oda, ahová gondolom. -
katt777
félisten
válasz
DojecSTAR #4249 üzenetére
Valószínűleg BIOS. Én a K9A Platinumra feltettem az újat, és attól kezdve csak 1X HT sebességet tudott, édesmindegy volt, mit állítottam be neki, pedig ezen alapból csak 3X és 5X van, a gyári leírással ellentétben. A többi tuningfüggő. Az MSI HT az eggyel előbbi bios-szal egyébként nálam 1230 feletti értéket is bírt 246-os FSB-vel (4200+ proci volt az áldozat
), szóval ez nem lehet gáz. (Ha mégis, akkor tévedtem.
) De én a BIOS-ra tippelek, persze nem tudom, régebbi bios-szal mit művelt.
Én már megbántam az MSI lapot, mert jó lenne, de hiába, ha minden bios-szal van valami gáz. -
katt777
félisten
Gondoltam, érdekel pár embert, és nem tévedtem.
Amennyire én látom, itt arról van szó, hogy Mo.-ra esetleg régebbi kiadások kerülnek, olcsón, elfekvő raktárakból, de itthon még jó áron eladhatóan (ha nem igazak az ''elvonási tünetek''). A CPU-m 2006. novemberi, tehát az utána gyártott hardvereknek elméletileg tartalmazniuk kell a bonusokat. Másképp bizonyára kiemelték volna, hogy mely gyártó mely termékeinél keressük (mint pl. a CF preferenciáknál), hiszen az AMD-nek az az elemi érdeke, hogy minél többen látogassák az akciós oldalt, ezáltal pedig minél teljesebb képet kapjanak vásárlóikról, illetve arról, hová jutnak el a termékeik, illetve mely piacokon kell erősíteniük.
Vagy olyan országokból hoznak be alkatrészeket, amelyekben nem érvényes az akció. De szerintem általános.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4229 üzenetére
Külön minden GetAll3 matricával megjelent termékhez jár a 3-féle matricából 1 db (én kivágtam a kis füzetből a hiányzókat, mert a matricának kb. annyi a jelentősége, mint a kis AMD tapasznak, amelyet a CPU-hoz kapsz.
Lásd az előbbi linken.
Jelzőmatricácskát beszkennelem, aztán felteszem az oldalamra, majd belinkelem ide. Mindjárt...
Beszámítás elméletileg bármilyen ATI kártya 50 USD-től, de tájékozódj az oldalon. Van, amit többért vesznek be, én annyira nem foglalkoztam vele, mert az 1650Pro AGP-met még el tudtam adni.
[link]
Ez postai úton és átutalással működik, ezért gondoltam, esetleg megérné egy boltosnak nagyobb tételben foglalkozni vele. Több ATI kártyát tudna eladni, a régiekért meg jó pénzt kaphatna, és akár adhatna is, hogy őt válasszák az ügyfelek. Legalábbis Európában.
Na, közben betettem a linket a lapomra [link], ez meg itt a kép, ha minden igaz.
Az akcióknak Mo.-ról is működniük kell, mert a regisztrációnál kis banánköztársaságunkat is kiválaszthatod. -
katt777
félisten
Megnéztem valamit: a Get All 3 akciónak van egy pici matricája (kb 2 cm-es), amelynek rajt kell lennie valahol a termék dobozán, ezt érdemes keresni vásárláskor, ha persze le nem szedték. Az én procim dobozán az egyéb logók közé volt eldugva.
-
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4214 üzenetére
Nem tudhatod, mert legtöbbször nincs választási lehetőséged. Általában a 3 éves árhoz adják az 1 év gar.t. Felénk ráadásul még ez is jóval drágább, mint pl. Pesten.
Kereskedők sem hallottak az ATI akció(k)ról. Pedig nekik a beszámításos bolt még jó is lenne. Szóval, nagyker fronton lenne a gebasz?
Láttam, te is érdeklődtél.
Én F1 Challenge modokkal voltam hasonlóképp. Itt egy hiba, ott egy hiba, hopp, egy e-mail, másnapra ott a válasz, és amikor olyan hiba volt, még a javítócsomag is felkerült a modkészítők oldalára!!! EURÓPA!!! Mi meg héjázzuk a fennt az Unióval.
Sztem az LG sem tud a magyar képviselet ügyleteiről (értsd: vszleg fekete import), ti. még a boltba is papírok nélkül érkezett a cserekészülék 3 hónap múlva (hozzáteszem a boltos a 2. rossz készülékhelyett adott egy újat, pedig ez már nem cseregaros volt, és azt nem is állítottak ki a szervizben). Ha nála találnak ilyet a vámosok, úgy megbüntetik, hogy attól koldul. Ja, és az LG Mo-tól a sz@rakodó szervizbe irányítottak a további panasszal. Ez ám a körkörös problémamegoldás!
Jó volt a cikk.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4211 üzenetére
Az újságokkal pl. a nagykerben csinálják, mert több városban is próbálkoztam, mindenütt hiányoztak a nagy méretű poszter mellékletek a spéci lapokból. Ott könnyű, és nagy tételben lehet vele üzletelni. Hardvereken ekkora haszon biztosan nincs, de pl. egy posztert 2-3szor annyiért eladnak, mint annak az újságnak az ára, amelyikhez INGYEN adták.
Másik trükk: A gyártó által adottnál sok kisker (van kivétel?) rövidebb gar-t ad, néhol még a gyári gar. szelvényt is sajátra cserélik (ha az előbbin szerepel a gar. idő), így ha az ott kapott gar. idő után visszaviszed a cuccot javítani, persze ott hagyod (javíthatatlan - mondják), és inkább fizetsz egy újért, nekik meg ingyen van egy újabb hardverük, amit eladhatnak.
Nemrég egy LG DVD-íróval jártam három hónapig a kálváriámat, akkor derült fény pár ilyen turpisságra. Erre pl. 2 év gart adtak (máshol csak 1-et, tehát ez még jó aránynak számított), de a Fogy. Véd. Fel. szerint erre biza 3 év járna. De ez csak 1 példa. Az, hogy az LG és szaxervize mit sz@rakodott egy garos javítással (pl. 3x kaptam a javíthatatlan készülék helyett állítólag újat, amelyek mind hibásak voltak), utána meg még nekik állt feljebb a panaszom miatt, az a cég Mo.-i képviseletét minősíti, akárcsak kísérleteik a papírok gondos eltűntetésére, amit, feltámadó önérzetemnek hála, végül nem tudtak megtenni. Máskülönben semmi bizonyítékom nem lenne a jogszabályok és az elemi illemszabályok tudatos áthágására. Szóval az LG termékeket pl. én leírtam.
Bocs az off kitérőért, de talán pár ember figyelmét felhívtam a visszásságokra.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Mivel mások sem tudtak erről, hátha érdekel benneteket:
ATI/AMD GET ALL 3 akció már egy éve tart:
ATI VGA, ATI chipsetes alaplap, illetve AMD proci vásárlásához JÁR egy kis füzetecske a
GET ALL 3 akcióról a vásárolt tárgynak megfelelő, hatszögletű matricával, illetve egy elérési kóddal.
Onnan tudtam meg, hogy a CPU-t eredeti, bontatlan csomagolásban kaptam meg, nem bontva (magyar garcímke felhelyezés miatt), mint az alaplapot és a VGA-t.
Az akció lényege, hogy ha a 3 regisztrációs kóddal belépnénk az ATI akciós oldalára (én nem tudtam, mert jó magyar szokás szerint értő kezek megszabadították a bontott hardvereimet ettől a kiegészítő opciótól), akkor speciális ajánlatokat kapnánk az AMD-től, de hogy pontosan milyeneket, azt a fentiek okán nem tudhattam meg. Akik saját üzelteiket bonyolítják az eltulajdonított bonus-okkal, azok bizonyára tudnának mesélni erről, de nem hiszem, hogy megtennék.
Ha valaki véletlenül hozzájutott a 3-as csomaghoz, és a speciális ajánlatokhoz jelentkezzen!
Külföldi autós újságok poszter mellékleteivel a helyzet ugyanez, de ez persze nem minden, csak engem a fentieken kívül ez érint kellemetlenül. -
katt777
félisten
Jó az AMD chipset (tesztek szerint megduplázza a 2 kártyás rendszer teljesítményét, vagy majdnem eléri ezt, persze program támogatottság függvényében), amellett a CF is jobb és szebb az SLI-nél. Ráadásul ár/érték jobb az ATI VGA-knál. Kérdés, nagy teljesítményű DX10-es kártyát akarsz-e, mert teljesítményben egyelőre az ATI nem érte utol az nVidiát, vagy egy nem túl drága, mégis gyors rendszert. NVidiához viszont állítólag min. nForce4 ajánlott, ebben biztosan segít valaki, akinek több tapasztalata van ebben. CF-höz mindenképpen AMD chipset-es (min. 580) lapot javasolnék (nekem MSI K9A Platinum bevált, de az ASUS hasonló lapja is jó), mert csak ezek 2X16PCI-E-sek.
CF-höz minden itt:
[link]
Támogatott hardverek, leírás, és amit még tudni kell.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Az attól függ, mit teszel CF-be. 2600XT-vel biztosan sunyíthat.
Nekem van egy X1950XT, aztán vagy lesz bele még egy, vagy 2900Pro, mert az az alaplapi szoftveres CF, amelyet az XT-k használnak, állítólag nem olyan gyors, mint a hidas megoldás. Nem tudom, mert SEHOL NEM TALÁLTAM MÉG TESZTETerről. 2900Pro-nak jönnie kell hamarosan, mert már a 3000-est is beharangozták.
Ki kell kalkulálni, melyik az olcsóbb, árat és fejleszthetőséget is szem előtt tartva. Fejlesztés (de még ár) szempontjából talán az ATI + CF, a gyártók is egyre jobban kezdenek ráállni (pl. Intel, még ha az csak 4X+16X is egyelőre).
Tényleg dönteni kell, mert SLI-kártyát CF-be, vagy CF-t SLI-be kötni nem jelent túl sok jót.
De azért a 8600 GT nem rossz, még ha megnehezíti is a döntést. -
katt777
félisten
válasz
BiTR@ider #4106 üzenetére
Ha megbocsátasz egy javaslatot: MSI K9A Platinum. 2X16 CF (jobb, mint az SLI), ATI 580 chipset, és amennyire körülnéztem, a jbban tuningolhatók közé tartozik. Nekem 4200+ megy benne 2700 MHz-en, de 2600 (1,4V) hűvösebb és teljesen stabil úgy, hogy sem RAM-ot, sem HT-t nem kell visszavenni. (RAM: 944 MHz 1,95V, HT: 1184 MHz). Később egy 6000+-szal kihajthatsz 2900XT-t is, legalábbis tesztek szerint. Emitt kiokosítottak, hogy K10-es proci is lesz bele később.
-
katt777
félisten
Azt olvastam, hogy az AM2 kifut az A64 X2-esekkel.
Az azt azért jó lenne tudni, mikor lesznek végre K10-esek, és hogy tényleg ok lesz-e AM2-be, mert akkor nem kell lapot cserélnem.
Intelt úgy értettem, hogy most a 6000+osra váltás áráért vehetek egy P35-ös lapot E4300-as procival, amely 3GHz-re húzható, és így messze lehagyja az előbbit, később pedig ugyanebbe a lapba tehetek egy quad-ot, és még a chipkészlet is támogatni fogja. -
katt777
félisten
Most olvastam, hogy a 6000+ az utolsó AM2-es proci. Hát ez szívás, a 4 magoshoz eszerint az AMD-seknek lapot is kell cserélniük. Ez nem túl felhasználóbarát dolog, ilyenkor gondolkozik el igazán az ember a platformváltáson. No de a 6000+-szal egy ideig még biztos nem lesz gond, ennyi a vigasz.
-
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4074 üzenetére
Kösz a linket, folytatom a tájékozódást. Az a tuning-dolog azért érdekes.
Szívem szerint maradnék az AMD-nél. De ha lesz 4 magos, belemegy-e az AM2-es foglalatba, ahogy az Intelnél kompatibilisek a 2 és 4 magos procik?
Amint látom a linkeden, nem lehet annyira tuningolható a 4300, hogy utolérje a 4x gyorsabb 6000+-t.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Hi!
Tudjátok, hogyan lehetne a 4200+ procimat stabilan 2600 MHz fölé húzni? 2700-nál elszáll a tudományom, és rendszer néha akad. 2600-on viszont nem kell visszavenni sem RAM-ból, sem HT-ből, és + fesz is alig kell a RAM-nak (+0,5 V, procinak azért kell 1,4 V), szóval lehet hogy összességében így szalad a legjobban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged