- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
settenkex
tag
válasz
maj-viktor #3440 üzenetére
Nekem a Parrot AR.Drone 2-höz volt szerencsém egyszer 1-2 hétig, egy könyvet/billentyűzetet az is bőven elbírt.
Nagyon szépen tartotta a pozícióját egy helyben lebegéskor, mind szabadban, mind szobában. Gyárilag vannak benne jó trükkök, illetve videózási módok (érdemes megnézni). Amúgy két kamera van rajta, de az alsó tényleg csak sebesség meghatározásra jó (amire használja is az elektronika), míg az első hogy lásd merre megy.
A wifi-s vezérlés, nem a legjobb, hamar elvesztheti a jelet, főleg ha sok wifis eszköz van a közelben (város).
A mobilos vezérlés nem a legegyszerűbb, de az új AR.Drone-hoz már egészen faja vezérlőt is gyártanak.
Amúgy a GPS modult nem tudtam kipróbálni, pedig a programozott útvonal nagyon jó funkció és kíváncsi voltam rá.
Összességében viszont nagyon jó drone, mivel jó elektronika van benne, érzékelők és kamerák is vannak rajta, az alkatrészek meg cserélhetőek.
Több program is van hozzá, mivel egy ARM alapú Linux-os rendszer hajtja, így akár PC-ről is irányítható joystickkal, vagy billentyűzettel.
Találtam olyat, amivel parancssorokat lehet neki írni, pl.: szállj fel, menj előre 10 métert, fordulj el 30°-ot, menj tovább 5 métert és szállj le...
Jó kis móka volt, azóta akarok egy sajátot, vagy egy DJI Phantom-ot -
Petyus1
tag
válasz
Ha még nem koptereztél, én a helyedben nem a nagyokkal kezdenék (350, phantom, és társai).
Érdemes mindenekelőtt az rc fórum idevonatkozó topicjait ronggyá olvasni, majd pedig egy kis gyakorlógépet beszerezni. Pölö ezt.Az általam is helyeselt axióma szerint ugyanis kétféle modelpilóta van. Aki már összetörte a gépét, és aki majd eztán fogja.
Én pölö az első quadomat már elröptettem, mert feszegettem a magassági határait, miután már azt hittem, hgy milyen pöpecen vezetem elölről, hátulról, alulról, felülről. Majd egy szeles napon beletettem a délegyházi tó mélyébe.
És milyen ideges lettem volna, ha ez egy dji phantom 2 vision lett volna.
Most várom a banggoodról az utánpótlást, aztán mehet a gyakorlás tovább. Karácsonyra viszont én is nagyobbra váltok, amire már felmegy az SJ.ui: ha egyszer lesz nagyobb, ilyet se felejts el venni hozzá!
-
c.e.
csendes tag
válasz
maj-viktor #3433 üzenetére
Szia !
http://forum.rcmodell.hu/
A multirotoros gépeket nézd. -
Gicz
addikt
válasz
ehhez még kell táv, Devo, nem egy nagy márka, nem bíznék benne nagyon.
Kell hozzá lipo akku, ami mondjuk 3-4 ezer/ darab, és kel hozzá normális töltő pl egy IMAX B6, ami még úgy 12 kb.
Tényleg jobban jársz sokkal ha veszel egy kitet, amit neked kell megépíteni. 1-2 nap utána olvasással simán menne, és akkor tudnád ha valamit nem úgy csinál ahogy kell akkor mi lehet a hiba... ez a készek, ezek "játékok".
gondolj bele, egy normális vezérlő maga 90 ezer
-
alfagyuri
tag
válasz
maj-viktor #3434 üzenetére
Ez az árához képest nagyon jó.Kipróbáltam tetszett.
http://www.ebay.com/itm/Newest-Cheerson-CX-20-ZERO-Version-Auto-Pathfinder-Quadcopter-RTF-GPS-FPV-/141344826570?pt=Radio_Control_Vehicles&hash=item20e8cee4ca
-
maj-viktor
őstag
válasz
[DUPLA]
Más dohányzik / bulizik / alkoholizál, én inkább ilyenre költeném a "havi maradék" pénzem!
-
maj-viktor
őstag
válasz
Visszakerestem!
Magyar quadcopter webshop: www.flyingmodels.eu(nekem valahogy mindig sikerült megtalálni a "legdrágább hobby-kat"...
)
-
repvez
addikt
válasz
maj-viktor #3428 üzenetére
Ezt olyan 150 körül minden szügséges felszereléssel megvehető, persze kamera nélkül 300ért Gopro3 kamerával együtt.
-
JoinR
őstag
válasz
Ahhoz bizony zsebbe kell nyúlni, ez nem egy könnyű cam. Ha kicsit lejjebb adod az igényeket, ilyesmiket tudsz venni, és vásárolható hozzá gyári kamera, ami persze 20g-os, és valszeg olyan is
Táv szerintem kicsit olcsóbban is meg lehet, mint a fentebb említett, HK-ról 25 körülből kijön egy 9 csatornás alap cucc, az bőven elég elsőre. De a quadrocopter drágább lesz.
Itt van egy cikk említve 1-2 lehetőséget. -
Gicz
addikt
válasz
Eleve 50 egy középkat alja táv+vevő. Plusz 50 ből meglehet egy alap, de kell hozzá akku, meg töltő is. Hobbykingen nézegess, ott van mindenféle alkatrész.
-
Boonen007
őstag
válasz
maj-viktor #3408 üzenetére
Én ahogy nézegetem a GoPro Hero HD 3 ami talán jó. Legalábbis a kép mellett a kupakos mellett az volt és ott volt a kamerára is polárszűrő mellette.
Én is megpróbálom majd.
-
trabantfabri
újonc
válasz
maj-viktor #3374 üzenetére
Szeretnék nyilvánosan elnézést kérni Tolled! Maximálisan segítőkész voltál, én pedig maximálisan türelmetlen! Mégegyszer elnézést kérek!
-
bndsfr
csendes tag
válasz
maj-viktor #3321 üzenetére
Én ezt simán időzítőnek (mint pl. a normál fényképezőkön - megnyomom az exponálót, majd 5 sec után lő) néztem...
De működik, köszönöm!
-
Gicz
addikt
válasz
maj-viktor #3340 üzenetére
Nem kell megsértődni mert te megszivtad, csak azért irtam le a tapasztalataimat megtudjátok h onnan nyugodtan lehet rendelni...
-
AttilaN
tag
válasz
maj-viktor #3296 üzenetére
Ezek után hülye lennék annyit kiadni egy GoPro-ért.
Van egy Zopo telefonom, ugyan úgy kínai, tökéletes. Biztos nem vennék újra túlárazott gyártóktól telefont, soha! Köszi a választ!
-
menyhartlevi
aktív tag
válasz
maj-viktor #3298 üzenetére
A Foxofferes link alapján SJ4000 (eredeti)!
És innen lett rendelve.
Viszont akkor ez most így nem rossz ár. Free DHL-lel + néhány tartozékkal. -
KeMa
csendes tag
válasz
maj-viktor #3288 üzenetére
Köszönöm!
-
Boba0514
tag
válasz
maj-viktor #3274 üzenetére
Nyilván nem rendeltem volna így meg, csak kérdeztem.
Egyébként hiába néztem az értékelései között azt az 1-et, ha nem emberi nyelven van írva...
(nyilván árulkodó volt, hogy csak egy ilyen értékelés van, én se bíztam már benne egyáltalán, miután láttam)
-
DreaD88
tag
válasz
maj-viktor #3162 üzenetére
Amit csináltam összehasonlító videó az alapján azért közel nincs ekkora képminőségbeli különbség.
Szerintem a quality és a sharpness ennél a videónál a leggyengébben van. -
HornedReaper
senior tag
válasz
maj-viktor #3160 üzenetére
Én a DX-ről rendeltem, de nem közvetlenül, hanem DXlisting-ről TPE nevű beszállítótól, és eredeti jött.
(igaz jóval régebben rendeltem már, márciusban) -
Boonen007
őstag
válasz
maj-viktor #3179 üzenetére
Bocsi hulyeseget beszeltem akkor, videonal razkodasra van valmi opcio?
Az elesseg menut is javithatnak a soft legyen soft a strong meg strong.. -
Boonen007
őstag
válasz
maj-viktor #3174 üzenetére
A firmware jo lesz a regiekhez?
Most viszont neked címeztem, azokra is rákérdezel?
-
mm89
őstag
válasz
maj-viktor #3160 üzenetére
Én is DX ről rendeltem, több mint egy hete a vámosok nézegetik, remélem hamarosan megérkezik és beszámolhatok róla, hogy milyet kaptam. Én még 06.11-én rendeltem, remélem akkor még eredetit küldtek. Majd kiderül.
Már bánom, hogy nem eu-ból rendeltem, nem lett volna sokkal drágább.. -
Boonen007
őstag
válasz
maj-viktor #3171 üzenetére
Ezt írtam, de nem konkrétan neked volt.
"maj-viktor:
Ha beszélsz a gyártóval mondhatnád nekik akár ezt is, hogy a jelenlegi HDR, hogy is mondjam... nem sok mindent csinál. Meg akár megkérdezhetnéd, hogy nem akarnak-e gyártani hozzá polár szűrőt."
-
Gicz
addikt
válasz
maj-viktor #3164 üzenetére
A közterületen videó készítésnek utoljára mikor utánanéztem, akkor az volt a helyzet, hogy ha 10nél többen vannak a felvételen, akkor még ha kérnek sem vagy köteles kitakarni az arcukat, és nem perelhetnek, szedethetik le a felvételt stb.
-
Boonen007
őstag
válasz
maj-viktor #3168 üzenetére
Országútin nem sok lengéscsillapítás van és jó útról beszélünk. Így már bukón korrekt. Bár stucnin jelentősennelmarad GoProtól.
Olvastad amit írtam neked itt tegnap?
Te HDRt használod? Új kijelzősöd van?
-
repvez
addikt
válasz
maj-viktor #3161 üzenetére
CSak azzal kell vigyázni, hogy ha jól tudom akkor nem lehet felhasználni bizonyitékként az ilyen videok képeit, max akkor ha nem beazonosithatók rajta a személyek és nem folyamatos képet készit.
Tudom hogy igy nincs semmi értelme,de egy autós cikkben volt erről szó és ezt irták hozzá.
-
repvez
addikt
válasz
maj-viktor #3140 üzenetére
Ismét köszi, én is nézegettem a Goprot,de annyival nem tud többet mint amennyivel drágább és ahhoz még nincs is semmi kieegészitő mint itt csak a kamera.
Egyedül ami zavar az a hangok hiánya a tokban és hogy valahogy az apró rezgéseket ki kéne küszöbölni a felvétel közben. De erősen gondolkodok rajta. ha más jobb nem lesz a közeljövöben .
-
MattM
tag
válasz
maj-viktor #3142 üzenetére
Nagyszerű
köszi!
-
repvez
addikt
válasz
maj-viktor #3122 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Az akció kamerákat nézve összehasonlitásban van ennél jobb képminőséget produkáló kamera és hasonló árfekvésben? Vagy egyértelmüen ez a legjobb ár /értékű?Amugy mekkora az esélye hogy egy hamisitványba vagy hibás készülékbe szalad bele az ember rendeléskor? vagy a használat közben előforduló meghibásodás? jó eséllyel kihuzza 1-2 évig ?
Angol ebayt néztem(nem a Heavends-től) a vám elkerülése végett. vannak olyan jelek ami egyértelmüen hamisitványra utal?
Láttam a képeken az eltéréseket, de a hirdetésnél ugye felteheti az eredetit is és a hamist küldi.
DE gondolom az ár vagy egyéb dolgok csak jelent valami szürőt , hogy melkyik lehet hamis. -
szabieable
aktív tag
válasz
maj-viktor #3127 üzenetére
Heavends válaszától függ de köszi a linket. Tokom nincsen mert az is elveszett, de a többi csatlakozó megvan az előző készletből
-
dani88
tag
válasz
maj-viktor #3118 üzenetére
Gondolom a meggyarapodott kereslet miatt a gyárban kevesebbet tesztelnek és a gyorsított munkatempó a precizitás rovására is megy.
-
lackopacko
csendes tag
válasz
maj-viktor #3080 üzenetére
szia.ma megvettem electropoint-tól az sj4000-et
tudsz segiteni nekem,mit tudok rajta nézni,hogy frankó-e?
a szokásos dolgokat ismerem:
kamera ház ,csomagolás...stb ezek rendben vannak.
más valami?
most elkezdtem vele time lapse-ezni,szokásos kezdő módon 5 sec-el....meddig kell vegyek,hogy egy értelmes
videót rakhassak belőle össze?
bocs,ha sok a kérdés,talán neked ez a kisújadban van
köszi -
_tRebroN_
tag
válasz
maj-viktor #2611 üzenetére
Aki ilyen action cam-et akar venni sok esetben ide vagy ehhez hasonló fórumokra fog először felmenni és olvasgat eza mobilX-es dolog meg már annyiszor szerepelt elöbb utóbb bele fog ütközni.
Másfelöl meg a olyan bolttal akik különböző trükkökkel próbálják megtéveszteni a vásárlót itthon számtalannal találkozhatsz elég bemenned egy random nagyobb közértbe.
(moderálva)
[ Módosította: Bocha ]
-
dani88
tag
válasz
1920*1080/(1280*720) = 2,25
15,3/(13,5/2) ~ 2,25Minő véletlen
-
szabieable
aktív tag
válasz
Konkrét felvételt nem csináltam, csak váltogattam a 16 gigás kártyán a módok között és 1080p és 720p között ~6 perc eltérést mutatott a felvehető időben. Ha emlékem nem csal akkor 720p@30 volt belőve, várom heavendstől a második kamerát(múlt kedden lett dispatched), holnapig ideérhetne, különben bukom a búvárkodós nyaralást
-
Boonen007
őstag
válasz
maj-viktor #3073 üzenetére
Vagy rosszul tudom, hogy kót hónapos a legutóbbi? Mondjuk igaz az valóban nem sok. De én várom a következőt!
Még Androidos telefonokról bennem ragadt, hogy az új dolgokat azonnal felrakni.
-
szabieable
aktív tag
válasz
maj-viktor #3071 üzenetére
Nah ez remek hír
talán a 720p bitratet is meg lehetne említeni nekik és akkor már majdnem tökéletes lenne
-
Boonen007
őstag
válasz
maj-viktor #3071 üzenetére
Lesz még egyáltalán frissítés?
Most nagyon leálltak.
Az utolso ujkijelzoshoz 2 honapja volt.
-
lackopacko
csendes tag
válasz
maj-viktor #3061 üzenetére
köszönöm szépen!
bontatlan kingstont találtam amiért holnap megyek...esetleg kipróbálásnál (mert mindenképp kipróbálnám)
mire érdemes figyelni,miből tudom,hogy frankó-e?
sj4000-et pedig az electropointnál fogom megvenni!
infó róluk esetleg?
sok mindent rendelek aliról pl. de ezt az egyszerűbb garancia érvényesítés és a valódiság miatt gondoltam,hogy tőlük veszem,mert a mobilx-től inkább nem akartam a fentebb már említett kifogások miatt....
köszi -
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #3033 üzenetére
Meg még felmerült ez is:
G8900 Ambarella A7De ez már szinte GoPro árba van...
~nettó 300-400$-ért -
mutyi
senior tag
válasz
maj-viktor #3036 üzenetére
Ok, köszönöm srácok a gyors választ, megnézzük akkor úgy.
-
Attilaro
csendes tag
válasz
maj-viktor #3024 üzenetére
Bocsi, kerestem a fórumban, de SJ4000W néven, de úgy nem jött elő
-
dani88
tag
válasz
maj-viktor #3024 üzenetére
JMB Synergiz-t is érdemes szerintem követnie mindenkinek. Szoktak firmware-t is megosztani.
-
lackopacko
csendes tag
válasz
maj-viktor #3012 üzenetére
na ja,hát ezaz.normál felhasználó vagyok,inkább hobby célból veszem,de nem akarok szarabbat kapni,mint amilyen amúgy lenne,hiszen tube-on én is sj4000 összehasonlító videókat nézek,ez pedig,ha gyengébb annál,annak nem örülnék....
fórumban olvastam még az electropoint-ról,ahol szintén garis is és olcsóbb is valamivel a készülék,bár engem jelen esetben inkább a minőség érdekel.magyarul jobb lehet-e az electropoint-os? -
törölt tag
válasz
maj-viktor #3012 üzenetére
Meg ne felejtsük el hogy SD28-nál nincs FPV mód.
-
nbence94
tag
válasz
maj-viktor #3007 üzenetére
köszi nektek, végül gumialátéttel sikerült jól rászorítani
-
jkutya
tag
válasz
maj-viktor #2975 üzenetére
Nem valószínű: 0507 firm van rajta - és minden tök olyan mint a foxofferes összehasonlító linken.
-
mobilx
csendes tag
válasz
maj-viktor #2982 üzenetére
Gyártói ígéret szerint 3-4 héten belül kapjuk az első szállítmányt, egyelőre csak előrendelést tudunk rá fogadni.
-
mobilx
csendes tag
válasz
maj-viktor #2979 üzenetére
Csak az általunk kiadott FIRMWARE-rel frissítsd a nálunk vásárolt kamera szoftverét, egyéb forrásból származó frissítés kárt tehet a készülékben és garancia vesztéssel jár!
-
Gicz
addikt
válasz
maj-viktor #2967 üzenetére
minőség szempontjából célszerűbb lenne a 3mpx opciót választani képekhez, mert ott nem interpolálgat a proci, valószínű simán lemeneti a 2048x1536-os kockát amit kitol a szenzor magából.
egyébként a videó minősége ettől ilyen jó, hogy maga szenzor nem 12mpx-es, hanem csak 3, így nagyobbak az egyes képpontok, és ez jót tesz a zajnak, meg a dinamikaátfogásnak is.
-
Gicz
addikt
válasz
maj-viktor #2949 üzenetére
Nem tudom néztétek e a szenzor adatlapját, de 3 mpx a felbontása, tehát értelmetlen 12mpx-re állítani a képfelbontást. 2048x1536 max ami a szenzorból kijön az adatlapja szerint. és ezt konvertálja fel a proci...
-
szabieable
aktív tag
válasz
maj-viktor #2935 üzenetére
a tojásidőzítő jó lenne de ez a firmware nem tud ugye 0.5ös képeket csak 5öset
remélem sikerül eljutni addig, hogy feltörik és lesznek rá moddolt fw-k
-
Ultraviolet
tag
válasz
maj-viktor #2933 üzenetére
nem kötekedés volt. jók ezek a teszt videók(lehet 720ba néztem azért nem tűnt élesnek pl: a graffitis alagutas videó amin az arcod felé van a kamera.).. várom további videód !
felfeliratoztam a youtube és facebook (sj4000) oldaladra.. -
Ultraviolet
tag
válasz
maj-viktor #2893 üzenetére
köszi, nekem kicsit többet megér, hogy előbb megjön és remélem nem kamu. majd írok..
lehetne csinálni egy összefoglalást ki honnan vette és mit kapott, mennyi idő alatt, milyen összegért.a cég venne ilyet honnan érdemes venni? ha többet akarok venni?! van valami gyártó?!
-
törölt tag
válasz
maj-viktor #2870 üzenetére
Köszi, én ismerem ezeket. Amikor "áfáznak" én azt is általánosan vámolásnak hívom
Kérdésem arra irányult hogy a foxofferes csomagokat megfogdosták-e nektek?
-
DreaD88
tag
válasz
maj-viktor #2840 üzenetére
Amit csináltam összehasonlító videó az alapján az SJ4000-nek egyértelműen szebb a képe az SD28-tól...
Olyan apróságokban jobb (nálam) az SD28 mint hogy az akku fedél felpattan ha kinyitom, könnyebb kivenni a vízálló tokból, mert nagyobb a vízálló tokja, a Mode gombot könnyebb benyomni, hangosabb.
SD28 hátrányai: lassabb a szoftvere, csúnyább a kijelzője (életlenebb, halványabb, kevesebb a kontrasztja), a vízálló tok gombjai (bár könnyebben benyomhatóak) lassabban állnak vissza ami inkább csak zavaró.Egyelőre ennyi. Talán az SD28 kevésbé meríti az aksit, de nem esküszöm meg rá (bár a kijelző és a kicsit gyengébb képminőség miatt elképzelhető.
A konzolok nagyjából ugyan azt tudják, minőségbeli különbséget nem tudok róluk mondani maximum, hogy keskenyebbek a tépőzáras felfogatók.
-
gotz
tag
válasz
maj-viktor #2852 üzenetére
Bekapcsolni be lehet, vesz is, minden szir-szar, viszont tényleg már nem tudom, hogy mióta van töltőn és meg se nyikkan, ha lehúzom róla.. Tőle vettem, vámmentesen érkezett, ennek ellenére negatív megy feedbacknek, mert direkt kértem, hogy 22$-t írjon a dobozra, ennek ellenére az eredeti ár szerepelt rajta..
-
Tecsa
aktív tag
válasz
maj-viktor #2851 üzenetére
1cm-el elnéztem. A furat átmérőt én 5.2mm-re tippeltem ennek függvényében számoltam a teljes hosszt. Enniy baja legyen a dolognak. Ajándék lónak ne nézd a fogát!
-
Tecsa
aktív tag
válasz
maj-viktor #2844 üzenetére
-
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #2836 üzenetére
-
Tecsa
aktív tag
válasz
maj-viktor #2840 üzenetére
Mivel az acél sűrűsége közel 3x nagyobb mint az alunak. Ezért nagyon esélyes hogy az enyém nehezebb lesz, azonos méret esetén.
Egy ilyen tartó már készült de rövid lett sajnos hasra ütés szerűen rajzoltam meg. Itt az eredeti kar méreteit vettem alapul 16cm hossz az egyenesnél ha jól sikerült kiszámolni. -
Tecsa
aktív tag
válasz
maj-viktor #2836 üzenetére
Tervezés ingyen, lézervágás ingyen, így nekem ingyen lesz az egész. Rokon dolgozik olyan helyen ahol lézerrel vágnak. Annyi a hátránya a dolognak, hogy vagy acélból lesz kivágva nem aluból, és nem lesznek hozzá kis csavarok. Azokat tudom pótolni sima 5-ös csavarral vagy beszerezhető a hozzá tartozó alu gopro csavar.
-
Dread
tag
válasz
maj-viktor #2786 üzenetére
Najo megmondom őszintén h nemnagyon nézegettem a kiegészìtőket, de tényleg volt és sikerült is
köszi
-
Boonen007
őstag
válasz
maj-viktor #2803 üzenetére
Nem kell meccselni semmit rakok a gomb alá egy kis karton papírt és úgy jó lesz
A gomb műanyag külsőrésze nem ér hozzá az alatta lévő fém "valós" gombhoz.
De új kijelzős legújabb firmwarerel
-
Boonen007
őstag
válasz
maj-viktor #2796 üzenetére
Nokia Lumia 920 töltőjével tölthetem? Output 5v 1A mint ami s hozzávaló töltőjén van. Én Sajnos akkor sem érzek semmi nyomáspontot, meg sem moccan a gomb.
-
BITBOYS
addikt
válasz
maj-viktor #2793 üzenetére
No, közben már egyezkedek egy eladóval, lemegy ez 300 dodó alá is
Óra nem lényeg, bár tényleg kecsegtető a live videó. Igazából a topikban említett Ambarella dsp a7lx75m+ miatt választanám. Óra nélkül sajnos nem kapható.Még gyűjtöm az infókat
-
Boonen007
őstag
válasz
maj-viktor #2796 üzenetére
Maxot ír az aksi gépre dugva és semmit nem mozog megnyomva. De rádugom. Ez tuti nem jó. Semmi matrica nincs rajta.
-
Dread
tag
válasz
maj-viktor #2784 üzenetére
Motoros bukó nincs, rajta lyuk, de lehet csinálok valami ék alaku konzolt hozza
de a legjobb lenne ha lenne olyan cucc amivel jobbra balra is tudnám dönteni a kamerát
-
decision
csendes tag
válasz
maj-viktor #2776 üzenetére
Köszi az infókat!
Bang-ról jött, vám mentesen! Mákom volt. -
decision
csendes tag
válasz
maj-viktor #2769 üzenetére
Nincs.
Mire használható egyébként? Miért kell plusz? -
DreaD88
tag
válasz
maj-viktor #2734 üzenetére
Azokat még nem hasonlítottam össze. Az is meglesz (csak most idővel nem állok úgy, hogy kitérjek rá, ez a tesztvideó is inkább azért készült, hogy melyiket vigyem nyaralásra
)
Első pillantásra (illetve a csőre szerelhető konzol használata során) azt mondanám, hogy túl nagy különbség nincs.Viszont még egy ismertető jegy az SD28, SJ4000 beazonosítására az, hogy a "knob screw" az SD28-nak sima fejű csavar van benne, az SJ4000-nek pedig csillagfejű. És hogy az SJ4000-nek szélesebbek a tépőzáras szalagok.
Bár pont ma reggel írt egy haverom, hogy neki eltört ma a kormányra rögzítős adaptere és neki SJ4000-e van.
Elég durva úton első napon az SD28-at én is kormányra raktam fel ezzel a csőre rögzítő adapterrel és bírta.Szóval vannak érvek, ellenérvek az SD28 mellett is, de mivel kameráról van szó, ezért szerintem a képminőség értékelése az elsődleges (az pedig az SJ4000 felé billenti a mérleget, bár ki tudja, hogy egy újabb SD28 fw-vel mit fog tudni), aztán jöhetnek a konzolok, tokok, stb...
-
DreaD88
tag
válasz
maj-viktor #2732 üzenetére
Először úgy csináltam meg, de nagyon sokszor úgy jött ki, hogy pont nem volt benne a "céltárgy" mindkét félben. Például az elején jobboldalt a fa kérgén a nyers videóban nagyon szépen látni az élességbeli különbség.
De ha csak felesbe osztottam volna, akkor csak az SD28 képét lehetett volna látni. Szerintem így több részlet hasonlítható össze.
Viszont a következő videót úgy fogom csinálni, hogy a jobboldali kamerát fejjel lefelé teszem fel a kormányra, így sokkal közelebb lesznek az objektívek egymáshoz + lassabb kameramozgatással, itt ott álló képpel fogom felvenni. + 1-2 "állványos" kép is kellene.Ahogy írtam is, ha nem látom egymáson a 2 videót, akkor megelégszem az SD28-cal is és azt mondom h tök jó felvételt készít, de így inkább csak másodlagos kamera lesz.
ui.:
Igazad van, ebben az esetben rossz szót használtam. Tehát a dropboxos linken nem feltöltött állapotban lehet megnézni a lerenderelt videót.
Sajna olyan gyenge az uploadom, hogy 2x ~380 MB-ot mire feltöltök... :/ -
DreaD88
tag
válasz
maj-viktor #2710 üzenetére
Keresgéltem, nagy nehezen meglett a "hiba". Itt van rá a megoldás... Ilyen bugot a vegasban emberek
Amúgy holnap lehet csinálok egy új tesztvidiet, mert kicsit gyorsan mozgattam a kamerákat, meg jobban 1 nézpontba is lehetett volna állítani őket, csak sajna siettem :/
Amúgy milyen jó is, ha van itthon régi országúti könnyű kis alumínium versenykormány
-
JoinR
őstag
válasz
maj-viktor #2704 üzenetére
20140527V1 van nekem.
(#2709) DreaD88: framerate beállítás rendben? próbáld valami másik kiterjesztéssel esetleg..
-
DreaD88
tag
válasz
maj-viktor #2708 üzenetére
A készülő teszt alatt az SD28 és az SJ4000 között is óriási a kijelző minősége közötti különbség.
Az SJ4000 kijelzője élesebb, kontrasztosabb, fényesebb.
Viszont az SD28 hangosabban csipog a gombok nyomogatására, ami jól jön mikor bringázás közben a fejemen van és "vakon" indítom a felvételt...Jut eszembe... Sony Vegas Pro-val próbáltam SD28 vs SJ4000 tesztvideót csinálni, meg is van az összevágott, szétosztott, maszkolt videó, viszont a kész videó renderelésénél az eredmény egy villogó, ugráló videó lesz :/ ötlet?
-
bazsi11
csendes tag
válasz
maj-viktor #2691 üzenetére
Nekem volt itthon még régről 1 db. arra bedugtam az USB-ét és csak ezt a kettő lehetőség ajánlotta fel. De amúgy is akarok most venni másik hálózati töltőt. Nemsokára megyek veszek.
-
bazsi11
csendes tag
válasz
maj-viktor #2688 üzenetére
Mert nekem itthon volt 1 . arra rádugtam és csak a web camot írta meg a fájlvitelt.
-
bazsi11
csendes tag
válasz
maj-viktor #2688 üzenetére
És ha USB-s hálózati töltőről ?
-
Drótszamár
őstag
válasz
maj-viktor #2673 üzenetére
Szerintem polárszűrőre gondol. Azt nem lehet szoftverrel rátenni. Szűri a csillogásokat, kiemeli a felhőket, zöldebbek a növények.
Szerintem ahoz túl széles a látószög. Az ég csíkos lesz. Egy próbát persze megér, hátha nem annyira gáz a végeredmény.
-
CGmatula
tag
válasz
maj-viktor #2647 üzenetére
A boltaneten.hu-t én is tudom,csak ott nincs utánvét,itt viszont van.
-
CGmatula
tag
válasz
maj-viktor #2645 üzenetére
Én itt is rákérdeztem: http://sj4000hunshop.uw.hu/
Magánemberként árulja,tehát nem cég,de küldött fotókat és "eredeti SJ4000-et" árul.
TheCsory is innen vett,ő ajánlotta.
-
schumi
aktív tag
válasz
maj-viktor #2641 üzenetére
köszi, értem, tehát egy még nem létező dolgot árulnak faxa
"eredetit" hogy kell érteni mert a mobilx oldalán ami fennt van az van írva hogy sd 28 akkor ez valami fake, vagy teljesen rendben van ez?
akkor honnan érdemes venni ha a mobilx-es nem ajánlott -ha jól értem ?
Van még ez is -
danilla
őstag
-
DreaD88
tag
válasz
maj-viktor #2631 üzenetére
Nekem is nehezen jön ki, nem vagy egyedül, de az említett módszerrel nincs vele gond, csak hagy kint az akku cipkáját
-
dani88
tag
válasz
maj-viktor #2611 üzenetére
Foxofferen azt írták korábban, hogy a mostani goproban is használt Ambarella 7 chipset lesz, szóval már csak azért is megéri várni rá
-
belsodavid
aktív tag
válasz
maj-viktor #2578 üzenetére
Ha azzal használom mennyire szélzajos? Nem megy tele porral, ha pl valaki mögött megyek?
-
jeremy74
csendes tag
válasz
maj-viktor #2510 üzenetére
igen de az enyém nem tudja a Tv out menüt mert (régi lcd s)ha tudná mint az új lcd s biztos megtartanám mert
szép videókat csinál.És mondom ezt úgy hogy egy hete adtam el a GoPro Hero 3+Black Editionomat.
Ami aztán nem ez a képminőség kategória . -
dani88
tag
válasz
maj-viktor #2510 üzenetére
OSD = On screen display = menü
Meg lehetne oldani az FPV-t valahogy a webcam funkcióját kihasználva. Kell egy ARM procis kis számítógép, meg egy driver az adatátvitelhez usb-n.
-
jeremy74
csendes tag
válasz
maj-viktor #2508 üzenetére
Av mód: audio/videó usb kivezetés lcd re
Osd :ami nekem képet alkot a monitoromra a gép vezérlőjéből és a kamera képét összepárosítja. Speckó cucc
Fpvirst-person view (radio control) Modell irányítása távolból monitoron keresztűl
-
Ricko
tag
válasz
maj-viktor #2480 üzenetére
Nem semmi! De örülök, hogy nem vagy egy bexari alak
Én az emberek helyében vissza vinném a kamerát.
Kötelesek visszatéríteni a vételárat vagy pedig a számlán/garancián is feltüntetett SJ4000 kamerára kicserélni! -
rezar
csendes tag
válasz
maj-viktor #2408 üzenetére
- Szerintem pont a vágás meg editálás nélküli videó a jó tesztvideó, tehát érdemes volna a kiadott firmware-eket ilyenek alapján hasonlítgatni, nem újratömörítgetve, de ez nyilván evidens.
- A szalag mellett / nem mellett munkahasonlatot nem értem. Én csak azt mondtam, hogy aki egész nap a fórumot nyúzza, az addig sem dolgozik. Ne mondd nekem, hogy minden 17 óra után írja a bejegyzéseket.
- Gondolom, már be is perelted a céget. Annyira azért senki nem magabiztos, hogy igaza van, ugye?
- Te a melled vered, én a nyálam. Ez a stílusválasztás kicsit lekicsinylő ám.
- Nagymamám is debreceni, szerintem ő is a mobilx embere, csak még nem vallotta be, pedig minden jel erre utal.
- Ha csak a firmware a különbség, akkor miért állítod, hogy az SJ4000 többet, jobbat tud, stb.? A firmware tud többet maximum, nem? Mi a bizonyítékod arra, hogy az SJ4000-hoz folyamatos lesz a szoftveres ellátás a másikhoz meg nem lesz soha frissítés? Akkor mi van, ha kiderül, hogy tökéletesen ugyanaz a hardver, és a gagyinak kikiáltott SD28-hoz kiadnak majd egy sokkal jobb firmware-t?
Összefoglalva:
Szerintem ma Magyarországon, ha egy személy vagy csoport meg van róla győződve, hogy neki igaza van egy másik féllel szemben, mondhat a másik fél akármit, hozhat bármilyen érvet, vagy bizonyíthatja akárhogy, úgyis azt fogják mondani, hogy "terel", "ködösít", "hazudik", "nagyon gyenge" stb... ilyenek vagyunk. Ettől még nem állítom, hogy a mobilx-nek jogosak az érvei vagy hogy teljesen tiszta minden a termék körül, de szerintem, ha az lenne, akkor sem tudnák bebizonyítani, mert a nép már fellázadt, és vért kíván. (Ahelyett, hogy kimennétek videózni.) -
DreaD88
tag
válasz
Én akarok csinálni egy összehasonlító videót a két kameráról, Amint megjön heavendstől már csinálom is.
-
jeremy74
csendes tag
válasz
maj-viktor #2415 üzenetére
Nem de megcsinálom.Majd Írok hogy mi az eredmény.
-
settenkex
tag
válasz
Amúgy ha jól emlékszem valaki aki SD28-at kapott panaszkodott a kiegészítők minőségére, hogy nem szorít rendesen vagy egyebek. Ha majd összevetitek ezt is érdemes lenne
Mert ha minden igaz az SD28 valamivel olcsóbb, mint az SJ4000, azaz valahol spórolni kellett a gyártás során...
No ezért is nem mindegy hogy mit milyen néven adnak el. Persze ettől még hibátlanul működhet, de ahogy valaki korábban írta hogy a CocaCola és a Pepsi is kóla, de ha Te CocaCola-át akarsz inni akkor ne Pepsit adjanak el neked CocaCola néven (ez persze fordítva is igaz)
-
settenkex
tag
válasz
így van
-
bazsi11
csendes tag
válasz
Teljesen igazad van ! Csak támogatunk téged !
Veled vagyunk ! -
mcgoat
aktív tag
válasz
maj-viktor #2390 üzenetére
Ha tudom azt, hogy nem fog a nyakamon rohadni, akkor szívesen tartok a polcon belőle. Leírtam, hogy nekem azért volt, mert egy fórumtársnak hoztam az ő kérésére.
-
Petyus1
tag
válasz
maj-viktor #2396 üzenetére
Már 2x feldobtam ezt a linket, mint lehetséges forgalmazó. Esetleg őket is le kéne csekkolni. Árulnak még 1-2 jópofa kiegészítőt is.
-
P3tyka
csendes tag
válasz
maj-viktor #2394 üzenetére
No, ez alapján az "igazit" vettem náluk. Bízom benne megnyugtató vagyok. Ettől függetlenül, ha bizonytalan vagy továbbra is azt mondom hívd inkább fel őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Opel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest