Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• maj-viktor

őstag

válasz rezar #2469 üzenetére

- Folyamatosan beszólogatsz és még csak igazad sincs...
    Természetesen a nyers felvétel a döntő... youtube-ra azért töltöttem pl. én fel "összevágott", tömörített videót, hogy látszódjon a különbség... DE!!! Szándékosan megosztottam a nyers felvételeket is, hogy mindenki maga eldöntse! mega.co.nz-re feltöltve! Akkor miről beszélünk!? O.o :O

http://www.youtube.com/watch?v=IkionZAxTv4
    Jéééé a leírásban ott a "nyers" felvétel, mivel tudjuk, hogy a youtube alapból is nagyon lerontja.. letömöríti..
    WOOOW!

- Képzeld én a szabadidőmet rááldozva kommentelek / teszelem a kamerát! Woooow mééég ilyet!

- Ha nagyon érdekel, engem konkrétan megfenyegetett a mobilx (privát beszélgetésbe... nem akartam kiírni nyilvánosba - csakhogy értsd, miért és miről beszélek), hogy ha mégegyszer valami csúnyát írok rólunk, akkor beperelnek... üzletrontás / becsület sértés miatt... Én meg mondtam, nekik - nyugodtan, aztán majd visszapereljük egymást én meg a vásárló megtévesztése miatt... sakk-matt helyzet! Ha lép a mobilx én is lépek! Ez aztán egy bolt korrekt hozzáállása a problémák kezelésére ugye!?, meg a facebook-ról letiltás, aki panaszkodik náluk, ugye-ugye....

- Elmondtuk ezerszer mi is / a mobilx-esek is, ugynézki, a belseje ugyanaz, csupán a firmware különbözik és esetleg az anyaghasználata silányabb az SD28-nak az eddigi emberkék leírásából (én még nem láttam, szóval nem tudom összehasonlítani, de ahogy írtam tervezve van már egy emberkével, hogy megnézzünk mindent és teszt összhasonlító videót is csináljuk SJ4000 VS SD28... csak idő összeszervezni...)
    Ezt én is elmondtam... kitudja idővel még az is lehet, hogy az SD28-nak jobb lesz a firwmare-je... jelenleg még nem úgy néz ki...

- Te tényleg ennyire korlátolt vagy!? A mobilx maga posztolt a facebook oldalukra képet, amin látszik ~50db SD28 kamera... a doboz "elírásból" adódóan egyértelműen SD28, amint SJ4000-ként árulnak...

De minek kell ezt folyton felhozni!? Lépjünk már túl rajta... Mostmár ők is odaírták, hogy csak az ő firmware-jükkel működik a kamera... legalább ennyit "csináltak" (bár az én szemembe továbbra is inkorrekt a cég, hogy SJ4000 típusként árulja... az SD28-at ez egyéni vélemény... átlagfelhasználó meg lesz*rja, az valószínűleg GoPro-t akar venni, csak olcsón megakadja úszni és megveszi aztán örül majd, mint majom a farkának, hogy de jó vételt csinált... ENNYI!)

Aztán ha valaki kérdi tőlem, honnan tudna venni SJ4000-et... tuti nem a mobilx-et fogom ajánlani... Ennyi a történet! (és most hogy leíram a véleményemet - majd beperel a mobilx... már várom a csúnya e-mailjüket, mert érdekes módon bármit írtam ide, rá pár percre... órára "megkerestek"... szóval senki ne mondja nekem, hogy nem olvasnak minden kommentet)

SJ4000-el akartak / akarnak kereskedni... kifogtak egy rossz szálltmányt.. elsózták... van ez így! Csak a kommunikációjuk hagy kivánni valót... Esetleg vegyenek fel egy marketingest, aki tudja "kezelni a helyzet", mert egy bolt részéről a fenyegetőzés, nagyon nem jó imidzs! (De majd ezért is megkapom tőlük az irgum-burgumot tuti...)

• settenkex

tag

válasz rezar #2406 üzenetére

Kedves Rezar!

Nem az volt a gond hogy milyen az egyik és milyen a másik, hanem az elnevezés, azaz hogy SJ4000-nek árulni azt ami nem teljesen az (hardver alapok ugyanazok, de más összeszerelésben és más firmware-rel) sokakat megtéveszt! És mikor erre fel lett hívva a közösség figyelme elkezdődött az adok-kapok, de végül a felek kezdenek kibékülni.

Véleményem szerint az eladónak csak annyit kellett volna tennie, hogy a terméknévbe beleteszi azt hogy "SD28" és máris szent a béke. Ahogy korábban írták páran, a másik kamera használható, teljesen jó vétel, annak akinek az volt a célja hogy olcsón vegyen sport kamerát. Azok vannak/voltak csak felháborodva, akik direkt SJ4000-ret akartak venni (tesztek, egyes funkciók, a fórum vagy egyebek miatt), viszont ezen a néven mást (azaz SD28-at) kaptak. Ez a felháborodás szerintem jogos!

Szakmai fórum fogalmát szerintem félreértetted. :)
    Nem attól szakmai, hogy kik írnak benne (lehet az amatőr vagy műszaki zseni), hanem attól hogy milyen témában és milyen mélységben.
    A vita utáni friss regisztrációkkal csak a támadó hangnem volt a gond, ezért lettek "megbélyegezve". De már ez is lefutott téma :)

A frissítésekről meg annyi, hogy az említett magyarországi forgalmazó többször említette hogy az ő kamerájukhoz is van frissítés, csak a nem kompatibilis az SJ4000-rel. Ami miatt a közösség védi az SJ4000-ret, az az, hogy ezt a kamerát már sokan sokszor tesztelték (itthon és külföldön), a frissítésekkel kezdte kiforrni gyerekbetegségeit és tényleg kiváló ár/érték arányú, ráadásul sok kiegészítője kompatibilis a GoPro profi minőségi kamerával. Erre felbuzdulva lett kiadva az SD28, de ezeket nem mind mondhatja el magáról. :)

A foxoffer meg egy kínai viszonylatban nagyon jó bolt, többen dícsérik, kezelik a panaszokat és elég szép supportot adnak a termékeikhez, Ők állnak legközelebb a gyártóhoz és az egész világ rájuk hivatkozik ha az SJ4000-ről van szó, szóval asszem megbízhatóak. És mint fentebb írtam előbb volt SJ4000, mint SD28 így kikövetkeztethető melyik lett másolva, mint ahogy az elejétől fogva tudtuk hogy az SJ4000 a GoPro-ra hajaz. :)

Ez a vita amúgy nagyjából lecsengett, a többség lenyugodott, tegyél Te is így :)

Remélem minden kérdésedet megválaszoltam :)

További szép napot!

• maj-viktor

őstag

válasz rezar #2406 üzenetére

1. Eddig nem volt az acmell oldalán az SJ4000 jelzés!
    Ezt igenis most (ma - tegnap tették oda)
    2. Nem attól szakmai, hogy de okosak vagyunk és akkor már szakmaiak vagyunk, hanem mert teszteljük azt amit vettünk és szakmai szemmel nézzük mit tud, nem pedig, hogy megvesszük - bekapcsoljuk és vágás nélkül feltöltjük a videót, ahogy a falubikája Jancsi gyerek ugrott egy segges a helyi tóba... Hanem igenis összehasonlítjuk az újonnal kiadott firmware-ket pl.!
    A szakmaiság persze nem abból adódik, hogy kinek mennyi kommentje van, de azért annak a szavára többet lehet adni, aki már sokat mutatott és tett le az asztalra SJ4000 ügyileg itt a fóruma és közösségileg, mint aki ma regisztrált és beírja... (3 ilyen ember is volt ugyebár tegnap-tegnap előtt), hogy én is a mobilx-től vettem, SD28-at vettem és semmi bajom nincs vele! Igen, te egy átlagfelhasználó vagy és leszarod, hogy ha esetleg megtévesztenek és nem is azt kaptad, amit vettél, mert te leszarod, hogy SD28 vagy SJ4000... Én nem! Én azért olvasom - írtam ide, ez alapján vettem - veszem meg az SJ4000-et és akkor joggal elvárom, hogy SJ4000-et kapjak, ne pedig SD28-at! (Ami ÁLLLÍTÓLAG csak firmware-ileg más, belsőre ugyanaz... viszont ahogy már kiveséztük, ha visszaolvasol, hogy igenis számít, milyen firmware van a gépezeteten... átlagfelhasználó számára tök 8, jó a gyári is... ahogy egy mobilnál is... valaki megveszi és jó rá a gyári ROM, más meg lecseréli custom ROM-ra... ugyanaz a történet... Az emberek 80%-a leszarja... mi viszont pont a maradék 20% vagyunk! És érdekel, hogy az a firmware legyen rajta és telepíthessük rá a legújabbat, amit az SJ4000-hez adnak ki... és nem az SD28-hoz! Nyissatok egy SD28-as témát, és verjétek ott a nyálatokat, hogy milyen jó az SD28! Mi itt verjük a mellünket, hogy az SJ4000 milyen jó! Tipikus Samsung VS Apple szindróma!
    Munkahelyzet: képzeld nem mindenkinek van 8általánosa és ebből adódóan csak a gyárba a szalag mellett tud dolgozni 12órába minimál éhbérért... ez nem az a hely! Képzeld vannak olyan munkahelyek, amit gép előtt végeznek... és tovább megyek képzeld van olyan ember, aki a szabadidejébe, azt rááldozva kommentel itt... WOOOOW! Még ilyet!
    3. Képzeld felvetődött az ötlet! SŐT már folyamatba is van egy ilyen videó összehozása a facebook oldalunkra... és mindenki eldöntheti, hogy szerinte melyik a jobb! Csak ha látnád, nagyon friss az ügy... a foxoffer is 07.05.-én posztolta ezt a FAKE VS nem FAKE dolgot... szal mit vársz!? Emberek hobbiból - szabadidejüket rááldozva kommentelnek itt és megosztják a tapasztalataikat és mit képzelnek magukról, hogy még nem csináltak egy SJ4000 VS SD28 videót! Kéépzeld nem erre veri mindenki a faszát... és valamikor dolgozni is kell, szal megkell beszélni adott egyénnel, aki pesti, és hogy ráér-e adott időpontba összehozni egy ilyet! (és ahogy írtam! Amúgy egy ilyen már folyamatba van a részemről... bár ezeknek - az ilyen emberknek, minek is törném magam... nem is értem! Újabb szabadidő pazarlás csak részemről!)
    Azt senki nem állította, hogy az SD28-hoz nem jönnek majd ugyanolyan frissítések, mint az SJ4000-hez! Sőt tovább megyek, kitudja, lehet többet kihoznak majd belőle, mint az SJ4000-ből! (Vagy kitudja, még az is lehet az SD28 az új SJ4000... friss a dolog - nem tudjuk - nem tudhatjuk... csak a jelenpillanti állásból adódó tényeket tudjuk kezelni)
    4. Ebben az 1pontban részben egyet tudok érteni... VISZONT! Most miért vegyek SD28-at ugyanannyiért, amikor ugyanazon az áron az SJ4000 többet - jobbat tud!?

Tudtommal a mobilx hivatalos bolt... megillet az indoklás nélküli elállás bizonyos napon belül (7 vagy 14nap talán)... nem vagy elégedett - visszaviszed, nem hiszem, hogy balhézni fognak... visszaadják az árát, eladják másnak!
    Csak a mai napig nem fogod fel te sem, nem ezzel van a baj... csupán az, hogy még most is SJ4000-ként árulják az SD28-at! Amiről még mi sem tudjuk feltétlenül, hogy az SJ4000 ugyanaz-e!? De láthatóan nem, mivel a firware-je nem megy rá, így teljesen más termékként kell kezelni! És árulni is úgy kéne... Bár legalább már részbe beleírták, hogy SD28 és hogy csak tőlük lehet letölteni a firwmare-t... de ez csak terelés! (bár még mindig nem írtak hivatalos álláspontot... pedig állítólag hétfőre ígérték... ma meg szerda)

Megy a terelés, a mellébeszélés - ez bántja a szememet!
    Nem az, hogy kiadunk egy közleményt, hogy bocsi fiúk - benéztük - igazatok van!
    (mert sajnos kiderült "a bizonyítékokból", hogy igazunk van)

U.i.:
    mobilx = Debrecen, te = Debrecen, így akkor az én szemembe te is mobilx-es fizetett ember vagy tuti! xDDD
    (jajjj ilyet ne is írjak... mert még a végén komolyan veszed!)

Új hozzászólás Aktív témák