Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Asbee

veterán

válasz RetepNyaraB #29990 üzenetére

Erről beszéltem régebben. Táblázatokból nem lehet tuningolni, statisztikára jó maximum. Szinte Minden proci más. Más a hardverkörnyezet is. Én is kipróbáltam az első hsz-es táblázatot is régebben, be sem bootolt a gép.

Hiába a sok beállítási lehetőség, ha a proci olyan akkor nem ér semmit. Hetekig próbálgattam az offsetet, mire stabil lett. PLL-t, VTT-t, LLC, mindent állítgattam teszteltem, nem volt stabil. Egyszerűen vissza kellett kicsit vennem a offsetből, több fesz kellett a procinak, az adott órajelhez. Nálad is ez lesz. A limiteket told ki maximumra nyugodtan.

Más: Aki nem bír vele megbarátkozni, hogy mondjuk a lapja, csak 0,9V-ra megy idle, vagy csak 0,92V-al stabil nem 0,85-el, az vessen magára. Nem emiatt az idle fesz különbség miatt lesz sok a fogyasztásod.

(#29991) Anfänger : Pont ezaz, hogy procifüggő így fölösleges értelmetlen találgatni látatlanba. Volt nekem olyan 2500k-m ami 1,33V-ot kért 4,5-re, de olyan 3570k-m is, hogy 1,344V-ot kért 4,4-re míg van a fórumon akinek ~1,1V alatt kér 4,4-en.

Új hozzászólás Aktív témák