Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Valóban a játék nevét kifelejtettem.
Érdemes ezért váltani?
szerk: Miért ennyire határozottan?
Mással nagyon nem játszom, csak AC-del, aztán meg jön a BF4 is. De fura, hogy fix 72 FPS-nél Akadozik / szaggat a játék (Gulf, 64, célzás közben ide-oda nézegetés) , pedig nem vészes a procihasználat.
-
emiki6
veterán
Egyenlőre Freezer 13 Pro val hűtöm, ami elégnek bizonyúl, de váltani fogok Tr HR-02 Macho-ra.
Az elveteműlt lapom nem írja az alap Vcore-t szóval nem tudom, de elég keveset.
Betettem 4,5-re és az alap Vcore ból 0,060 V-ot vettem le, asszem, így a böngészés stabil. De majd még tesztelem. Lehet még kell neki egy kevés.
Az LLC nem tudom mi és az egyebet se nagyon ismerem.
-
katt777
félisten
Akkor ezt valaki más írta a hsz-odba: "Spread Spectrum nálam inkább nehezített. Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam kifejezetten SB-nél. Komoly játékokra mindig kért egy picike + feszt. A mostani procimnál is tudok kapásból olyan beállítást amivel LinX simán lefut de játékok alatt ehasal, és lehet állítani bármit egy minimális + fesz kell neki." - ez azt jelenti, hogy neked a Spreads Spectrum-mal gondod volt, aztán írod is, hogy a játékok meg elhasalnak a no SS "stabil" beállításokkal. Ergo vsz. ha SS ON belőtted volna, jó eséllyel a játékok sem hasalnak el. Valamit félreértek?

A másikat nyilván nem neked szántam, csak kicsit elkeveredett a sok hsz között.

-
bombibmw
veterán
-
HeZzZ
senior tag
hogyis mondjam, biztosra mentem

ma más késő van, holnap még megnézem mi az amit tud stabilan. hány ghz ig menjek ezzel a fesszel?
nem tudom hogy tuningos vagy antituningos-e a procim, de holnap végignézem mit tud.
hazatudom vágni ha valamit rosszul csinálok? csak kis lépcsőkbe lépkednék, de kinyírni nem akarom.#30139 megfogadom! holnap leírom mire jutottam. kösz a tanácsot

-
katt777
félisten
A fizikáról sem nagyon lehet vitázni, azaz, hogy eleve nincs elég hely a hő távozására. Ettől függetlenül a másik probléma a jelentősebb.
Ad-m: Az szép, nálam a 103MHz volt a határ, amellyel még működött a proci, de irdatlan feszültség-emelés kellett neki, legalábbis a szorzós emeléssel szemben. Ha stabil, akkor hagyhatod.
Az órajel-emelés mindenképpen rövidíti a proci élettartamát (egységnyi idő alatt több ciklus), az már más kérdés, hogy ennek túl nagy jelentősége nincs, mert pár év múlva úgyis lecseréled.
sephi: Én úgy láttam, teljesen procifüggő a dolog.
-
katt777
félisten
A 22nm ugyanakkora baj, mert nincs hely a hő távozására (elég sok cikket lehetett olvasni erről anno), ezt még hatványozza jóindulattal is szarnak nevezhető kupakolás.
Hát úgy, hogy 75%-ot lehet gyorsítani az IGP-n. Én 76%-ot tudtam húzni rajta (1500MHz), de a lassú (1333MHz) RAM-ok miatt ez csak kb. 33% stabil gyorsulást eredményezett (tehát az IGPU-nak nem kottyant meg a tuning). Gyorsabb RAM-okkal (pl. 2133MHz,sokkal jobb lett volna az eredmény, de hogy mennyi azt ilyen RAM-ok híján nem tudom. (30%-os tuninggal még lassult is a HD3000.) -
Ilyen felszereltségű lapokkal lenne egy árban? Persze lehet, nem vagyok igazán képben, ezenkívül Németországban lakom és itt ez elég nyerő vételnek tűnt pont a többihez képest...

Core feszen nem akarnék tolni már, ha máshogy meg tudom oldani. Átvariáltam a belső feszeket és majd este játszom egy kicsit, meglátjuk. Most visszatértem a legalacsonyabb beállításokhoz; ti. itt meddig lehet varázsolni csak az LLC piszkálásával. Nem kímélek senkit grafpmániámmal és le is írom a végén.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
katt777
félisten
Alzheimeresek kedvéért: azt írtam anno (visszakeresheted), hogy felső-középkategóriás VGA-khoz (ez 660ti/7870-szint) biztosan nem kell CPU-tuning a VGA miatt (hálózat és háttérszámítások meg nyilvánvalóan nem tartoznak ezek közé). Sajnos "kell tuning"-os emberek tesztjeiről eddig még mindig kiderült (mert utánanéztem több VGA-s topicban is), hogy nem maximális beállításokkal teszteltek, és akkor jöttek a de hát minek max. AA és egyéb kifogások.

bombibmw: Nem úgy jött le, hiszen írtad is. Sztem csak túl sokat aggódtál a feszek ugrálása miatt, mert nem ezt szoktad meg régebben. Sztem mindannyiunknak szokatlan volt az elején.
(kivéve Asbee-t
) Látom, bios-frissítés segített rajta.V.Dave: Miért nézne bárki hülyének? A lényeg az, hogy a saját rendszered neked a legmegfelelőbb legyen, szempontok alapján meg lehet vitázni, vagy meggyőz valaki, vagy nem.
Attól senki tuningja nem lesz kevesebb, akármilyen lapban érte el.kovsol: Na tessék, te is elismered, hogy nem maxon volt.
Ha meg nem tudod maxra állítani, gyenge a VGA. 
A teszt meg? A HD7970 felsőkategóriás kártya, kb. 10%-ot nyer a driveres "optimalizálással" az AMD, PhysX nyilván ki volt kapcsolva, és még így is... Ha 1GHz (!) emeléssel 2-3FPS a növekedés (szép vízszintesek azok a vonalak
), akkor ott bizony bőven elég a CPU-már alapon is, valós limitnél sokkal többet kellene emelkednie az FPS-nek. Jól látszik, melyek a kevésbé VGA-igényes játékok (de 3.6GHz felett, ami nagyjából az i5 alap órajelének felel meg, ezek sem sokat gyorsultak), ami nem azt a tényt cáfolja, hogy elég a proci még alapon is, hanem azt igazolja, hogy vannak bizonyos játékok, amelyek alá kevés (meg, ha kikapcsolják az élsimítást
), amit eddig is mondtam, tehát még mindig nem tudom, mivel állítottam valótlanságot. És még ezek a játékok is messze játszható sebességgel futnak, tehát megint csak nem szükséges CPU-tuning a VGA miatt. Hogy hálózat miatt v. számításos műveletekhez szükség lehet rá, azt eddig sem vitattam, de nem is erről vitáztunk, ugye?Végeredményben köszönöm, hogy a felsőkategóriás VGA-kat illetően igazoltad a feltételezésemet (ergo felső-középkategóriában teljesen igazam van).
De te legalább linkeltél tesztet, amely után végképp nincs értelme az i5-2500K VGA-t támogató tuningjáról vitázni. 
-
bombibmw
veterán
-
kovsol
titán
Kedvenc részemet kiemelem:
"However you can find them on a few sub $80 motherboards and the Z77 Extreme4." ezen sírva nevettemA lényeg meg:
"Now ASRock is also doubling its phases, however the issues here is that they are linking two phases to each other, so it is a big 4 phase VRM made to look like a 8 phase VRM with added inductors. There VRM is controlled by an ISL6367, a very high tech analog PWM."
Ha esetleg valaki nem venné a fáradságot az elolvasására. -
-
-
katt777
félisten
Nálam még sosem írt baromságokat, sem VGA-ra, sem az alaplapi dolgokra, leszámítva, hogy némelyik lapnál keverte az alaplap és a CPU-hőt (ált. AsRock-ra volt jellemző, elég soká jöttek a megfelelő frissítések ehhez). Hasonlítottam össze bios-szal és gyári szoftverekkel is. Nyilván a fogyasztást úgy számolja, de ha a fesz. értékeket jól méri a lap (ahonnan olvassa), akkor nem lesz nagy az eltérés a valóságoshoz képest. Persze akiknek sokat fogyaszt a gépük, vagy nem tudnak jó tuningot belőni (akár a hardver, akár a saját hibájukból) azok vigasztalhatják magukat, hogy baromságokat ír ki.

Ha nem érted, miről van szó, akkor inkább ne szólj be.
Az elérhető minimális feszültségről volt szó, de éppen az offset-tel volt probléma az MSI lapoknál, amellyel a legjobb energiatakarékosságot lehet elérni. Kovsol beszámolójára vagyok kíváncsi az ő gépének beállításáról, mert csak az érdekel, el lehet-e érni valahogy ugyanazt offset nélkül (de szinte szó szerint ezt írtam) és nem a te MSI-hájpolásodra.
Valószínűsítem ugyanis, hogy nem Auto feszbeállítással futtatja a 4.8GHz-et, eddigi ismereteim alapján pedig ez esetben nincs igazán energiatakarékos üzemmódja. Ha meg mégis, akkor te is tanulhatsz belőle.Henker2: Arra az általam is többször leírt tényre, hogy azzal a stabil offset feszültség-beállítással, amely a gyári órajelek eléréséhez szükséges, sokkal magasabb sebességet lehet elérni (jellemzően 4.1-4.3GHZ-et) a gazdálkodási lehetőségek finomításával. Pl. alacsony LLC-vel és fázisvezérléssel (mert fölösleges több) megvan az alap 3.7GHz, extrémmel meg megy a 4.xGHz anélkül, hogy a feszt emelni kellene. Nálam ez 4.1GHz volt -0,165V-tal, de 4.3GHz-hez is csak 0,005V-ot kellett rátennem. Régebben, úgy emlékszem, voltak procik, amelyek -0,195V-tal is stabilak voltak, az én gépem sajna -0,170V on már csak véletlenszerűen bootolt, pedig 16 fázisos volt a lap vezérlése, ergo vsz. a proci volt átlagos (v. rosszabb). A fentiek egyébként azt jelentik, hogy gyári hűtővel ilyen sebességig lehet elmenni, vagy nálam pl. a Ninjára nem kellett venti, passzívan is lehűtötte a CPU-t.
Cs_Laci: Kereső. Nagyon pontosan leírták itt 2600-tulajok (asszem SpeedR), hogyan és mennyit lehet elérni vele.
-
-
katt777
félisten
Ha tájékozottabb lennél, tudnád, hogy nem ma kezdtem tuningolni, volt nekem többféle X79, P45, P35, de még AMD konfigom is, 486-osig visszamenőleg. Mindenesetre mind közül a Sandy-t volt a legbonyolultabb tuningolni, hiába "csak" a szorzó emelés. De az, aki nem pepecsel az offset finomhangolásával, és csak pár napot szán a tuningra (mondván, hogy offsettel lehetetlen), az úgysem tudhatja. Látod, a "rossz" offsetes procidat hagytad a fenébe, pedig a magasabb fesz igénnyel elméletileg magasabb tuningot is kellett volna elérned (az én procimnál is voltak olyan frekik, ahol kifejezetten rossz volt az offset feszigény, de hát ezt írtam már), ha rászánod az időt. Mindenesetre akkor sem maga az offset beállítás a probléma, hanem, mint te is írtad, a proci.
LLC csak egy dolog, van ott még VRM Frequency, VRM Spread Spectrum, Phase Control, Duty Control, CPU Current Capabilities (az alap CPU, DRAM, VCCIO, CPU PLL, PCH, CPU Spread Spectrum mellett) és ezek közül a VRM F. kivételével MINDET kellett állítani a stabil offsethez.
Amúgy megnéztem, szimpla VTT helyett ASUS-nál az alábbi lehetőségek vannak: DRAM Data REF (CHA), DRAM Ctrl REF (CHA), DRAM Data REF (CHB), DRAM Ctrl REF (CHB), azaz csatornánként is két feszt lehet módosítani. Te is láthattad volna, ha vetsz egy pillantást a táblázatomra. Nos, az én RAM-jaimmal soha nem kellett ezekhez hozzányúlni (de azok nem is voltak tuningramok, csak jók), de kicsit több beállítási lehetőséget nyújtanak ezeken a vacak lapokon.

Azt most komolyan kérdem, a fentiek mind megvannak az MSI-n?
Mindenesetre ha tényleg rossz a proci, akkor sehogy sem lehet tuningolni.
Lehet, hogy keverlek valakivel, akkor bocs, de mobilnettel nem lapozgatok fölöslegesen.

lipi67: Hát, mint fentebb látod, volt az O-P-Q-R-S-T-U-V-X-Y-Z paraméter is.
Ha tényleg kifinomult igényességgel nyomjuk. 
E8400-nál takarékosabb konfigom nem volt, hűvösebb sem. Régi, szép idők, passzív Z600 alatt toltam a teszteket 4.05GHz-en.
Olyasmit kéne beszereznem, de sajna i3 árban adják. -
katt777
félisten
Szerintem az nem használ offset-et, aki nem ért a tuninghoz, illetve nem ismeri a szó jelentését: finomhangolás.
Tehát nem túlhajtás, mint azt egyesek vélik.Attól függ, milyen RAM, de a legtöbbnek hiába viszed feljebb az órajelét 1 lépcsővel, nem tudod használni, vagy csak olyan tré időzítőkkel, hogy annak semmi értelme. Amúgy, ha jól emlékszem, nem nagyon volt eltérés a gyakorlati teljesítményben a különböző sebességű RAM-ok között, inkább csak az IGP-hez kell gyorsabb.
Én nem terjesztek hülyeségeket az MSI lapokról, te panaszkodtál.

+1X: aki tud tuningolni, az "VTT nélküli" lapokban is tud.
Az egy dolog, hogy neked az MSI szolgáltatása tetszik, és azzal vigasztalod magad, hogy akkor majd fix feszen tuningolsz (de van VTT!
), az meg egy másik, hogy más lapokban nincs ilyen probléma. Azt hiszem, az elfogultság inkább tetten érhető nálad, de ezen teljesen fölösleges vitatkoznunk. Te szereted az MSI-t a hibáival, én meg szeretem a pöpecül tuningolható lapokat. 
ffodi: Miért nem jó benchre? Amikor offset-tel beállítottam a tuningot, ugyanolyan eredményt értem el vele, mint mások anélkül.
-
ffodi
veterán
"Egy komoly tuningos nem használ offsetet, erről ennyit."
Attól függ mi a cél.
Ha benchre hajtja az ember, akkor nyilván nem ajánlott, és nem is jó megoldás az offset mód. Ha viszont 24/7-re kell, akkor szerintem jobb az offset. Legtöbb esetben csak ezzel a megoldással veszi vissza az adott lap az üresjárati VCore-t, és a tuning mértékétől függően ez jelentősen befolyásolhatja az esetleges CPU degradációt. Persze fogyasztásban is van különbség, de az szinte elhanyagolható. -
katt777
félisten
Mit akarsz RAM-on tuningolni, amikor legföljebb a szorzót állíthatod, a RAM-ok gyári órajelen fognak menni? A Ram-feszt is vissza lehet venni - én még az 1.5V-ból is vehettem le - és a kapcsolódó feszeket is lehet állítani. Emelgettem én BCLK-t is, de akkora + fesz kellett neki, hogy nem érte meg azzal foglalkozni, ráadásul az a néhány MHz nem állította megoldhatatlan feladat elé a RAM-okat.
Aki persze ismeri a platformot, az eleve nem vesz 1.65V-os RAM-okat. Egyébként hiába emelsz VTT-t, attól a RAM-ok magasabb fesze még károsíthatja a memóriavezérlőt (tudtommal), sztem nem véletlenül ajánlja az Intel az 1.55V-ot max. Bár lehet, én vagyok a hülye, amiért odafigyelek a speckókra.
Ha nem érted az ASUS bios-át, vagy nem is láttál még "kamu marketinges" lapot, akkor inkább te nyilatkozz róla. Én ma már szerencsére csak mások tapasztalataira hagyatkozhatom az MSI-vel kapcsolatban.

Téged idézlek: "MSI lapban is lehet normálisan tuningolni." + "Inkább használom fix fesszel a procit"

-
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
Hát annyi hátránya van, hogy ha pl. 1,3-ra lövöd, akkor netezés közben is 1,3 V lesz. Mondjuk attól még keveset fogyaszt, valaki ezt lemérte anno. Csak hát a proci így mindig nagyobb feszt kap, nem tudom, hogy az mennyire tesz jót neki pl. a folyamatos 1,3 vagy 1,35 V.
Auto fesszel is kipróbálom majd, úgy hogy a vdroopot +100%-ra teszem és úgy még több feszt ad a procinak, úgy tudom küldeni auto fsszel is lehet pl. 4,2-őn, annyit még lehet elmenni +100-as Vdroop-al. -
rayoliviero
veterán
Értem, akkor én is így fogok és így biztos visszaveszi. De mások amúgy nem igazán így szokták tuningolni a procit, ahogy olvasom. Azért is kérdeztem fentebb, hogy ennek van-e valami hátránya, mert senki nem használj a ezta módszert.
Akkor turbot bekapcsolom és mind a 4 magot beállítom fix 4,2-re pl. Cpu feszt fixre állítod? Mert ha auto-n hagyod, akkor még a feszt is vissza fogja venni, nemcsak a szorzót.
Csak ha én auto-n hagyom a cpu feszt, akkor lefagy már Win bootoláskor, keveset ad a procinak a lap. -
rayoliviero
veterán
Normál módban történő beűllítás után tényleg nem veszi vissza a szorzót idle-ben, ha csak simán beállítom. Pedig amikor még 2500K-m volt régen, úgy csináltam és visszavette. Kovsol is normál módban állítja a cpu szorzót és neki visszaveszi idle-ben.
Akkor ha jól értem, Te a szorzóhoz nem is nyúltál, hanem a 4 mag turbo órajelét állítottad át csak? Mert úgy nekem is visszaveszi a szorzót idle-ben. Ezt írtam feljebb, hogy csak így sikerült rávennem.És amúgy mind a 4 mag órajelét 4,4-re állítottad be vagy így?
1. mag: 4,7
2.: 4,6
3: 4,5
4.: 4,4 -
lipi67
nagyúr
Pedig..jó dolgokra képes, hidd el. Most nézem, hogy a team Xtreema 1600-as ramjaimml meddig mehetek el vele,..sokáig..[AsRock Z77Extreme4 + Team Xtreem dark CL9 1600 1,5V @ CL10 2133 1,55V]
-
dobobazsy
őstag
4 ghz 1.168v és játék+internetezek a gépen nagyjából. linxet már így sem mertem 10 percnél tovább futtatni, mert olyankor már nyaldossa a 75-80 fokot a rossz hűtő miatt.
esetleg egy tartós linx-et kibírna 80+ fokon? bár szerintem stabil kell, hogy legyen, mert már vagy 3 hónapja így megy a proci és még egyszer SEM volt fagyás
-
Májsztró
addikt
Igazság szerint árban fölé nem tudok menni ennek a lapnak. Szóval vagy ezt választom vagy egy komolyabb Z68-as. Igazándiból ezt kellene eldönteni, hogy akkor most melyik lenne értelmesebb választás. Egyébiránt a procit nem szándékozom nagyon nyúzni. Alap órajele 3400mhz ha jól tudom és egy PII X3 720BE-t vált ahogy már mondottam is. Ezért gondolom hogy tuning nélkül is jóval erősebb, jóval többet tud mint a mostani processzorom.
-
Speed®
titán
Nos, igen, 2600K alá 4GHz fölött már illik értelmes tápellátást nyújtó lapot rakni..nekem is ventizni kellett a VRM részt 1.3V felett már a P8P67ben.
Sondi1986
Valami hasonló legyen a cél..e fölött is megy, de az már gázos a tovább emelt BCLKval..24/7re ennél több nem kell, erre viszont ~bármelyik lap képes. -
-
rayoliviero
veterán
Feszt nem tudom állítani standard módban, csak OC Genie módban, akkor pedig ugyanott vagyok, ahol eddig, nem fogja visszavenni a szorzót. Amikor anno K-s procit használtam, akkor standard módban is engedett tuningolni., de sima procival nem sajnos. Ilyenek ezek az Msi lapok. Ezért kénytelen vagyok auton használni.
-
04ahgy
nagyúr
Ahogy ffodi is írta, az Internal PLL overvoltage felesleges, de én vele ellentétes állásponton vagyok a PLL-t illetően. 1,85-1,9V is mehet neki. Az én javasolt beállításaim:
CPU Vcore 1,300V 4,4Ghz
VTT 1,150-1,200V
PLL 1,850V
PLL Overvoltage DisabledEIST, C1E kilőve.
(#27328) Asbee: Jó tesztelgetést, 3-5 hónap múlva találkozunk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#27327) ffodi: 0x00000101 is gyakran van nálam, de kétségtelen, hogy a 0x00000124 viszi a prímet. Olyan kékhalálom is volt már, hogy egy 640*480-as felbontáshoz tartozó egérkurzor is volt rajta.

HGyu
-
ffodi
veterán
Ez a hibakód az SB rendszerek "mumusa". Nálam is előszeretettel jön elő néha, és nagyon idegesítő. Legjobb tudomásom szerint univerzális megoldás nincs rá sajnos. Annyit tehetsz, mint amit én szoktam, hogy elkezded csökkenteni a CPU PLL-t, illetve játszol a VTT-vel. Ez sokszor szokott segíteni, de neked kell kitapasztalni, hogy mi a jó. Az is előfordulhat, hogy 1,6V-os PLL lesz a tuti beállítás.
Megjegyzés:
Ekkora órajelhez szerintem felesleges az Internal PLL overvoltage
-
Winne
nagyúr
Az enyém is ekörül megy LLC-t állítgatva, LLC auto-n 1.240-től már lefutott az egy órás 100 körös linx 16000-es értéken, de néha radom újraindult a gép, azóta adtam neki még 0.015V-ot, most atomstabil.
Az átlagba beleesel, a kicsit jobb darabok 1.240 magasságában elmennek jó hűtővel, a jobb darabok még lejjebb, de ez elég ritka ahogy emlékszem.
-
Kean_Sorbo
őstag
Az offset beállításnál a VID-hez igazítja a Vcore-t. Ezért sokszor kevesebbel is beéri. Viszont van benne egy buktató. Tesztelünk itt Linx-el, fullon. Viszont próbáljátok egyszer ki, hogy a Linx-et csak 1 szálon futtatjátok, 1 G RAM-mal. A terhelés alacsony, ezért a VID is. Ekkor bizony a full terheléssel kitesztelt rendszer, olyan 124-es kék képernyőket dobál, hogy öröm nézni. Bizony itt jön elő, amin sokat vitatkoztak már a fórumon az emberek, hogy játékok alatt is érdemes letesztelni, mivel ott sokszor kiakad 2 óra stabil Linx után is. Gyakorlatilag a tesztet 1 vagy 2 szálon futtatva ugyanazt éred el, csak nem játékkal. Érdemes kipróbálni. Lehet sokan meglepődnek majd.
-
dime27
őstag
Igen és ez tapasztalható szinte az összes órajelen pl az én lapomnál is! Valamint azt figyeltem meg h érzékenyen reagál a lapom a túlfeszelésre pláne a vtt-re és a memória feszekre gondolok itt.Nemrég visszábbvettem 4.4ghzen ezeket és mindegyik alapon megy a memória 1.52Von 2133mhzen és tök stabil minden linx is lefutott ill a videokódolásnál ill vágásnál sem fagy ki semmi,és ami a legzsembetűnőbb h 30 fokos szobában sokkal hűvösebbek a maghőmérsékletek ill a lapom hőmérséklete is kb 6 fokkal csökkent.MIndezekkel csak arra szaeretnék rávilágitani h ésszerű tuningot kell csinálni egy sandyvel és meghálálja igy is bőven elég 24/7re 4.4-4.5 ghz és ott kitapasztalni h miből mennyi kell persze ez gondolom a proci függvénye is de igy is magonként nálam speciel 1ghz tuning van alapon van minden semmi nem melegszik tul pedig a szobában meleg van ugyanugy...Sztem én igy is fogom hagyni kraft igy is van dögivel

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Horgász topik
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Kutya topik
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Autós topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I3 9100f
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sem AsRockban, sem ASUS-ban nem tapasztaltam soha.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha meg nem tudod maxra állítani, gyenge a VGA.
De te legalább linkeltél tesztet, amely után végképp nincs értelme az i5-2500K VGA-t támogató tuningjáról vitázni.