Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
odorgg
addikt
Vissza tértem 2600k-ra, 2500k-3570k utánn. 3770k is lehetett volna, de én nem fogok satuba tenni, sem pengével vagdosni eggyetlen procit sem, hogy normálisan le tudjam hüteni. +20k lett volna egy 3770k. Az rendben van hogy gyorsabb, de szerintem annyival nem hogy +20k-t megérjen, pláne úgy, hogy alap a kupaktalanítás ahhoz, hogy az ember le tudja hűteni 4,5Ghz környékén

Cél 4,6Ghz, hőfok és a fesz elfogdható ehhez?
-
-
-
Asbee
veterán
-
emiki6
veterán
Valóban a játék nevét kifelejtettem.
Érdemes ezért váltani?
szerk: Miért ennyire határozottan?
Mással nagyon nem játszom, csak AC-del, aztán meg jön a BF4 is. De fura, hogy fix 72 FPS-nél Akadozik / szaggat a játék (Gulf, 64, célzás közben ide-oda nézegetés) , pedig nem vészes a procihasználat.
-
-
emiki6
veterán
Most olvasom, hogy a HT folyamatosabbá teheti a játékot. Nekem a 2500K mellett ugyan megvan a 72 FPS, de mégis mintha akadozna. Elvileg egy 2600K-val sokkal kevésbé akadozik. Van erre valami magyarázat, csak a HT miatt van ez?
-
katt777
félisten
válasz
HCsaba87
üzenetére
Ha bírja, persze. A GFlops értékre persze érdemes figyelni, mihelyst valami kevés, a csökkenésében megmutatkozik a CPU hibajavítása.
Én sosem figyeltem a fesz különbségekre, nem is volt bajom. Csak arra vigyáztam, hogy a RAM-ok feszültsége ne menjen 1.55V fölé
Úgy néz ki, A10-6800K lesz a következő konfigom, új kihívás.
Sajna az Intel egyre szarabb (kupakolás, USB3 prob, Virtu hiánya...), ráadásul az nV kártyák meg nem DX11.2-kompatibilisek, tehát hosszabb távra nem jó befektetés ilyet venni, meghasonlok.
Remélem, nem fürdök be, mint anno az X2-vel.Killer01: Kötve hiszem, hogy az Intel 5V-ot ajánlott volna...

-
HCsaba87
tag
Létezhet az ,hogy CPU PLL voltage 1.8 alatt megy 4.6 ghz en? auton 1.832 ad magának mondom tesztkent levettem 1,791 v ra.. és nincs gond.... meddig lehet azt levenni?
-
katt777
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
Van, takarékoskodhatsz, illetve VirtuMVP-vel kapsz pár jó szolgáltatást, legfőképpen Virtual VSync-et, amelynek segítségével akár 40FPS körül is folyamatos képet kasz, ez nagyon sokat segít bármely játékban, ha fontos a csúszásmentes kép. Ahhoz mondjuk lapot kellene cserélned. Játékra másképp nem tudsz vele rásegíteni, nem úgy működik, mint az AMD megoldása. Talán, majd ha lesz nV proci, nem csak Cray gépet építenek nV GPU-kból.

-
Grave_444
nagyúr
Hello!
I5 2300-am van, amin az integrált vga-t szeretném használni.
Nem engedi feltenni egyik drivert se, kiírja hogy a gépem nem felel meg a szoftver minimális követelményének.
Mi lehet a gond? -
katt777
félisten
Valaki használ VirtuMVP-t Sandy procival? Érdekelne, azzal is működik-e, vagy csak az Ivykkel, mert a sima Virtunál azért nem kicsit jobb lenne.
Ha minden jól megy, nemsokára "'visszatérek", de 2500K, 3570K és 6800K között még vacilla van. -
XaraX
addikt
-
emiki6
veterán
válasz
Killer01
üzenetére
Csináltam egy "Reset to optimized defaults"-ot aztán beállítottam az ACHI-t meg ilyeneket. A játék elindítása után kékhalál, minden egyes alkalommal.
Miért csinálthata az újraindítgatást, mielőtt kivettem az elemet?Lehet azért kékhalál, mert szétment az oprendszer? (win8)
Miért csak a hibernálás után nem indult?
Hol kérdezzem még meg ezeket?
-
emiki6
veterán
Baj van!
Miután felhúztam a procim 4,3 GHz-re és a vga-t 1200 MHz-re stabilan. Egyszer lehibernáltam a gépet, aztán nem ébredt fel... Újraindítottam, majd 5 másodpercenként újra és újra újraindult. Megijedtem, hogy tönkre ment a táp, aztán kiszedtem az alaplapból az elemet, hogy visszaálljon a BIOS. Lényegében visszaállt. Elindúlt az oprendszer, majd levettem a vga-t is 1000 MHz-re. (a proci meg visszament 3,3 GHz-re). Megnéztem, hogy hogyan megy a játék, erre kékhalál.
Szerintem kevesli a feszt, de régen nem kevesellte.
Aztán megnéztem mennyi feszt ad automatikusan az alaplap a procinak 4 GHz-en. És akkor megláttam, hogy 1,32 V-ot
És én ennyin járattam jóideig, nem is tudva, hogy túl sok feszt kap. Lehet ez károsította?(miután nem indult rendesen a gép, de még az elemet nem vettem ki, azelőtt leszedtem a procihűtőt, hogy nincs-e baja a procinak, de nem volt. Újra pasztáztam, lehet közben hozzáérhettem valamelyik érintkezőjéhez. Az okozhat ilyesmit?)
-
emiki6
veterán
Baszki lehet elszált a tápom...
Kikapcsoltam a gépet, de be nem kapcsol.
Szaga nincs, meg fekete folt se a nyákon.
-
törölt tag
válasz
Killer01
üzenetére
felraktam a linx-et, és 4,5ghz-en lefut a teszt. max 70 fokos a proci úgy, hogy egy alacsony fordulatszámú venti van a tx3-on. az összes energiatakarékossági opció be van kapcsolva, és üresjáratban maradt a 40 watt környéke a konnektorból, ami nálam elsődleges.
viszont nem értem, hogy mi az az llc1-2. ilyen beállítási lehetőséget nem találtam uefi-ben.szerk.:
leszedtem az avx-es linx-et, és csúnyán megugrott a hőfok annak ellenére, hogy a borda langyos volt. félre szoktak mérni a szenzorok?(#30744) emiki6
bőven bírnia kellene a tápnak, még komolyabb tuning (léghűtés) esetén is. -
katt777
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
TDP limitet nyugodtan ki lehet tolni, ameddig hagyja magát, mert nem ér szart se azon kívül, hogy sokkal hamarabb elveszi a teljesítményt, mint az indokolt lenne. 4.6GHz-en 128W-ot fogyasztott a procim LinX-es full terhelésnél, de ha levettem pl. 100W-ra (nem emléxem, mit lehetett pontosan állítani), már 70W-ig sem engedte. Ha meg mindent beállítottál, úgysem fog többet fogyasztani a gép a kelleténél.
pityu6: A proci szeretné, a RAM-ok szerintem nem fogják.

-
-
-
-
katt777
félisten
válasz
üzenetére
Háztól is függ, de erősebb tuninghoz kevés. Ha tudsz kölcsönkérni jobb hűtőt, akkor megteheted, hogy pl. 4.5GHz-et azzal teszteled ki, aztán hétköznapi használatra visszateszed a TX3-at, hk. ugyanis full terhelésen is kb. 10°C-kal hűvösebb marad a proci, mint stress teszt alatt. Vagy beszherzel egy Mugen 3-at ,az bőven jó, és olcsó is.
-
törölt tag
i5 2500k-t meddig tud lehűteni egy tx3? illetve a vrm felbordázása milyen órajelen/feszültségen célszerű?
még csak most tesztelem alapfeszen a 4ghz-et, és 55 fokig melegszik prime alatt. -
katt777
félisten
válasz
pityu6
üzenetére
Jó kis zóccsó AsRock, az a király!

BCLK emelés nem nagyon éri meg, túl sok feszt zabál min. emeléshez is (bármelyik lapban). ASUS-nál meghagytam az auto BCLK-t, az 100.5MHz-re állította be magát, az is jól jön a teljesítményhez, ha csak nem a kerek egész freki a célod. -
pityu6
tag
Megvan!
Be is töltött a win 49x100-on.
Irány tesztelni
Köszönöm Uram!
-
pityu6
tag
Sziasztok!
van egy ASrock Z68 Pro3 lapom,benne egy 2500k.
48-as szorzóig minden gond nélkül eljutok,viszont a 49 már nem megy.
Bármekkora feszt. adhatok neki,nem tölt be a win.
Mitől lehet?
esetleg próbáljam meg a bclk-t emelni 2-3-mal,hogy elérjem ugyan azt?
Mit tudtok ehhez hozzáfűzni?
-
HCsaba87
tag
melyik progi az amelyikkel együtt tudom nézni a kihajtást? Proci vga?
-
-
emiki6
veterán
válasz
F e Z o
üzenetére
Nem tudom pontosan, még nézegetnem kell mi is van. De az biztos, hogy a BF3 nak kell a proci rendesen. De mivel a VGA megy szinte 100%-on 72-es Vsync-csel, ezért gondolom most az van lemaradva. A proci AZT HISZEM 60% körül megy.
Még valami: azért kezdtem tuningolni (nem csak a procit), mert 1280*1024-ről FHD-ra váltottam.
Nem tudom a felbontás növekedés hatással van e a proci használatra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Remélem, nem fürdök be, mint anno az X2-vel.

Tök mindegy pár napig kell csak.
Szerintem kevesli a feszt, de régen nem kevesellte.
Aztán megnéztem mennyi feszt ad automatikusan az alaplap a procinak 4 GHz-en. És akkor megláttam, hogy 1,32 V-ot