- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telefon javítás, szervíz!
- Magisk
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
AliasB
senior tag
válasz
dethroner #85465 üzenetére
Üdv.
UE40F6100 a típusa. Az a baj, hogy ahogy bekapcsolom az Eco módot rögtön elsötétedik arra amit ott beállítok minimális fényerőnek :/ nappal fel kell tennem 6osra viszont sötétben az nagyon sok és 1esig kell visszavennem. Szerintem pont ez lenne a lényege, hogy nappal ne vegye le 1esre mert az baromi sötét :/ nappal csak 6oson nézhető nem tudom miért veszi le akkor is 1esre :/ -
Tengo
aktív tag
válasz
dethroner #85350 üzenetére
FullHD-ban megfelelne árban és tudásban is a H6400, így másfele nem nézelődtem. 50hz-re visszatérve, a kérdésemben is írtam, hogy a hdtvtest.co.uk oldalon azt írják, hogy 50hz és 60hz megjelenítésre is képes 4k-ban, de eléggé ellentmondó infókat olvastam netszerte, itt is. Egész biztos, hogy 50hz-re képes csak CMR nélkül? Amúgy eddig is 60hz-es megjelenítőn néztem sportot, 24p-ben, lenne ebben bármi különbség, ha átváltok a TV tunerjére?
(#85351) Clever0 Olvastam a PDF-jét, akkor a felette lévő CEA-861, csak a TV adásokra, illetve a készülékbe juttatott tartalmakra vonatkozik? Úgy tudtam van rajta HDMI 2.0
-
Clever0
senior tag
válasz
dethroner #85322 üzenetére
Mivel jelenleg legfeljebb fénykép létezik, mint 4k forrás, a valódi és a kamu 4k között a mindennapokban nem ez a különbség.
- Legyen szebb a képe az FHD-s anyagnak, mint egy azonos mérető FHD-s tévén!
- Legyen legalább olyan jó a mozgásmegjelenítése, mint egy FHD tévének! Ez utóbbin biztosan elvérzik a H6900.
Innentől döntés kérdése, hogy adott pénzből egy szép állóképeket megjelenítő 4K tévét veszünk és lehet, hogy a mozgás közbeni elmosódás fel sem tűnik, vagy választunk egy kategóriájában jobb FHD-t.
Kicsit olyan, mint választani egy full extrás Opel-Ford-VW és egy alap felszereltségű Mercedes-BMW között.(#85323) RedCat Ha a hdmi csak 1.4, akkor csak 30fps-t tud, vagyis PC megjelenítőnek sem ideális. Tv adás még sokáig nem lesz, akkor marad a pendrájvról lejátszani a netről letöltött demókat.
-
RedCat
senior tag
válasz
dethroner #85310 üzenetére
Ezt mind értem, eddig is értettem. De nem minden 4k-s tévé így működik? Mert a dolog abból indult hogy van a kamu és van a natív 4k. Mi a különbség működésben a Flashget által mondott kamu 4k és a natív 4k között? Mert ebből pattant ki a vita, hogy a 8xxx-9xxx sorozat natív, a többi kamu 4k szerinte...
-
wong kok wah
senior tag
válasz
dethroner #85310 üzenetére
Hát ez elmodásod szerint akkor egy sima FHD tv-n szebb a FHD kép mint mondjuk egy UHD tv-n ?!?!
A felkonvertálás nem ennyire egyszerű mint ahogy leírtad...
"Vagy a kapott jelet 1:1 arányban megjeleníti és akkor szentségelsz, mert a képernyő fele kihasználatlanul elsötétül" Nem a fele hanem a 3/4-e... ugyanis 4X a különbség az FHD és az UHD között -
BBéci
legenda
válasz
dethroner #85176 üzenetére
Ha ki akarnak esni, akkor inkább előre dől a TV és nem a vízszinttel van baj. Nos, ez nálam is fennáll, de nem probléma, mert a relax kanapéról felfelé kell nézni és úgy pontosan merőlegesnek látom. Egy, illetve 2 db, az eredetinél egy centivel hosszabb, csavar körüli idommal ez megoldható.
-
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #85101 üzenetére
Ezt nem vettem észre
Mindenesetre még így sincs benne mozgásfelbontás növelő trükk, felskálázása se olyan jó, feketéje se, tehát az F7000-től messze van képminőségben, ami Highly recommended minősítést kapott, ez meg csak Qualified recommendationt
Illetve úgy látszik, hogy az LG is nagyon béna firmware és szoftver hibákat vét, mint a Samsung.
-
blakey
titán
válasz
dethroner #84998 üzenetére
A gond ott kezdődik, hogy ezt vitának látod, nem az, társalgás. Pontosan emiatt nem kéne ennyire agresszívan letámadni valakit, hogy ez nem igaz, hanem meg lehet magyarázni, hogy mitől van, mert ugye ott van, egyértelműen. Nem nyúltam semmihez és eddig mindegyik anyag ilyen volt. Ezért mertem írni, hogy 2X a méret. Ennél tovább egyáltalán nem kutakodtam. Szóval igaz, hogy nincs külön mindkét szemre, húlyeséget írtam.
-
-
BBéci
legenda
válasz
dethroner #84914 üzenetére
Azért kérdeztem, mert a beépített lejátszóra is külön beállítások vonatkoznak és nem mindenki foglalkozik velük.
Eddig is tudtam, hogy nem mindenki érzékeny a különféle, pulldown okozta anomáliákra, Te is azok közé a szerencsések közé tartozol. Sokakat a 23,976 hiánya is az őrületbe tud kergetni.
Egyébként az nem igazán rángás, annál sokkal finomabb, de látható. -
krx21
nagyúr
válasz
dethroner #84887 üzenetére
Én is azon kevesek egyike vagyok, hogy a kezeletlen, natúr 24p nekem kevés... Szaggat... Pláne nagy képernyőn...
Viszont a kézi kamerás, folyamatosságot sem szeretem. Ilyenkor jön jól a testreszabható interpolláció...
Hibái ugyan vannak, de egyre jobb az algoritmus évről évre. Cserébe visszont egy táj pásztázásánál a kamera nem úgy fordul, mint egy sorozatfénykép... -
BBéci
legenda
válasz
dethroner #84879 üzenetére
Az számomra nem volt egyértelmű, hogy : "A hozzászólásom teljes mértékben a pc-ről lejátszás esetére vonatkozott."
Aki nem látja, hogy 23,976 helyett 60 hertzen, pulldown-nal történik a lejátszás, az roppant szerencsés ember. Vagy pedig fogalma sincs arról, milyen a kadenciahelyes képmegjelenítés. Sokakat már az is zavar, ha 23,976 helyett 24 hertzen történik a lejátszás, bár az csak kb. 41-42 másodpercenként riccent egyet.
Viszont az is tény, hogy a Motion Plus (képkocka interpoláció) szinte észrevehetetlenné teszi, de azt filmlejátszáshoz bekapcsolni elég nagy hiba, a mellékhatásai miatt.
Saját tévémen IFC-nek (Intelligent Frame Creation) nevezik az interpolációt és első dolgom volt annak kikapcsolása. -
BBéci
legenda
válasz
dethroner #84769 üzenetére
Csak részben helytálló, amit írtál, mert a tévék csakis a beérkező jel képfrissítését (képkockaszámát) írják ki. Amikor a beépített lejátszó dolgozik, akár USB-s merevlemezen, távolabb (DLNA, Ethernet, WiFi) van a film, a lejátszás/képfrissítés 60 hertzen történik. Ez akkor nagyon zavaró, ha a film 24 (23,976) fps-es.
-
Flashget
félisten
válasz
dethroner #84764 üzenetére
A gyártó honlapján be lehet regisztrálni a készüléket.....az LG képviselet hasonlóan jár el a nem hivatalos magyarországi forgalmazóknál vásárolt (különböző webshopok, akár szürke importos) készülékek esetében is, annyi megkötéssel, hogy EU piacra szánt készüléknek kell lennie.
ez pontosan így volt 2013 márciusig a Samsungnál is. Aztán ment a Samsung felé az ultimátum kiktől vásárolt tévét lehessen beregisztrálni..
ha az LG-nél is nagyok az eltérések árban a viszonteladói és webshopok között nem sok időt adok ennek a verziónak ami most még él.
-
apszi
őstag
válasz
dethroner #84769 üzenetére
Köszi! Akkor jól csináltam, kiírja, hogy 24p. Bár az ezeréves D4000 is kiírta, amiben kötve hiszem, hogy lenne kadenciahelyes megjelenítés. Médiajátékos van, szaggatás nincs, csak bizonyos fokú röcögés, ami elvileg normális. Csupán (tapasztalat hiányában) kíváncsi voltam, hogy mennyire kell röcögnie, eddig ugyanis beépített játszót használtam. Őszintén szólva nagyobb különbségre számítottam a 24p és a 3:2 pull down között....vagy csak régen voltam moziba, de emlékeim szerint ott ennyire nem tűnt fel. Bár az is lehet, hogy vászonra vetítve ez annyira nem látszik.
-
Flashget
félisten
válasz
dethroner #84756 üzenetére
Viszont ha köztem és a Samung között egy nem viszonteladói bolt + egy nagyker lett volna tehát 4 résztvevős történet, simán elhajtottak volna mondván nincs gondom a tévével ami nem CI+ kompatibilis a samsung szerint. amennyiben a hiba az első 2 évben jött volna elő. De mivel a 3. évben jött így garanciám sem lett volna rá már. Szóval én mindig azt javaslom inkább többet fizetni és 3 év garancia a 6500-tól mint ugyanerre a modellre kevesebbet fizetni 2 év bolti garival.
a nagyker meg hetekig vagy hónapokig ült volna rajta (volt ilyen ügyem is régebben vga kapcsán)..így viszont egyből velem gyűlt meg a samsung baja .
1 hónapig ment a szívatás mint mindig általában az ilyen ügyekben hátha a vevő feladja a harcot... -
Flashget
félisten
válasz
dethroner #84685 üzenetére
nem ugyanaz.
a lényege, hogy amit csinálsz a mobilon azt látod a tévén, minden más eszköz közbeiktatása nélkül.
pl. többen panaszkodnak, hogy a yt appal megáll a film vagy videó nézése x idő után.
Erre alternatíva, hogy mobilon indítod el a yt-ot és tévére nyomod a képet.
Én pl. autóverseny streamet a mobilon hozom be a képet, hangot kinyomom a tévére. Azért jobb 40"-ban nézni ugyanazt mint 4,7"-on.
ennek egyik feltétele a mobil tudja a direct wifit bár valahol azt olvastam android 4.2-től tudniuk kell. -
Redeckt
tag
válasz
dethroner #84685 üzenetére
A Wi-Fi Direct esetében, tulajdonképp a Bluetooth alternatívájáról beszélünk.
Jellemzően két eszköz, egymáshoz közvetlen csatlakozását foglalja magában. Wi-Fi DirectA Miracast alapja is ez, de erre ráépült egy külső kijelzőre való, kép és hang átküldését szolgáló támogatás. Miracast
-
Ciccuka
veterán
-
blakey
titán
válasz
dethroner #83298 üzenetére
Sok tényezőtől függ. Megfelelő kábelezés esetén a box és a beépített tuner nem mutat különbséget HD esetén, amennyiben gyengébb a box vagy nem olyan a kábelezés akkor máris a tv-nek lesz szebb a képe. Ha eldöntőttétek, hogy kártya legyen, akkor ne hagyjátok magatokat, jó lesz az. Sat tunert akartok használni? Érdemes olyan ember véleményét kikérni aki Sat tunert használ CI kártyával. Melyik szolgáltató?
-
yvsmad
őstag
válasz
dethroner #83203 üzenetére
Nem hibátlanok, főleg nem a belépő szinten, de még mindig jobbak, mint a noname cuccok.
Hibátlan termék amúgy sincs, mert akkor megállna a fejlődés. Régen sem volt, csak akkor alacsonyabbak voltak az elvárásaink. Örültünk, ha valami elfogadhatóan működik.
Normális konkurrenst a névtelenek közül még nem sikerült javasolnod. Nem hibátlan volt a kérdés, csak olcsóbban jobb. Szándékosan nem a belépő kategóriát kérdeztem, mert ott nyüzsögnek a névtelen gyártók, hanem a középkategóriát, ahová már nem tudnak piacképesen belépni. És akkor még ott van a felső kategória, ahová fel sem látnak. Csak azt nem értem, hogy mit akartál kihozni a névtelenek dicséretéből. -
yvsmad
őstag
válasz
dethroner #83194 üzenetére
Csak éppen teljesen másak az átvételi előírásaik a nagy cégeknek, mint a névteleneknek.
A kínai márkák olyan cuccokat dobnak piacra, amiket a nagy brandek simán visszadobnak.
Te megveszed olcsón és csak otthon derül ki, hogy nem azt és nem úgy tudja, ahogy hirdetik, hogy lassú, lefagy és ha működik, akkor is hülyeséget csinál. Ezt vagy beismered magadnak és lecseréled az első adandó alkalommal, vagy becsapod magad pár évig és büszkén ajánlod a fórumokon, amíg meg nem unod és át nem térsz egy normális készülékre.
Pl. egy 6-os Samunak árban, tudásban és minőségben mi a kínai vagy "európai" konkurrense szerinted? 8-as vagy 9-es szériát nem is említve, mert ha megszakadnak, akkor sem tudnak még csak hasonlót sem. Nem véletlen, hogy a noname gyártók csak az olcsóbb szegmenseket célozzák meg. -
yvsmad
őstag
válasz
dethroner #83191 üzenetére
Olvastam már Xiaomi tévéről és a leírtak alapján nem is venném meg. Mint ahogy már kínai márkájú mobilt sem még egyszer. A tudásnak és minőségnek ára van. A bóvlinak is megvolt mindig a piaca, lásd a piacos cuccokat 1-2 évtizeddel ezelőtt, de ez nem az én világom. És nem is ajánlom senkinek.
-
yvsmad
őstag
válasz
dethroner #83132 üzenetére
Aldis Medion LCD egy kategória a legjobb Pana plazmával... ez most komoly?
Ilyen rangsort én is írok bármikor. Bár lehet, hogy a Medion meg a Changhong soha nem jutna eszembe.Itt van pl. a német Computerbild Magazinból a Bestenliste, ebben legalább nem 3-5-7 éves készülékek vannak: [link]
-
válasz
dethroner #82853 üzenetére
Küldtem PM-t is, de nem állom meg h ne válaszoljak.
Amennyiben a gyártó vállal plusz garanciát, az opcionális nem kötelező. A samu ezt feltételhez köti. Van aki nem felel meg a feltételeknek.
A magyar jog szerint a forgalmazó és a fogyasztó között jön létre szerződés, és nem a gyártó és a fogyasztó között.(Ptk. 685. §) http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1400045.KOR
Majd ha ezzel megbirkózol, akkor lehet továbblépni. -
Flashget
félisten
válasz
dethroner #82812 üzenetére
Bemásoltam neked, hogy tavaly miket leveleztem a samsunggal és hogy akartak hülyére venni.
De utalás az ügyvédre és bíróságra ill. az hogy leírtam nekik mást mondanak mint ami le van írva az emanualba a letölthető kézikönyvbe, 1 nap után küldték a csere utalványt.
Azt is írtam ez az egész szarakodásuk azért van, mert mi nagyon kis piac vagyunk...a német teljesen más már a számukra elég csak a D6500-ra és a csomagoláson feltüntetett 3D FHD-ra emlékezni. -
válasz
dethroner #82814 üzenetére
A helyi fogyasztóvédelmi törvények.
"Kihez forduljunk, ha a megvásárolt termékkel kapcsolatban minőségi kifogásunk van?
Olvasni, olvasni , olvasni.
"A fogyasztó a kijavítás, illetve a csere iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál, vagy magánál a forgalmazónál közvetlenül érvényesítheti. Szavatosság esetében a termék forgalmazója az, akit igényünkkel felkereshetünk. Igényeink érvényesítéséhez szükséges az ellenérték megfizetését igazoló bizonylat (számla, blokk), vagy a jótállási jegy.A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003 GKM rendelet alapján (ennek egy példánya a fogyasztót illeti meg). A jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a vásárlás adatain túl (fogyasztó neve, címe, termék megnevezése, vásárlás ideje) a hiba bejelentésének időpontját, az érvényesíteni kívánt igény megnevezését, valamint azt, hogy a forgalmazó miként kívánja ezt rendezni (kicseréli, javítja a terméket, vagy esetleg szakértői véleményt kér)."
Ne offoljuk szét a topikot! A legtisztább ha mindennel amid van elmész a fogyasztóvédelemhez, ahol aranyos kedves és általában fiatal lányok vannak, Ők elmondanak mindent, mi több segítenek intézkedni is.
-
-
gyeniko
őstag
válasz
dethroner #82781 üzenetére
Persze, hogy nincs. Ezt a fogalmat - illetve ennek a kifejezetten pejoratív használatát - néhány fórumtárs vezette be ide, azt sugallva, hogy a webáruházak többsége ÁFA-t csal. Sőt, egyesek már azt sem tudják, hogy mely webshop mögött van valódi üzlet, vagy üzletek.
Az viszont tény, hogy a webáruházak többsége más EU országban szerzi be az árut és "üzleti" garanciát adnak. -
-
törölt tag
válasz
dethroner #82768 üzenetére
Gyanítom, hogy nem képviseltetik majd magukat az egyezkedésen. Én mindenesetre neked drukkolok, nem is tudom más meg miért károg. A csodálatos Euronix és Médiamárkt cégek ugye a becsületesség jelképei szerinte? A nemrég lebukott milliárdos áfa csaló, és emellett hivatalos Samsung-forgalmazó cégről sem olvasott senki, ugye.
-
deicide
veterán
válasz
dethroner #82765 üzenetére
Igen, a Samsung vállalja. De a Samsung és a Samsung Magyarország nem ugyanaz a cég. Nincs világgarancia. Azaz a Samsung, mint anyacég vállalja a garanciát, de csak oda viheted viheted vissza, amelyik országbeli Samsung azt a terméket értékesítette. Ez szürkeimport esetén nagy eséllyel Németország vagy Szlovákia. Ott tudod a helyi képviselettel intézni, mert gyári szám alapján az hozzájuk tartozik.
Vagyis a Samsung Magyarország csak azokért a készülékekért felel, amelyiket az ő illetékességi területén hoztak forgalomba.
-
galaxys80
veterán
válasz
dethroner #82758 üzenetére
Vagy el kell felejteni az általad is preferált sufni boltokat.
Ha hivatalos magyarországi garanciával vetted volna nem lenne ilyen gondod.
Fordulj a bolthoz ahol vetted. Cseréljék szépen ki ők.
Ugye addig nagyon jó ötletnek tűnik ezeknél a cégeknél vásárolni amíg be nem üt a krach. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Marad (nálam) az, ami idáig is volt.
Ha lejár a garancia, akkor megy a 3.14csába a tv meg az összes többi műszaki cikk. Ezek többet nem bírnak manapság.Én, gyűjtő is vagyok. Vintage erősítők halomba állnak, a szintetizátorokat meg sem említem, amiknek az ára néha már horror kategória volt. De, ha ezeket bekapcsolom, akkor működnek. És meg sem fordul a fejemben, hogy elromolhatnak 20-30-40 év után sem!
Az a kicseszett H6400, amit már nagyon bánok, hogy megvettem, akkora faszságokat csinál néha, hogy kínomban röhögök, pedig az nem tv hiba, hanem szoftver.
Egy példa:
DTS 2.5-re állítva optikán megy a hang (kb 1 hónapja vásárolt) PIO SC-LX78-S szörnybe. Eddig a hang ok. Aztán, ha bármilyen infót, legyen az menü, tools, vagy éppen csatornalista előhívok, a hang átmegy "szokolba" recseg a 8 hangszoró összevissza szól és természetesen halkan, ami azt eredményezi, hogy a PIO rendszere is úgy befagy, hogy csak az újraindítás segít. Ha a képről eltűnik a fent leírt infók közül valamelyik, tehát csak a "tiszta" adás megy, akkor a hang tisztán visszajön már ha persze megcsináltam a ki-be kapcsot a pioneer-ren. Nyilván ez szoftverhiba, vagy az a qrva erős 4 magos proci hülyül meg, de nem bírja. A többi hangsáv rendben van.
Jelezzem a Samsung.nak? Áhhh, kisebb gondom is nagyobb annál, hogy pl hasonló ilyen leveleket kapjak, mint amit te is.
Szerencsére a tv képminősége tényleg jó, ezért elnézem ezt és inkább rádobtam egy 2.1-es rendszert.
A UPC mediacard-os gondolkodási időt és a többi "apró" nyilvánvalóan szoftveres balf...ságot már meg sem említem. -
deicide
veterán
válasz
Ezt én jogosnak tartom a Samsung részéről. Hardver kereskedelemben dolgozom és rengeteget szívunk az áfacsaló cégek alacsony árai miatt. Ezért ahol lehet, kapacitáljuk a gyártókat, hogy az összes olyan garanciális igényt utasítsák el, ami nem a magyarországi disztribútorokon keresztül lett értékesítve. Pont azzal a céllal, hogy az emberek elgondolkodjanak egy ilyen eset után, hogy inkább a drágább, de hivatalos, magyarországi forrásból származó bármilyen készüléket vegyenek.
Azaz jó ideje pl ha végfelhasználó Gigabyte VGA-t hozna vissza, elküldjük, hogy a vásárlás helyén érvényesítse a garanciát. Ha megszűnt a bolt időközben, ez van. A te esetedben viszont a vásárlás helyén kellene tudnod érvényesíteni a garanciát, mert a Samsungnak nem kötelessége, csak jófejségből megteheti.
-
BBéci
legenda
válasz
Az ilyenek és hasonlók miatt beszélek le mindenkit az olyan boltokból történő vásárlásról, amelyik nem a Samsung Electronics Zrt. szerződött partnere és viszonteladója.
Még vasalót, konyhai robotgépet sem veszek olyan helyről, amelyik nem gyártói jótállási jegyet ad a készülékek mellé. Azért ezeket említem, mert konkrét esetekről van szó. -
Flashget
félisten
válasz
dethroner #81787 üzenetére
Erre írtam a múltkor, hogy a tv gyártók eldöntik mit akarsz nézni és azt is milyen tévén...
nem akarok íveltet, de szinte csak ilyet árul a samsung az idei felhozatalban na és persze a 4K-t..kidobta a 3D-t de évekkel ezelőtt ez volt a fő csapás irányuk a pr-ban.
Ezért gondolom azt ennek az ívelt történetnek van még 4 éve... -
Stevenstyle
senior tag
válasz
dethroner #81488 üzenetére
Igaz eléggé lerágott csont, de azért nem kellene annyira meglepődni ezen, nem egy egyedi nagy dologról van szó. Bevált gyakorlat, hogy maga az OS felülete egy megadott felbontáson működik.
A belső és külső fejlesztőknek is könnyebb így a dolga, nem kell az appok felületét különböző felbontásokra elkészíteni. Mivel a Samsung 2014-es Tv-inek OS-e már nem mai gyerek így nem érdemes meglepődni a 720p-n.
Példaképp a WebOS grafikus felülete is 1920x1080-as felbontású, függetlenül attól, hogy FullHD vagy UHD készülékről van szó.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dethroner #81273 üzenetére
Nekem pl. nincs wifim itthon
, nincs min keresztül küldeni a képet a TV-re, na jó, majd HDMI-vel legfeljebb ezt is megoldom, majd kapcsolgatom a gépen, oké. Ha már van Smart, meg böngésző, mint egy lényegében kényelmi funkciót minek is kéne azt használhatóvá tenni? Szépen mutat a Smart plecsni a reklámokban az biztos, de kezdem azt sejteni, hogy a megjelölés valójában a gyártók marketing politikájára értendő, nem pedig a termékeik funkcióira...
A videó lejátszási képességeket tekintve is vegyesek a tapasztalatok, de ott legalább pislákol a fény egy kicsit, meg itt van még ez a rögzítési mizéria is...
(Amúgy most már kiírom: van egy olyan gyanúm, hogy egy részről a technológiai fejlődést is mesterségesen fogják vissza (OLED), másrészről meg mesterségesen generálnak új, "nélkülözhetetlen" fogyasztói igényeket (UHD, hajlítás), amikhez nekik semmiféle üzleti érdekük nem fűződne, ugye...
)
-
bul07
nagyúr
válasz
dethroner #81263 üzenetére
Igen a wifi részével valami nem stim
youtube nálam is megy akadás nélkül
De ha már Plex-et használok akkor vannak gondok, 3D-s filmnél elég sűrűn akad meg és tölt, de néha HD filmnél isMost összekábeleztem a nettet a tv-vel és úgy már nincs gond 3D is folyamatosan megy , még úgy is hogy bőszen megy a torrent a PC-n
Én ara gondolok hogy előre betölti a tartalmat csak nem ébred fel mikor újra töltenie kellene hanem csak akkor reagál ha már megállt a kép, és ez alkalmazásonként változó mértékben ép hogy sikerült megírni az adott alkalmazást
Én ezt abból gondolnám hogy nézem a tv-t és csatornát akarok váltani a multi távirányítón megnyomom a léptetést és késve reagál, kell egy olyan 0.5-1.5s reagálási idő, mintha alvó állapotban lenne a tv rendszere és kell pár pillanat hogy felébredjen
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dethroner #81268 üzenetére
Veszel egy FHD TV-t, van benne Smart, ígérnek bele működő böngészőt és komolyan az a duma, hogy "fejlesztői döntés", hogy nem viszi az 1080p-t? " Igen, ezt még nem, majd a következő sorozatos TV-nk ben talán benne lesz, amit persze szintén meg fogsz venni...". Vagy pedig 1x-üen nem bírja a TV hardvere kezelni a 1080p-s stream-et.
Egyik se fényes így 2016-ban.
Ez a Smart már rég nem új dolog a TV standon sem, eddig ennyire se sikerült kiforrnia magát, a lehallgatós, adat halászgatós rejtett, sunyi funkcióikról meg nem is beszélve...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
dethroner #81263 üzenetére
Gyanítom, hogy egyszerűen csak a böngésző ilyen lassú, leginkább ott akadozik minden. Letöltést is kell menedzselnie, plusz képi megjelenítés, flash animációk... stb... kifektetik a procit.
Bementem MM-ba, és tesztelgettem kicsit, és arra jutottam, hogy bizony ott se volt jobb.
Minden esetre nekem ez fura, hogy egy ilyen, szinte használhatatlan funkciót beletesznek, mint a böngésző. Persze, a konkurencia WebOS-e (1.0) se jobb semmivel. Jó, persze erre ott van a PC.
Amúgy nem olyan rossz ám a Wi-Fi.
A YT app-on nálam is röccenés nélkül megy a lejátszás, DLNA kapcsolatra is majdnem tökéletes. Azért itt már nem mindenre elég.
1080p mkv simán megy, BluRay-ből kibontott többsávos DTS, H264 (m2ts) is tökéletes (amiket eddig próbáltam)
Ami már megfogta, az az előző file 3D-s változata, ennél néha bufferel.
Ilyen sebességet tud:Azért ez nem olyan rossz. Nálam marad a Wi-Fi, nem húzgálok kábelt. (próbaként megnéztem, de azzal se volt gyorsabb a böngészés)
-
samu2062
senior tag
-
Flashget
félisten
válasz
dethroner #80384 üzenetére
Jó lenne nem összekeverned (és kiforgatni a szavaimat)egy internetes nem HD-s streamet, a BD filmmel vagy natív HD sportcsatornán látható, pl. foci meccsel! Ha nem HD-s a stream nem tök mindegy miben nézem? Egyébként simán jó kategória a minőség.
A gyártók pr dumáját mindenkivel meg lehet etetni min. 1x. van akivel többször is. TV-vel nem böngészni kell, mert csupán egy kijelző. Mindenre van célhardver nem véletlen van lebutítva a tv, ami még csak nem is média központ. Ha ezeket magadba tisztáztad és mindenre van célhardvered az ilyen dolgokra magasról szarni fogsz és nem idegeskedsz. Már van olyan aki a tv-n akarja a gmailes levelezését nézni és kérdezi hogy kell beállítani hozzá..
Az nem zavar, hogy kikapcsolt állapotában is azt tesznek a tévével amit akarnak, ha van aktív internet kapcsolat? Letiltva az automata frissítés mégis erőszakosan felraknak egy fw-t aminek a tartalmáról fogalmunk sincs, mert nem publikus annak tartalma?
Ezen jobban kellene lázadni, mint azon, hogy a nyomorult böngészője milyen felbontást tud, amihez semmit sem lehet telepíteni, sem víruskergetőt se tűzfalat, sem flash playert semmit, csak idő kérdése az oldalakra mikor kerülnek fel olyan progik amik a tévé hackelését szolgálják a használó tudtán kívül? Persze fw-vel felkerülhet... -
Stevenstyle
senior tag
válasz
dethroner #80348 üzenetére
Félre értetted. Direkt kihangsúlyoztam, hogy a Samsung esetében nem tudom, hogy pontosan hogy van, általánosságban fejtettem ki, hogy mi a bevett szokás.
Modellenként nem is, kategóriánként / modellcsaládonként viszont elképzelhető, főleg mivel a kettő között viszonylag komoly minőségbeli ugrás van.
Sajnos ez ilyen...
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
dethroner #80331 üzenetére
Nem hiszem, hogy ezért eret kellene vágni egyből.
Egyébként sem elszigetelt esetről van szó, általában egy, előre megszabott, fix felbontású az alkalmazások felülete minden platform esetén, ami nem feltétlenül egyezik mindig a maximális felbontással. Ez, mint ahogy az OS is fix, nem nagyon variálják modellenként, az plusz erő ráfordítás ráfordítás lenne ergo több pénz és az alkalmazások fejlesztését is komplikáltabbá tenné.
Nem csak Samsungnál, a többi gyártónál is előfordul hasonló. Egy [példa]. Mivel a Samsung 2014-ben használt rendszere nem mai darab már, így előfordulhat, hogy az alkalmazások megszabott felbontása 720p. Ez persze Samsung esetében nem tudom, hogy tényleg így van-e csak arra akartam rávilágítani, hogy nem lenne egyedi és kirívó a dolog.
-
Flashget
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest