- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
macy
addikt
válasz
sityupityu #86776 üzenetére
Köszi.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
sityupityu #86666 üzenetére
Nem volt kérdés, hogy kapható-e, csak megjegyeztem. Az egyik blu ray lejátszómnak is ilyen hasonló van. BD D6900.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #86655 üzenetére
nem csak a 3D gombot, de a rec gombot is eltüntették az újakról.Amíg a tv-vel rögzítettem eseményeket niza jól jött az, hogy van rajta és nem kell 28x különböző gombokat nyomni, hogy előhozza.
-
Top cat
addikt
válasz
sityupityu #86659 üzenetére
Itthon megkérdeztem, senki nem emlékszik villogott e. Nagyon új még 1 hetes.
A szomszédban van egy 40H6200 úgy emlékszem ott sem villogott.Egy kicsit megnyugtattál
De a smart controllal miért nem csinálja?
-
Top cat
addikt
válasz
sityupityu #86657 üzenetére
A tied is 40H6400 ? Nagyon feltűnt a villogás. Eddig sötét volt minden gombnyomásra.
-
Top cat
addikt
válasz
sityupityu #86655 üzenetére
Kösz a választ.
Most kezdek aggódni. Kellet nekem távirányítókat keresni a mostani lehet besértődött
Eddig ha bekapcsoltam a TV-t a piros fény elaludt a jobb sarokban. Most minden gombnyomásra villog. A smart controlal nem csinálja. -
Top cat
addikt
válasz
sityupityu #86652 üzenetére
És mennyire használhatóak ezek a világítósak?
Valahogy így néz ki sötétben? Ezen a képen elég sárga és egyenlőtlen a fény eloszlás. Nem ugyanaz a típus mint a tied de csak ilyen képet találtam most hirtelen.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #86652 üzenetére
a D szériánál ezt a két fajtát adták (oldal közepe)
6500-tól a világítósat. -
Top cat
addikt
válasz
sityupityu #86647 üzenetére
Én is csodálkoztam amikor megláttam ennyiért
Itt 11 000 bár nem pont ugyanaz a típusszáma amit sandró60 használ
Itt meg aranyárban van. Kinézetre ugyanaz mint az AA59 de ez BN59.
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
sityupityu #86552 üzenetére
Szomorú, köszi
-
jambiyya
őstag
válasz
sityupityu #86530 üzenetére
Én viszont nem tudtam róla semmit, mikor kibontottam a tévét, és kipróbáltam. MP jobban tetszett. A másik elsötétített picit a képernyőt, de olyasmi lett, mint a 3D, valahogy nem komfortos a szememnek.
-
BBéci
legenda
válasz
sityupityu #86527 üzenetére
Szemmel látható a különbség. A Sony kezdte a 2013-as modellekkel, azt tavaly átvette a Samsung, idénre mindkettő tovább fejlődött. Nem csak egyszerű villogtatásról van szó, annak megvalósítása, vezérlése a lényeg.
-
PuMbA
titán
válasz
sityupityu #86527 üzenetére
Nem csak fekete képkocka beszúrás van, hanem háttérfény villogtatás is
-
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #86500 üzenetére
Már többen is leírtuk itt, H6400-nál (de szerintem a többi 6-os sorozatnál sem) nem megy együtt a ledes képtisztaság és az interpolálás. De a kettőből inkább akkor a képbeszúrást választom, gyűlöletes a villogó tévét nézni. Monitorból is pwm menteset kerestem.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #86493 üzenetére
D6500 és felette volt világítós távkapcs.
E széria már csak a 7000/8000 kapta meg cserébe viszont ettől a szériától javítottak a BT-on azzal, hogy már nem csak samsung billt engedett használni. -
Willie
őstag
válasz
sityupityu #86490 üzenetére
Igen, zavar, hogy nincsen háttérvilágítás.
Nagyon hozzászoktam.
Egyeztetek szüleimmel, mivel Ők kapták meg a C650-et.
szerk.: Bár közben nézem az ebay-t. Lehet rendelek onnan, valami háttérvilágítós 3D gombos Samsung távirányítót.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #86488 üzenetére
Én az F6640-hez használom a D6500 világítós távkapcsolóját és az ahhoz adott 3D szemüveget. Ezek az F,H szériánál ahogy írod gagyi kategória. De hát tudjuk ahhoz, hogy valamit adjon a samsung el is vesz a jóból.
-
Willie
őstag
válasz
sityupityu #86488 üzenetére
Szia!
Én is C650-ről váltottam. Szintúgy jobban tetszik az ahhoz adott háttérvilágításos távirányító, akkor minden ugyanúgy működik vele csak a smart hubot a content gombon keresztül lehet elérni?
Semmi más különbség nincsen?
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #86459 üzenetére
Magyarországra szánt tv-t Szlovákiában vagy Magyarországon gyártják.
A monitorokat meg Romániában. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
sityupityu #86481 üzenetére
Az oké, de ha már akció ne 195 legyen 200 ezerről, szerintem lehet azért várni jobb ajánlatra is. Amúgy Aréna MM-ben alapból 180 ezer volt akkor, lehet most is annyi, aki ilyet akar egy telefont megér ellőni, mert MM is üzlet függő mennyiért adja.
-
jambiyya
őstag
válasz
sityupityu #86459 üzenetére
Az enyém magyar.
szilacus: és persze megjegyzi a hangoláskor kapott sorszámot, így tudnod kell azt, ha direktbe akarod kapcsolni valamelyik csatornát.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #86381 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok ezért kérdeztem azokat amit.
-
blakey
titán
válasz
sityupityu #86305 üzenetére
Lehetsz kiváncsi.
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
sityupityu #86305 üzenetére
Nem ellened szólt,
Volt a TV kalibrálva majd 2 éve, meg is vannak az akkori beállítások (valahol), de utána amikor csak nem tetszett amit látok elkezdtem kutakodni a neten, fórumokban.
Ott találtam pár beállítást (ha jobban megnézzük, a táblázatot az F6300, F6400, ES6500 beállítások hasonlítanak jó pár ponton) ezek csak pár ponton térnek el attól az értékektől amit anno nekem is be lett kalibrálva.
Elkezdtem kísérletezgetni és pár hét alatt megtaláltam ami az én szemem száméra a legkellemesebb. -
blakey
titán
válasz
sityupityu #86302 üzenetére
Igen, vastagabb vs. vékonyabb, de tényleg nem ezzel kéne foglalkozni hanem tetszik a megjelenített kép v. sem, megfelel a kritériumoknak vagy sem. Soha nem érdekelt, hogy oldalról v. hátulról van megvilágítva ha tetszik a megjelenített kép.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
sityupityu #86259 üzenetére
Én is ezt érzem, hogy a film mód a mozik bóvli képminőségét próbálja majmolni de a természetestől nagyon messze van.
Én os fogom kalibráltatni, de csak azért mert kiváncsi vagyok rá, hogy milen képet ad.
De én ha lehetne nem D6500-ra kalibráltatnám hanem semleges fehérre és ezután jönne csak a 10 pontos fehéregyensúly. -
gyeniko
őstag
válasz
Valóban ilyen ez. Hasonló, mint a "hifi"-zés: kezdetben a hangszín szabályozón ki van emelve a mély és a magas hangszín is, később pedig vagyonokat költünk arra, hogy olyan rendszert vegyünk, amelyen ki lehet kapcsolni/meg lehet kerülni az előerősítőt, hogy minél inkább a forrás hangját halljuk. Elkezdünk nem szeretni bizonyos márkákat, amelyek rendkívül dögösen szólnak mozin, de "hazugság minden szavuk".
5 évvel ezelőtt elképzelni nem tudtam, hogy kikapcsoljam a dinamikus kontrasztot a TV-ken, illetve soha nem néztem a film-módot. Ma pont az ellenkezője igaz! Ez a hifiző, videózó "user" evolúciója. -
PuMbA
titán
válasz
"És igen is én nem úgy látom a világot ha kinézek az ablakon mint ahogy a Rec.709 szabvány megalkotói és követői meg akarják magyarázni nekem. "
Arra nem gondoltál, hogy rossz minőségű videót nézel?
Egy helyesen felvett videóval mást látnál. Egyébként meg senkinek sincs stílusa, mindenki azt csinál, amit akar és ez nem ízlés kérdése. Én már sokszor döntöttem az ízlésem ellenére és megszoktam, átalakult az én ízlésemmé az, amit akartam. Te is úgy döntöttél, hogy szar a Rec. 709 és ennyi, ha úgy döntenél, hogy nézed a Film módot, hidd el semmi bajod nem származna belőle, csak nem akarod, így döntöttél, téma lezárva
-
yvsmad
őstag
válasz
A kalibrálást vaksötét helyiségben végzik olyan távolságból, ahonnan én biztosan nem nézek tévét. Nálam meg sokszor napközben is megy a tévé és nem sötétítek el, mint egy vetítéshez.
-
válasz
sityupityu #86256 üzenetére
Én már öreg vagyok és amikor a lakásból kimegyek biza kifolyik a szömöm. Ha nyári napsugaras égbót van, akkor bizony bele áll a dioptria a szemembe
-
BBéci
legenda
válasz
sityupityu #86256 üzenetére
Akkor meg is van a hiba, a szaggatás okozója. A tévék beépített lejátszója csak úgynevezett "pulldown" eljárással tudja megjeleníteni a 24 fps-es filmeket, méghozzá 60 hertzen, ettől riceg, remeg, rángatózik. Ennek elfedésére valóban kellhet a Motion Plus. Inkább könyvet olvasnék, ha nem lenne asztali médialejátszóm, de a beépítettet tutira nem használnám.
A műszeresen, Rec.709 szabványra beállított, kalibrált képmegjelenítő színei abszolút természetesek, aki mást mond az vak vagy fogalma sincs az egészről. A laptopom kijelzője is átesett műszeres kalibráláson, pontosan úgy, mint a tévém, tehát színhelyes. A Prohardver fejléce, kerete is egészen másképp néz ki, mint kalibrálás előtt. És ez a valódi, amit én látok.
-
hati
addikt
válasz
sityupityu #86199 üzenetére
Bevallom én is - bár a téma összefoglalóban is ezt ajánlják - a motion plust kikapcsolva használom. Próbáltam a Te általad ajánlott beállítást, de nem látok különbséget. Van vmi teszt videó, amivel lehet ezt tesztelni?
-
PuMbA
titán
válasz
sityupityu #86199 üzenetére
A Motion Plus beállítások elméletileg változhatnak modellenként vagy, de szerintem csak máshogy észleljük, mert én Elmosódáscsökkentés 5 és Torzításcsökkentés 0 felett már nagyon érzem a szappanopera hatást, ezen a beállításon csak egy kicsit, de így is látom, hogy folyamatosabb a kép, mint egy PC-s monitoron, hiszen ahogy bekapcsolod az egyik csúszkát már 120 képet látsz és 120Hz-en működik a TV, nem 60-nal, mint egy PC monitor
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
sityupityu #86108 üzenetére
Nekem múlt héten volt benne a TV-ben a Samsung Online Support.
Előtte jártam 3szor is a szervizmenüben, sőt egyszer gyári visszaállítást is csináltam kb 2 hete.
A support mielőtt foglalkozott volna az általam riportolt hibával azt mondta, hogy ellenőrzi a rendszer sértetlenségét, majd kb 20 másodperc múlva már mondta, is hogy akkor lássunk neki a hiba megoldásának(amit jeleztem nekik)
Ennyit arról, hogy logolja...
SamyGo-n fent van részletesen angolul, hogy nem logol semmit a szervizmenü, azért van hogy saját felelősségre, mert ha valamit elállítasz és a TV tönkremegy akkor az a te hibád. Pl panelt megváltoztatod akkor azonnal átáll nem kell még okézni és ha pont olyanra állítod amire már a TV-d nem ad képet akkor gond van.
Amennyiben valaki észnél van és emlékszik hogy hányszor nyomta meg a jobb vagy bal gombot még vissza is tudja állítani. -
yvsmad
őstag
válasz
sityupityu #86118 üzenetére
Nem te írtad, hanem az alteregóm (sandró60, aki ugyanúgy néz ki, mint én)
csak erről jutott eszembe.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #86118 üzenetére
Simán betudnak lépni..nálam tudott dolog fw automata frissítés off, mégis 1x frissült ennek ellenére és megjelent a 4 ikon ha smartra váltok az addigi 3 helyett.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #86113 üzenetére
a fákjút nem értette így ment a polcra a kapcsoló
az a bajom ezzel a céggel, hogy minden ilyen szarral foglalkoznak műsorajánló,hangvezérlés,hadonászós vezérlés, de egy normális korrekt csatornarendezést nem képesek megcsinálni benne.
-
yvsmad
őstag
válasz
sityupityu #86113 üzenetére
Reménytelen. Nálam (H6470) csak angolul és németül működik, de egyik nyelven sem volt elég jó a kiejtésem. A legjobb az, ha angol nyelvű film közben a hangvezérlés megért valamit a film hangjából.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #86110 üzenetére
Igen a tv kapcsán is pont így van. 3db IC csere helyett egy illetőnél (pontosabban a 3-ból 1 adta meg magát, de jobb kicserélni mindet) 82K-ért alaplapot cseréltek és abból is a nem tv-hez valót, mert sík hülyék már a korszerű elektronikához még mindig na CRT tévékben élnek..
Intercreptor az én gyerekem már felnőtt ebből adódik volt kicsi is. Tudom mire képesek, de erre amit írtam biztosan nem.
-
yvsmad
őstag
válasz
sityupityu #86100 üzenetére
Azt nem látják, hogy levetted a hátulját, csak azt, hogy beléptél a szerviz menübe?
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #86108 üzenetére
Hidd el nem jár garivesztéssel, hogy belépsz. De annak meg semmi értelme
Régebben mindig írtuk csak az matasson benne aki tudja mit csinál és csak saját felelősségre.Egyébként ha valakit annyira érdekel mit és hol kell állítani benne ahhoz, hogy tuti ne tudjanak a tévébe bemászni samsungék fw szintjén sem frissítéssel (mert bele másznak hiába tiltja le az ember a menüben) akkor katt ide
Feltéve, ha a samsung már nem adott ki erre is egy kontra fw-t -
Flashget
félisten
válasz
Attól, hogy belépsz még nem ugrik semmi. Én aztán lépkedtem rendesen a régebbivel el is vitték nem szóltak.
Ha elállítasz benne dolgokat és a tv tégla lesz akkor járhat gari vesztéssel, de még ez sem biztos. Szerviztól és az ottani emberektől, hozzá állásuktól függ a dolog.De amíg a márkaszervizesek IC csere helyett inkább alaplapot cserélnek, bármi megtörténhet.
1db IC kb. 1000-1500Ft
1 alaplap 50.000Ft-tól felfelé... -
B-L-A-C-K
titán
válasz
sityupityu #86103 üzenetére
Ha belemész és elállítasz valamit ami akár tönkre teheti akkor talán azt mondom oké, de így hogy csak belemész és pl megnézed a panel típusát az nem hinném garancia vesztéssel jár. Vagyis nagyon érdekes lenne...
-
Willie
őstag
válasz
sityupityu #86103 üzenetére
Ez hülyeség, véletlenül is be lehet lépni a szervizmenübe. Biztosan nem ugrik emiatt a garancia. Ha átállítasz valamit akkor esetleg, de belépésért nem veszik el a garanciát.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Nincs is logolva, csak az hogy mikor lett pl resetelve, az hogy mikor jártál benne az nincs.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
sityupityu #86098 üzenetére
Ezt honnan vetted hogyha belemegy valaki a szerviz menübe ugrott a garancia?
-
Henry1990
tag
válasz
sityupityu #86072 üzenetére
Igen, mindíg, ma visszamegyek.
-
Dave567
addikt
válasz
sityupityu #85919 üzenetére
Rendben..
-
pocem
csendes tag
válasz
sityupityu #85824 üzenetére
Szombaton, Győrben MM-ben 15%-os napi kupon akcióval 161500ft-ert + 3ev gari a kettőhöz 11900 ft ! Volt még azt mondták berendeltek mert nagyon keresett!
-
Leonardo91
őstag
válasz
sityupityu #85928 üzenetére
Nem rég vettem a tv-t használtan, a próbánál semmi baja nem volt de még itthon se pár napig
Jövő augusztus végéig garis , az aqua 2 évet ad rá -
Willie
őstag
válasz
sityupityu #85902 üzenetére
Szerintem csak úgy lehet. Tudtommal az abba való belépés nem jár garanciavesztéssel vagy tévedek?
-
Dave567
addikt
válasz
sityupityu #85877 üzenetére
Miért akarsz Te a rendes 3d-be belepiszkálni?
És min játszod le rendes 3d-t, aza a tévén, vagy Pc-ről? -
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #85864 üzenetére
Simán lehet, én tegnap éjjel amikor válaszolni akartam a kérdésre benyomtam a 2D->3D dolgot, nem volt lelki erőm 3D filmet keresgetni a gépen.
-
Flashget
félisten
válasz
azért eltérőek az árak mert franchise boltok.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Ez azért van mert eltérő cégek csinálják. Sok helyen pl kivan rakva valami 200 ezerre, hivatkozol hogy neten az MM oldalán 180 ezer ugyan az, akkor oda adják neked is annyiba, de van ahol elküldenek azzal hogy rendeld meg akkor onnan.
-
yvsmad
őstag
válasz
sityupityu #85862 üzenetére
Igen, automatán előbb-utóbb utoléri magát a beépített óra is.
A lényeg az, hogy nem kell a főkapcsolót állandóan kikapcsolni, amikor nem megy a tévé, mert nem napi több kapcsolásra tervezték, hanem egyszeri áramtalanításra, amikor pl. hosszabb időre elmegy az ember otthonról. -
yvsmad
őstag
válasz
sityupityu #85824 üzenetére
Csinálj egy próbát: állítsd át 2 nappal korábbi időpontra és hozd be a guide-ot. Vagy elég csak pár óra.
-
Redeckt
tag
válasz
sityupityu #85799 üzenetére
Meg tudom érteni.
Ha őt is visszatartaná ez a küzdelem, annyit még ötletelhetnél neki, hogy keressen valakit, aki rendelkezik náluk előfizetéssel, de TV-t még nem vásárolt ( és nem is tervezi
).
Én is előfizető vagyok, de korábban már szembesültem vele, hogy csak egyetlen készüléket engedélyeznek vásárolni egy előfizetésre, így nem tudom felajánlani magam.
Egyébként nem állna semmiből. Csak a sógorod címét, és telefonszámát kellene megadni az előfizetőnek, amit ő megad rendeléskor.
A sógorod pedig fizetne majd a futárnak átvételkor.Hátha van a köreiben valaki..
-
Redeckt
tag
válasz
sityupityu #85793 üzenetére
Ez nagyon kedves tőled, de szerintem nincs kit békíteni.
Engem spec jobban zavar, hogy az első r nélkül írtam le a prioritást.
Sikerült sógorodnak jutnia valamire TV vásárlás ügyben?
-
Redeckt
tag
válasz
sityupityu #85787 üzenetére
Én sem állítom! De attól, hogy most mindenki nekiállna, a maga kis bevált dolgát a másikra spriccelni, jövő ilyenkorra sem lennénk semmivel előrébb.
Szerintem Nordbright is el tudja dönteni, hogy mik az ő pioritásai.
Aki pedig BD lejátszót szeretne vásárolni, az majd megkeresi a megfelelő topikot.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #85771 üzenetére
Bár olvastam olyanokat is, hogy a samsung-nak mindegy , hogy milyet szed le az ember csak a passzívnál nem. Jót szedtem le?
már hogy a fenébe lenne mindegy?
az mkv-kat alapból felejtsd el csak felezett felbontás samsungon az meg passzív tvhez való...akkor inkább nézd a filmet 2D FHD-ben.
valós 3D-t akarsz nézni 40GB-os isokat keress az oldalon meg ott van melyek a real 3D-k. -
Vertigo18
addikt
válasz
Nem igazán fogod észrevenni a különbséget. Ha jól tudom, akkor a fő differencia a felbontásban van...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Igen, Half-SBS a felbontás miatt, de olyan kicseszett egetverő különbség nincs ám az OU-tól.
-
Nordbright
csendes tag
válasz
Úgy van ahogy írtad, de szerintem az aktívnál nem annyira vészes a különbség.
Van, hogy egyszer az egyik jobb, máskor a másik. De ez kódolás függvénye is nagyon. -
Nordbright
csendes tag
válasz
sityupityu #85763 üzenetére
Így van. Pont ez a lényege. A 3D nem csak a "3D hatásról" szól, hanem az emberi szem érzékelése és a TV felbontás közötti viszonyról. Lehet, hogy nem jön ki Godzilla a TV-ből, viszont a szem lényegesen több részletet érzékel a látottakból összevetve a 2D-vel, effektíve ugyanazon felbontás mellett is élvezhetőbb a 3D által nyújtott kép - részletgazdagabb (persze ha nem szellemképes és nem szaggat be
). Csak ezt sokan nem értik meg és köpködnek, hogy ez nem is IMAX. Hát persze, hogy nem
-
Vertigo18
addikt
válasz
sityupityu #85763 üzenetére
Volt egy összefoglaló oldal arról, hogy melyik filmek 3D-sek, és melyik fake...
Érdemes a real 3D-ből szemezgetni...
-
Cabrio
aktív tag
válasz
sityupityu #85751 üzenetére
Valahol nekem is sikerült kikapcsolni, hogy a smart kockákat feldobja a tv bekapcsolása után...
-
Batib
őstag
válasz
sityupityu #85745 üzenetére
"most már nem csak ez jelenik meg nekem bekapcsoláskor, hanem az alsó sorban smart "kockák", ikonok is vannak"
menü - smarthub - elsőképernyő - aut. indítás ki -
Cabrio
aktív tag
válasz
Tegnap első bekapcsolásnál letöltötte a frissítést a tv, de nem telepítette fel. Kikapcsoltam az automatikus frissítést, viszont kiírta, hogy a tv bekapcsolása után telepíti... Nem tudtam mit tenni, feltette magának, pedig küzdöttem ellene rendesen
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #85748 üzenetére
kapcsolóval hoztam elő és azzal is tüntettem el.
-
Flashget
félisten
válasz
ne mássz bele jobban mert a végén a full szerviz menü is megjelenik amit csak factory kapcsolóval tudnak előhozni
a smart távírányitóval hoztam elő ezt a múltkor...jééé ez ilyet is tud csodálkozással ment a polcra vissza.
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #85683 üzenetére
Lehet most már akciósan a klavit sem tudnám megvenni tőlük, mert csak mobil előfizétésem van náluk amíg nem lesz Digi mobil.
-
zoltan6
addikt
válasz
sityupityu #85683 üzenetére
nekem van náluk mobil előfizetésem,mégsem kell nekik a pénzem.
-
krx21
nagyúr
válasz
sityupityu #85630 üzenetére
Ma már nagyon kevés esélye van annak, hogy lcd-n statikus tartalom "ragad" be az elektonikában vagy a panelben... Nem elképzelhető, de ritka nagyon...
-
sandró60
addikt
válasz
sityupityu #85627 üzenetére
Saját példámat irom le.
2005-ben vettem egy plazma tévét(Saturn-ban)Útólag derűlt ki,hogy az üzletben ment kb100órát.Plusz be volt égve halványan az rtl-logó.Ott az üzletben egy látszólag ép csomagban volt.Igy szállitottuk haza.Sajnos az észrevételek 3-napon túl történtek(naiv)voltam -
Livius
őstag
válasz
sityupityu #85630 üzenetére
Szerintem a mostani LCD-k már sokkal jobban teljesítenek a beégés ellen, de egyébként én úgy emlékszem, hogy a plazma TV-knek volt ez a fő gondja, nem az LCD-knek.
-
törölt tag
válasz
sityupityu #85631 üzenetére
Erről beszéltek itt az előbb is, de ha a linken lejjebb görgetsz, magad is látod: Nem Magyar Telekom előfizetőknek, vagy Otthoni előfizetés mellé 1 év hűségidővel vagy határozatlan idejű szerződéssel (?)
Egy összegű fizetéssel: 179 760 Ft Megrendelhető személyesen vagy telefonon -
törölt tag
válasz
Az felejtős, de a Telekomnál vehettek még egy új 48H6400-at, ott van a link: (#85603)
-
Livius
őstag
válasz
Szerintem van az az akciós ár, amiért már mindenképp megéri még így is. Egyébként meg ha baja lenne, valami gyártási gyengeség miatt, akkor már sokkal nagyobb valószínűséggel kijönne rajta ez, még jócskán a garancia idő alatt, csak mert eddig már igen csak használatban volt úgy, hogy még a gari idő el se kezdődött rajta.
Szóval így az elektronikai élettartam tervezés a Te malmodra hajtaná a vizet, főleg ha okosan be is tudod regisztrálni majd a +1 év gyári samsung gari megszerzésére.
Szóval van kockázat, de akár megéri ha jó áron megvehető.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
sityupityu #85615 üzenetére
És egyforma a képátló?
-
sandró60
addikt
válasz
sityupityu #85611 üzenetére
Add vissza a H6400-at.
-
bubu333
tag
válasz
sityupityu #85562 üzenetére
Erre gondoltam én is, hogy az analógnál nincs EPG. Egyébként ezt a DIGI-s hang-kép elmászást meg tudja erősíteni más is?
-
sandró60
addikt
válasz
sityupityu #85527 üzenetére
Itt a fórum tapasztalat után irtam.Pár embernek probléma volt a beszerzés.Különben a biztatást annak kellett volna irni aki a kérdést feltette "hogy mit ajánlunk 180-200k"körűl
-
AliasB
senior tag
válasz
sityupityu #85341 üzenetére
Leszedtem és ez tényleg egy rém egyszerű program
a 100as szög integrált áramkör ehhez képest
Köszönöm még egyszer
-
AliasB
senior tag
válasz
sityupityu #85338 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Nem is tudtam, hogy van ilyen
létezik ebből Magyar verzió? Melyik a legújabb? Mert rákerestem a barátommal de rengeteg verziót dobott és jobb lenne célirányosan keresni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
sityupityu #85338 üzenetére
Persze, sőt egyre inkább ez megy...
Samu panelek mellett AUO, Sharp, CMO ami még gyakran előfordul (én ezek egyikétől se tartanék) de ki tudja, lehet jönnek most még ismeretlen kínai gyártók is. Persze, ezeknek mindenképpen meg kell felelniük az adott készüléktípusra jellemző minőségi követelményeknek, specifikációknak... elvileg... nagy különbség nem lehet köztük.Kívülről már nem lehet megállapítani, milyen panellel szerelték. Service menüben lévő Panel kódból talán kideríthető.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
sityupityu #85328 üzenetére
"Felhősödés terén mi a helyzet nálatok ennél a készüléknél?"
A H6400 nem egy konkrét készülék típus. Ám, ha a méretet tudjuk, még akkor is lehetnek eltérő Panellel szereltek, így a felhősödés tekintetében nem lehet általánosítani.
Azért, ha már kérdezted, pl. az én 50H6400-amra se jellemző a felhősödés, már csak azért se nem, mert nagyon jó a fekete szintje, tehát sötét (fekete) képnél alig van fényátszűrődés. A fényáteresztés egyenetlenségét inkább csak szürke vagy fehér képnél látom, ott is csak a sarkokban van némi sötétedés (Edge LED-esre jellemző) amúgy eléggé homogén képet mutat.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
sityupityu #85328 üzenetére
Nincs...
-
raziel01
veterán
válasz
sityupityu #85307 üzenetére
Kiváló képminőség. FullHD filmekkel isteni de a HD TV adásokkal is elég jó.
Ami engem zavar:Ha bedugod a fülhallgatót akkor azon van hang és csak úgy lehet átkapcsolni a TV hangszóróira ha kihúzod.
Mondanom se kell mekkora poén minden nap ki-be húzogatni a TV háta mögött. Nem is használom így a headset-et.Az RCA az csak bemenet. Nem lehet átvinni vele a hangot Hifi-re.
Ezek rohadt mód zavarnak de valahogy túlélem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Már sokszor leírtam erről a tévéről a tapasztalatomat.
Úgy képzeld el, hogy egy igazi bombázó a "csaj", de tök buta!
Viccet félre...Kiváló képminőség---ez nem vitás! ( a többi hasonló kategória között), Viszont, néha, vagy gyakran idegesítő és kegyetlen hülyeségeket csinál a hülye fejlesztő gárda miatt, akik nem képesek jó szoftverrel ellátni, ami egy hangyányit ugyan javult a legújabb frissítéssel.
Tehát, ha képminőség nem lenne tényleg ennyire jó, nálam már ment volna a kukába.
Ha a képminőség számít, márpedig, gondolom ez lenne az első fontos szempont, akkor ajánlott a vétele...
Hangminőség alapból trágya, sokat javíthasz rajta egy jobb 2.1-es rendszerrel, de csak a füles jack-et használhatod, vagy optikai átalakítót, előző esetben minden hangállítási opció lekerül a menüről.A legjobb megoldás egy HM erősítő, optikai, vagy ARC-on használva...
(#85312) sandró60
Azonnal lekapcsol nálam.
-
hati
addikt
válasz
Nálam a negatív tapasztalat, hogy nincsen negatív tapasztalat. Mondjuk csak és kizárólag PC-ről táplálom. A smart és 3D funkciókat nem használom benne.
Meggyőztelek? -
sityupityu
veterán
válasz
sityupityu #85256 üzenetére
Megkaptam a telefont, mégsem tudják beszerezni a H6500-ast.
Ajánlottátok még a H6700-ast de gyakorlatilag az is beszerezhetetlen, kiállítási darab stb. Marad a H6400.
A 6400 tulajoktól kérdezem (gondolom vannak itt egy páran) mire kell leginkább odafigyelni ennél a típusnál, ha van negatív tapasztalat vele akkor mik azok? Könyörgöm, senki ne mondja, hogy olvassam vissza a kommenteket. -
sztanesz
tag
válasz
sityupityu #85210 üzenetére
Költözés miatt lett véve és olcsóság volt a fő szempont, de valahogy szebb kepét vártam volna. Otthon van egy régebbi Samsung modellem és azon sokkal szebb a kép. Sot a főbérlő TV je ami valami noname LCD és mintha azon is szebb lenne, de lehet csak ahhoz szoktam hozza...
-
Flashget
félisten
válasz
sityupityu #85224 üzenetére
J6300
de vannak nagyobb számozásúak pl. JU6400, JU6800 az nem ívelt, de 4K-s.
Betükre ügyelj mert azok jelentik a különbséget! -
törölt tag
válasz
sityupityu #85254 üzenetére
Gondolom akkor részedről a JU7000es UHD TV sem ajánlott
-
Apaanna
csendes tag
válasz
Sziasztok!
A család szeretne egy új "komoly" tévére beruházni. Kb. 300e.-Ft. áll rendelkezésre. Milyen típust tudtok ajánlani? Elsősorban tévézésre, játékra (x-box 360) és netre használná egy kicsit a család lassan serdülővé növő része. 55 coll környékére gondoltunk....de nagy a kínálat...
Segítségeteket előre is köszönöm!
Most ez tetszik: UE55J6200AWXXH -
Flashget
félisten
válasz
De azt ne felejtsd el, hogy ez a kalibrálás nem a tv csatornák nézéséhez kell, hanem BD filmek lejátszásához elsősorban és valamilyen céleszközről (média lejátszó vagy BD lejátszó) való lejátszáshoz.
a tv csatornákhoz szerintem teljesen felesleges, mert szinte mindegyik másmilyen képet ad, de a kapott kalibrált értékeket kilehet próbálni rajta. (most itt a színek különböző műszeres kalibrált értékeire gondolok nem az általános beállításokra ami az összefoglalóban van írva) -
sztanesz
tag
válasz
sityupityu #85208 üzenetére
Valahogy nem az igazi, ezert kérdeztem rá , hogy kipróbáljak olyat ami másnak tetszett.
Azért köszi! -
yvsmad
őstag
válasz
sityupityu #85185 üzenetére
Bocs, én Rutinak javasoltam az Y-kábelt. Melanoma esete egészen más.
Mivel a Samunál nem egyformák az USB aljzatok, nem lehet hogy Melanoma is rossz USB-be dugta? -
yvsmad
őstag
válasz
sityupityu #85183 üzenetére
LG tévével működött neki, 3 Samuval nem. Más áramot adnak le. Nekem Samu és Pana tévére is Y-kábellel van rákötve a HDD. A Pana volt annyira intelligens, hogy kiírta, hogy kevés az áram, használjak még egy USB aljzatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest