- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Ömm, és mit kell beállítanom, ha én az asztali gépemről szeretnék filmezni a HDMIn keresztül, és épp nem játszani szeretnék, ha jól értelmezem bedugom a PC pictogrammos HDMI bemenetre,
1) Átnevezem PC-re ezt a kapcsolatot
2) NEM ÁLLÍTOM be a game mode-ot, csak ha játszani szeretnék.És így jó lesz?
-
Tonyk
veterán
Hát de. UE32F6400 (homok a fejemre, az első hozzászólásban elírtam) (Attól, hogy épp a d6500-at fényképeztem (mert ez volt közelebb), meg mint mondtam a 40"-os (tehát nagyobb) ES7000 is pont ugyanakkora, mint a másik két (D és F sorozatú) 32"-osé), de mindegy hagyjuk. A kérdező megkapta a választ és jó lesz neki, ha kicsi, ha nagy.
-
Tonyk
veterán
-
Teo.papa
csendes tag
Hát ja
Csak ami bajom van vele, az nagyjából álmomban sem jutott eszembe, hogy ennyire ostoba dolgokat lehet manapság még tv-be tenni. A tv-t az ismerősök véleménye és további olvasott információk alapján választottam, de ott még nem volt arról szó, hogy milyen "macerás" a tv-t kezelni. Mikor eldőlt, hogy Samu, akkor utána realizálódott, hogy okos legyen, meg 3D, mert ki tudja mit hoz a jövő, nem akarok mostanában tv-t cserélni. Aztán mikor kezdtem nézegetni, hogy ha már okos, miket lehet vele csinálni, akkor derültek szépen sorjában ki az ostoba dolgai. Nekem nagy csalódás, az biztos
Teo >
-
ferike60
újonc
Igen, azt mutatja. Bekapcsolt állapotban viszont hozza
a gyári értékeket. Energiagazdálkodás beállításainál:
Ki : 74W
Alacsony : 49W
Közepes : 38W
Magas : 22W, mondjuk ezt a képet már alig lehet látni.
Lehet, hogy kár volt megmérni a fogyasztást, mert ha
nem tudom, nem is idegesít? -
-
BBéci
legenda
Láttam már 4K tévét, de nem sokat foglalkoztam vele, kollégám teszteli a Sony 9-es masináját.
Azokat a távolságokat nem mi, az AVO munkatársai találtuk ki, a világ összes nézési távolságokat tartalmazó táblázatában nagyon hasonló adatokat találsz. És a cikkünkben ott szerepelnek az optimális látószögek is.
Azért optimális, mert onnan teljesülnek a megadott és megkívánt feltételek: a legapróbb részletek felismerhetősége és a moziélmény.(#51972) sb
Belső információ, amit írtam, de a valódiságáért nem vállalok felelősséget. -
Flashget
félisten
gondolom ezt a véleményed itt is bedobtad már
már akkor be lett bizonyítva, hogy az én 5ms TN-.es paneles samsungom egy jottányival nem volt előrébb mint a Dell IPS paneles 8ms monitora.
mint a tv-nél itt is az input lagg számít na abban nem a TN a nyerő csak ugye ezt a gyártó mélyen elhallgatja a vásárlókkal szemben. -
BBéci
legenda
F7000-ről írtam és minden cikkem az AVO-n jelenik meg.
(#51922) Burt1793
42 colost teszteltek, ugyanazt, amit én, de van belőle 55-ös is, jelenleg 380000 Ft az ára. Nem kicsit olcsóbb az F7000-nél.
A monitorok színkülönbségének java a kalibrálatlanságból fakad. A Te eseted bizonyítja, hogy az emberek többsége teljesen fals színvilágú képmegjelenítőkről hiszi azt, hogy hú de jó. -
Bigyo13
őstag
Igen tudom, hogy az Ultra Clear Panel nem a felhösödés miatt van kitalálva és nem azért lett jobb a 7000-es tv-n a felhösödési probléma megoldása
És a Micro Dimming -nek köze van hozzá?
Mindenesetre az biztos, hogy a 7000-est úgy csinálták meg, hogy szinte semmi felhösödés nincs este, full fekete háttérnél.. alig van egy pici felhös foltocska.. tényleg csak kb 3%-a a teljes képernyő felületének!
DE: Nekem ez a harmadik LED Tv-m idén..
Volt a F6500-as.. azt visszavittem mert a képernyője nem tetszett annyi pénzért..
Vettem egy F7000-est, az GYÁRI hibás volt , pixel hibás lett 15 perc alatt ..( az elektronikája meghalasztott 15 perc alatt két új kijelzőt is, ezért a samsung a kijelző csere után cserélte a tv-t, mert az új kilező is bedöglött)Na ennél a 7000-es Tv-nél NEM 3% -os volt a felhösödés, hanem kb 18%-os! Ez egy 2013. áprilisi TV volt.
Amit harmadszor hazahoztam az egy 2013. június végi TV és abban jobb minden képileg és 3% a felhösödés aránya.
Ez a TV van most és ebbe nem hallnak meg a pixelek végre -
Black Dragon
addikt
Ma voltam a Media Markt-ban ismét, és tényleg a Sony viszi a pálmát, de sajnos 690 rugó, ami a Philips 600-as árára is rádob egy kicsit, viszont most itt a hardveraprón láttam azt a samsung ue55f8000-es tv-t amit én kinéztem, vagyis benne van a választási listában, viszont 600 helyett 520-ért árulja, talán még 510-500 -ért is odaadja. Ebben az esetben megér a Sony +170-190-et?
-
forest_ns
tag
Elsősorban jól megválasztani a boltot: én ott vásároltam, ami sok éves múltra tekint vissza.
Magát a készüléket már ismerve megnézni az outletes boltban, hogy azonnal feltűnjön,ha valami nem olyan, mint lennie kellene.És igen, biztos kell szerencse is, van bőven negatív hír ezekről az üzletekről, de mint írtam, nem is győzködni akarok senkit, maximum bővíteni a pozitív tapasztalatosak táborát. Ha nincs annyi pénzed, hogy 1,5-2-szer annyiért megvedd viszonteladónál, érdemes körüljárni ezt a kérdést is. Aki nagyon akarja, úgyis megveszi olcsóbban.
A garancia is a jól megválasztott bolt függvénye (kivel van leszerződve, stb.) A gyártói garanciákra is akadnak panaszok bőven.
Refurbish. Érdekes téma, sosem értettem, mi baj van vele, mivel gyári szervizelésen átesett új vagy közel új termékről van szó. (Sok termék még a gyárban megbukik a minőségellenőrözésen és abból is refurbish lesz, csak sosem tudjuk meg)
De még egyszer hangsúlyozom; sem meggyőzni, sem rábeszélni akarok senkit! A fenti csak saját tapasztalat! -
Scoobyka
addikt
-
Scoobyka
addikt
-
Flashget
félisten
2011-ben az LG még a honlapon feltüntette melyik a valós 100 és melyik az 50Hz-es tévé (akkor nézelődtem LG vagy samsung legyen)...majd 2012-ben a samsung mintára (vagy miattuk) már ők is csak a CMR-nek az LG megfelelőjét a MCI-t (Motion Clarity Index) atják meg, mert így tobzódhatnak a 800Hz-ben is akár.
-
Flashget
félisten
Nekem a D6500-on filmek vagy bármi más nézése alatt egyáltalán nem látni a felhősödést, ami csak a source gomb megnyomása után látni, mikor másik eszközt keresek pl. BD lejátszót. Az pedig bőven kibírható kategória, de tudom vannak tévék melyeknél nem. És emlékszem mikor valaki egy másik D6500 felhősödésével szenvedett.
Viszont egy ilyen edge ledes tévé képileg jobb mint az EH ami nem felhős ugyan, de valamivel tompább képet ad. De az csak akkor látni ha egymás mellett van a két tévé különben egyáltalán fel sem tűnne. -
BBéci
legenda
Egyrészt nem mindenki tudja, másrészt a hasonlatod totálisan rossz. Az izzólámpának a watt érték a legfontosab jellemzője, nem kell hozzátenni semmit. Mellesleg, hogy a példánál maradjunk, 100 W a teljesítményfelvétele.
A korszerű energiatakarékos fényforrások esetében a fényerő adata vette át a főszerepet. Persze a teljesítményfelvételük is fontos, de annak alapján nem kapunk támpontot a fényességükről, ami meghatározza a felhasználhatóságukat. -
Danesz94
senior tag
Maximálisan egyetértek veled!
Személy szerint ha kijön egy új FW azt én még aznap vagy a következő nap felteszem és eddig nem volt semmi problémám vele, esetleg 1-2 kisebb dolgot kivéve.Meg kell érteni, hogy az FW az kell és nem azért csinálják, hogy néhány esetben a hibátlanul működő tv-t elcsesszék.
-
Ano
senior tag
Nem azt mondtam, hogy frissíteni fölösleges, csak azt hogy sajnos nem tesztelik le kellően kiadás előtt, így előfordulhat olyan is, hogy frissítés után rosszabb lesz ... ettől még kell és jó is frissíteni, csak jó ha van egy régebbi verzió elmentve, hogy ha kell, akkor vissza lehessen térni rá.
-
Ano
senior tag
Ha már szóba hoztad, hogy a "böngészőt is frissítjük" ... tehát, böngészőt láttam már hogy gagyibb lett bizonyos részben frissítés után, vagy nagyon jó példa hogy nekem a legutolsó utorrent frissítés után, win7 stanby után fagy, illetve lezabálja az egész gépet ... ki kell lőnöm a processzekből, ha újra normálisan akarom használni ... igaz már várom, hogy legyen újabb verzó, mert remélem ezt orvosolni fogják benne!
Szóval akárki akármit mond, az újabb FW vagy akármilyen szoftverből az újabb verzió, közel sem jelenti azt hogy jobb lesz tőle minden! Sajnos az utóbbi 10 évben ez eléggé tapasztalható, hogy nem tesztelik le rendesen az újabb szoftvereket a kiadásuk előtt :S
-
Flashget
félisten
ha meg valamit le akar tiltani a samsung, akkor az frissítés nélkül is megtesz...
és mégis miként egy már kiadott tévé esetében ha nem fw útján?
Te még nem találkoztál a negatív oldalával amit a samsung művelt...de olvass vissza sokan megbánták már a frissítést.
És SOHA semmilyen change log-ot nem adott ki a samsung a tv fw mellé! Ez sem véletlen. -
Flashget
félisten
Csak egy konkrét példát mondok..D6xxx 0017fw letíltásra került a samygo...
más tipusoknál is írták frissített és nem működik ez nem működik az.
konkrétan samsung szervízes is mondta nem hozza nyílvánosságra a samsung melyik fw-t miért adta ki mert nem frissítenék az emberek a tévét. én most csak tévé fw frissítésről írtam. -
Tegla80
addikt
hát nemtom
Én spec
- PS3 nél a kötelező miatt frissítem (másképp nincs PSN és multy sem,ha nem a legfrissebb)
-a telóm tabu, "4.0.4 ICS"-el fog megöregedni vagy a "gondomig" futni,mert jelenleg atom stabil. Ami a "4.1.x JB"ekról már nem igaz.
-Tesóm Note II je 3 naposan kapta a főzöttet,mert fényévekkel jobb mint a gyári samu .
-2 Ace kettő van még itthon a "régi" 2.3.6 os "GB" el, mert a samu "JB" megintcsak "kuka" rajtuk.
-tv szintén tabu,mert van jópár dolog ami tuti ugrik. (ez is fix,mert 10.3x FW felett már másoknak nem ment az ami nekem még igen. )Én ellene vagyok,de mindenki dönthet a saját belátása szerint FW el kapcsolatban
(kivétel a GameCapture öm,mert az AverMedia a FW frissítéssel adta meg pl az 1080p t rá. De Ők tényleg korrektül leírják,mi kerül be és ki a frissítéssel)
-
Flashget
félisten
csak a gyártó nem adja meg mit is frissít a kiadott fw!
ezt fórumokon lehet megtudni jobb esetben, mert samsung nem ad ki change log-ot. Az a kis ikon amire az egeret ráviszed a honlapjukon és kiír valamit messze nem az amit külföldi fórumokon megtudhat az ember.
Volt már erről szó régebben, hogy miért nem hozza a tudomásunkra a samsung, mert akkor fel sem raknák az emberek, mert 10-ból 8x csak letíltanak valamit. -
Flashget
félisten
-
Tegla80
addikt
szia
idézném,mert vele értek 1et a FW dologbanFlashget
"Pedig elégszer írjuk, ha a tévének nincs baja ne frissísd az fw-t mert csak letílt vele valamilyen funkciót a samsung..."+sztem még:
általában több a kára,mint a haszna ,de ritkán itt is vannak tényleges esetek amikor az újabb FW oldja meg a gondot. -
csab2
veterán
A csatornák kb. 10-15%-a HD. Ráadásul ezek sem mind Full HD. Ezen kívül a rajtuk menő adás sem mindig igazi HD, csak interpolált. Szerintem is az az igazi HD, Full HD amit megfelelő kamerával vesznek fel. Abból meg elég kevés van szerintem (tehát egy HD csatorna által sugárzott adás nem 100%-ban HD és végképp nem Full HD). Szóval nagyon szegényes valójában ez a HD dolog.
Máshol is azt olvastam, hogy kint sem sokkal jobb a helyzet ilyen téren, persze lehet, hogy Japán kivétel, de egymaga azért nem váltja meg a világot.
A másik, hogy a filmek legyenek UHD-k, már könnyebben megoldható, hiszen jelenleg is az a helyzet, hogy a Full HD adások fentebb taglalt helyzetével párhuzamosan a Full HD Bluray filmek helyzete lényegesen jobb azért, habár itt sem egyedülálló a BD mert ott van még a DVD is, ami ugye olcsóbb és sok embernek bőven elég (főleg, hogy nincs is Full HD TV-jük).
A BD-ről DVD-re való átállás sem úgy zajlott/zajlik le, ahogy a gyártók szeretnék, mert az emberek nem hülyék, hogy többszáz ezer forintért kicseréljék a lemezeiket. Erre max a jobbmódú igazi filmbuzik (mindenféle pejoratív felhang nélkül) hajlandóak.
Én általában a technikai fejlődés mellett vagyok, de ennek a 4K/UHD-nek nem látom létjogosultságát. -
Victoryus94
őstag
A halott (fekete/fehér) pixel nem tartozik a garancia alá.
"Egy átlagosnak mondható, 1280x1024 pixel felbontású 17, vagy 19 colos monitor esetében átlagosan 2,6 darab sötét, 2,6 darab világító, és 6,55 beragadt alpixel jelenléte tekinthető még elfogadhatónak az ISO-szabvány szerint." Az értékek azért tört számok, mert a leírásban egymillió pixelre vonatkoztatva adják meg a hibák előfordulásának számát, ez alapján a fentitől eltérő felbontásra is ki lehet számítani az elfogadható pixelhiba-mennyiséget.
Vagyis ez alatt nem kötelesek még panel cserére sem! (gondolom, a prémium TV-d ettől nagyobb pixelszámú, és méretű, szóval a hibahatár is nagyobb)ui.: a beragadt pixelt sokszor számítógépen keresztül szoftveresen is működésre lehet bírni (pl egy ilyennel)
-
Bigyo13
őstag
Hát köszi
, igazából a samsung ügyfélszolgálat nem tudja.. holnap majd a helyi szervíz Kecskeméten kijön és megnézik..ennyit mondtak..
De a kecskeméti szervíznek biztos nincs ekkora panele cserélni, ez érdekes leszBár az egész tv-t cserélhetnék... ez a LED egy kész katasztrófa.. csak a baj van vele.. mert a sötét képeknél a bevilágítások megvannak rendesen a sarkoknál főleg, ennél a nem olcsó tv-nél is
-
Tegla80
addikt
Miért nem azt mondod el neki,h kapcsolja ki azt a csudajó 100hz et?
mert ezek szerit neki sem "eszi a szeme" azt a mesterséges .......... ,mint nekem sem
nem vagyunk 1formák........
(tudom:szerencsére)
lovrityp
jól tetted
router-es topic ban az első amit ajánlanak,h nyugalmad legyen, az az ,h dobd el és vegyél 1 másikat!
Mert ezek a szolgáltatótól kapott eszközök nem jók semmi másra. -
lalakov
senior tag
Mit értesz a rendes alatt? A monitor minden felbontáson hibátlanul működik, 1280-on pedig a tv is(illetve a hang szakadozik). Közben próbáltam számítógépes topikban is segítséget kérni, de ott sem járok sikerrel.
Hát mindegy, köszönöm azért a segítségedet.Mirman: Azon van.
-
Flashget
félisten
Nekem erős a gyanúm, hogy van edge ledes meg backlightos...attól függően hova gyártotta a samsung.
Gazdagabb országba edge ledes ezért a teszteken annak tüntetik fel amiket linkeltünk, ide a "csóró országba" meg jó lesz a backlightos a ferdeszeműek szerint és akkor kaptál egy kicsit tunningolt EH6030-at az olcsóság jegyében -
-
-
-
-
Real_Necro
veterán
-
Sza_Sa
senior tag
Story: megvettük a tévét, megkértem az apóst, hogy segítsen feltenni a tv szekrényre miután a talpat felszereltem. Feltettük, és a tévé káváján meglátszott az ujjának a nyoma karc! formájában. (A656) Aztán még kétszer megtöröltem a hozzá adott kendővel, tele lett hajszálkarccal. Ez a mostani már hál' matt felületű. Mondjuk a panelon egy hajszálkarc sem volt az öt év alatt, nagyon vigyáztam rá, a felségem már tudja, tévéhez erősítőhöz nem nyúl, azt én törölgetem. Ezt egy összekaristolt Dell E6420 magnézium fedél után nyomatékosítottam nála.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest