- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
Gergőke88 #55507 üzenetére
Jah, csak Samsung Magyarország meglehetősen szemét ebből a szempontból, mert ha lengyelektől hozzák a tévét szívbaj nélkül elküldenek a búsba ilyenkor. :\
Amúgy 3 év garanciát Media Marktnál nem lehet bővíteni, van más lehetőség? Vagy addigra úgy lemegy az ára, hogy semmi értelme kifizetni 20k-t +2 évért? Mi szokott általában 3 év után tönkre menni benne ami nem jelentkezik jóval előre?
szerk.: most bereggeltem a tévét, megadták a +2 év garit, vagyis mégsem, sumák mocskok, és 28án vett tévére 27ig szól a garancia, megyek is pampogni, mert milyen már, hogy 28án este 8kor átvett készülékre jó 20 órával kevesebb garanciát adnak, piti dolog, de bekaphatják.
-
BBéci
legenda
válasz
Gergőke88 #55370 üzenetére
Vedd a legolcsóbb KáCsást, arra a célra bőven megfelel.
(#55371) Kerio
A túlszaturáltságon már az is segít, ha Film módba teszed és lehúzod a Szín csúszkát 50-ről 45-re. Kalibrálás során, a Rec.709 szabványra állítják a képmegjelenítőket, ami 20-ból 19 esetben a Meleg 2 beállítás kiválasztásával jár együtt. Amikor először láttam színhelyes TV-t, számomra is furcsa volt, de hozzászoktam, az a természetes. -
BBéci
legenda
válasz
Gergőke88 #55350 üzenetére
Másfél éve az összes AVO-nál megforduló tesztkészüléket János méri, kalibrálja.
Fényerőt emelheted 40-45 környékére, ha most elvesznek részletek a sötétebb területeken, viszont az élességet mindenképpen állítsd nullára, ha HD-t nézel!!! SD tévéadásokhoz elmegy a 10-15, de anmál több semmi szín alatt, mert ronda mellékhatásokkal jár. -
Kerio
őstag
válasz
Gergőke88 #55354 üzenetére
Bár ezek az f6400 beállításai: LINK
Szerintem nagy különbség nem lehet.(#55356) Lackó86
Edge LED-esnek mondják. Bár ismerősöm a jászfényszarui gyárban dolgozik. Állítása szerint felső, és hátsó megvilágítást kapnak ezek a készülékek. Nekem még a 6650-ben is vannak fehér "pacák" a kép baloldalán. És ha megfogom a készülék hátulját, akkor érezni, hogy ott melegszik. Ez van. Ez ezzel jár. De csak teljesen sötét képnél látszik, sötétben.
-
-
krx21
nagyúr
válasz
Gergőke88 #54781 üzenetére
Jó vétel... Maradjuk annál, hogy valós 100Hz-es... Ha bekapcsolod a ledes mozgásjavítást akkor a Samsung 400Hz-nek nevezi...
Az LG TV-ket nem nagyon vizsgáltam... Egyenlőre nem is szeretném...(#54782) gyuri81: Huhh, volt már párszor téma...
De a lényeg tömören: Az alap lcd panelek 50hz-esek, melyeknek a mozgófelbontása olyan 300 sor...
A középkategóriások 100Hz-esek és interpolációt tudnak (köztes, számolt képkockákat illesztenek be) ez által folyamatosabb lesz a mozgás és a mozgófelbontás is megnövekszik kb. 600-700 sorra...
A felső kategóriában van 200Hz-es panel is, melyek enyhén tovább javítanak a helyzeten..
Tehát a panel elektronikusan frissített frekvenciája a valós frekvencia...
Csakhogy megfigyelték az agy és a szem olyan tulajdonságát, hogy ami gyorsan mozog és csak pillanatokra látszik azt az agy élesebbnek mutatja... Ezért a lcd TV-ket elkezdték vibráltatni és evvel élesebbnek hat a szemnek és ha ügyesen szinkronizálják, akkor pont kitakarja a után húzást is... Ennek a szintén kapcsolható frekvenciának is van egy értéke függetlenül az panel frekvenciájától... A két értéket marketing hatása miatt a Samsung elkezdte összeadni, talán még szorozni is és ezért találkozunk már 1000Mhz feletti jelzésekkel is...
Gyakorlatilag a kettő kombinációjával LCD-tvknél még az 1080 soros mozgófelbontás is megközelíthető...
A led mozgásjavítás miatt viszont enyhén vibrál a kép és csökken a fényerő...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- SSD kibeszélő
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest