- iPhone topik
- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zwiebel
tag
-
-
copin
őstag
Az ARM oldala alapján ez hülyeség. Persze lehet hogy magasabb órajelen pörgetik, mondjuk a Samsung processzorral is akku gyilkos volt. Milyen lehet ezzel?
jah amúgy data sheet plz
@babosmiki Szerintem ez a téma halott. Az hogy kontrasztosab, lehet hogy jobban tetszik, de ha jobban megnézed a kijelzőt, akkor kiderül, hogy az N97 jobb. Furcsa hogy ez egyesek számára nem egyértelmű.
-
fairi
őstag
Mi a pontos típusa a procinak? Eddig ez nekem egyértelműen nem derült ki..
Nem csak a hz-ek számítanak...Én magasról teszek milyen lesz a videó,fő tényezők: könnyen kezelhető és gyors legyen,meg lehessen vele telefonálni..Többi csak extra
ha alapdolgokkal baj van lehet fullHD 120fps-sel is,de mindennapokban szenvedés lesz... -
erdoke
titán
Magyar ROM = szingapúri ROM + magyarítás...
Voltak ott sajtófotók, furcsa füles elrendezésű náluk a teszt.
Azt hittem a majompalánta, hogy mert egy oldalra 12 ikon fér, és gyárilag 4 vízszintesen scrollozható oldal van, ezért max. 48 ikon lehet, a többi megy az Others-be. A hozzászóló felvilágosította, hogy ha ki is próbálta volna a készüléket, rájött volna, hogy lehet újabb oldalakat nyitni, ha kevés a 4 db. -
oalex
senior tag
Jaja! Most meg én követtem el óriási baki.
Nem vettem edig észre, hogy az nem USA dollár hanem Singapuri. Pedig ott is van az S betű előtte.
Az annyi mint $615 USD = 440 EURO = 121e HUF
(mai árfolyamon)
Gondolom, hogy erre még rá jön az itteni áfa meg ilyenek és akkor ott is vagyunk ahól AS mondta, kb 150e HUF.Így akkor biztos lesz szürke import 120e körül (sufni garival). Ki utazik Singapurba azt behoz 30db a bőröndbe 0% Áfa (nagy tételbe nagykereskedőtől max 100e ért kapja meg kint, mert a 120 az az ajánlót kiskereskedelmi ár (RRP: Recomended Retil Price).
Ha holnap valaki a kezembe nyomna egy ilyet 110e ért, hogy csak az a baj, hogy nincs gari rá (vagy csak olyan, hogy ki kell postáznom Singapurba), akkor is nagyon el gondolkodnék rajta és inkább arra hajolnék, hogy megveszem.
Nekem megéri a kockázatot, azért már jócskán le tett valamit az asztalra a Samsung.
Gondolom, egy ilyen ajánlat mást is csábítana kicsit, vagy csak én vagyok nagyon türelmetlen és elfogult.
Ha szólt volna a sajtótájékoztatóra látogató srác, aki az fenti képet is csinálta és a blogja szerint nem vett ilyet, mert nem volt pénze rá, akkor 96e ft meg tudta volna venni másnak, csak még hiányzott volna egy ismerős akivel elküldi.Így elő fizuval 95-100e teljesen reális.
Bocsáss meg AS (meg a többiek), hogy félre vezettelek benneteket a nagy izgalomban
Álmodozás: Bár csak tavaly ilyenkor lenne: 1 EURO / 237 HUF, akkor csak 100e lenne a hivatalos kisker és 125e Áfával, 70-80e élőfizuval.
-
erdoke
titán
A magyar Samsung garis Omniát szeptemberben HH9-es ROM-mal árulták Pannon exkluzívként és házimozival márkaboltban. Október 1-től volt bármelyik kiskerben HI1-es ROM-mal, ami picivel később feltűnt a másik két szolgáltatónál is (és sajnos úgy is maradt). Viszont bolti garanciával már augusztusban lehetett itthon venni.
-
erdoke
titán
Ahogy írtam az előbb, a szifonnál szélesebb kijelző már a többségnek kényelmetlen egy kézzel használva. A szifon 3,5" és 9:6-os, míg a TG01 4,1" és 10:6-os képarányú. Ha a szifon képernyőjét megnyújtjuk 10:6-ra, szerintem nem lesz 4,1" az átlója, magyarul a TG01 kijelzője szélesebb is. Nem számoltam ki (Pithagorasz), de első ránézésre erősen úgy tűnik.
-
erdoke
titán
A Toshiba TG01 egykezes használatra már nagyon határeset, kizárólag lapátkezűeknek lehet ideális (japánoknak biztosan nem). A 4"-os kijelzőt inkább még szélesebb képeránnyal tudom elképzelni (lásd SE Xperia Rachael), de már ott is necces lehet sok embernek az átellenes sarkok befogása egy hüvelykujjal. Megeshet, hogy a WM7 támogat majd egzotikusabb kijelzőfelbontásokat is, de szoftveresen mindenképpen problémás lesz egy ideig. Bár 480x900-on kis fekete szélekkel végülis minden WVGA-t ismerő cucc elfuthat komoly módosítás nélkül. Szerintem szélességben a szifon az értelmes határ, illetve annak a wide verziója. Minden nagyobb kijelző már kétkezes felhasználást eredményez, azaz egykezeshez némileg át kell alakítani a kezelőfelületet, mégpedig a távoli oldal ill. sarkok mellőzésével. Kétkezeshez aztán lehetne váltani.
-
oalex
senior tag
Ezt fizikailag nem lehet jól megoldani.
A legkézenfekvőbb változat (de még ez is körülményes), hogy egy portrait módban tartót csinál majd neki a Brodit (nem is a Samsung), ami ha bele helyeztél, akkor még külön 2 mozdulat. 1. Ki kaparod a fedőjét és átunna 2. beledugod a töltő drótját.Én azt írnám, a 2010-es kívánság listád elejére, hogy simán csak alul legyen a micro USB és akkor mindenki boldog lesz. Persze a többi is jöhet, főleg aWM7, de az nem is Samu kérdés.
a 4" kijelzőnek én is nagyon örülnék. A WM7 nem jön tavasszal, csak jöhet.
-
Dare2Live
félisten
kijelző méretből vszeg több variáns is lesz 4" nem csak előny. de kb.
pont ezért/eddig akarom kihuzni a sima Omniaval.... onnan nem tudom hová lesz a fejlődés, izgi lesz egy mobillal akár 2év+t kihúzni....amúgy már most összel el kezdenek jönni a Tegra alapú készülékek(de TI se tétlenkedik és Snapdragon se tűnik rossznak) tavasszal kész lesz a WM7 a többi szükséges rész meg már rég rendelkezésre áll azaz lehet az akár tavasz is. Öszre már esett is egyet az ára és már stabil firm is lesz rá
.
-
oalex
senior tag
-
oalex
senior tag
jaja, nagyon várom.
Ezen már én sem láttam akadozást.De azért 150e körül jobban örültem volna, de tudtam, hogy nem lehet annyi, hisz jobb mint a konkurencia kínálata és azok mind 180e körül vannak. Majd hülyék lesznek olcsóban adni. Mondjuk, ha nem lenne gyenge e a forint (mint tavaly) akkor most is 150e lenne, mint az eredeti Omnia volt fügétlenül hivatalosan.
-
oalex
senior tag
F480 nem jó példa mert , kicsi a kijelző
Tudod, hogy nem az volt a lényeg, hanem a tartalom.
Köszi az őszinteségek, ha SPB-t használod, akkor biztosan érted, hogy miről beszéltem. Különben neked sem lett volna hiány érzeted, ami miatt feltetted volna. Örülök, hogy azért annyira nem vagy elfogult, mint amilyen sokszor ezt itt olvasni szoktam rólad.
Még két kérdés:
Amúgy mit szeretsz a Samsung Widgetek-ben? Kicsit kifejthetnéd. Még az is lehet, hogy megérteném, csak eddig senki nem mondta meg és egyedül a saját tapasztalataimra hagyatkozom. Te amúgy nem tartod sokkal hasznosabb megoldásnak az előbb említett Sense UI megoldást? Pláne úgy, hogy most már a Samsung is multi képernyője lesz (mondjuk még vészesen lassan vált át). -
oalex
senior tag
Szerintem pedig a Samsung Widget-k értelmetlenek. Ami most alatta lesz, az már előre haladás, mármint, hogy mélyítetek a skin-en (naptár, stb.).
Gondolom láttad már a HTC Sense UI-t. Az praktikusabb megoldás a widgetekre. Sokkal jobb és hasznosíthatóbb megoldás. Ha abba az irányba ment volna a Samsung, akkor el lehetne felejteni a WM6.5 vagy SPB 3.0-át.
De komolyan te mi hasznát látod annak, hogy kint van egy Yahoo widget, vagy egy kép widget. Azok inkább menü elemeknek mondhatóak. Nem is informatív.
Csak hogy szemléltessek:
Ennek mi értelme van a gyakorlatban? (lehet, hogy csak én nem látom. Ritkán szoktál válaszolni, de talán most meg tisztelsz)
vagy ennek?
Ehhez képest a sense UI:
vagy
Itt már van információ. Nem csak ide oda tologatható grafikának álcázott gombok.
Ettől fügétlenül dicséretes, hogy fejlődik a Samsung sajt kezelő felülete. Ha jó érzem, akkor már mélységben beelőzte a TF3D-t. Csak ezt a Widget dolgot kéne valami más irányba terelni. Annyi pénzük van, szóróstul bőröstül meg vehetnék a SPB céget, de még akár a WebOS (Palm)-ot is. Akkor még jobban tarolhatna.
-
oalex
senior tag
jaja, de inkább csak jópofa.
Így már azt is értem, hogy a videókon miért bénázott mindenki a Cube-al. Még emulálva sem lehet rendesen kezelni. Arra indul el amerre kedve van. Teljesen felejtős.
Widgetek nekem nem jönnek be (mint a i900 sem), de a több szintű WM beavatkozás (pld naptár, stb) az jó irányú fejlődés. De sajnos ez így is csak fél megoldás (pld hiába a csodás naptár, ahogyan rá kattintasz az új időpont bevitelre, máris a parasztos régi WM felületen találod magad). Majd mindenki szíve szerint rá teszi a neki megfelelő naptár programot, meg egyebeket.
A lényeg, hogy a vas jó legyen.
AS te nem autó-val közlekedsz? erdoke és te?
Már kérdeztem tőletek korábban, ti hogy tervezitek megoldani az autós töltést/tartást (Igo stb.)? Csak nem kaptam választ. Titeket nem bosszant? Engem már csak ez tart vissza ettől (mindegy, hogy Omina Pro vagy 2) a stylust békát már nagy részt lenyeltem. -
erdoke
titán
Péntekig lesz tarilos 6.5 ROM Omniára. Az előtesztelők szerint a kijelző érzékenysége és az OS sebessége sokkal jobb mint a 6.1-é. A gyári Titanium felület is vetekszik a külsős megoldásokkal. Szóval ősztől az "alap" WinMo is sokkal versenyképesebb lesz, és akkor a WM7-ről még nem is beszéltünk.
-
joey04
titán
csak a gyártok felülete menti meg
ez igaz.
Samsung Touchwiz felület ami azért jó
hát nekem nagyon nem tetszik symbianon, ahogy az N97 sem. Meg az csak egy része a rendszernek. Az egészet nem mentheti meg. Ellentétben pl egy TF3D-vel, vagy Omnia2-n lévő megoldással ami az egész WM-et megszünteti, kb 3 helyen ha kibuggyan. A Symbian esetében mind a Nokia mind a Samsung megoldása kis túlzással kb 3 helyen fedi el a gagyi touch symbiant. -
oalex
senior tag
Ügyes találat. Jó videó.
Tényleg eszméletlen szép a képe (pláne így, hogy HD ben töltötték fel a videót: Úgy nézetek meg, mert megéri- csak a HD gombra kell rá kattintani).
Ami viszont kicsit aggasztó (nem tudom, hogy ki szúrtad e), az a 34MB szabad RAM (nem emlékszem ház percnél volt, de kb. a közepén). Gondolom, hogy ez a Samu agyon grafikázott új felülete miatt van, de akkor meg több RAM-ot kellet volna belerakni. Ha erre még rácsűr az ember valami extravagánsabbat, akkor kiakadhat. Sebaj, Omnianál sem volt sok RAM eredetileg, de aztán az új ROM-okkal egyre több szabad hely lett. Plusz ugye ez még csak beta rom én nem is WM6.5 (arra amúgy kíváncsi vagyok, hogy mennyit foglal).AS + többiek: a stylust már kibeszéltük, ez van. De titeket nem zavar, hogy nagyon elbaszták az autós töltést is (összevissza fog lógni a zsinór és a az aktív tartó nem is lesz lehetséges, pedig milyen jó nézne ki ezen az IGO8). Valamint az asztali dokkolás (cradle) gyakorlatilag teljesen kizárták (ebben az esetben még a régi oldalsó is megoldás is jobb volt, mivel "landscape"-ben is eltudnám képzelni az asztalon, hisz azt jól kezeli, de fejel lefelé már nem). Plusz még az a hülye fedő is ott van.
Semmi előnyét nem látom, csak a hátrányait. Akkor meg könyörgöm miért nem volt jó a jól bevált megoldás, amit szinte az össze többi PDA gyártó alkalmaz.Húú de megütném azt akinek ez a nagy ötlete volt és rábeszélte a tervezőket.
proci is gyors, képernyő is fasza, méret is jó. Hogy lehet két ilyen hülyeséggel a szinte tökélytől lemaradni? -
oalex
senior tag
Meg azért is Szept-Október: mert legyártják a több száz ezer darabot, meg csak akkor tehetnek rá hivatalosan 6.5, stb. stb.
Én is olvastam a mobile-review oldalt. Elégedettek, nagyon remélem, hogy igazuk lesz. Bár az állítás, hogy "ezzel megtartották az eredeti Omnia pozitívumait és megoldották az összes negatívumait" nem igaz.
1. Mint már írtam, nekem kell bele stylus (eredeti Omniát csak azért adtam el, mert 5 hónap alatt sem tudtam megbarátkozni a lifegővel. Halálra idegesített). Ez senkit nem zavart volna ha HTC módra bele csúsztatható)
2. A tetején van a Micro USB ami a töltő is. Ez baromi körülményessé teszi az aktív autós tartó megoldásokat (ugyan annyira gáz mint az eredetin az oldalsó, semmi előnye). Megint csak HTC (meg az össze hagyományos) alsó megoldása a nyerő, csak rá csúsztassa az ember és már tölt is. Desktop cradle-t szintén kizárja ez.
3. Én személyesen nem szeretem a fedett csatlakozókat. Ezt szinte biztos, hogy mint az összes többit naponta kell tölteni. A Samsung fedett csatlakozója is több macera mint haszon. A hagyományos alul nyitott típus sokkal praktikusabb (többek közt megint csak a cradly, autos töltés tudom mondani példának).
4. biztos van még pár de a lényeg: vannak áthozott mínuszok.
-
-
oalex
senior tag
Egyre inkább igaznak tűnnek azok a pletykák, miszerint késni fog mind kettő (legalább Augusztusig, de Szeptember is lehet belőle). Leginkább a ROM miatt, látszik is, hogy még bőven akadozik, a Cube az meg mindenki kezében eddig egyenlő volt a halállal. De majd kicsiszolják aszt jó lesz.
Nagyon várom, hogy mielőbb készen legyen egy stabil verzió. N97 már kilőve (csalódás/paraszt vakítás)
Marad versenyben a Omnia 2, Omnia Pro és HTC Pro 2 (valamint ha valamikor mégis jönne a toshiba, a számomra impozáns 4.2" kijelzőjével, meg persze a snapdragon).Ebböl, ha nem tévedek a HTC Pro 2 kapható és működik. A többire még várni kell.
Az álom gépem, a mai állás szerint:
Toshiba mére 4.2"
Palm Pre UI (kinézetre és persze ha annak is kijavítják a gyermek betegségeit) Jelenleg szerintem a legjobban kigondolt (az sem baj, ha majd WM7 nek hívják, csak hogy valami hasonló legyen és persze nyitottan, sok 3rd party fejlesztői lehetőséggel).
Samsung sebesség és hardver (OLED, de kapacitív), a stepelhető 1Gb legujabb snapdragon is elfogadnám
HTC xda-dev támogatás.Qwerty az opcionális, de ha van benne akkor állati legyen és lokalizált (gondolok itt az ékezetekre)
Ezért én akár 200e is leperkálnék.
Na de vissza a való világba
-
Enjoy
addikt
Engem a kamera nem izgatna, ha 5MP-es lenne, csak a bekapcsoló gomb lenne jobb, ha felül lenne
Már megszoktam, hogy fent van.
Egyébként ezen van HOLD gomb? mert mintha láttam volna olyan képet isPl: a kamera gomb közvetlen szomszédságában mi az ott: KÉP
Felette gondolom vagy main menu gomb, mint omnián, vagy hold gomb -
Enjoy
addikt
Jó hallani ezt az R-Touch-os dolgot , remélem majd élőben is meglátszik a sebesség különbség
AS: kérlek magyarázz el nekem két dolgot, mert nem vagyok benne biztos!
OMNIA II:
Hány megapixeles a kamera? 5MP vagy 8MP
Mert videók alapján mindkettő létezik: VIDEÓ
Illetve hol található a bekapcsoló gomb? Telefon tetején vagy A piros-letevő gombon
Ugyanis kétféle van, legalábbis youtube-on: Felül van , Alul a lerakó gombon van a kikapcs -
Enjoy
addikt
Áhh, mindegy
A lényeg , hogy OLED-ben bízok, hogy szebb képet ad, mint a TFT
Nagyon izgiii, hogy mi lesz végül..Az már biztos, hogy jól néz ki, vékony is.
Brutál nagy kijelzője van, iPhone mellett nézve
Szép az a kékes-szürkés keret.
Ha már nem tették oldalra a microSD foglalatot, legalább nem kell kivenni az akksit
Illetve egy kis apróság: van háttérvilágítása a Cube gombnak.Tetszik
-
Enjoy
addikt
Itt is látható legyen a link: mobile-review
Omnia familia - sztem azért ez már kicsit túlzásba van vidve, már ami a nevet illetiEgyszerre 3 WM-es omnia?
-
Kickass
őstag
és akkor vissza is térek az Omniához, a kijelző szvsz nagyon gyenge pontja az elődnek
a 16millió színre azért én is kiváncsi leszek, sztem az nem annyi leszképeket várjuk
szerk.: jó lenne ha a stylus problémát is megoldanák és vmi kevésbé otromba és telefonra káros megoldással állnának elő (becsusztatható stylusról remélem már hallottak
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest