Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Alien!
senior tag
Hi!
Kérdezném a hozzáértőktöl, hogy a kollegám s2-esén i9100OXAKI3-as szoft van, és valami miatt a KIES nem dobja fel az ICS frissítést... Ez független rom, nem?!? így viszont elvileg fel kéne dobnia, nem?!?
-
bordi10
senior tag
Hali, Vajon mitől lehet, hogy az eddig tökéletesen működő widgetlocker-en az sms unread count widget nem töltődik be helyesen..ott van, de csak egy szöveg fogad a widget méretében, h először állítsa be...mit? Be van állítva majdnem 1 éve
Újratelepítettem mind2 app-ot, beállítom, de phone restart után uez a szitu
-
Rotate
veterán
ha most csinálsz egy gyári visszaállítást, formázod az SD-t telefonról, az még segíthet bőven
viszont elvesznek az alkalmazásaid, újra kell majd kézzel telepítgetni mindet, illetve a belső tárhely tartalma is elveszik, ha ott tartasz képeket vagy hasonlókat, előtte mindenképp mentsd el valahova, külső SD-re, gépre, bárhová ami nem a belső SD
-
MuKi^
csendes tag
válasz
pestibenji #17988 üzenetére
Szia!
Hidd el olvastam és ahogy látom sok rutinos sincs ellene a KIES frissítésnek. Kicsit olyan ez, mint régen az AMD vs Intel vagy az ATI vs Nvidia. Másrészről egy ilyen kaliberű készüléknél elvárja az ember, hogy megfelelő gyári támogatás (értem itt egy megfelelően megírt szoftver a frissítéshez) legyen.
Igen, nagy ugrás valóban, azonban nem tudom elképzelni, hogy egy rakétaszereléssel ér fel az, hogy azokat az információkat átmenetileg letároljam, hogy milyen felhasználói mappák vannak és azokhoz mely telepített programok ikonjai tartoznak, majd a frissítés végeztével ezt visszarendezzem, mikor adatszinten ugyanazok maradtak a telefonon. Ugyanez igaz az indító képernyők beállításaira is. Ennél nem egy bonyolultabb programot látunk a készüléken.
Ezek azok a dolgok, amelyek szerintem növelik a felhasználói élményt, elégedettséget.
-
knyitogato
őstag
válasz
C.Brigante #17950 üzenetére
Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam a hszekben, amikor független telefonokra kijött az ics...
sőt, a tegnapi kieses frissítésem óta hibátlan a rendszer, és végre az smskezelés is hibátlan.
Előtte és utána is hard reset volt, ahogy Rotate is írta az előbb, ez kell.
-
törölt tag
válasz
En mondjuk Kies-el frissitettem kenyelmi okokbol, ha pedig elcsesz valamit akkor kihivom a szervizfutart. Viszont frissites utan leformaztam mindent, wipe is volt es ugy pakoltam mindent fel. Igy szepen fut rajta minden cucc.
-
Rotate
veterán
válasz
itt nem a Kies frissítéssel volt a baj, nagyon jól működik az... itt a gond az volt, hogy nem csinált gyári visszaállítást SD formázással... igen, tudom hülyeség ezt végigjátszani, viszont cserébe nem lesznek ehhez hasonló szívások... elég nagy kaliberű váltás ez, nem is tudom mihez hasonlítani, de a lényeg:
komplett androidverzió ugráskor MINDIG ajánlott 0-ról kezdeni!
-
pestibenji
senior tag
Ha olvastál volna kicsit előtte, tudnád, hogy nem szabad Kies-el frissíteni. Hagyd fent a gépen, kell a driverek miatt, de dugd el jó mélyre a parancsikonját
Frissíteni odinnal kell, hogy hogyan és milyen romot kell felrakni az első hozzászólásban megtalálod.
Azon meg nem értem miért csodálkozol, hogy elvesztek a beállításaid egy ekkora ugrásnál.. Én alapból csak úgy tanácsolok romot felrakni, hogy full wipe-al (factory reset), mert egyébként előfordulhatnak kellemetlenségek. -
törölt tag
En nagyon nehezen valtam meg a KI4-tol. Tobb fozott romot kiprobaltam, koztuk sok wanamlite stock-ot is, de folyton visszatettem a hivatalos KI4-et, m az en hasznalati szokasaimmal az volt a legsmooth-abb es a legjobb aksihasznalat teren. Viszont a hivatalos LP7 nekem kezd nagyon tetszeni. Vegre folyamatos, gyors, kenyelmes. Ismetelne az en hasznalati szokasaimmal. Egy probat biztosan meger es ha megszokod akkor tetszeni fog. Ha nem max visszateszed a regit, de legalabb mar tudod h kell v. nem.
-
MuKi^
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap lefrissítettem a GB-t ICS-re KIES-el. T-Mobile ugye csak most adta ki a hivatalos frissítést.
Lehet én bénáztam el valamit (bár a next-next-finish kombóban nehéz hibázni), de az állam esett le, amikor végzett a rendszer. Az adatok megmaradtak, de:
- a kezdőképernyőn lévő beállításaimat ikonjaimat, widgeteket mind kikukázta és visszarakta az eredeti gyári állapotot
- az alkalmazás oldalakon a mappákba bepakolt ikonokat mind kiszedte és simán kitette, így megint lett 15 oldalnyi ikonom
- a telefon döcög, rányomok a névjegyekre és van, hogy 1-2 másodperc mire behozza
- lapozásnál is van, hogy megakad, majd pár másodperc után végzi csak a dolgát
- reggel 100%-ról indult az akkum, 4ó 49p akkuhasználat után járok 66%-nál úgy, hogy egyszer elolvastam egy emailt és beszéltem kb 3 percet.Fogalmam sincs mit matassak vele, de ez így elég gáz, hogy ismét órákat kell beleölni, hogy mindent a helyére pakoljak, plusz kibogarászni, hogy mi okozhatja a lassulásokat, akadásokat.
Tudom, olaj a tűzre, de még az előző iPhone-omnál, amit most párom használ ilyen soha nem fordult elő. Annál bekapcsoltam, használtam és stabilan működött minden ahogy kell. Ezzel a telóval meg már nem először szívok, nem kis pénzért.
Mindig gyári ROM volt rajta, egyedül rootolva volt, h a voodoo loudert tudjam használni, hogy élvezhető legyen a hangzása utazás közben is.
Ha esetleg van ötletetek, hogy mivel lehet ismét megfelelő működésre bírni, akkor szívesen fogadom, de lehet megy a teló az aprók közé, mert kicsit meguntam a buherálást.
-
Voda2
tag
Azthiszem mindjárt beugrok a győri Media Markt-ba, és megnyomkodok egy ICS-es Galaxy S2-t! Aztán meglátom mi az, ami változott.
-
Voda2
tag
Illetve kamera és videózás terén jobb lett-e az ics, vagy esetleg rosszabb!
-
-
Voda2
tag
válasz
Rotate #17962 üzenetére
Igen, tökéletes a GB. Csak csábít az újdonság varázsa kicsit
Nekem se root, se semmi nincs, szűz gyári t-s s2. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy minden gyári alkalmazás megvan-e az ics-ben, ami a GB-ban volt. És, hogy az IGO fut-e rajta, mert én navira azt használom. Köszönöm előre is a válaszokat.
-
törölt tag
Ha a ICS-en bekapcsolom a fejlesztesi beallitasoknal a 2D kepernyo gyorsitast, akkor az miben jelentkezik? Videoknal kevesebbet fogyaszt vagy mire lesz jo?
-
futor
aktív tag
ha méééég nemtaláltál elég ROM-ot , amit ki szeretnél próbálni, itt a piac csak téged vár
-
Caaabi
senior tag
sziasztok, haverom telóján xwki4 van, és felszeretném rá tenni a legújabb tmobilos ICS-t ami
( I9100XWLP7 4.0.3 2012 April I9100TMHLP2 Hungary (T-mobile) Download ) ugye ? Cf root kernelből pedig 2-t istaláltam és nem tudom melyik kell CF-Root-SGS2_XX_XEO_KI4-v4.4-CWM4.zip vagy ez : CF-Root-SGS2_XW_NEE_KI4-v4.1-CWM4.zip ? -
futor
aktív tag
válasz
+1
-
Voda2
tag
Sziasztok. Érdemes felrakni az ics-t t-mobilos s2-re? Nagyon megszoktam már a GB-t. Minden benne van, ami a GB-ba benne volt? Vagy kompromisszumokat kell kötni.
-
zack
nagyúr
válasz
[DE2JAY] #17948 üzenetére
Nálam is bugos. A menü nagy része angol maradt.
Ezen kívül eddig nincs más gondom vele.
A BLN-t hol tudom bekapcsolni Siyah-ban? Mert nem találtam rá opciót.
A Profile Scheduler+ meg tuti jó vétel. Időigényes beállítgatni a profilokat, de utána widgetből nagyon könnyű használni. Hiánypotló must have cucc!
-
Psytech
őstag
-
Ironing
tag
válasz
C.Brigante #17954 üzenetére
Ha már mindenképpen a kliensprogramoknál maradunk akkor ugyan más miatt, de váltottam a FriendCaster-re, és maximálisan meg vagyok vele elégedve.
-
ERPY
őstag
válasz
Mert aki beleássa magát a romok tesztelésébe, pakolgatásába, idővel ragad rá egy-két okosság, és ezeket felhasználva, beállítva sokkal stabilabb, akksi kímélőbb eredményhez jut.
Vedd azt, hogy egy gyári rendszerben mennyi fölösleges xar van. Ezek úgy futkároznak, csinálnak baromságokat néha, hogy nem is csoda ha előbb utóbb problémák jelentkeznek.
Főleg ha ez mellé még társulnak azok az appok, amik kompatibilitási gondokkal küzdenek, és az esetleges user error problémák. Egy facebook alkalmazás képes olyan dolgokat produkálni, hogy csak les az ember. 2-3 naponta mindig előjön valaki a facebook xarral. Nekem csak az nem tiszta, miért nem lehet azt böngészőből használni? Ugyanazt látod, csak stabilan és jól. Aki meg sokat chat-el rajta, az tegye fel az IMO-t, be tud jelentkezni egy csomó helyre egyszerre (msn, fb, skype, stb), és minden nemű akksimerülés nélkül 24 órában elérhető. Plusz az IMO hálózatán lehet beszélni is mint Skype vagy Viber esetén, és 2g-n is tökéletes. Lehet file-t, képet, videót, küldeni mindenre, mivel a saját tárhelyén tárolja a feltöltött cuccokat, a másik csak egy linket kap. -
C.Brigante
veterán
olvasva a problémákat, azon gondolkodtam, h aki fél meg marad a hivatalos formáknál stb. azoknak mindenféle bajuk van a telefonnal, újraindulgatás, szívja az aksit vmi, felébred és hasonlók... mi meg egy páran szarrá romcseréljük és 0 hibánk van. ez érdekes, vagy nem érdekes?
-
[DE2JAY]
senior tag
Hi, stock themedben a legújabb /11.5/ wanamlite bugos mit a Xar /tárcsázó/, melyik a legstabilabb stock themed wanam most? LP7? Vagy toljak full wipe-ot ezen, mert azért bugol??
-
GazRic
senior tag
Van egy ICS LP7 KIES-sel frissitett S2. Rootoltam, majd eredeti kernel visszament. Tökéletesen működik.
Vissza tudom állítani a rootolás elötti állapotra? Fogja rootolva frissíteni a KIES?
-
Ironing
tag
Van rá valami mód, hogy a GB-n használt Swype-ot betegyem ICS alá, mert megőrjítenek a jobbra dőlő ékezetek
-
törölt tag
Pontosan. Nem szívóznak a garanciával, ha:
1. Nincs olyan külsérelmi nyom, ami a hibát okozhatta
2. Nincs beázás a belsejében ami miatt a hiba felléphetett
3. Nincs túlhúzásból eredő pörkölődés a belsejében. (erre nem mindenki figyel oda, pedig látszik belül ha sokáig magas hőmérsékleten ment a CPU-GPU)Decemberben én egy Kies frissítés után vittem hivatalos gyorsszervizbe a telefont, mert hazavágta rendesen. Ott akkor le is beszéltek a Kies-ről, azt mondták, ha meg tudom csinálni Odinnal tegyen v. vigyem inkább hozzájuk. Na ennyire nem szívóznak!
-
visionbp
tag
válasz
Cathulhu #17930 üzenetére
Amikor februárban kijelzőt kellett cseréltetnem, és a szerviz magasról tett rá, hogy mittomén-mennyin állt a számláló.
Ennyit a garanciavesztésről...
-
Psytech
őstag
válasz
cyberlaci #17939 üzenetére
Tudom milyen az R
Van érv mellette is meg ellene is erre csak ennyit mondok, nem akarom offolni a topikot
Az a lényeg, hogy sikerült, igazából bármilyen haxolásban ahhoz leginkább xda-n találsz leírást vagy segítséget, még itt fórumon is max 5-10 ember van akinek ilyen van, no és azok nem is járnak ebbe a topikba.. Szóval nehézkesebb, de közel sem lehetetlen. -
cyberlaci
tag
válasz
Psytech #16570 üzenetére
Szia! Majdnem olyan mint az SII., igazából kicsit gyengébb, de szinte ugyan az.....viszont sikerült a ROOT-olás, rengeteg felesleges programot leszedtem ami a háttérben futott, nem zabálja az akksit, gyönyörűen megy el legalább 3-napot!!!!!
Kár, hogy nem forgalmazzák, bár jellemző erre az országra, a jó nem kell, a szar.....minden mennyiségben............természetesen nem az SII-re értem -
Gergőkee
aktív tag
Jön a szokásos kérdéssor.
-Dolphin Browser van-e telepítve,
-külső SD van-e a készülékben,
-appok vannak-e a belső memórián kívülre telepítv?Ha bármelyikre igen a válasz, akkor először ezekkel kezd.
Ha mindegyik NEM, és mégis újraindul, akkor factory reset, majd kezd el 3-as csoportokban visszarakni az appokat.Bár hozzászólásaid alapján még neked ilyen nem fordult elő korábban. Mostanában tettél fel valamit?
-
zso73
veterán
Ma reggel felkeltett a telefon. Majd 5perc múlva újraindult titokban. LP7 van rajta,gyári. Találkozott valaki már ilyen hibával ennél a romnál ? Nincs root,húzva sincs.
-
Halihó!
Egy kis jogi okoskodás, még ha a jelek szerint a Samsung szerviz nem is ad okot az ilyesmire:
A jótállás keretein belül a kötelezettnek kell bizonyítania azt, hogy a hibát a rendeltetésellenes használat okozta. Tipikus példa volt erre a HTC-k rezisztív kijelzőjének newton-gyűrűsödése: azt semmilyen szoftveres mókolás nem idézhette elő, tehát nem lehetett ilyesmire hivatkozni, garanciában kellett kijelzőt cserélni.
A gond a határesetek széles mezsgyéjén van: baromi nehéz eldönteni, hogy egy elektronikus hibát nem valami hardvergyilkos szoftver idézett-e elő -- éppen ezért van az az elvi kizárás, hogy hekkelés esetén ugrik a garancia, hiszen így legalábbis a bizonytalan területen megfordítható a rendeltetésszerűség kérdése. Mivel azonban a szervizben azért tudják, hogy nagyjából milyen hibát okozhat egy főzött ROM, lecserélt kernel, és azt is tudják, hogy ezt egy esetlegesen felkért szakértő is tudhatja, ráadásul nem a fogyasztó megszívatására törekszenek, csak akkor kötnek bele a moddolásba, ha tényleg az okozhatta a hibát.Üdv: MaCS
-
Arcanis
aktív tag
válasz
Rotate #17933 üzenetére
Szerintem is a felismerhetetlenségig agyon lehet wipeolni és resetelni a készüléket (hogy még a Kürt zrt sem tudja visszahozni róla az adatot), tehát technikailag nem nagyon kell aggódni : )
Jogilag, ha valaki azt mondja pl Rotate-nek, hogy én tudom, hogy te vagy *.Krisztián (vagy nekem, hogy én vagyok #.Gergely) és nem vagy jogosult a garanciára, lásd fórum hozzászólásaid, akkor nem nagyon tudsz mit csinálni. (Max. pereskedni, hogy bizonyíték - nem bizonyíték, felhasználható - nem felhasználható adat, bla, bla)
Persze ez nem valószínű... -
zack
nagyúr
válasz
Szerintem túlparázod a dolgot.
Itt még tudtommal senkinek sem volt garanciális gondja custom ROM miatt. Ha ennyire félsz, hogy így-úgy rájönnek, akkor használj Kies-t. Az a hivatalos, amit a júzer otthon használhat, és akkor nyugodt leszel te is.
Ha van is bármi, amiből rájöhetnek, nem foglalkoznak vele. Már rég tele lennének a fórumok, a visszadobott garis telefonokról. -
Arcanis
aktív tag
válasz
Hát még azt is el tudom képzelni, hogy ha visszaviszed gyári rommal és a custom binary számláló mutat valami alacsony értéket (pl 1), akkor "jogilag" nem egyértelmű, hogy te mókoltál custom rommal, főleg, ha állítod, hogy nem értesz hozzá, így vetted, stb...
(Ez két dolog miatt lehet: 1: számos esetben eleve olyan készüléket vesz az ember - pl gsm boltokból - ahol valami nem stimmel, de mégis van garancia, 2: nem kapsz arról tanúsítványt vásárláskor, hogy nullán áll a counter, tehát nincs kizárva, hogy átvételed előtt a boltban aznap, pl mikor megnézték neked, hogy nincs-e baja, feldobtak rá valami főzeléket)Szóval jól okoskodsz : )
Más: készítsünk otthon JIG-et: Hozzávalók: 1 db Micro USB B apa
1 db 300kOhm ellenállás
Elkészítés: Kössük az ellenállást a csatlakozó 4. és 5. pinje közé
(Opcionálisan a 300k ellenállás kisebb ellenállások soros kapcsolásával előállítható)
Ahogy látom 400 hufból ki is jön : ) -
Cathulhu
addikt
válasz
Arcanis #17929 üzenetére
De, elvileg minden olyan mod, ami nem kiesen keresztul frissiti a rendszert (ertsd odin) az hivatalosan garanciavesztessel jar. Mas kerdes, ha rendes kiesen is elerheto ROMot huzol ra, mibol jonnek ra. Nem minosul custom binary downloadnak, igy a szamlalo nem no.
Kerdes 1: Regebben volt szo egy masodik szamlalorol is, arrol van valami info?
Kerdes 2: ha zergrush-hal vagy recoverybol rootolom az nem minosul flashelesnek, olyankor elvileg garancia nem serul (kiskapu), rosszul okoskodok? -
Arcanis
aktív tag
Nagyszerű hozzászólás : )
Erpy: nem volt ez sértő (legalábbis az én értékrendem szerint), pusztán egy erős utalás arra, hogy a hozzáállás és a problémamegoldás között szoros a kötelék (és ha nem oldódik meg a probléma, lehet, hogy a hozzáállással van gond)
Másik dolog ami szerintem nagyon fontos: A sértődés helyett magunkba nézés és a szituációnak megfelelő reakció emittálásának tudománya : )
-
tronik
csendes tag
SE Kies, Se a telefonos nem ajánlja fel....de odinnal tudok root nélkül ? v úgy nem is lehet download módba rakni ??
-
tronik
csendes tag
Sziasztok!!
LPQ-ról érdemes LP7-es t-mobilos romra váltani ? és ha igen, hogyan tudok ?
nem szeretnék rootolni.... -
F-ECT$
titán
válasz
pestibenji #17915 üzenetére
Lehet, hogy a rom a ludas.
-
zack
nagyúr
Találtam egy időzítőt, meg is vettem, de megbántam. Túl kevés dolgot állíthatok benne, ill. ott volt a hiba, hogy a profil időzítés csak a hangokra vonatkozott. Ellenben találtam egy nagyon jót, ami szintén fizetős, viszont erre érdemes áldozni: Profile Scheduler+
Eddig nagyon tetszik.
-
zseko
veterán
válasz
knyitogato #17913 üzenetére
Én is eboltnál vettem a 2000-es aksit, a helyi postán át lehetett venni, és olcsó a szállítási díj is.
Én készítettem saját tokot azzal használom
Írjátok itt, hogy az xda-ról le lehet tölteni a better battery stats progit, de hol?
-
vinikorn
aktív tag
Be tudnátok linkelni olyan Angol weboldalt ahol kapni lehet Samsung Epic 4G 1800 mAh-s aksit? Én nem találtam, csak amerikait, akik nem szállítanak Európába.
Ez csak Amerikában kapható: [link]. Európába nem szállít.
-
Szelley
senior tag
válasz
pestibenji #17915 üzenetére
csúnyán, de előbb bennem is megfordult
akkor inkább vegyél hozzá egy fehér tokot
-
pestibenji
senior tag
Egy kérdés, szerintetek hogy nézne ki a fekete sgs2 egy fehér 2A-es akkufedővel?
Szerk: Még valami, hogy tudom megállapítani, hogy mennyire van elhasználódva az aksim? Nagyon keveslem amennyit bír, pedig 2000-esem van, maximum 5 és fél órát bír ki operás netezéssel minimum fényerőn...
Szerk2: 15 perc alatt 11%-ot töltött, régen a töltés is lassabb volt
-
adodaniel
őstag
LP7-et mivel lehet rootolni? Köszi
-
frigoo
aktív tag
válasz
c-parts-2010 #17851 üzenetére
Nekem az van a CSC-nél, hogy unknown. Az baj?
Azóta van, mióta a wanamot feltettem. A telót már így használom 1 hónapja........
Most akkor féljek????????????
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Politika
- Akciókamerák
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest