- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
válasz
MotorBoy79 #613 üzenetére
Szakadasra nincs otletem, de a csatlakozot wago-nak hivjak, minden villanyszerelesi boltban van. nem kell vizallo, nekem vagy 10 van lent siman a foldben
-
qqzs
őstag
Nem tudom hova lett az obibol , de ezt a tipust arultak meg ev elejen is, ismeros is vett belole.
Az uh erzekelo akkor kellhet ha nem akarod/tudod korbedrotozni azt a teruletet ahol nem szilard akadaly van, pl bokor. Vagy nem akarod hogy utkozzon neki a robot mert kenyes felulet. Nem sok ilyet tudok elkepzelni. Enelkul nekem 3 eve nyir egy worx es utkozik faknak, trambulinnak homokozonak. A szegely nyirast csak ugy kerulheted el ha az osszes szegelyt ugy tervezed hogy a robot kese jar a funszegelye folott. Tehat a fu es a jarda egy szintbe van pl. ahol nem igy van es afu eler a kiemelkedo szegelyig itt kezzel kell utana nyirni. Ilyenek a teruleten hagyott fa. Eleinte nyirtam aztan megszoktam hogy egy fucsomo van a tovebe, most meg mar tetszik is, de pl a kiemelked fa agyasszegely mellett most szedtem fel a fuvet 8 centi szelessegben es egy deszka sorral kiraktam, igy a kerek azon megy es nyirja a szegelyt. De nekem ki van tolva szelre a kes igy eleg a 8 centi. A landscapenel kozepen van ott kellhet 15 centi is.
-
qqzs
őstag
válasz
Makszimusz #514 üzenetére
Ket es fel ora keves. Nekem gy 500 as robot 600 at nyir napi 8 oraban. A ket es fel igazabol csak egy masfel lehet a tobbit tolton van.
Evente egyszer ketszer cserelek kest semmi bajom nincs veluk. Neha megelezem kis kezikoszoruvel. A linkelteket kinabol fel aron be lehet szerezni.
Barmilyen hasonlo keresztmetszetu kabel jo -
qqzs
őstag
válasz
Makszimusz #510 üzenetére
Nem tudom par perc utan szerintem.
-
qqzs
őstag
válasz
Makszimusz #508 üzenetére
En is kiprobaltam ha stop utan eltelik annyi ido hogy elalszik akkor kibekapcs varakozas amig folyamatos zoldet latok es start okera megy
-
qqzs
őstag
válasz
Makszimusz #503 üzenetére
melyik worx?
-
qqzs
őstag
válasz
Makszimusz #501 üzenetére
kozbe gondolj arra hogy te vagy az ember o meg a gep
egyebkent worxrol beszelunk?
-
qqzs
őstag
válasz
Makszimusz #496 üzenetére
De lehet. Csak elobb stoppot kell nyomni aztan start es ok
-
qqzs
őstag
Nekem mikor a dokkolo vagy a trafo elromlott eloszor kuldtek egy masik tipus szembol dokkolojat majd kuldtek egy jo oldalrol dokkolot amibol kiderult nem a dokkolo a hibas hanem a trafo igy kuldtek abbol is.par hetem rament.
Mondjuk en nem vacakolbak azon a centin raraknek valami muanyaglapot vagy vekony deszkat
-
qqzs
őstag
Bem ertem ezt a hibat. Ha lerakod egy zeljesen sik feluletre a dokkolot es belerakod a robotot akkor feljebb van a tolto erintkezo? Es nem lehet lejjebb mozgatni? Nem tudom ezt elkepzelni. A videon sem latszik ez ott arra gyanakszom hogy a beton feltartja a allo reszt. Ekkora gyartasi hibat nem tudok elkepzelni. Ez nem par mm hanem centik
-
qqzs
őstag
A wifiseknek en csak egy elonyet latom a jobb idozithetoseg. Napra orara, stb meg hogy kuld ertesitest ha barmi tortent. Ja az ketto
kabelt egyebkent nem kell venni dragan semmi spec nincs benne villanyszerelesi boltban olcsobb. Leszurotuske meg 2-3mm drotbol hajlithato. Es ami meg erdekes en wagoval potoltam most volt egy kis kertalakitas drotkaszabolas, 500 m2 nyir, most van bent vagy 20 wago, normal, nem vizallo es siman megy minden.
ja es nem kell terko alatt vinni a kabelt, eleg csak a resbe beragasztani valami kulteri ragasztoval vagy flexel bevagni egy nutot a kebelnek. -
qqzs
őstag
Irtam regebben az ugyintezesemrol. En is positekkel kontaktoltam. Amazonon alapbol ket ev a gari ami nekem éppen lejart. Ok szoltak hogy regisztrálni kellett volna vasarlas utan a plusz egy ev garira de jopofisagbol megadjak nekem es kuldtek egy ingyen aksit. Elotte meg gariidobe kuldtek egy toltot meg egy toltoallomast is. Az akku ha jol emlekszem 17 euro volt akkor akcioban. Erdemes toluk venni mint magyar szerviztol. Pont az ews kft garancian tul 8500+3000 szallitasert adott volna egy koszmarofejet egy aldis nagynyomasu mosohoz. Ez a moso gyartojatol nemetbol ugy nezett ki hogy fej 2500ft szallitas 4500ft igy olcsobban lett ket koszmaro fejem
-
qqzs
őstag
azt felesleges keriteni aminek neki tud utkozni. nalam fak trambulin hinta van a teruleten. a trambulin U labak kozt kell egy lec , regebben irtuk, lazabb bokrot vayg viragagyast kell keriteni ha van
-
qqzs
őstag
Ja hat ezert nem veszk 500 ezrest, amikor 100-200 ert is lenyirja veletlenszeruen. Csak szerintem nem erted hogy ez nem ugy nez ki hogy a veletlenszeru nyir, aztan ott egy csomo nyiratlan haromszog hagyva. Ez csak egy- ket napig van igy tavaszi indulaskor. Ezutan ez is egyenletesen rovid lesz.
------------
vezetektoldashoz jo a sima sima gyorscsatlakozo nem kell vizallo, legalabbis worxhoz -
qqzs
őstag
A porszivo olyan terben nyir, ahol sokkal tobbet tartozkodol, ezert jo a szisztematikus, kiveve ha nem ures napkozben akkor eleg a veletlenszeru. Kertben sokkal kevesebbet vagyunk ezert boven van ideje lenyirni plusz a funyoronak nem celja, hogy lenyirja egy menetben, mint a porszivonak, hogy felporszivozzon teljesen, hanem hogy roviden tartsa a fuvet. Amig veletlenszeru porszivom volt sokszor talaltam koszosan hagyott reszeket. Ket eve veletlenszeru robotom vam meg sose talaltam magasan hagyott fuvet.
Nem neztem ugyan utana de a szitematikus funyirok nem lezzerrel mernek hanem vagy gpsel vagy hatarolokabel utkozesekbol allitanak fel terkepet. Ezek egyik se olyan pontos -szerintem- mint a lezer ezert sokkal nagyobb esellyel hagy meg nyiratlan fuvet egy teruleten. De mondom nem neztem utana lehet a technika mar tulhaladta az elkepzelesemet :) -
qqzs
őstag
válasz
MotorBoy79 #293 üzenetére
A cut to edges se nyirja le teljesen a szegelyt csak picit jobban. Nem kozeppen forog a kes , hanem jobb oldalt, de igy van vagy 5 cent meg a szeleig es a robot se tud 1 centire menni az emelt szegelytol tehat plusz 5 centi igy lesz 10 centi nyiratlan minden emelt szegelynel. A szegely nyirast mar a szegelyek lerakasanal kell tervezni. Nalam is van fa felalo szegely ami kavicsot valaszt el a futol, de elegem lett a szegely nyirasbol igy azt csinalom hogy kiirtom felszedem majd egy fekvo szegelyt rakok vegig ezen a vonalon igy a kerek rajta megy es vegig nyirja a szegelyt.
-
qqzs
őstag
válasz
MotorBoy79 #281 üzenetére
Szerintem felesleges 180m2 re 500 700 m2-os gepeket venni.
szepi23: ugyanugy mintha a fuvon lenne, azt kovetve dokkol
-
qqzs
őstag
ismerosnel nincs semmi baj az obissal megy rendesen toltes utan is. be kell allitani rendesen a neyzetmetert. kevesre allitva kevesebbet nyir, de felesleges is tobbet.
-
qqzs
őstag
Amik tudjak a folyoson atmenest az is ha jol emelekszem 60-70 centre szolnak de nem ugy kell elkepzelni hogy egyenesen atmegy hanem cikcakban. Valamiert tudja hogy folyosoban van es nem fordul vissza mint a butabbik ami ket harom cikcakk utan visszafordulhat.
pocok az kell sarkokra azert de nagy ivekre sem art akkor is ha lesulyeszted. De ezt ne tedd meg csak par nap hasznalat utan amikor mar latord hogy nem kovetkezik be kulonleges esemeny a kabel menten. Nekem meg ket het mulva is eljottek problemak pl eles kanyarba elment siman de a fordulasnal elkezdett kaparni es kikaparta fuvet pl. Sullyesztes utan nagy macera valtoztatni.
-
qqzs
őstag
Nem kell leasni. En egy elektromos orrfuresszel vagtam neki rest es abba belenyomkodtam kb par centi melyen. Szellozteto ott kapja el ahol ez a par centi lekopott es a vezetek feljott. Emiatt most ugy szelloztettem hogy korberaktam a vezetek menten lecekkel.
mindketto atmegy a teraszon csak zavarni fog amikor a teraszon nyirogtja a fuvet, minddenek nekimegy stb. -
qqzs
őstag
válasz
Balázs0916 #259 üzenetére
Este ne locsolj gombasodni fog. Nekem is hasonloan megy. Engem zavar elalvaskor mar az esti csendben a berregese hallhato.
-
qqzs
őstag
válasz
Balázs0916 #254 üzenetére
nem tudom mennyire merev, ha ferden neki megy es behajlik felmegy a csore. deszka jobb, de majd meglatod.
-
qqzs
őstag
válasz
Balázs0916 #241 üzenetére
Azt kell korbekeriteni aminek nekimenve nem tud elfordulni, alamegy vagy ramaszhat. Trambulinnal van egy olyan hogy az u alaku labakat egy leccel utkozesbiztosra kell csinalni hogy ne masszon a foldon fekvo rudra.tehat alulnaz u ket szara koze egy lecet erositeni. En kabelkozovel oldotam meg
-
qqzs
őstag
-
qqzs
őstag
válasz
Labrador #208 üzenetére
Nekem napi 8 orat megy es szerintem meg van a ket harom mili. Hosszu esozesek utan lesz belole 2-3 centi es 550m2-en nyir ehy 500 as robot.
Egyebkent a technologia meglenne. Egy irobot braava felmosorobotunk van ami a teruletet utkozesek alajpjan terkepezi fel.es felmossa szistematikusan az egeszet -
qqzs
őstag
egy nap utan kiegyenlitodik es egyenletes a vagas kep, pl 3 nap esso utan mikor megnonek a fuszalak akkor latszik egy fel napig a belenyirt kriszkraksz de egy nap alatt eltunik es kisimul azutan mar csak keresve talalsz le nem nyirt kiallo kupacokat de az eltunik masodik napra (550m2)
-
qqzs
őstag
Csak egy Worx szerviz tapasztalat. Meg tavaszi beuzemeleskor derult ki hogy nem mukodik a dokkolo egyseg. Angoloknak irtam emiatt gondoltam egy ceg meg eu, es kuldtek egy uj power adaptert. Mivel kimertem itthon szoltam nekik hogy nem az adapter a hibas hanem a dokkolo egyseg, erre kuldtek egy mas tipusu dokkolo egyseget. Ezeket meg angliaba kuldtek mert ok csak oda postaznak, onnan ismeros kuldte tovabb. Ezutan atpaszoltak a nemeteknek akik kuldtek egy jo dokkolot. Ez meg a ket eves garancian belul volt (nemet amazon vasarlas) most nemreg elkezdett furan menni hazafele a robot, ment 2 meter megalt 5 masodpercre. Kuldtem videot rola mar a garancia idon tul. Sejtettem hogy akku gondja lesz es azt meg gariba se nagyon cserelek. Erre irtak hogy latjak hoyg regisztraltam de joval a vasrlas utan amiert nem jarna az extra 1 ev garancia (amirol nem is tudtam vagy csak nagyon elneztem) de ok most nekem hozzaadtak az egy evet es kuldtek egy akkut postan amit most meg is kaptam. Minden kultseg nelkul. Ja es nemetekkel is lehetett angolul levelezni.
-
qqzs
őstag
Csinalj egy tesztkort valami mas kabelbol es nezd meg hogy mozog a robot vagy yutubon keress ra. Mert a helykialakitas meretei sokszor nem egyeznek azzal amit kernek. Nalam landroidbbal is is sokkal kissebb rafutassal megy helyere vagyy pl szelen is sokkal kevesebb mint amit kernek a hasznalatiban
-
qqzs
őstag
válasz
Skizohudii #182 üzenetére
nincs szegelynyiras benne es az ertekeles is elgondolkodtato nem beszelve a neverol : B-ware
-
qqzs
őstag
Szerintem minden ceg ezt csinalja mert nagyobb terulethez nem kell mas csak nagyobb akku.
Kijelzo tok felesleges egy robotra ha wifi wan mindent onna allitasz. Az enyemen van egy led harom szinnel meg harom gomb. start,home, ok.
Amit meg eltudok kepzelni hoyg nem a feltoltes, merules szeint inditja allitja a szoftver hanem program szerint, es ez is kulonbozik . Amikor mertem a worx 500at meglepodtem hoyg percre pontosan 1 orat ment es egy orat toltott. heteken keresztul. biztos hoyg nemelyik menet alatt tobbszor megy neki valaminek erolkodes miatt nem egyforman merulnek.De alenyeg az hoyg mindegyik robot levagja a fuved, megveszed telepited aztan ezeket el fogod felejteni. Szerintem fontos a wifi, elakadast jelzes miatt. -
qqzs
őstag
válasz
Skizohudii #175 üzenetére
elso ketto nem elerheto regi model. Az utolso ugyanolyan kategoria mint az obis, olcso es nyir. Nekem worx van de amazonrol. vegyel azt. emaileben inteztek a garanciat ,kuldtek uj tapegyseget meg tolto allomast is bemondasra. [link]
-
qqzs
őstag
Nem ertem ezt a problemat. Minden szembol dokkolot be lehet ket tuja koze rakni. Oldalrol dokkolot meg ket tujaval hamarabb bevezeted es ugy megy ra meg ki. Annyi helynek kell lenni a tujak mogott hogy elfer a gep.
Biztos mindenki kivancsi higy nez ki egy gep belulrol. Beragadt a magassag allitas 8csavar tartotta a tetejet. Ket ev all kint teto nelkul es gyari allapotban van a belseje.
-
qqzs
őstag
válasz
lrobertoc #139 üzenetére
par foto jo volna.
haz mogott milyen szeles? a 867m2-t biztos akarod nyirni?
harom opciot latok. vagy rakosgatas, vagy ket olcso robot vagy egy draga es olcso. en hatso kertet nem nyiratnam vagy nem az osszest, ha csak nem szukseges allando focipalya keszultseg. de ha meg igen akkor is megoldhato 2db 500-as robottal es praktikusabb mint egy 1200-as, vagy akar 3db obis vagy worx 500as wifis. tok feleseges 1milios husqwarna szerintem -
qqzs
őstag
válasz
Coolby84 #127 üzenetére
En se vartammeg stopperrel hanem egy okos ajtonyitoerzekelot raktam a toltore
apbol inditva megy egy normalis kort, ha fel van toltve vagy ha nincsakkor addig amig birja, kora tavasszal keso osszel en se automatizalom csak neha ranyomok.
A gepen nem kell semmit nyomni olyankor
-
qqzs
őstag
válasz
Coolby84 #124 üzenetére
Nalam heti ketszer mikor nagyon no. De eleg surunek tunik a kepeken hogy kijarja. Minden toltesnel majdbem korbemegy ugyanugy mint szegelynyiraskor. Nekem 550m2 nyir napi 8 oraban toltesel egyutt. Egyebkent lemertem es nem az akumeruleskor megy tolteni hanem ha jol emlekszem egy vagy masfel orat fixen nyir.
160ra eleg szerintem haromnaponta raengedni par orat vagy napi 1 orakb egy nyiras -
qqzs
őstag
Szerintem jol megy a kabel. Mar nem emlekszem de errol nem irnak a manualban? Nekem is van egy ilyen resz csak nekem nem befele hanem kifele van egy elkeritett resz egy nagy nyirfa ala csak akkor rakom at kezzel ha a nyirfagallyakat osszegereblyeztem es ott nekem is tovabbmegy a leagazasnal. Lehet ez igy normalis hiszen honna tudna ket kabelbol melyik megy merre ha egymas mellett vannak.
Ha a szegely nyires miatt aggodsz rakd a kabelt kizelebb a viragokhoz igy visszapattanaskor beljebb/kijjebb nyirja.
Probaltal szegelynyirast aktivalni a napi programban? Lehet ott bemegy.
En ne probaltam meg ejfelen atnyulo idozitest. Mintha lett volna vele gondom nekem is. Es nalunk nagy a para nyaron esti nyiras nem a legjobb vizes fu miatt. -
qqzs
őstag
Nem ertem ezeket a vedelmeket. Nekem ket eve all vedelem nelkul esoerzekelos worx. Egyebkent nem minenben van esoerzekelo. Szoval felesleges mert a viz lefolyik rola mert akar nyiras kozben is elkaphatja a felhoszakadas. De ha teto alatt all akkor ket problemat okoz. Esoben elindul tok feleslegesen megy egy kort majd visszater es kivarja a programozott esoszunetet majd megint elidul akkor is ha esik megint feleslegesen. Az esoszunet nem eso utan kezdodik soha amikor rendesen fel van szaradva minden amire kitalaltak az esoszunetet. Az esoben vagas a legkarosabb ami tortenhet ezekkel, telemegy nedves fuvel. Kibirja de aztan lehet pucolni. Szoval amit vedeni kell egy ilyen gepet azt megteszi a burkolat.
-
qqzs
őstag
válasz
qpakcovboy #85 üzenetére
Szerintem ilyen szinten mind ugyanaz mas dobozba. itt a obis eredetije.
Boschrol irtak itt hogy felig szisztematikus, bar en nem latom elonyet ugy mint a porszivoknal.
Talan annyi lehet ha elkezdi egy helyen akkor tudod hoyg fogja a kornyeket nyirni es tudtok mashol focizni. Nalunk masodik eve megy a worx random es sose volt gond, csak ha szethagyjak a gyerekek a dolgokat amire fel tud maszni es megcsocsalja kicsit -
qqzs
őstag
A 30m2 biztos nem stimmel ezek kb egy orat mennek egy menetben.
Nezd meg az amazon com, de, co.uk-n mennyi es milyen ertekelesek vannak. Ha sok (min.50-100) ertekeles van akkor mervado a pontszam.
De eerre a kertre barmi jo. A tavalyi obis a legolcsobb irtak rola itt is. most ez van ez is jo.
A szegelynyirast nem ugy kell elkepzelni mint a szegelyniro. Ha jol tudom csak a worxnek van oldlara helyzve a motor de az is csak kozel vaglya aszegelyhez ha a szegely magas. ha aszegely meg egy szintbe van a melette levo felulettel akkor a vezeto kabelt kozel kell rakni hozza es azt levagja. total szegelynirashoz magasabb peremnel mindenkeppen kell egy szegelynyiro. -
qqzs
őstag
válasz
hozo76kukac #80 üzenetére
Mindegyik megbizhato. Birni fogja.
-
qqzs
őstag
Nem tudom milyen melyre lehet, nalunk csak par centi ezert ott nem is lehet szellosztetni vagyis nagyon figyelni kell. De ha elszakad nem gond, siman ossze lehet kotni vag betoldani hasonlo kabel amit lehet kapni villanyszerelesi boltban.
Ha 1.8m az meg nem gond elakadas szempontbol szerintem. Majd ird meg hogy megy ott a bosch. Vagy kerdezd meg a supportot ok mit mondanak erre -
qqzs
őstag
En kut akna melle raknam. Jarda kozelebe nem ha szemelott van kintrol ne csabitson senkit be.
Hatulra meg azert mert az a hosszu 1 meter szeles resz gondot okozhat a robotnak.
En azert vettem worxot mert ebben a jeskeny helyen atmeno algoritmus jol megvan oldva. Lehet a a bosch is megoldotta mar ezt de ilyen hosszu 1 meteres hely lehet feladja lecket a robotnak.
A elso es harmadik szegelyhez kozel raknam a kabelt, hogy nyirja le szelet a mulcsosnal mar kerdeses mert a mulcsot szerintem kiszorja. De kabelt csak lazan rakd le elobb aztan teszteld mit csinal , sose szabad lerakni egybol fixre. Es miutan az elso kabelfixalas megvan akkor is varni kell par hetet akar egy ket honapot, hogy lassad hol marad fu hol lehet kiljebb beljebb rakni aztan erdemes csak sullyeszten. -
qqzs
őstag
válasz
kalapacsolok #71 üzenetére
manual schedulet hasznalj csak akkor fogy nyirni mikor bellitod. rain delay csak fuszaradasra var ha azutan jar le amikor mar schedule szerint nem mehet akkor nem megy
-
qqzs
őstag
válasz
kalapacsolok #69 üzenetére
Teljesen felreerted, nem tolja ki a mukodesi idot, azt a schedule mondja meg meddig menjen.
-
qqzs
őstag
válasz
kalapacsolok #66 üzenetére
Nekem ket eve megy haz nelkul egy fa alatt. Ahaznak szerintem semmi ertelme, pont azert mert akkor is elindul na hazbol ha esik az eso merthogy szaraz az eso erzekeloje.
Nem baj ha ontozorendszerrel megy mert az esoerzekelo hazakuldi.
Az nem szerencses ha az ontozofejek a kabelen belul vannak mert meg elofordulhat hogy mar ontoznek de meg nem annyira vizes hogy hazamenjen vagy hazemens kozben nekimegy a fejnek. Na meg ha "szerencsed" van akkor a fej akkor jon elo amikor eppen folotte van.
Egyebkent meg nalunk hajnalban megy az ontozes es 10-20 kozott anyiras.
Egyebkent schedule amivel beallithatod het minden napjara hanytol hanyig menjenEs ez az app kell nem amasik. Ez kuld notificationt is.
-
qqzs
őstag
válasz
SzabóAttila7 #56 üzenetére
-
qqzs
őstag
válasz
SzabóAttila7 #54 üzenetére
Ha a jarolap egy szintbe van a fuvel akkor siman lehet koze rakni a vezeteket szelesites celjabol vagy a jarolap es fu hatarara ha eleg ugy. de rakjal fel kerttervet vagy fotot ugy jobban latjuk
-
qqzs
őstag
válasz
VANESSZA1 #43 üzenetére
Szerintem 60centi keves neki. Milyen szegely van? Ha magas akkor ha 20centire rajod a kavelt akkor marad 20centi kabelek kozt. Ha foldszintbe van a szegely akkor van esely a kabelt kijjebb rakni. Kuldj egy foto rola.
Leirasban ha jol emlekszem 1.2m a minimalis szelesseg ilyen atjaro utra -
qqzs
őstag
Nem ertem mi a problemad a szegellyel miert akarod korberakni.
Lentebb irtam hogy kijjebb kell rakni mint amit javasolnak nekem az agyasszegely mellet kb 18-20 centire van igy neha surolja szegelyt de minimalis fuvet hagy azt meg kezzel szegelynyirozni kell.
Itt van poar foto milyen kozel megy a maradekot egy 10 c enti szeles keses tologtos szegelynyiro ami azert szeretek mert csendes lenyirja
Itt van par kep, ahol aszegely magasabb oitt 18-20 cent a kabel ahol egyszintbe van ott pedig 10-15 centi
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]A toltot azert fotoztam mert attol kisebb helye szerintem nem lehet telepiteni
A medence dobogo sarkat meg azert mert ott nagyobb ivet kell vagnom mert kanyarba kikezdi a fuvet tolataskor -
qqzs
őstag
Nekem is ugy van jo nagy reszen ugy lottem be hogy szinte surolja a robot szegelyt. Igy par szaltol par centi szelessegik marad magas fu. En altalaban hagyom noni mert jo nezni a kontrasztot a nyirt resszel hasonlitva.
Meg ugy konnyebben levagja szegelynyiro. aztan kis tologatos fuszegelynyiroval lenyirom, majd hagyom parnapig szaradni aztan ossze lombporszivozom mert lusta vagyok gereblyezni meg a drot miatt maceras hiszen csak a drottal parhuzamosan lehet huzni a gereblyet foleg eleinte. De van ahol besullyesztettem ahol ez zavaro vagy benovi a fu.
A kutya piszokkal pont azt csinalja a funyiro amit gondolsz hogy fog csinalni
kutyat meg kell tanitani egy helyre vegezni a dolgat vagy szedegetni nyiras elott. De ha elfelejted akkor gaz van szo szerint is
beteriti magat alulrol ezt meg nem egyszeru leslagozni alulrol. Szomszedban azert nincs robot mert orias kutya osszevissza vegzi a dolgat. De meg lehet tanitani, csak neveles kerdese
-
qqzs
őstag
hatul sok az agyaszegely korbe tudod keritgetni ha nem sok akkor nekimegy es elfordul.
Nalam trambulin labakat kerulget meg fak is vannak agyepben az nem gond.
Az szerintem nem is folyoso, ilyeneket siman visz barmelyik szerintem
Olvass vissza irtam mar errol meg a worxrol is az elejen.
egy macera van csak vele megpedig ha megy el kel pakolni a furol az olyan dolgokat amire fel tud maszni, pl edolt bicaj kerek vagy homokozo lapat.
Ha kuldesz gmapot vagy kertervet berajzolom hogy raknam le.
Ha nem kell idozites tavoli eleres akkor az obis eleg boven. -
qqzs
őstag
válasz
VANESSZA1 #31 üzenetére
Kb igen. De azert mondtam hogy mindehol csak egy ket pockot tegyel es figyeld ahoyg megy. mert egy pici docceno vagy emelkedo es szamithat hogy pl megis nagyobb rest hagyjal mert picit hozzaer es megakad aztan tovabmegy de atolatastol kikaparja fuvet. uganez ahelyzet anegativ saroknal is pl nalam a medence dobogoja belog a fube es asarkanal egy picit beljebb nagyobb ig szukseges vagy a dobogot lekanyaritani egy furesszel. En kb 1 hetig hangoltam a kabelt mig pont jo lett. neha elkad itt ott vagy lattam hogy otthagyta fuvet de nincs akadaly es lehet kiljebb rakni a kabelt. vagy pl egy szintben levo jarda is erdekes hogy ott nem a szelere rakom ahogy egybol gondoltam hanem kb 5 centire beljebb igy a kes pont a jardaszegely fole esk es igy lenyirja a fuvet. Altalanossagban en mar ugy raknam ha kene megint hoyg nagyjabol kihuzom akabelt ledobom a foldre es az elso par metert lerakom. robot indit szegelynyirssal vagy hazakuldessel hoyg a kabel mellett menjen aztan figyelem hogy van e hely vagy tul szoros , robot stop, es fixalom akabelt arreb megyek 10 meter hasonlo utemben talan igy a legkisebb az macera mert ha tul fixen lerakod a kabelt akkor eloallhat olyan eset hoyg nem marad kabeled korrekciozni, nekem emiatt majdnem 70 metert kellett felszedni, bar mostmar csak betoldanam azt a fel metert ami hianyzott. en wagot hasznalok ra, csak siman, ha valaki aggodik talan egy kis szilikont erdemes belenyomni de adnak par vizalot a worxhoz
En megvagyok vele elegedve, szegelynyiras mar az obisban is van, a wifi eleres ami (ha mukodik) akkor hasznos. meg tud keskeny folyoson is atmenni amit sokan nem de ez csak akkor erdekes ha van keskeny folyosod. appot valami also tagozatos programozo szakkor irhatta olyan a felepitese de nagyjabol mukodik az idozites meg inditas hazakuldes. de hogy nem kuld ertesitest ha elakadt az nagyon bosszant. A nagyobb worxok appjat most frissitettek pont erre remelem ez is megkapja ezt a funkciot
-
qqzs
őstag
Koszi az infokat. Erdekes. Valoszinu ha ilyen melysegben ismerem akkor en is ezt valasztom. xiaomi robot porszivo van elotte random volt, lakasban sokat szamit a szisztematikus gyorsasaga.
Mondjuk nekem 500m2-re kell az picit dragabb. Meg egy eve hasznalom es a fu le van nyirva szoval amig megy ez marad.
Mostani keresgeles kozben husqarnanal talaltam gps-es robotokat tobb ezer m2.
Probaltam egyszer telefont rarakni hoyg gps trackinget csinalon de nem jott adott szep vegeredmenyt.Szerintem a szegelynyiras mindenkeppen kell legalabb hetente mert ha merolegesen megy akkor darabok ott maradnak, de majd ugyis kiadja par het mulva ha ott marad valahol a megnott fu
-
qqzs
őstag
Szegelyt nyir? Irtad hogy kabel nelkul is hazatalal. Ezt hogy kell elkepzelni? Nem a kabel vezeti ra a toltoallomasra?
Meg mindig hitetlen vagyok ezzel a terkepezessel kapcsolatban. Ugyanis ha minden robotnyiro kabelt hasznal akkor mar sorban jelennenek meg a terkepezos, szisztematikus robotorok de nem jelennek. Plusz nem ismerek olyan muszaki megoldast ami ezt tudna.
Plusz a kodosites az osszes marketing anyagba is azt mutatja hogy nem terkepez csak "foltonkent" nyir. Logikus vagasnak hivjak.
Nem lehuzni akarom csak technikailag erdekel a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest