- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Általában 2,4ghzen vagy 900mhz-en kapcsolódik RTK a robothoz, tehát nem kell, hogy egymásra lássanak.
Az viszont fontos, hogy RTK akkor működik, ha ugyanazokat a szatelliteket látja, tehát ha a Ház jobb oldalán van közvetlenül az RTK, és robot a bal oldalán van, akkor pont nem lesz közös metszőpont, így nem látnak semmit.RTK esetén a legjobb ha a legmagasabb pontra kerül, ahol az égre 360°-ban rálát, akkor biztosan fogja látni azokat amiket a robot is.
Tagolt nem szokott probléma lenni, lehet zónákat kialakítani.
Sok Fa és bokor necces, én ezzel küzdök, nekem csak 200m2 a füves rész, az is L alakban és egyszerűen túl sok a fa/épület körbe, emiatt a GPS-es megoldás nem működik rendesen.A vezetékkel határolt picit elavult, és egész nap mennie kell kb, hogy legyen értelme.
Lidarral szerelt megoldások pedig most gyűrűznek be, nekem szerintem ez lesz a megoldás, ahogy neked is.
-
BullZeye
veterán
Ne aggódj, egyik sem olyan, ami szerintem problémát jelent neked.
0) Yuka levél mellett összeszedi a füvet is maga után, és kiönti a megadott helyre, kevesebb gyepszellőztetés?
1) 30-60mm vs 20-90mm vágási magasság
2) dupla tárcsa, ezzel 18vs 32cm vágási szélesség
3) 3 kés vs 6 kés a dupla tárcsa miatt, bár nem tudom, hogy ez jó e, lassabban kopik e ha dupla kés van, vagy rosszabb, mert egyszerre 2x annyit kell cserélni.
4) 800m2 vs 1000m2
5) sebességről nem találok, Yuka papíron ~200m2/óra de max sebességgel, kevés fordulattal (hosszú egyenes szakaszok) -
BullZeye
veterán
Tegnap este megnéztem egy 30 perces videót az RTK antennáról, hogy találjak kiskaput.
1) RTKnak nem kell rálátnia a robotra, mert 900mhz-en vagy 2,4ghz-en kommunikálnak, Yuka 3km-et tud.
2) RTK-nak pontosan ugyanazokat a műholdakat kéne látnia mint a robotnak, ha többet lát szuper, de legalább azokat amiket a robot lát.Úgyhogy tegnap este átvágtam magam a szúnyogokon és felszereltem egy olyan helyre ahol rálát az égre az RTK elég széles tartományban.
Sajna nem jött be ez sem, a térkép készítés közben itt elment a jel többször is, mire végeztem kb 50cm-el arrébb látta a töltő állomást.
Gondolom van minden nap egy időpont, amikor jól rálátni arra a részre ahol szabad az ég, csak meg kéne találni az időpontot
Úgyhogy meghirdettem, aztán várok még pár évet a következő áttörésre, addig asszony vágja a füvet, ha nem lesz áttörés addigra gyerekek elég nagyok lesznek
-
BullZeye
veterán
Sajna az nálunk nem megoldható, hátul teljesen körbeveszi kertet egy rakat magas fa amik elég sűrűek, ha alá teszem, alig lát valamit.
RTK-t a ház oldalára tettem 20 méterre ahol még nincs szomszéd, se fa, viszont a ház másik felén van takarásban a robot.
Úgyhogy inkább eladom aztán nézek valami mást, mert most még hátsó szomszéd sincs, mi lesz, ha oda építenek valami 3 emeletes házat, még az is lefogja a GPS-t....
Csak azt sajnálom, hogy pont a fák miatt vettem ezt, merthogy összeszedi ősszel a leveleket és ledobálja a sarokba...
szerk.:
Hmm, gondolkodtam picit, azt mondod, ha RTK-ra direktbe rálát a robot, akkor robotnak nem kell feltétlen GPS jel? Ezt végülis tudom tesztelni egy hosszabbítóval.
Bár az RTK-n végig fix zöld a lámpa, akkor is ha nem látja direktbe a robotot. -
BullZeye
veterán
Van RTK, azt ugye oda teszem ahova nem szégyellem, mert a tetőn nem lopják le.
Viszont a robotnak nincs rendes GPS jele, mert vagy hátra teszem a kertbe ahol falak, fák csökkentik a GPS-t, vagy előre ahol az autóbeálló is van, ott viszont ha valaki észreveszi benyúl érte és volt-nincs -
BullZeye
veterán
Tegnap megjött Mammotion Yuka 1000.
Hatalmas dög, nem az én 200m2 kertemre tervezték eredetileg az biztos.
Sajnos túl sok fa és bokor van a fű körül (közepén egy 70 éves diófa) , így egyszerűen nem elég fix a gps jel. Van bármi tippetek, hogy mivel lehetne erősíteni a gps jelet? -
BullZeye
veterán
válasz
mikrofon #1666 üzenetére
Plusz kés miatt ne aggódj, én is kiszedtem a pledgeből, elértük a 2millió usd-t így elméletileg küldenek ajándékba többek között azt is:
Napelem külön van, valami 279 usd volt és nem nagyon volt technikai adat, hogy mennyit tölt és mekkora az akksija, így én inkább kihagytam, mert lesz ott áram a fűnyíró miatt úgy is.
Fali konzolon gondolkoztam de végül lesz lehetőségem a kábelt elvezetni és odarakni a kerítés mellé.szerk.:
És van egy 40 perces videó amiben Luba 1-2 és Yuka szerepel, ebben van egy egész jó ötlet. Srác vett egy 10-15 ezer forintos tárolót és kivágta az elejét, hogy azon közlekedhessen ki-be -
BullZeye
veterán
Ezt a szoftveres korlátozást nem tudom hova tenni. Yuka esetén is van 600-as és 1000-es belülről ugyanaz, de a 600-as az 200m2/h az 1000-es pedig 266m2/h.
Roborock esetén pedig igazad van, én 90k körül vettem az elsőt, aztán 100k volt az s5 max akcióban kintről, most S7 van az 150k volt akcióban kintről.
Ezért bízom Mammotionben, hogy aránylag friss márka, és most még a piaci részesedés fontosabb mint a haszon, és talán azért adják olcsóbban, hogy elterjedjen.
Aztán majd az idő eldönti
Jut eszembe, adnak ehhez is GPS antennát, ezt hackelte már valaki fel olcsón fal oldalára? Eszem ágában sincs azt a 3 méteres csövet leszúrni, de a gyári megoldás 40k
-
BullZeye
veterán
válasz
mikrofon #1640 üzenetére
Nézz videót LUBA-ról, az volt a tavalyi kickstarter projektjük, most jött ki Luba 2.
Van itthon Mammotionnek hivatalos márkaképviselete (luba.hu), ahol kapható lesz a Yuka nyáron.Amióta léteznek Xiaomi robotporszívók azóta azokat használom és szeretem őket, pedig pici kínai, és mindig harmad annyiba került, mint egy komoly robotporszívó.
Szerintem ez is rettentően drága, ahhoz képest amit tud. A többi meg egyenesen rablás, ami itthon folyik...2 millió forint egy fűnyíróért...nem is értem mivel tudják ezt megmagyarázni, hogy miért kerül ennyibe.
-
BullZeye
veterán
Na, én pledgeltem egy Mammotion Yuka 3D-re, hiába kerestem neten főleg itthon hasonlót, nem találtam olyat, ami ennyire fejlett lett volna és ennyi pénzért.
Tavaly volt valami hasonló tesztelve LinusTechTips-ben, de 2 millió forint az 500k-val szemben :\
Egyszerűen a 22literes tartálya, és hogy magától üríti annyira megkönnyíti az ember dolgát (kevesebb gyepszellőztetés), hogy nehéz lenne elmenni mellette :\
Rendeltem hozzá 3set pengét is, bár nem tudom ezt milyen gyakran kell cserélni vagy mennyire lehet élesíteni. (gondolom borotvapengéhez hasonlóan itt is lehet bőrrel).
Most már csak abban bízom, hogy a sokszor leírt "tax included, no tax on shipping" és a többi hangzatos rész a FAQ-ban nem lesz kamu.
-
BullZeye
veterán
Mammotion megint kickstarteren de most egy Yuka 3d nyiróval. Azt írják tax included, de sok száz külföldi rendelés után ezt annyira nem hiszem el, és 1500 dollárnál már nem mindegy az a 27%.
Kickstarteren is okos szállítással érkezik, vagy szokás szerint hazugság és jön még rá a 27% sarc?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest