- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
2019-től a Xiaomi saját, különálló márkaként vezette be az új Redmi modelleket.
A téma címében szereplő 2 típus alapvetően azonos hardverrel készült. Előbb a Note 8 (röviden RN8), majd kicsit később a Note 8T (röviden RN8T) jelent meg. Bizonyos információk szerint ezt a modellt szánták európai használatra.
Kicsit ellentmond ennek, hogy a Note 8-nak is van Global verziója, tehát nem csak sajátpiacos értékesítésre készült. Ennek ellenére vigyázni kell a verziókkal, mert van "Global" és "Global ROM"-os verzió is a boltokban. Alapvető különbség köztük, hogy ha csak Global ROM-os, akkor nincs benne a - Magyarországon szükséges - B20 csatorna támogatása. Enélkül - főleg vidéken - gond lehet a telefonálással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyula61
újonc
Köszönöm a válaszokat, de Én is úgy jöttem rá, hogy nem oldottam fel a telefont, csak az NFC t bekapcsolva tudtam fizetni, hiszen a banki app az aktív. Az, hogy alapból ki van kapcsolva az NFC az természetes, csak a pénztárnál szoktam bekapcsolni.
-
hhgygy
senior tag
válasz spiderpig820 #1098 üzenetére
Sajnos, nem, elég, ha az NFC megy és be van állítva ott egy app a fizetéshez (Tap&Pay)
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
hhgygy
senior tag
válasz Gyula61 #1096 üzenetére
Nem tudom a választ, de kerülő megoldás lehet, ha alapból kikapcsolod az NFC-t és a Play áruházból letölteni egy gyors NFC kapcsolót pl. Widgetet , mert ugye ahhoz mindenképpen fel kell oldani a képernyőt.
[ Szerkesztve ]
-
Gyula61
újonc
Van egy 8T telefonom, az előző Samsungon, hogy az NFC t bekapcsoljam azonosítani kellett (ujlenyomat), de ennél a telefonnál simán lehúzom a felső ikonmenüt és bekapcsolom az NFC és már fizethetek is vele, de ez így nem jó, mert ha elvesztem stb, akkor anélkül, hogy feloldanák a telefont tudnak vele fizetni. Létezik ennél a telefonnál is valamilyen beállítás erre, hogy ujlenyomat vagy jelszó nélkül ne lehessen bekacsolni az NFC-t. Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
-
hcs57
addikt
válasz robogo81 #1093 üzenetére
A névjegyeket a gmail fiókban kezeld, amelyik a telefonhoz van rendelve. Így mindíg megmaradnak, akármi is történjen a telefonnal. A telefonban a Fiókok és szinkronizálás-nál a google -n belül tudod megadni mi szinronizálódjon.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Joe1
tag
válasz robogo81 #1093 üzenetére
Szia!
A RN8-nál nincs meg az az ikon amit keresel, én ezt a POCO Launcher-el oldottam meg, a play-ről le tudod tölteni.
A névjegyekkel nekem is gond volt, mert nem aktív ahol be tudnám jelölni, hogy a memóriából, vagy SIM-ről jelenítse meg a neveket. Van egy sokkal jobb tárcsázó, True.Phone_2.0.9.apk. Sok témával, praktikusabb és jól konfigurálható, itt ki tudod azt is választani. -
robogo81
senior tag
Sziasztok!
Már megvan a telefon vagy 1 hónapja,de ma futottam bele 2 kérdésbe,a munkatársammal együtt vettünk 2 telefont,csak ő még csak pár napja helyezte működésbe,minden megy,csak kérdezte hogy a névjegyzéket hogy lehet másolni sim(ek)-re vagy vissza,én eddig ezt nem is használtam,mert az első kapcsolódáskor a gugli fiókkor a jegyzéket vissza is rakta,én még a régi telefonról a listát alapból másoltam a simre,meg a sd kártyára is amit vissza lehet állítani majd,de nem kellett végül,ma rákérdezett hogy egy új számot szeretne rámásolni a simre,de export/import menü sehol se találtunk,a hívások/névjegyzékbe alapból nem leltünk menüt a mentés/visszaállításra.remélem ezek még léteznek valahol,van rá valami klasszikus mód,ami a régebbi androidon alapból egyszerűen elérhető volt.
A másik kérdés pedig az lenne hogy van rá valami megoldás arra hogy mint a régebbi telefonokon volt hogy az összes alkalmazás elérhető volt egy ikonon keresztül ami lent volt a hivás/üzenet/böngésző ikonok- nál között,ami megnyomva ,egy többablakos oldal nyílt meg ahol az összes alkalmazás ikonja megjelent ami telepítve volt,és onnan még a widgetek is elérhetőek voltak,és onnan lehetett kirakni az asztalra az ikonokat is,nem ment alapból az összes a kezdőképernyőkre,és nem új lapokat nyitott ha betelt.
Ez egy téma lehet ,vagy az alap gyári note 8 romban nincsen ez benne? vagy van ilyen a témák között?
Bocs ha eléggé érthetetlen amire gondolok,konkrétan egy lg g4-ről jöttem,és ezek hiányoznak.redmi note 8 . psn:robert_warior
-
LanyUs
senior tag
Szüleimnek vettem egy Xiaomi Redmi Note 8 Dual Sim 128GB 4GB RAM - Global- B20 telefont. Feltettem a teljes kijelzős 5D fóliát buborék mentesen, majd a gyári szilikon tok megtörte az egyik sarkát. Úgy látom a gyári szilikon és ez az üvegfólia nem kompatibilis vagy csak én tévedtem pár mm-ert.
Két kérdésem lenne:
1. Ha inkább vennék rá egy aktívflip, oldalra nyíló, Clear View Covert, akkor kompatibilis-e egy hasonló 5D-s üveggel? Mi van az értesítési leddel? Direkt az miatt vettem a sima 8-ast neki.2. Sima oldalra nyíló tokoknál sem [link] látható az értesítési led?
Ti mit használtok?
-
SZIGMA
aktív tag
válasz gabor9991 #1088 üzenetére
Képzeld el a vasárnap reggelemet, amikor 9-kor megszólalt az emlékeztető én meg infarktust kaptam, mert elhittem, hogy hétfő van. (amikor is 8-tól már dolgoznom kellene)
zsole84: a tok, az üvegfólia is tud ilyet okozni, illetve a zsebmód kikapcsolása segíthet (a közelségérzékelő kalibrálását is írták valahol)
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
zsole84
senior tag
Sziasztok!
Párom telefonja mostanában azt csinálja, h feloldásnál kiírja, hogy "ne takarja le a beszédhangszóró környékét". Hangerő gömb felfelé nyomásával megszüntethető lenne ez a jelzés, viszont továbbra is ugyanúgy fennáll a probléma.
Van rá megoldás?
Köszi.
-
gabor9991
őstag
Igen, ez is ma már [csütörtököt] ír, eddig ezt nem is figyeltem
-
SZIGMA
aktív tag
válasz gabor9991 #1077 üzenetére
Szia!
A BT-Wifi hiba nálam is fennáll, 2 Global és 1 Xiaomi.eu ROM-mal is. Szóval nekem hardverhibának tűnik. A wifi is érzéketlenebb, mint a Redmi 4A-n.
Az a hiba neked is megvan, hogy ébresztéskor a dátum jó, de a következő nap nevét írja ki?
Global-on megvolt, a xiaomi.eu ROM-on már nincs, az rendben van.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
Trooper82
senior tag
Igen de mire megkapnánk a 10-et lesz már 11. De csak vicceskedni akartam, nem nagyon izgatnak ezek az android verziók. Miui12 érdekelne ha majd lenne..
-
iMaverick
addikt
-
Trooper82
senior tag
Ha jól sejtem eu romon vagy. Ott találkoztam ezzel a hibával. Megoldást nem találtam rá.
-
banda1981
aktív tag
Hátha valakit érdekel......
Link a videó alatt......
https://youtu.be/8hq8MhANus0Könnyű annak, akinek nem nehéz!!!
-
gabor9991
őstag
Éjszakai merülésre sikerült valakinek megoldást találni?
11.0.9.0 van fent, két kártyával használva alkalmanként képes egy éjszaka alatt kikapcsolt/bekapcsolt wifivel 20 vagy még attól is több százalékot merülni úgy, hogy nem tartja semmi ébren.A következő éjszaka pedig ugyanott nem merül csak mondjuk 5 százalékot.
Egy simmel használva a merülés mértéke szintén egy éjszaka alatt nem több 3-5 százaléknál.
Mi okozhatja ezt?Ezen kívül van még pár dolog ami nem biztos, hogy üzemszerű, ha például a Bluetooth be van kapcsolva és azon keresztül kapcsolódik hozzá egy hangszóró akkor a wifi sebesség teljes használhatatlan 0.08 mbit volt a mérés szerint, amint a Bluetooth ki van kapcsolva a sebesség helyreáll.
Másik hiba az az, hogy beltéren nagyon gyenge a térerő ezen a készüléken, van egy note 8t és egy mi a2 lite is itthon azokon sokkal jobban a térerő, ezen nagyon gyenge beltéren a jel és a Network cell infó alkalmazást használva látható ahogy folyamatosan ugrál a tererőt jelző mutató pedig a telefon fix helyen van.
Egy újabb hiba a kijelző feloldásakor jelentkezik, alkalmanként kiírja, hogy ne takarjam el a közelségérzékelőt ami persze nincs letakarva, tiszta, ilyenkor a feloldó gombbal képernyő lezár-újra felold és ha szerencsém van akkor már működik rendesen.
Másik hasonló hiba az telefonhíváskor jelentkezik, amikor a hívott felveszi, lezár a kijelző és nem lehet többé feloldani, nem reagál se dupla koppra, se ujjlenyomatra, se az oldalsó feloldó gombra, illetve az oldalsó gomb működik, azt hosszan nyomva tartva lehet a hívást megszakítani a telefon újraindításával.
Bónusz hiba, néha zsebben tartva érezhető, hogy felmelegszik az egész hátlap miközben csak a rádió van használatban fülhallgatóval használva.
Nemrég frissült 11.0.9.0-ra de az előző verzióval is ugyanezt csinálta.
Annyi lenne a kérdésem, hogy ezek a dolgok amiket írtam, csak az én készülékem hibái vagy ez mindegyiknél ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
papp54
aktív tag
Amikor megláttam hogy még csak miui12 kinai béta romot tették közzé akkor már ugy számoltam hogy miui 12 global rom ami ugye nem miui 12 global béta rom az 4 hónap múlva lesz a note 8-ra a note 8t plusz egy hónapot számitok ha minden rendben van az nfc integrálásával.
Xiaomi 14
-
hhgygy
senior tag
Úgy tűnik, előbb lesz Android 10 a redmi 8-ra, mint Miui 12.
Viszont a cikk szerint "a következő hetekben" érkezik az Android 10-es (Miui 11-gyel).
https://www.notebookcheck.net/MIUI-12-development-halted-for-the-Redmi-Note-8-and-Redmi-Note-7-ahead-of-Android-10-release.476823.0.html[ Szerkesztve ]
-
-
previa69
csendes tag
Üdv
Vezeték nélküli töltést nem tud a készülék ugye ? -
iMaverick
addikt
válasz banda1981 #1062 üzenetére
Megvárom a "hivatalosat". Gondolom amúgy is kellene bootloader-t nyitni ehhez is. Én már nem szívesen "mókolok" a telefonon. Régen bátrabb voltam ilyen témákban, most már inkább csak használom a készülékeket.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Moto35
újonc
Sziasztok. Az volna a problémám, hogyha töltőre dugom a telefont, alvó módba kapcsolás után halványan világít a telefon, közepén a pontos idővel. Ezt a funkciót, hol lehet kikapcsolni?
-
iMaverick
addikt
válasz Plexicushio #1056 üzenetére
Szerintem is.
-
hhgygy
senior tag
Ööö 45-90 perces filmet néztél a régi Redmi-den és úgy is 2-3 naponta kellett tölteni?
Én semmilyen filmet nem nézek, max Youtube clipeket néha és 2 naponta töltöm a 8T-tDell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
amdni
aktív tag
Sziasztok!
5 napja vagyok birtokosa egy Xiaomi Redmi Note 8T-nek, 4Gb/128 Gb.
Előtte Xiaomi Redmi Note 4 telefonom volt.
Sajnos azt tapasztalom, hogy nagyon gyorsan lemerül a telefon, viszonyítva a Redmi Note 4-hez, amit elég volt 2-3 naponta is tölteni, ezt viszont minden nap kell, ma már ki is kapcsolt úgy lemerült a telefon.
Semmi nem fut a háttérben, a programok autumatikusan települtek, az van rajta ami a Redmi Note 4 telefonon is, semmi új program nincs rajta.
Igaz hogy kicsit nagyobb a kijelző, de normális hogy kb. 20 óránként tölteni kell ha nem akarom hogy teljesen lemerüljön?
Max. egy 45-90 perces filemet megnézek rajta naponta, illetve telefonálásra, böngészésre, üzenetváltásra használom.
Most beállítottam hogy 5 perc képernyőzár esetében tiltsa le a mobil internetet, és törölje a háttérfolyamatokat, de így is elég hamar lemerül.
Az akkuhasználati statisztikánál az Egyéb több mint 10%, volt hogy kb. 30 % volt.Még dönthetek úgy hogy kicserélem egy Redmi Note 9-re, kb. 4000 ft-ot kellene ráfizetnem, 14 napos elállási időn belül vagyok. A Note 9 nagyobb akkuval rendelkezik, viszont MTK cpu-val szerelt, aminek állítólag nagyobb a fogyasztása.
Mit tanácsoltok?
-
Trooper82
senior tag
Tudom utólag könnyű okosnak tűnni, de ilyen neve sincs kis webshopban ne vásároljatok. Tizen pár éve én is megkaptam a leckét. Ugyanúgy eltűnt a bolt.
[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
válasz Namelesske #1045 üzenetére
A rendőrségi feljelentés nem ért semmit? Nem tűnhetnek el csak úgy, az lopás/sikkasztás.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Namelesske
addikt
Sajnos köztetek is vannak akiket átvert a BoltX. Létre hoztam egy topikot, mert kezdenek eltűnni. [link]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy note 8-at.
(MIUI Global 11.0.8 Stabil PCOMIXM)
Azt vettem észre, hogy az ébresztéskor a dátum jó, viszont a következő nap nevét írja ki.
Másnak is ilyen?
Más. Kérdésem az, hogy az unlocker írta, hogy nyitott bootloaderrel nem működik az ujjlenyomat olvasó. Ez igaz? Ha ráteszek egy xiaomi.eu ROM-ot, akkor nem tudom majd ujjlenyomattal feloldani?Válaszokat előre is köszönöm!
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
Pityu.
nagyúr
válasz Croft-21 #1041 üzenetére
szerintem mind kettő jó telefon itt lehet leginkább az ár döntő kamerája mind kettőnek jó de ha a legjobbat akarja kihoznia az ember belőle akkor fel kell rakni a google camera alkalmazást.RN8T annyival van előrébb ezen a téren,hogy snapdragon processzora van így a google camera porotot többen is csinálják meg kompatibilisebb viszont az RN8Pro mediatek procis van rá egy portolótól google camera már most kezd elég jó lenni de bizonyos funkciói még nem annyira kompatibilisek de csak fotózás az az.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Croft-21 #1039 üzenetére
Szerintem mind a kettő elég jó, kérdés neked mire kell a Pro ban kicsit nagyobb akksi,kicsit nagyobb kijelző,meg erősebb processzor leginkább játékoknál jobb elméletileg meg nem 4g ram hanem 6gb ram alapból a pro.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Croft-21
őstag
Melyik a jobb? Redmi Note 8T vagy Note 8 Pro?
-
Kaisi
csendes tag
Köszi.Nálunk minden T ergo Telekomos optikai hálózatos netem van 5G-s routerrel. Nem egy gagyi fajta és ahogy mondom a régi redmi note 5-ösömmel hibátlan volt. Azt vettem még észre hogy amennyiben kikapcsolom a bluetooth-ot akkor sokkal jobb a sebesség majdhogynem a plafon 300mbit... Lehet a bluetoothnak köze a wifihez?
[ Szerkesztve ]
-
Till@
tag
Nekem van egy Tenda router, ami repeater módban megy UPC Connect Box-ra csatlakozva.
A 8T 5GHz-en ha a Tenda-hoz csatlakozik, folyamatosan eldobálja a kapcsolatot, belassul, szinte használhatatlan, 2,4GHz-en tökéletes.Viszont ha a UPC modemre csatlakozok 5GHz-en, ott semmiféle problémát nem tapasztalok. -
Kaisi
csendes tag
Sziasztok,
Nagyon örülök h megtaláltam ezt a fórumot! Végigolvastam az összefoglalót de nem találtam megoldást a problémámra. T-s Redmi Note 8T-m van és 5G-s wifi routerrel nem hozza a 300mbites sebességet. Sőt néha még 10-20 is probléma neki. Ez általános vagy hibás a készülékem? Fura mert az előző telefonom ami Redmi Note 5 volt teljesen jól közel 300mbittel teljesített...
Megköszönöm ha valakinek van valami jó ötlete vagy tanácsa. -
hhgygy
senior tag
11.0.9.0 Stable frissítés jött
[ Szerkesztve ]
-
banda1981
aktív tag
-
banda1981
aktív tag
Szevasztok!
Stabil romon hol tudom a hívószámkijelzést beállítani?
Előre is köszönöm!Könnyű annak, akinek nem nehéz!!!
-
Trooper82
senior tag
A kínai szöveget le lehet takarítani róla?
-
banda1981
aktív tag
Ha valakit érdekel a Miui12 képernyőzár.......
Témaként telepíted,és témaszerkesztésnél a képernyőzárnál beállítod......
https://mega.nz/file/ubJH0SzQ#SaM80ThxN4v5Vv-a4UdI5i3hCmyKAnmy65ksc3_czwA
Könnyű annak, akinek nem nehéz!!!
-
iMaverick
addikt
Valahol olvastam, hogy a Note 8 (és egy másik Xiaomi telefon) MIUI12 frissítés fejlesztése azon áll, mert a 10-es Droid port-tal szaladtak bele valamibe.
szerk: gondolom ezért is lettünk második körösek.
[ Szerkesztve ]
-
hhgygy
senior tag
Jön a miui 12, csak még nincs konkrét időpont.
Itt írják[ Szerkesztve ]
-
Gábor8607
újonc
Nekem 8t van tetszik nagyon egy dolog viszont bosszantó nem tudom letölteni a GTA át playrol azt írja nem kompatibilitis pedig eddig minden telomon letölthető volt erre van valami megoldás hogy ne kelljen le kalózkodni ha már megvettem régebben
-
hhgygy
senior tag
3 hetes a telefonom, ma ahogy elővettem a táskából elég meleg volt, nem tűzforró, de azért a kézmelegnél jóval melegebb. Ez lehet valami háttérben futó apptól? Eddig ilyet nem csinált, vagy nem vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
Trooper82
senior tag
Nálam is hasonló. Google appban az értesítések kikapcsolása segít!
-
Laca0
addikt
válasz kovacss72 #993 üzenetére
<11.0.8. van rajta, már legalább egy hónapja.>
Xiaomi.eu rom és RN8-ra? Ha igen, akkor linkeld be nekem légyszi, vagy küld el privátban. Köszi!Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
hcs57
addikt
Eddig 3 naponta töltöttem a telefonom úgy, hogy 45-50% -n volt az akku. A legutóbbi töltés óta ma meglepődve látom, hogy a 68-70% helyett 23% az akku szintje. Új dologként tűnt fel, az, hogy a google üzenget nekem, milyen idő van, lesz, stb.
Mi történhetett?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Bodz
nagyúr
8, global rom. Ha csak root kell, semmi más, akkor működik a MultiToolos megoldás?
OTA megy root után?[ Szerkesztve ]
-
hhgygy
senior tag
-
hhgygy
senior tag
Jó, hát akkor ezek szerint az EU nyal be a Google-nak. Vagy nem értem, a Google miért tud megfelelni a GDPR-nek és a Xiaomi miért nem. De ez van, azért ebbe a feature-hiányba még nem kell belepusztulni. Csak például most jött egy SMS, hogy mi a kód a csomagautomatán és azt korábban ki tudtam tűzni, hogy rögtön meglegyen, mert az utcai szemüveggel elég szarul látom a telefont, és nincs kedvem elővenni az olvasót. Na mindegy, OFF.
-
-
hhgygy
senior tag
Apró bosszúság: Észrevettem, hogy az SMS üzeneteket a Redmi Note 6 Pro-val szemben nem lehet pinnelni (megjelölni). Utánanéztem, hogy miért. Nos, azért, mert a Xiaomi benyal a Google-nak és csak a Google Messages appot teszi fel, míg a 6-oson még a MIui saját Messaging appja van (a neve is más). A Messaging-ot még APK-ban sem lehet feltenni, mert folyamatosan behal, használhatatlan. Ez vicces, hogy a saját gyári appodat nem használhatod. Na, mindegy.
-
noto
senior tag
válasz Plexicushio #1008 üzenetére
Köszönöm neked is!
-
Plexicushio
senior tag
Én ezt vettem kintről még anno, az itthoni ár feléért (töltőfej+kábel)
Qualcomm Certified BlitzWolf® BW-S5 QC3.0 18W USB Charger EU Adapter With Power3S Tech
Elég, mivel csak a 18W gyorstöltés támogatott, 30 nem.
Kábel: BlitzWolf® AmpCore Turbo BW-TC10 3A Braided Durable USB 3.0 to Type-C Charging Data Cable 6ft/1.8m
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
noto
senior tag
válasz Plexicushio #1002 üzenetére
Györstöltőt milyet érdemes hozzá venni szerinted?
Mert a teló azt tudná nem? -
robogo81
senior tag
Üdv!
Úgy néz ki hogy a jövő héten hozzájutok egy Note 8-hoz,és annyi lenne a kérdésem hogy a testvér telefon topikjának(Note 8T) összefoglalójában leírt tanácsok/tippek ennél is használhatóak? gondolok arra hogy az NFC kivételével a szoftver szinte ugyanaz,ezért ugyanazok a beállítások /menük kialakítása,persze ha olyan program akkor az a sima note 8-ra valót kell keresni,és nem a 8 t .
Ui.: mi van a dobozban gyárilag? nem a töltő tipusaára gondolok,hanem hogy fólia/tok/stb.
Köszönöm!redmi note 8 . psn:robert_warior