- Magisk
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- iPhone topik
-
Mobilarena
2019-től a Xiaomi saját, különálló márkaként vezette be az új Redmi modelleket.
A téma címében szereplő 2 típus alapvetően azonos hardverrel készült. Előbb a Note 8 (röviden RN8), majd kicsit később a Note 8T (röviden RN8T) jelent meg. Bizonyos információk szerint ezt a modellt szánták európai használatra.
Kicsit ellentmond ennek, hogy a Note 8-nak is van Global verziója, tehát nem csak sajátpiacos értékesítésre készült. Ennek ellenére vigyázni kell a verziókkal, mert van "Global" és "Global ROM"-os verzió is a boltokban. Alapvető különbség köztük, hogy ha csak Global ROM-os, akkor nincs benne a - Magyarországon szükséges - B20 csatorna támogatása. Enélkül - főleg vidéken - gond lehet a telefonálással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltan.1612
csendes tag
Akkor jól sejtettem,hogy nem csak nálam van a probléma
.
Elméletileg ugyanaz a hardver van mind 2 telefonban,csak az nfc meg az értesítési led a különbség..
Találtam 1 orosz nyelvű leírást,de még nem próbáltam ki..
Xiaomi Redmi Note 8 - Обсуждение - 4PDA--
Ez a leírás alapján [link] QXDM-el már próbáltam módosítani a RFNV LTE B3/B20 CA BC CONFIG-ot de az eredménytelen. -
MDanny
senior tag
válasz
zoltan.1612
üzenetére
Szia, sajnos csak a 8T tudja B3+B20 esetén, a sima 8 nem, pedig ebből a szempontból ugyanaz a két készülék...
-
zoltan.1612
csendes tag
Üdv. Redmi Note 8-nál látott már valaki 4g+ ikont?
Elméletileg támogatja 4G+, de valahogy még sem kapcsolódik,csak sima 4g van.
Redmi Note 8 Global verzió. B20 támogatva.
Netmonster appban látom,hogy B3 hálózatot használja, néha B20-at, de LTE-A-t sosem jelez. -
Adebayor
aktív tag
üdv.
Hülye kérdés, de meg lehet nézni valahol a hívás statisztikákat? Vagy én vagyok nagyon vak?
10-ből 8 embert tuti nem érdekel, de én azért megnézném, hogy hány percet telefonáltam mostanában
Ha nincs ilyen lehetőség, akkor ez van. -
MDanny
senior tag
Nekem a 12.0.1.0 óta nagyon nem az igazi a telefonom (sima 8). Hamarabb lemerül az akku, kilépeget alkalmazásokból, a FB Messenger üzeneteket sokszor órákkal később kapom meg stb. Ma délután jelezték, hogy nem voltam elérhető dél körül. Elővettem a telefont, zárképernyőt fel akartam oldani, de nem tudtam, csak a háttérkép és az állapotsor látszott. Hosszú gombnyomással újra tudtam indítani, aztán vagy 20 percig újraindulgatott, nem jutott túl a Redmi feliratnál, aztán egyszercsak beindult és megjöttek az SMS-ek az elérési kísérletekről. Több hete rajta van a 12, előtte sem voltam oda ezért a telefonért, de most már biztos vagyok benne, hogy nagyon megbántam a Redmi Note 5 lecserélését. Azon túl, hogy szép készülék és jobb a kijelző felbontása nekem csak visszalépés minden tekintetben, nem szeretem ezt a telefont.
-
banda1981
aktív tag
https://t.me/rn8updates/3736
link -
hcs57
addikt
Ez volt már? [link]
-
SlágerTibo
csendes tag
válasz
dethroner
üzenetére
No megoldódott. Magától. Egész nap rajta lógott a pc-n, illetve a töltőjén. Sokszor indítottam egy gombos, három gombos módszerrel. Eddig nem volt foganatja. Mérgemben délután otthagytam a gépre kötve kb 2 órára, visszamentem, és a Miui kezdőképernyő fogadott. Fogalmam sincs mitől jött helyre.
-
banda1981
aktív tag
válasz
robi12ster
üzenetére
https://prohardver.hu/tema/re_redmi_8_nyolcadszorra_is/hsz_1-50.html
-
banda1981
aktív tag
válasz
robi12ster
üzenetére
Ez a Redmi Note 8 topik.....
Neked Redmi 8-ad van nem? -
robi12ster
tag
Sziasztok.
Redmi 8-om van, előjön elég sürven, hogy nem érzékeli a kijelzőt. Ilyenkor, képernyőzár be+ki, és jó egy darabig.
Mi lehet a gond?Lehet erre jó romot rakni?
Olvastam , higy van rajta értesítési led. Mit értesít? Nálam semmit.
-
dethroner
veterán
válasz
SlágerTibo
üzenetére
Megkérdezném tőlük hogy mit javasolnának ilyen helyzetben. Plusz jó lenne tudni, mit mond a törvény ilyen esetben, visszaküldheted-e az eladónak, mert működésképtelen?
-
dethroner
veterán
válasz
SlágerTibo
üzenetére
Írj valami szívhezszóló üzenetet a gyártónak. Magyarországon vetted?
-
dethroner
veterán
válasz
SlágerTibo
üzenetére
Állítólag valami Airtel alkalmazás okozta a hibát, pár napja volt is valami cikk, amiben leírták hogy kellene pc-ről csatlakozva eltávolítani ezt az appot.
-
Laca0
addikt
válasz
SlágerTibo
üzenetére
PC-ről kábellel kellene akkor megpróbálni download módban.
-
SlágerTibo
csendes tag
Csak a Redmi, utána a Redmi Note 8 felirat jön fel folyamatosan, és ezt kezdi elölről.
-
.Sziszi.
csendes tag
Sziasztok,
8T-hez szeretnék oldalra nyíló tokot.
Megoldható, hogy tok kihajtásakor felébredjen a telefon, behajtáskor pedig kikapcsoljon a képernyő? -
SlágerTibo
csendes tag
-
Laca0
addikt
válasz
SlágerTibo
üzenetére
Csináld meg mégegyszer a procedúrát. A wipe nem maradt ki ugye?
Az image fájlt célszerű SD kártyára tenni és onnan frissíteni. -
SlágerTibo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nagy gondom. Redmi N8 Global (M1908C3JG modell) készülékem van. Tegnap szerettem volna frissíteni a telefont. Átállítottam magyar régióról svájcira, ahol fel is ajánlotta a 11.0.11 frissítést OTA-n. Letöltöttem, elindítottam a frissítést. Frissített, majd újra indult a készülék, és azóta csak folyamatosa bootol. Eddig jut el a telefon, a csatolt képeken látszik. A PC sem érzékeli a telefont.
Mi tehetek a továbbiakban?
Ui: nem vagyok nagy hekkelő, de azért próbálkozni lehet.
Köszönettel: Tibor

-
dethroner
veterán
válasz
kovacss72
üzenetére
Eddig is Svájcra volt állítva mint hhgygy kollégának, de semmi. Most kipróbálgattam magyar és még pár másik régiót, semmi. Nem használom a telót, muternak adom karácsonyra, de jó lenne ha addig megjönne a frissítés hogy picit tanulmányozzam mit kell neki mesélni róla.
-
dethroner
veterán
Nálam Note 8-ra még most se jött semmi, 11.0.11 van csak. Vajon mikor lesz OTA kijavítva?
-
hhgygy
senior tag
Na, vettem egy nagy levegőt, átállítottam Svájcra a régiót és azonnal jött először a 11.0.11 és utána azonnal a 12. Most már csak mukodjon

Update: már fent is van. Aki most kezdi, legyen türelmes, nekem a 12-es installálása után a szivárványszínű MIUI felirat kb. 3-4 percig nem csinált semmit, de utána szépen elindult. -
Istju
senior tag
válasz
zolika199
üzenetére
Szia.
A hangszóró gyors elkoszosodását, általában finom apró fémreszelék okozza. A hangszóró, egy mágneses magban mozgó tekercs. A tekercsre van felépítve a membrán, ami a hangot létrehozza. A mágnesesség miatt az apró fémrészecskéket magához vonzza, ez okozza a a hangszóró halkulását általában. A hangszóró előtt van egy védőháló, amin a fémszilánkok nagy része fennakad. Ennek a tisztítása meg szokta oldani a problémát.
A tisztítás a mágnesesség miatt nem egyszerű, ha pedig a védőháló mögé kerül a reszelék, akkor már nagyon nehéz tisztítani. Házilag nem ajánlott, sürített levegőt ne használj, mert tönkre mehet a hangszóród membránja.
A megoldás, a telefon olyan helyen való tartása, ahol nem éri ilyen szennyeződés.
Pl: ha lakatos vagy, és egész nap köszörülsz, és flexxelsz, a telefont ne tarts a munkahely közelében.A wifi kérdésedre nem tudom a válszt, mert nem gyári romot használok.
-
Kíváncsi345
friss újonc
válasz
spiderpig820
üzenetére
spiderpig820: Köszönöm, sikerült!
-
zolika199
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, ugyanis van egy-két gondom a telefonnal.
Az első és legnagyobb gondom, hogy kb havonta, vagy kéthavonta ki kell pucoltatnom a telefon hangszóróját, mert nem hallom mit mondanak telefonbeszélgetés alatt. A szervízben azt mondják mindig, hogy elkoszolódik. Ha kipucolják akkor egy darabig megint jó. Járt már valaki így, van rá valami otthoni megoldás, hogy ne kelljen mindig szervizbe vinni a telefont?
A másik meg szoftveres gond lehet, ugyanis a wifit nem mindig találja meg, nem kapcsolódik automatikusan, tehát pl ha haza érek a melóból, és az otthoni wifire kéne csatlakoznia, még akkor is a cégest látja, tehát olyan mintha lefagyna a wifi, és ilyenkor ha ki-be kapcsolom a wifit, akkor jó lesz. Meg sokszor csinálja azt is, hogy rákapcsolódik a wifire, majd utána egyből le is dobja, ilyenkor ezt csinálja egészen addig amíg újra nem indítom a telefont. Egyébként új kora óta ezt csinálja, de most már egyre gyakrabban, és nem csak az otthoni wifivel, hanem mindenhol. De van hogy napokig nincs vele gond... A legújabb gyári rom van a telefonon, sosem volt hozzá nyúlva, csak a gyári frissítés volt telepítve mindig. -
Till@
aktív tag
válasz
Kíváncsi345
üzenetére
3.) Jobbra simítod iránytű, balra simítod vízszintező jön elő.
-
spiderpig820
aktív tag
válasz
Kíváncsi345
üzenetére
2.
Sokszor kell odaérinteni az ujjadat, mindig azzal a részével, amelyiket éppen pirosan mutatja. -
Kíváncsi345
friss újonc
Új Redmi Note 8T készülékem van.
Ennek kezdeti használatba vételével kapcsolatosak a következő kérdéseim:
1.) A Microsoft fiókomból (felhőből, vagy a Windows 10-es PC-mről, vagy a Windows Phone 10-es telefonomról) szeretném áthozni a névjegyeimet és a naptáramat (egyszeri és ismétlődő bejegyzések!) az új Redmi Note 8T készülékemre. Milyen módon, milyen eszközzel, hogyan tegyem?
2.) A készüléken beállítottam a képernyőzárat PIN-kódosra. Szeretnék ujjlenyomat feloldást is. A „Beállítások – „Képernyőzár” – „Jelszavak és biztonság” – „Feloldás ujjlenyomattal” lehetőségnél elkéri az ujjlenyomatomat, berren egyet, és aztán marad az ujjlenyomatkérő képernyő – nem változik semmi. Elvillan egy üzenet, aminek a kezdete: „Nem sikerült az ujjlenyomatot hozzá..”. Hogyan kéne eljárnom, hogy elfogadja az ujjlenyomatomat képernyőzár feloldásra?
3.) Az Iránytűből csak a vízszintező funkciót látom működni. Megjelennek a hely koordináták (fokokban és percekben), de az iránytű akkor sem, ha vízszintesen tartom a készüléket. Hogyan jeleníthetem meg az iránytűt?
Milyen térkép használata esetén jeleníthető meg a térképen az északi irány? -
Joe1
tag
Egy gyári visszaállítás utáni belakás elég sok melóval jár. Én frissítés után csináltam egy rendszeralkalmazás frissítést, tisztítást, biztonsági vizsgálatot, 1-2 újraindítást és szépen hasít. Érdemes a beállításokat átnézni, hogy ami korábban be lett állítva, nem-e állította alapra.
-
Aurig@
őstag
Ha felteszem nekik ezt a 12.0.1.0-ás rendszerfrissítést, akkor érdemes csinálni egy gyári alapra állítást?
Vagy elég, ha csak lefrissítem és használhatják? -
dethroner
veterán
Ha megnyomtam hogy töltse le a legutolsó frissítő fájlt, azt utólag hol találom meg, hová tölti le?
-
dethroner
veterán
Én a Note 8-on még mindig nem látok frissítést. 11.0.11.0 stabil.
-
Joe1
tag
Global 11.0.9 volt és ilyen lett:
A MUI 12-ben a fentihez hasonló dizájn változások töténtek, helyenként plusz szolgáltatásokkal. pl tartózkodási hely korlátozást alkalmazásonként is be lehet állítani, vagy az Akku kímélő után van egy plusz menüpont az Ultraerős akku kímélő. Összehasonlításként nálam az akku kímélő 52 óra további üzemidőt mutat, az ultraerős pedig 313 órát.
A fejlesztői menüben is vannak plusz szolgáltatások, többek között a wifi keresés korlátozása, ami szintén az üzemidőt javítja.
Az Android 10 nekem úgy tűnik, hogy fürgébb, sokat javult a hangalapú szövegbevitel, amit én szeretek használni. Gyorsabban értelmezi a hangot és kevés hibával gépel.
Eddig csak jót tudok mondani a frissítésről. -
Joe1
tag
Megjön a frissítés csak ki kell várni, nekem OTA-n tegnap megjött, 11.0.9 volt előtte.
-
hhgygy
senior tag
Igen.
-
hhgygy
senior tag
Azt nem értem, hogy nekem nem 11.0.11 van, hanem 11.0.9, de nekem sem ad fel semmit update-et
-
MDanny
senior tag
Feltettem a frissítést, mintha gyorsabban merülne a készülék.
Telenor, Vodafone, DIGI VoLTE rendben van, DIGI VoWiFi sajnos továbbra sem működik.
Aki Redmi Note 8T-re feltette a gyári MIUI12-t, mit lát az alapsáv verziója sorban?
-
hhgygy
senior tag
Két napos hír, hiszem, ha látom:
https://www.notebookcheck.net/MIUI-12-updates-land-on-the-Redmi-Note-8T-and-Mi-Note-10-Lite-in-Europe.502119.0.html -
dethroner
veterán
Azt hogyan, mivel jelzi a teló hogy volte/vowifi kapcsolatot épített fel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Magisk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- Vicces képek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen egeret válasszak?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB
- Samsung Galaxy Z Flip 5 8/256GB - Makulátlan állapot! - A szállítást állom!
- Eladó Mobiltelefon Telefon tulajdonságai : Xiaomi Redmi Note Pro Plusz 14 Kártyafüggetlen 51
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
Ha nincs ilyen lehetőség, akkor ez van.

napokkal ezelőtt.Semmi nem történt.