- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
2019-től a Xiaomi saját, különálló márkaként vezette be az új Redmi modelleket.
A téma címében szereplő 2 típus alapvetően azonos hardverrel készült. Előbb a Note 8 (röviden RN8), majd kicsit később a Note 8T (röviden RN8T) jelent meg. Bizonyos információk szerint ezt a modellt szánták európai használatra.
Kicsit ellentmond ennek, hogy a Note 8-nak is van Global verziója, tehát nem csak sajátpiacos értékesítésre készült. Ennek ellenére vigyázni kell a verziókkal, mert van "Global" és "Global ROM"-os verzió is a boltokban. Alapvető különbség köztük, hogy ha csak Global ROM-os, akkor nincs benne a - Magyarországon szükséges - B20 csatorna támogatása. Enélkül - főleg vidéken - gond lehet a telefonálással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Kettő kérdésem lenne:
Párom RN8T-Jedi alkalmanként azt írja az értesítési területen, hogy ''Messenger a háttérben használja a kamerát
Koppintsa az engedélyek kezeléséhez''
Miután az engedélyt elveszem, és fénykepez/küld vele megjelenik újból.
Ezt mi okozza.
A másik, az időkép widgetre koppintva nem jön be maga az időkép, ahogy a korábbi készülíkén, ezt lehet orvosolni?
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
csemeteim
tag
Köszönöm a segítséget olvasgatom, és úgy próbálom csinálni.
Nem fogytam ki a kérdésekből, folytatom.
Redmi Note 4ben van olyan widget ami közvetlen kapcsolatot mutat.
Kiteszem valaki képet rábökök és már tarcsazza is. Ebben nem látom ezt a lehetőséget, erre is van megoldás? -
Oldman2
nagyúr
válasz spiderpig820 #395 üzenetére
Másról beszélünk... valójában ugyanarról. Te a Hozzászólás számát mondod én meg az RN8T Topik Topik összefoglalójának 32. pontját.
-
Oldman2
nagyúr
válasz spiderpig820 #392 üzenetére
Szerintem a 23-as.
-
csemeteim
tag
válasz spiderpig820 #392 üzenetére
Köszi de hogyan kerülnek át az uzenetekbe
-
csemeteim
tag
Még valami, bocsánat.
Előző telefonon mentettem a híváslistat és SMSeket, Super mentés és visszaállítással itt most nem jelennek meg az SMS ék.
Mivel mentsem az előző telorol hogy itt is lássam őket?
Köszönöm -
csemeteim
tag
Köszönöm
-
csemeteim
tag
Sziasztok
Hogyan tudom az üzeneteket beállítani, Messages van nem üzenetek -
csemeteim
tag
Sziasztok
Egy napos a feleségem telefonja és irtózatosan zavar az értesítési led hiánya, nem tudnátok ajánlani olyat ami a képernyő villogásával jelzi a nem fogadott hívást és üzenetet?
Felteszem toltore azt is csak addig jelzi míg él a képernyő. Erre valami?
Köszönöm -
Laca0
addikt
Én meg vagyok elégedve vele. A normál fénykép üzemmódot használom többnyire. A minőség kiválóra van állítva, 50Hz csíkozáscsökkentés és auto HDR van bekapcsolva. Makróra is ez ad szebb képet.
A 48mp verziót ritkán használom, de pl csoportképnél nagyon hasznos.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Tonoic
tag
Sziasztok ! Nektek hogy fényképez? Már azon gondolkodom beviszem szervíz be.
Nope.
-
tigipuf
senior tag
válasz Bella80_ #379 üzenetére
Ne haragudj de kár ezen a kártya ügyön annyit filózni.Oyan árszinten mozognak már a 99% eredeti kártyák is (megbízható kínai forrásból),hogy nem érdemes rá ennyi időt pazarolni.Én is jártam már így,telónak nem tetszett valamiért,pc elfogadta,azóta pendriveként működik kártyaolvasóban.Vagy ha úgy sem akkor kuka.
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
MrDerekas
addikt
válasz Bella80_ #377 üzenetére
Külső hordozóként formáztad? Ha pc-én jó a kártya, a mobilon is jónak kell lennie. Ha a kártya hubás, akkor minden eszközben hibás. Keresztpróba is kellene. Ez a kártya másik telóba, másik teló kártyája ebbe a készülékbe. De lehetőleg a másik teló kártya tartalmát mentsd le előtte.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Indiant
addikt
Lehet ezekre nem MIUIt rakni?
-
RoBos
senior tag
-
Jakuu
őstag
Melyik GCam modot erdemes feltenni, amivel az osszes kamera funkcio mukodik, mint szeles latoszog, 48m, macro etc ?
-
MrDerekas
addikt
válasz Bella80_ #370 üzenetére
PC-ről, windowsban a Lemezkezelőben, töröld a memkari partícióját, majd a tálcán lévő usb ikonra kattintva válaszd a kiadást. Ezután tedd a telóba és ott formázd. Egy másik telefonban is megpróbálhatnád esetleg.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Laca0
addikt
válasz Bella80_ #366 üzenetére
Én is pont Sandisc-et tettem be próbának, az ment.
Könnyen letesztelheted, hogy a kártya jó-e: tedd be egy pc-be, laptop-ba és másol rá annyi fájlt, hogy megteljen. Ha ez megy és vissza is tudod olvasni őket véletlenszerűen, akkor a kártya jó.
Én egyszer vettem kétféle kártyát ebay-ről vagy ali-ról, mindkettő rossz volt. Ill. 128GB helyett talán 2GB volt az egyik.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Bella80_
tag
Sziasztok! Lányomnak Redmi Note 8 telója van, vettem bele memóriakártyát, Sandisck Ultra 64 GB. Betettem a telefonba és kiirja, hogy Probléma a következővel: SD-kártya, koppintani kell a javításhoz, de amikor arra megyek SD kárytát kell formázni és felajánlja, hogy használat kiegészítő tárhelyként vagy hordozóként, nos bármelyikre megyek és formázni akarom nem lehet nem csinál semmit, formázva van azt van odaírva. A telefon közben ki be kapcsol amikor a kártya benne van, ha kiveszem semmi gond. Mi lehet a gond, a winchester-en tudok rá másolni felismeri. Hamis lehet a kártya? Aliexpresszen vettem, de van onnan már pár darab ilyen kártyánk azok tökéletesen működnek.
-
Oldman2
nagyúr
Ez a Redmi Note 8 topik.
A Redmi 8 nem ez a készülék, itt egy Topik róla.
[ Szerkesztve ]
-
zhata
senior tag
Tegnapelőtt másodkészüléknek vettem egy Redmi nyolcat. A belakás kellős közepén vagyok. Eddig meg vagyok vele elégedve. Egyéb híján szeretném ezt a topikot követni.
-
V.Stryker
nagyúr
Kizárt dolog. A win 10 egy erőszakos isten verése. Gyűlölöm. Annyira, hogy pár hónap használat után vettem itthonra egy mac-et. Azóta boldogság és gondtalan használat van.
Csak ilyen szarságok miatt van egy régi win 7-es gép meghagyva, hogy azokat tudjam futtatni, amiknek nincs mac-es megfelelője. Pl. ez....-
-
gascili
csendes tag
válasz V.Stryker #359 üzenetére
Kezdd előlről, távolítsd el a drivert a gépről. Indítsd újra a wint.
telepítsd ezt: [ADB-Driver-Installer-v1.4.3]
utána ezt : [platform-tools]
A telót feloldott kijelzővel dugd rá a gépre, hogy biztos észre vedd a felugró ablakot.
Mondjuk velem előfordult már, hogy újra kellett húzni a wint, mert nem volt hajlandó felismerni a fastboot driver a telefont.
Ja és a win 7-et lassan el kellene engedni. 64 bites win 10 kellene.[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
De melyik drivert telepítsem fel? Amit találtam Note 8-hoz, azt valamiért nem fogadja el a trinket-idp-hez a win7.
A másik gép meg mac, ott meg nem működik az a progi, ami kéne. Amivel az előretelepített szarokat leszedhetném.
Tehát nálam már ott megbukik,hogy rádugom a telót a gépre, akkor nem is kérdez semmit a telefon.-
-
gascili
csendes tag
válasz V.Stryker #357 üzenetére
a telefonon kapcsold be az USB hibakeresést.
Ha fel van telepítve a driver, rádugod a telót usb-vel, első alkalommal feldob egy ablakot a telefon, hogy engedélyezel-e valamilyen( nem emlékszem) elérést a windowsnak.
Na azt le kell okézni, külömben nem látja az ADB.
Amit fenn linkeltem, nekem hibátlanul működik.
Windózra nem emlékszem, de nekem linux alatt is trinket-idp-nek nevezi a telót MTP alatt. -
V.Stryker
nagyúr
Valaki tudna linkelni egy működő usb adb drivert sima Note 8-hoz? Valami trinket-idp nek ismeri fel a win 7, de nem akar működni az istennek sem.
-
-
kirusz1
őstag
-
gascili
csendes tag
Szia!
Először is ki kell nyitni a bootloadert:
[A XIAOMI BOOTLOADER-NYITÁS ÚJ FOLYAMATA] Milestone 2 tollából
A nyitás alapra állítja a telefont. Előtte mentsd a dolgaidat!
Utána mehet a custom recovery:
[flash-twrp-root-redmi-note-8-ginkgo]
Legújabb Orangefox recovery: [OrangeFox-R10.0_3-Beta-ginkgo.zip]
Utána recovery-ből mehet fel a custom rom .
Én most ezt használom : [xiaomi-miui-hellas-XTRV-HMNote8_9.12.12_v11-9.zip] -
V.Stryker
nagyúr
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Véletlenül nem lenne a környéken egy vállalkozó kedvű kolléga, aki (esetleg kissé szájbarágósan ) leírná, hogy hogyan kell egy kínából rendelt, global romos, zárt bootloaderes RN8 telefonra felvarázsolni egy xiaomi.eu romot...
Előre is köszönet érte!10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Uthenger
aktív tag
válasz V.Stryker #342 üzenetére
Xda-n nagy a csend, telegramon megy az elet.
A fozott romoknal csak a fo kamerat tudod hasznalni, es nekem1 GSI-s rommal se sikerult elinditani a telefont...A 1216os Pizza aosip akku szempontjabol is jo, de kell hozza a genom kernel, mert anelkul nem mukodik a wifi:)
Az amit feltelepitesz es tobbe kevesbe kompromisszumok nelkul lehethasznalni, azt ugy hivjak hogy miui:)
Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
V.Stryker
nagyúr
Hol találhatóak és vannak-e stabil, jónak mondható főzött romok a telefonhoz? Sok sok éve cserélgettem romokat, sok kikopott.
-
-
hippo0315
senior tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja, hol található olyan wallpaper ami a kék RN8 hátlapjának képe, de a kamera és az újlenyomat olvasó nélkül?
-
Uthenger
aktív tag
Sziasztok,
Valaki próbálkozott már a 10-es GSI-s romok telepítésével?
Ha igen, hogyan sikerült?Nekem állandóan bootloop...
KösziFekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
Szállító76
tag
Sziasztok.
Hol lehet kijelzőt venni vagy rendelni Debrecenben Note 8-hoz számlaképesen? -
MrDerekas
addikt
Helyes a feltételezés. A nedvesítő hatás és a folyadékok felületi feszültségét használja ki a "ragasztó", ami szinte térfogat veszteség nélkül térhálósodik/exponál. (Gondolom a levegő szabad elektronjait emészti fel a kötéshez.)
[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
válasz V.Stryker #335 üzenetére
Feltettem a fóliát és kipróbáltam a löttyöt a videó alapján. Varázslat! Nem tudom, hogy működik, de működik. Eléggé tud zavarni, ha valamit nem tudok megfejteni, úgyhogy ha valaki ismeri a mechanizmusát, kérem -akár privátban- is jelezze.
Az én tippem az, hogy ez a lötyi alapanyaga az a ragasztó, amivel be van vonva az üveg tapadó oldala. Amikor alácsurgatjuk, a ragasztó megtapad a két felületen és amikor elpárolog az oldószere, összehúzza a felületeket.pompom89:
Szerintem szolgáltatói hiba. Vodafone? Mert mintha nekem is lett volna már ilyen. Bejelentettem hibára és megoldódott.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
pompom89
csendes tag
Sziasztok!
Olyat kezdett el csinálni a 8T ,hogy ha hívnak és felveszem,akkor kb 15-20mp után teljesen süket a telefon.Viszont ha én hívok valakit,akkor nem produkál ilyet. Valakinek valami ötlet,hogy ez mitől lehet?
Előre is köszönömXiaomi Redmi Note 8T // PS4 Slim
-
Laca0
addikt
Műanyag, de a tesztek szerint és a valóságban is nagyon masszív, erős darab.
Más:
Megjött a képernyővédő üveg az aliról: [link]
Picit nagy a kijelzőre, az íves széleknél eláll kicsit. Adtak hozzá valami folyadékot, amit a szélekhez kellene csurgatni és akkor eltűnne ez a kiállás.
Használt már valaki ilyet? [link]Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
iMaverick
addikt
A minap megjött a Note 8. Kibontás-beüzemelés közben csináltam pár képet, hátha érdekel valakit. (Nyilván itt nem a már jelenleg is N8-cal rendelkező kollégákra gondolok. )
Kb. 2 napja használom a N8-at, eddig elégedett vagyok. A fotós képességeket majd alkalomadtán gyöntölöm. Meglássuk.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
g@bo
nagyúr
üdv urak
melyik modellnek fém a kerete?
elől hátul gorilla, de mind múanyag? ezért kerülte el mi a3 modellt is..
-
Laca0
addikt
válasz aprokaroka87 #330 üzenetére
Bocs! Nem voltam egyértelmű! Ott a pillanatnyi adatátvitel sebességét lehet kirakatni az állapotsávba.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy a wifi milyen kapcsolati sebességgel kapcsolódik az AP-hoz. Pl. N-es wifinél 70-90 az átlalános, 5G-n már 433 is lehet.
Sztornó! Csak túl nagy az ujjam! A wifi hálózat neve melletti jobbra mutató kis nyíl hozza fel ezeket az infókat[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
Betettem az összefoglalóba 1-2 okosságot, amit még nem biztos, hogy mindenki tud.
Betettem a RN8T saját topikjának a linkjét is. Viszont itt már elkezdtük a közösen használható információkat összegyűjteni, jó lehet mindkét tábornak. Úgy gondolom, maradhat a címben mindkét típus megnevezése.Egy kérdésem is lenne: nem találom a wifi kapcsolati sebességét. Úgy emlékszem még a MIUI10 időkből, hogy egyszerűen megtalálható volt, de most 11 alatt sehol sem találom.
[ Szerkesztve ]
-
hippo0315
senior tag
Sziasztok!
Valakinél RN8-on működik már a Gmail sötét módja?
Október végefelé cikkeztek róla, hogy napokon belül várható, de Én még nem talélkoztam vele. -
Oldman2
nagyúr
válasz aprokaroka87 #324 üzenetére
RN8T tulajok gyertek át ide, ebbe a Topikba!
-
aprokaroka87
nagyúr
Kijött a Redmi note 8t mobilarena teszt
-
Laca0
addikt
Indiant!
Bocs, de kitöröltem a linkes hozzászólásodat, mert nem írtad oda, hogy milyen készüléké. Ill. ha nem tudod, akkor azt kellene írni, hogy más típusú telefon példának. Köszi!Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
cukkermukker
csendes tag
válasz Botond2222 #311 üzenetére
Mi 9 telefonján ismerősnek sem volt LCM info, szóval ha valaki tudja hogy lehet megnézni azoknál ahol nincs ilyen kiírva a "software version" menü alatt az engem is érdekelne. Lehet az egész Mi szériánál másképp megy mint a Redmiknél
-
V.Stryker
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
válasz Botond2222 #311 üzenetére
Egy hetes a készülék, még most kezdem belakni csak...
-
Oldman2
nagyúr
válasz Botond2222 #308 üzenetére
Meg tudod nézni Te is, sőt ez a legbiztosabb.
Tárcsázóban beütöd ezt: *#*#6484#*#* vagy *#*#MIUI#*#*
és a megjelenő menü 1. pontját (Software version) kiválasztva, ott lesz a TP Version alatt.
Nálam [Vendor]tianma,[FW]0x0f,[IC]nt36672a
Vagy lentebb az LCM information alatt is olvasható, hogy
nt36672a video mode dsi tianma panel
-
Botond2222
kezdő
Sziasztok! Van valakinek infója, hogy tianma paneles a Redmi 8t ? Kijelző beégése miatt érdekelne, mert állítólag a tianma panel hajlamos rá, illetve az én Xiaomi Mi 8 Lite készülékem is be van égve(szellemkép). Alul a gombok illetve van amikor az órát, akkut látom fent szürke háttérnél. Viszem majd szervízbe, még garis, de nem tudom hogy fognak-e ezzel tudni valamit kezdeni. Köszi az infót előre is.
-
TeeJay
félisten
jól látom hogy van már hozzá xiaomi.eu ROM?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Reverting
őstag
Gcam ami kifejezetten a RN8 RN8T-re van portolva, linkelne valaki? ;) Sokasos helyen nem lattam, es akkora mar a keverdes azt sem tudnam melyikt erdemes. Koszi.
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black